nickos79 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Εχω το εξής πρόβλημα με την μητρική που αναφέρω Abit kn9 ultra. 1. όταν μπω στο bios και κάνω κάποια αλλαγή (ή όχι) πχ ώρα, και μετά πατήσω f10 για save and exit (αλλά και οτιδήποτε άλλη επιλογή που με βγάζει από το bios) δεν κάνει επανεκκίνηση δηλ. δεν ποστάρει καν,,.και δεν υπάρχει καθόλου σήμα στην οθόνη! 2. Στην περίπτωση που ανοίξω το pc και πατήσω να προσπεράσει το bios φορτώνει κανονικά τα Windows XP. Επίσης σημαντικό είναι ότι κάθε φορά υπάρχει η ένδειξη cmos checksum error. default ,,. 3. Έχω κάνει άπειρες φορές clear στο cmos χωρίς αποτέλεσμα και η μπαταρία της μητρικής είναι ελεγμένη για την τάση και την σωστή τοποθέτηση - επαφή. Ουσιαστικά το πρόβλημα της συνοψίζεται στο ότι δεν μπορεί να σώσει τα δεδομένα του bios ασχέτως μπαταρίας και για να επανεκκινήσει και χρειάζεται να γίνεται clear cmos κάθε φορά που <κολλάει> μετά από το bios set up. Εγώ δεν μπορω να κανω κάτι αλλό για να το διορθώσω., Κάθε συμβουλή - σκέψη - προτροπή είναι ευπρόσδεκτη..
drpit Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 με τις μαμα ρυθμισεις αφου δεν εχεις επιλογή bios και με σωστη μπαταρια περιεγραψε τον τροπο που ξεκινησε το πρόβλημα μηπως προσπάθησες κατι να ανεβασεις? νομιζω αν καταλαβα καλα δεν σηκωνει καποιο over setup και επανερχετε η μητρικη στα στανταρ της
nickos79 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 ο η/υ δεν ηταν δικος μου και δεν ξερω πως ξεκινησε το προβλημα. αν ηταν καποιο over setup το clear cmos δεν θα το ακυρωνε? σημερα προσπαθησα να περασω windows 8 αλλα τιποτα. με το που παει να ξεκινησει να φορτωνει σταματαει και κλεινει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα