ADHD Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Φυσικα και υπαρχει αυτο λεω, απλα επειδη τα 144hz συνοδεύονται και με αναλογο αυξημενο κοστος πρεπει να ζυγισεις κατα ποσο θα τα χρησιμοποιησεις "σωστα", μεσα σε αυτο ειναι και η ισχυς του συστηματος σου. Για αυτο το λεω επειδη το διαβαζουν καποιοι και μπορει να πανε αυριο να δωσουν ξερω γω 600ε για 144hz monitor και να παιζουν multiplatform με 50-60 frames στην καλυτερη και vsync on. Για να απαντησω και στο αλλο αν δειχνει ιδια με μια 60αρα, οχι δεν δειχνει αυτο θα το δεις ακομα και στην κινηση του mouse, οπως ειπα ολα ειναι πιο smooth και responsive η ταχυτητα του panel φαινεται ακομα και σε απλες εργασιες. 1
osakis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Εχω την gtx 970 και αγόρασα προσφατα μια benq 27 144hz. Σε ultra γραφικά πιάνω 80fps (battlefield 4). Εγω το παίζω στα high που πιάνω 100. Λοιπόν ένα θα σας πω. Η διαφορά 144hz με 60hz είναι τεράστια. Η κίνηση είναι πιο απαλή αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να το περιγράψω, πρέπει να το δεις για να καταλάβεις. Όσον αφορά τις ταινίες δεν έχει τόσο έντονα χρώματα όπως μία ips αλλά αυτό μπορεί να είναι και ιδέα μου. Έδωσα 460 για οθόνη και θα τα ξαναέδινα χωρίς δεύτερη σκέψη! 144hz μόνο!
ADHD Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Εμενα στην benq μου πηρε πολυ ωρα να κανω calibration τα χρωματα, out of the box ηταν μαυρο χαλι με το black equalizer να χαλαει το μαυρο σε καθε profile. Τωρα τα εφτιαξα και γυριζω αναλογα με το τι κανω.
sazistas Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Να προσθέσω κι εγώ την άποψή μου επειδή είμαι και κάτοχος της asus rog swift pg278q με 144hz / ulmb / g-sync. Πριν είχα μια 27αρα IPS dell 1440p, στα 60hz. Πραγματικά η διαφορά είναι χαώδης! Όσοι λένε ότι δεν πρόκειται να καταλάβουν διαφορά προφανώς δεν το έχουν δει με τα μάτια τους πως είναι. Ειδικά αυτή η θολούρα που υπάρχει στην κίνηση σε όλα τα IPS πάνελ είναι πραγματικά απαράδεκτη για εμένα. Το συγκεκριμένο μόνιτορ που έχω εγώ είναι 8bit panel και καλύπτει srgb color space. Η πιστότητα χρωμάτων ύστερα από calibration είναι η ίδια με την 27αρα IPS dell που είχα. Στο μόνο που διαφέρουν είναι οι γωνίες θέασης, οι οποίες για TN panel είναι παραπάνω από αποδεκτές, και μόνο στον κατακόρυφο άξονα πάσχει, στον οριζόντιο είναι άριστη, έχω δει πολύ χάλια TN panel με ξεπλυμενα κρύα χρώματα και γωνίες θέασης που με την παραμικρή κίνηση του κεφαλιού άλλαζε το contrast. Καμία σχέση λοιπόν, δεν είναι όλα τα TN panel ιδια! Η οθόνη εχει ηδη παρα πολυ καλο response χωρίς θολουρα στην κινηση με την ενεργοποίηση και μόνο των 144hz, και ετσι θα είναι και σε άλλες οθονες που παιζουν σε 144hz φαντάζομαι, αλλά εάν μπει και το ULMB στο παιχνίδι δεν υπάρχει πραγματικά η εικόνα, είναι σα να βλέπεις CRT. Να αναφέρω επίσης και το απιστευτα χαμηλό input lag που εχει η συγκεκριμενη οθονη και δεν το πιστευα οτι θα μου γινόταν αντιληπτό, όμως πραγματικα με το που επιασα το mouse μεσα σε καποιο game η ακομα και μεσα στα windows ενιωθα τον κερσορα σαν προεκταση του χεριου μου μεσα στην οθόνη. Ακαριαία αποκριση στην κινηση! Μέτα από αυτή την εμπειρία δεν πρόκειται να ξαναπάω σε IPS με 60hz για κανένα λόγο!
Fulgore Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Να προσθέσω κι εγώ την άποψή μου επειδή είμαι και κάτοχος της asus rog swift pg278q με 144hz / ulmb / g-sync. Πριν είχα μια 27αρα IPS dell 1440p, στα 60hz. Πραγματικά η διαφορά είναι χαώδης! Όσοι λένε ότι δεν πρόκειται να καταλάβουν διαφορά προφανώς δεν το έχουν δει με τα μάτια τους πως είναι. Ειδικά αυτή η θολούρα που υπάρχει στην κίνηση σε όλα τα IPS πάνελ είναι πραγματικά απαράδεκτη για εμένα. Το συγκεκριμένο μόνιτορ που έχω εγώ είναι 8bit panel και καλύπτει srgb color space. Η πιστότητα χρωμάτων ύστερα από calibration είναι η ίδια με την 27αρα IPS dell που είχα. Στο μόνο που διαφέρουν είναι οι γωνίες θέασης, οι οποίες για TN panel είναι παραπάνω από αποδεκτές, και μόνο στον κατακόρυφο άξονα πάσχει, στον οριζόντιο είναι άριστη, έχω δει πολύ χάλια TN panel με ξεπλυμενα κρύα χρώματα και γωνίες θέασης που με την παραμικρή κίνηση του κεφαλιού άλλαζε το contrast. Καμία σχέση λοιπόν, δεν είναι όλα τα TN panel ιδια! Η οθόνη εχει ηδη παρα πολυ καλο response χωρίς θολουρα στην κινηση με την ενεργοποίηση και μόνο των 144hz, και ετσι θα είναι και σε άλλες οθονες που παιζουν σε 144hz φαντάζομαι, αλλά εάν μπει και το ULMB στο παιχνίδι δεν υπάρχει πραγματικά η εικόνα, είναι σα να βλέπεις CRT. Να αναφέρω επίσης και το απιστευτα χαμηλό input lag που εχει η συγκεκριμενη οθονη και δεν το πιστευα οτι θα μου γινόταν αντιληπτό, όμως πραγματικα με το που επιασα το mouse μεσα σε καποιο game η ακομα και μεσα στα windows ενιωθα τον κερσορα σαν προεκταση του χεριου μου μεσα στην οθόνη. Ακαριαία αποκριση στην κινηση! Μέτα από αυτή την εμπειρία δεν πρόκειται να ξαναπάω σε IPS με 60hz για κανένα λόγο! Μιλας για TN Panel που κοστιζει 750ευρω ομως τι συγκριση πας και κανεις???? Επισης μου λες καμια σχεση τα 60ρια,και εγω μαζι σου αλλα με τι κοστος ομως για να παιξεις ειναι το θεμα. Επισης πιστεψε με δεν μπορουν ολοι να διαθετουν χρηματα οπως το συστημα της υπογραφης σου,και μπορεις πχ να βρεις μια κορεατικη Ips στα 1440p με χρηματα μεχρι και 250 με 300ευρω και μια Used 7970 σαν Budget καρτα ειναι καλη για αυτη την αναλυση.Το οτι ειμαστε σε τεχνολογικο forum και υπαρχουν λιγα παραπανω ατομα που εχουν αξιολογα Pc δεν σημαινει οτι ολος ο κοσμος μπορει να διαθεσει αναλογα ποσα. Ειδικα δε για να παιζει και να χρυσοπληρωνει τα αθλια Console ports. Εχω την gtx 970 και αγόρασα προσφατα μια benq 27 144hz. Σε ultra γραφικά πιάνω 80fps (battlefield 4). Εγω το παίζω στα high που πιάνω 100. Λοιπόν ένα θα σας πω. Η διαφορά 144hz με 60hz είναι τεράστια. Η κίνηση είναι πιο απαλή αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να το περιγράψω, πρέπει να το δεις για να καταλάβεις. Όσον αφορά τις ταινίες δεν έχει τόσο έντονα χρώματα όπως μία ips αλλά αυτό μπορεί να είναι και ιδέα μου. Έδωσα 460 για οθόνη και θα τα ξαναέδινα χωρίς δεύτερη σκέψη! 144hz μόνο! Ναι αγαπητε το Battlefield 4 ομως ειναι παιχνιδι του 2013, ενω η καρτα που πηρες ειναι καρτα τελη 2014.... Επισης κανενας δεν ειπε οτι τα 144hz δεν εχουν διαφορα. Απλα ο κοσμος ειναι καθετος προς αυτα για 3 λογους. 1)Tn panel μεχρι να βγουν τα Ips μοντελα 2)Πολυ καλο συστημα να υποστηριζει τα Hz και να σου αρεσουν και τα Fps παιχνιδια κυριως που υπαρχει εντονη η διαφορα 3)Δεν παιζουν ολοι καθε μερα 24ωρες το 24ωρο παιχνιδια στο Pc. Μπορει να θες να δεις καμια ταινια,να κανεις καμια εργασια κλπ κοινως ειναι καλυτερα για πιο All around χρηση τα Ips panel στα 60Hz. Οταν λοιπον εχεις τετοια ατομα στο Forum πχ που ρωτανε http://www.insomnia.gr/topic/558497-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B8%CF%89%CE%BD%CE%B7/ μπορεις να τους πεις''μην παρεις αυτα μουφες ειναι παρε 144hz monitor''? 1
Zergoulini Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Οπως εχω ξαναγραψει, ειμαι κατοχος 2 οθονων. μια 144hz (Benq XL2411z) και μια 1440p (Viewsonic vp2770p). ΟΤαν παιζω games συνηθως παιζω στην benq. Εκει ειναι οντως τα 144hz κανουν δουλεια, αλλα η εικονα ειναι μαυρο χαλι. Οσο καλο να ειναι το TN πανελ της, απλα δεν συκγρινετε με το PLS της Viewsonic. Αν μου ελεγε καποιος να κρατησω την μια απο της 2, απλα δεν ξερω τι θα του απαντουσα. Στα games ναι, benq με τα 1000 αλλα σε all around χρηση viewsonic χαλαρα.
vdeseris Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Αν υπάρχει άπλετο χρήμα χτυπάς αυτό το τερατάκι και τα παίζεις όλα max
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα