Avatar94 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Καλημέρα και καλό μήνα . Έχω σταθερό με vista κι σκληρό 700 , έχω και έναν άλλον σκληρό 100αρι ο οποίος έχει vista από λαπτοπ αλλά μιλάμε για 10ετίας . Επειδή σκέφτομαι το φορματ και στους δύο , να συνδέσω τον 100αρι να του κάνω διαμόρφωση και όταν είναι να περάσω τα άλλα windows (7 με 64bit) να τα περάσω πρώτα στον 700 κι μετά στον 100 ενώ είναι συνδεδεμένοι μαζί και οι δύο ή πρέπει να τα περάσω πρώτα στον έναν να τον αποσυνδέσω και μετά να βάλω τον άλλον να τα περάσω ; Έστω ότι γίνεται αυτό θέλω μετά τον 100αρι να τον κάνω σαν εξωτερικό με θήκη sata-usb , αν αυτός έχει ένα λειτουργικό πχ , vista ή 7 και πας να τον βάλεις στα 8.1 θα τον αναγνωρίσει κανονικά ή θα αρχίσει να τρελένεται το μηχάνημα ;
arc Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Ξεκινώ αναποδα. Windows που να κάνουν boot από εξωτερικό δίσκο ... δεν! Αν θες να κάνεις boot θέλεις εσωτερικό δίσκο. Για το αλλο ερώτημα ο ταχύτερος τρόπος ειναι να κάνεις την πρώτη εγκατάσταση (στον 700αρη), να περάσεις τα Updates, ρυθμίσεις, προγράμματα που θες και γενικά να τον φέρεις στην κατάσταση σου θες. Μετά συνδεεις τον 100 (μαζί) και κάνεις clone από τον 700αρι στον 100αρι. Προγράμματα cloning acronis true image, clonezilla(free), κλπ. Ετσι οι δίσκοι εχουν ακριβώς τα ίδια και οποιος ειναι πρώτος στη σειρά συνδεσης θα κάνει boot,
TheELF Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Το εξωτερικό δεν είναι το πρόβλημα,αλλά το usb, αφού αν έχεις θήκη με esata μια χαρά ξεκινάνε τα windows αφού είναι κανονικό sata. Το λειτουργικό πρέπει να το περνάς στον δίσκο με τον δίσκο βαλμένο στον Η/Υ όπου θες να τρέχει το λειτουργικό,διαφορετικά το ποιο πιθανό να έχεις προβλήματα. Αν τους έχεις βαλμένους όλους τους δίσκους στον ίδιο Η/Υ τότε θα πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένο το bios για να ξεκινάει μόνο από εκεί που θες(τον εσωτερικό κεντρικό δίσκο) διαφορετικά μπορεί να θέλει να ξεκινάει από κάποιο εξωτερικό και να έχεις διάφορα προβλήματα.
Avatar94 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 κάπου το χάνω ρε παίδες.... οι δύο σκληροί είναι εσωτερικοί . θέλω να τους κάνω φορματ κι τους δύο . Ο ένας ο 700αρης θέλω να του περάσω τα windows 7 , στον 100αρη δεν με πολύ νοιάζει μιας και θα πάρω μια θήκη και θα τον βάλω μέσα ώστε να μην μπαίνει σε sata αλλά usb θύρα άρα να γίνει σαν εξωτερικός . Στον 100αρη με ποιο τρόπο του κάνω φορματ κι του περνάω το λειτουργικό ; και αν του περάσω κάποιο λειτουργικό θα μπορεί να τρέξει βάζοντας το (σε άλλον υπολογιστή) σε θύρα usb σε άλλο λειτουργικό σύστημα ;
TheELF Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Κάπου σε χάνουμε και εμείς,γιατί θες να περάσεις λειτουργικό στον 100άρι που θα τον κάνεις και εξωτερικό;;;
Avatar94 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 χωρίς λειτουργικό μόνο αν του πατήσεις ένα format ο σκληρός σαν εξωτερικός θα τρέχει ; Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα για αυτό και κάποια βασικά πράγματα δεν τα γνωρίζω .
TheELF Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Φυσικά,δεν χρειάζεται λειτουργικό. Θα τον βάλεις στην θήκη θα τον συνδέσεις σε έναν Η/Υ που να τρέχει windows,και αν δεν έχει τίποτα που να το θες αντιγραφή,απλά του κάνεις δεξί κλικ και διαμόρφωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα