Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, εδώ και λίγες μέρες (έπειτα από κάποιες διακοπές ρεύματος :mad: ) όταν πάω να μπω στο μενού του BIOS αυτό παγώνει και δεν μπορώ να κάνω το παραμικρό!

Ούτε ο κέρσορας αλλά ούτε και τα βέλη δουλεύουν και κατ'επέκταση δεν μπορώ να του κάνω reset ενώ ελπίζω να μη χρειαστώ κανένα format γιατί δεν μπορώ να επιλέξω ούτε από που θα κάνει boot!

H μητρική μου είναι αυτή http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4147#ov

Τι μπορώ να κάνω προτού κοιτάξω για εγγύηση/αντικατάσταση?

Σκέφτηκα να κατεβάσω από την επίσημη ιστοσελίδα κάποια έκδοση του bios και να δοκιμάσω να την περάσω αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα και θα ήθελα τη βοήθειά σας..

Επίσης, αν χρειάζεται να κατεβάσω κάποια έκδοση θα ήταν καλύτερα να περάσω την τελευταία ή την πρώτη που μάλλον έχω τώρα (μιας και δεν έχω κάνει ποτέ bios update)?

Δημοσ.

Δοκίμασε χωρίς δίσκο και χωρίς οτιδήποτε usb πέραν ποντίκι/πληκτρολόγιο. Κάνε reset το bios με την μπαταρία. Πέραν αυτών, αν έχεις 2 dimm μνήμης ή παραπάνω δοκίμασε με 1 και εναλλάξ

Δημοσ.

Θα τα δοκιμάσω αύριο και θα ενημερώσω!

Πάντως, πέρα από το ότι δεν μπορώ να επιλέξω από θα κάνει boot δεν μπορώ να μπω ούτε στο menu του bios..

Για να του ξαναπεράσω το bios μπορώ μέσα από τα windows αν χρειαστεί ή όχι?

Δημοσ.

Ναι ευτυχώς windows μπαίνω μια χαρά!

Θα δοκιμάσω αυτά που είπες και αν δεν δω διαφορά μάλλον θα κάνω manual reset και ελπίζω αυτό να δουλέψει..

Πάντως έχω και μία ελπίδα με q-flash ή @Bios απ'ότι διάβασα στο manual..

Δημοσ.

Καλύτερα q-flash. Με άλλα λόγια πέραν τις εισόδου στο bios ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά απότι κατάλαβα.Φαντάζομαι ότι δοκίμασες τις θύρες usb. Πληκτρολόγιο έχεις ασύρματο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, έχω ενα λάπτοπ HP Pavilion dv6356EA. Χθες ενω εψαχνα drivers για windows 7 πριν κάνω format, είχα την καταπληκτική ιδέα να φλασαρω το bios. Μπήκα λοιπόν στη σελίδα της HP, βρήκα το σωστό μοντέλο και κατέβασα τη μοναδική ενημέρωση που είχε. Οποτε εδώ αποκλείουμε το λάθος bios. Έκανα την εγκατάσταση κατευθείαν απο τα windows, μου έγραψε ότι η εγκατάσταση ηταν επιτυχής και οτι θα έκανε επανεκκίνηση. Εε, μετα την επανεκκίνηση το χάος! Ανοίγω τον υπολογιστή, ανάβουν όλα τα λαμπάκια του υπολογιστή αλλά η οθόνη μένει μαύρη. Ουτε αρχική οθόνη, ούτε bios, ουτε καν ενα μπιπ να καταλάβω οτι κάτι παει να γίνει...

Edit: Τώρα άνοιξα ξανά το λάπτοπ. Παραμένει η μαύρη οθόνη αλλά τώρα κάνει 1 μακρύ και 2 κοντά μπιπ.

Καμιά ιδέα;

Επεξ/σία από kirkchania
Δημοσ.

Καλημέρα, έχω ενα λάπτοπ HP Pavilion dv6356EA. Χθες ενω εψαχνα drivers για windows 7 πριν κάνω format, είχα την καταπληκτική ιδέα να φλασαρω το bios. Μπήκα λοιπόν στη σελίδα της HP, βρήκα το σωστό μοντέλο και κατέβασα τη μοναδική ενημέρωση που είχε. Οποτε εδώ αποκλείουμε το λάθος bios. Έκανα την εγκατάσταση κατευθείαν απο τα windows, μου έγραψε ότι η εγκατάσταση ηταν επιτυχής και οτι θα έκανε επανεκκίνηση. Εε, μετα την επανεκκίνηση το χάος! Ανοίγω τον υπολογιστή, ανάβουν όλα τα λαμπάκια του υπολογιστή αλλά η οθόνη μένει μαύρη. Ουτε αρχική οθόνη, ούτε bios, ουτε καν ενα μπιπ να καταλάβω οτι κάτι παει να γίνει...

Edit: Τώρα άνοιξα ξανά το λάπτοπ. Παραμένει η μαύρη οθόνη αλλά τώρα κάνει 1 μακρύ και 2 κοντά μπιπ.

Καμιά ιδέα;

Φίλε μου άνοιξε καινούριο θέμα για να το δουν και άλλοι.  Δεν γίνεται έτσι

Δημοσ.

Αν ψαξεις σε φορουμς της HP θα δεις οτι αυτα τα beeps που περιγραφεις αναφερονται σε σφαλμα της video card....υπαρχουν βιντεο στο YouTube που δειχνουν τυλιγμενο με κουβερτα το λαπτοπ μεχρι να υπερθερμανθει και να σβησει μονο του.. μετα αφου κρυωσει το αναβεις και ολα οκ χωρις να σου συνιστω κατι τετοιο... αν εχει εγγυηση στην μαμα

Δημοσ.

Λοιπόν, το πρόβλημα λύθηκε με τον πιο απλό τρόπο που πρότεινε ο guardianx71!

Πολύ απλά έβγαλα τα πάντα από τις usb θύρες, πέρα από πληκτρολόγιο και ποντίκι και όλα δούλεψαν τέλεια :)

Έπειτα τα έβαλα ξανά αλλά άλλαξα τη διάταξη και έκτοτε δουλεύουν όλα κομπλέ.

Έχω την εντύπωση ότι το 360 controller δημιουργούσε το θέμα..

Πρέπει να το αναγνώριζε το bios ως mouse/keyboard...

Δημοσ.

Αν ψαξεις σε φορουμς της HP θα δεις οτι αυτα τα beeps που περιγραφεις αναφερονται σε σφαλμα της video card....υπαρχουν βιντεο στο YouTube που δειχνουν τυλιγμενο με κουβερτα το λαπτοπ μεχρι να υπερθερμανθει και να σβησει μονο του.. μετα αφου κρυωσει το αναβεις και ολα οκ χωρις να σου συνιστω κατι τετοιο... αν εχει εγγυηση στην μαμα

Ναι το είδα και αυτό! Αλλά μάλλον το ελυσα αυτό το πρόβλημα! Εβγαλα τη μητρική ζεστανα καλά καλά την onboad κάρτα γραφικών και δεν το ξανά έκανε. Παραμένει δυστυχώς το αρχικό πρόβλημα. Δεν ανοίγει με τίποτα! Μάλλον έστειλα αδιαβαστο το bios με το update. Δοκιμασα πολλά απο αυτα που γραφουν στο site της HP για να το επαναφερω αλλά τίποτα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...