Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα θα γραφτω αυτο τον μηνα για διπλωμα οδηγησης αυτοκινητου και εχω μερικες απλες αποριες.

1) Ποσο κοστιζει κατα μεσο ορο στο συνολο (μαζι με το λαδωμα)?

2)Τα πρακτικα ειναι ολα υποχρεωτικα? Εχω ακουσει απο μερικους οτι κανανε λιγα και μετα πηγαν να δωσουν γιαυτο ρωταω..

3)Το λαδωμα σε τι ακριβως σε καλυπτει?  Λαδωνεις και το περνεις ανξαρτητως ποσα λαθη εχει κανει?

4)Αφου ολοκληρωθει πρακτικη και θεωριτικη εξεταση σε ποσο βγαινει το διπλωμα?

Δημοσ.

Καλησπερα θα γραφτω αυτο τον μηνα για διπλωμα οδηγησης αυτοκινητου και εχω μερικες απλες αποριες.

1) Ποσο κοστιζει κατα μεσο ορο στο συνολο (μαζι με το λαδωμα)?

2)Τα πρακτικα ειναι ολα υποχρεωτικα? Εχω ακουσει απο μερικους οτι κανανε λιγα και μετα πηγαν να δωσουν γιαυτο ρωταω..

3)Το λαδωμα σε τι ακριβως σε καλυπτει?  Λαδωνεις και το περνεις ανξαρτητως ποσα λαθη εχει κανει?

4)Αφου ολοκληρωθει πρακτικη και θεωριτικη εξεταση σε ποσο βγαινει το διπλωμα?

Εγώ το δίπλωμα το πήρα το 2010, δεν ξέρω αν άλαξε κάτι από τότε.

1) Οι τιμές δεν είναι παντού οι ίδιες, πήγαινε σε διάφορες σχολές και ζήτα να σου πουν τιμές, και δες που σε συμφέρει περισσότερο. Μπορεί να δεις μεγάλη διαφορά στις τιμές από σχολή σε σχολή.

2) Νομίζω είναι 20 ώρες θεωρία και 20 ώρες οδήγηση. Φυσικά μπορείτε να το κανονίσετε μεταξύ θα για το πως θα γίνει, αλλά επίσημα η σχολή θα δηλώσει ότι έκανες 20 + 20. Παράδειγμα εγώ την 1η εβδομάδα πήγα 10 ώρες στην σχολή και διάβαζα εκεί τα σήματα. Μετά μου έδωσε το βιβλίο και το πρόγραμμα στον υπολογιστή και διάβαζα στο σπίτι, δεν ξαναπάτησα για θεωρία. Πήγαινα μόνο για την πρακτική. Επίσης επίσημα, πρέπει να διαβάσεις θεωρία, να πας να δώσεις, και εφόσον περάσεις τότες ξεκινάς τα μαθήματα οδήγησης, ενώ εγώ ξεκίνησα ταυτόχρονα και θεωρία και πρακτική χωρίς να έχω δώσει τα σήματα πρώτα.

3)Κάπως έτσι αλλά δεν μπορείς να κάνεις απεριόριστα λάθη, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός, απλώς θα είναι ποιό επιεικείς μαζί σου οι εξεταστές.

4) Εγώ το είχα μετά από μερικές μέρες.

Δημοσ.

1) κατά μέσο όρο το 600άρι δεν το γλιτώνεις (μαζί με παράβολα/γιατρούς κτλ) 
2) είναι 22+22 ώρες νομίζω (δεν θυμάμαι ακριβώς. Το πήρα το καλοκαίρι). Ουσιαστικά είναι 10 ή 11 μαθήματα οδήγησης (κάνεις δηλαδή 2 μαζί κάθε φορά). Για τα θεωρητικά απλά πας στη σχολή και κάνεις τα τεστ στον υπολογιστή και σε βοηθάνε/σου εξηγούν τα σήματα κτλ.
3)1 λάθος επιτρέπεται στα σήματα. Στο δεύτερο κόβεσαι. Στην πορεία πάλι στο δεύτερο λάθος κόβεσαι. Εκτός κι αν δεν σταματήσεις σε στοπ. Εκεί κόβεσαι στο πρώτο :P Απαντάς και κάποιες ερωτήσεις για το αυτοκίνητο (τι κοιτάς πριν ξεκινήσεις και άλλα τέτοια).
Δεν ξέρω πώς λειτουργεί το λάδι. Υποθέτω σου λένε στη σχολή από μόνοι τους(;)
4) Εγώ πέρασα Ιούνιο-Ιούλιο και το πήρα αρχές Σεπτέμβρη γιατί δεν έκαναν οι φωτογραφίες και ξανάδωσα φωτογραφίες (οι οποίες πάνε υπηρεσιακά στην αστυνομία και στο υπουργείο οπότε καθυστερεί λίγο). Για να μην καθυστερήσω κι άλλο, πήγα και το πήρα από το υπουργείο γιατί η σχολή ήταν κλειστή για καλοκαίρι. Θεωρητικά στις 20 μέρες-1 μήνα βγαίνει όμως. Εκτός κι αν σου πουν για φωτογραφίες κι εσένα. 

Δημοσ.

ένα κατοσταρικάκι δίνεις σε κάθε εξεταστή και κάνουν πως δε βλέπουν τυχών λάθη σου. ούτε σε παιδεύουν ούτε τίποτα.

Δημοσ.

Αρχικά πρέπει να μάθεις πόσα θα σου πάρει η σχολή, μετά είναι 150€ ή 180€ (όταν έδωσα εγώ ήταν 150€ μετά έμαθα ανέβηκε), +20€ οι γιατροί. Τώρα αν είναι κάτι παραπάνω και μου διαφεύγει θα είναι κανένα 10€..

Αν κάνεις όλα τα πρακτικά και ξέρεις να οδηγάς είναι κομπλέ. Ανάλογα βέβαια και σε τι εξεταστή θα πέσεις. Εγώ αν και ήξερα από πριν να οδηγώ με έμαθε και η σχολή τα βασικά και πήγα και έδωσα. Οι εξεταστές σε πέρναγαν και με λάδωμα και με χωρίς με τα λεγόμενα του καθηγητή μου. Έδωσα, έκανα ένα λάθος καθαρά τυπικό και απλά μου έκαναν παρατήρηση τελικά με πέρασαν χωρίς λάδωμα!

Το να λαδώσεις από την 1η φορά είμαι τέρμα κατά και ας μην σε πέρασαν επειδή λάδωσες. Για την 2η το συζητάμε. Αλλα με την 1η να λαδώσεις δεν... το να είσαι στουρνάρι (γενικά το λέω δεν σε ξέρω) και να μας βγεις στον δρόμο και να σκοτώνεις ανθρώπους καλύτερα μην το πάρεις ποτέ.

Δημοσ.

σορρυ γιατί να λαδώσεις; νομίζω πως αν κάνεις πάνω από 1 λάθος, τότε σε κόβουν. Αυτός ο κανόνας (ή νόμος, δε ξέρω) του να σε κόβουν αν κανεις 2 και πάνω λάθη, θα υπήρχε λόγος που τον έφτιαξαν. Για να κάνεις λοιπόν πάνω από 1 λάθος σημαίνει ότι κάποια πράγματα δεν τα ξέρεις. Το να λαδώσεις, να σε περάσουν και να βγεις στο δρόμο, μετά ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει. Μ'αρεσει που επιζητάμε την αλλαγή, αλλά πάλι τα ίδια και τα συνήθη προτιμάμε....

Δημοσ.

Αν δεν "λαδωσεις" θα σε κοψουν και μετα θα δωσεις παλι τα παραβολα για εξεταση+ το λαδωμα και θα σου βγει παραπανω.Το οτι θα λαδωσεις δεν σημαινει οτι δεν ξερεις να οδηγεις,απλα δεν θα ειναι αυστηροι μαζι σου.

Δυστυχως ετσι ειναι στην Ελλαδα,ειναι να μην γινει η αρχη,μετα τους παιρνει ολους η μπαλα.Και οδηγαρα να εισαι θα σε κοψουν.Παντως ειναι μαγκια να μην "λαδωσεις" και να το ρισκαρεις,αυτο ειναι το σωστο.Μακαρι να μην "λαδωνε" κανεις και να μην υπηρχε αυτη η κατασταση.

Στην Ελλαδα πολλα και σημαντικοτερα ομως δεν ειναι σωστα.Λιγα "πραγματα" λειτουργουν σωστα και ειναι υπο εξαφανιση.

Δημοσ.

Απλά είναι πολυ τυπικοί αν θέλουν. Εγώ πχ ήμουν σε ανηφόρα 20% που ούτε παπί χώραγε να περασει δίπλα σου , και παρότι ξεκίνησα κανονικά είχα ξεχάσει να δω αριστερά και σταμάτησα και ξεκίνησα ξανα.(2 προσπάθειες εχεις δικαίωμα στο τεστ ανηφόρας).

Επίσης στην οπισθογωνία έκανα ενα σταμάτημα παραπάνω γιατι ερχόταν γαμιόντας ένας κάγκουρας και δεν είπαν τίποτα.

Δημοσ.

Εγώ εδώ έφαγα παρατήρηση αλλά τους έβαλε στην θέση τους ο δάσκαλος! μεγάλος μάγκας...

pEsI3XE.png

Ήμουν στο stop με άδειους τους δρόμους, σταμάτησα κανονικά και ήταν να πάω ευθεία απλά όταν ξεκίνησα δεν έκοψα αμέσως το τιμόνι δεξιά για να μπω στην λωρίδα που είναι ποιο δεξιά και το πήρα ποιο κοφτά. Πετάχτηκε ένας από πίσω και λέει "εδώ έπρεπε να μπεις στην λωρίδα σου αμέσως, μπήκες στην αντίθετη λωρίδα"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...