chaosmaster Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα. Έχω έναν υπολογιστή με μητρική asrock h97 performance i5 8gb ram και 120gb ssd Έχω κάνει εγκατάσταση τα Windows 8.1 και παίζουν όλα κανονικά. Θέλω να κάνω τώρα dual boot με linuxmint ή ubuntu και αφού έχω φτιάξει τα partitions από πριν όταν μπαίνω στην εγκατάσταση του linux δεν βλέπει τα partition και μου δείχνει ότι ο δίσκος είναι όλος άδειος. Όταν κάνω επανεκκίνηση (χωρίς να έχω κάνει εγκατάσταση) μπαίνει κανονικά στα windows. Από τα bios έχω απενεργοπ το fast boot και το uefi αλλά πάλι τα ίδια. Ποια λύση υπάρχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kreiz Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=163126 Ουσιαστικά και μιλώντας και απο προσωπική εμπειρία, όταν πας να κάνεις εγκατάσταση δεν βλέπει το windows partition οταν επιλέγεις να ορίσεις αυτόματα το λινουξ partition. Όπως σου λέει και το άρθρο πας στην επιλογή "something else" και ορίζεις χειροκίνητα εσύ τα partition. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chaosmaster Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=163126 Ουσιαστικά και μιλώντας και απο προσωπική εμπειρία, όταν πας να κάνεις εγκατάσταση δεν βλέπει το windows partition οταν επιλέγεις να ορίσεις αυτόματα το λινουξ partition. Όπως σου λέει και το άρθρο πας στην επιλογή "something else" και ορίζεις χειροκίνητα εσύ τα partition. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι ότι δεν α) δεν μου βγάζει την επιλογή alongside β) αν κάνω το partition μόνος μου το κάνει εγκατάσταση αλλά στο επόμενο boot βγάζει μια κάτω παύλα που αναβοσβήνει και μένει εκεί. Ουσιαστικά δλδ είναι σαν να μην βλέπει καθόλου τα win. Ερώτηση: Αν περάσω τα win σε ssd και το linux σε έναν μηχανικό που έχω θα δουλέψει ο grub? Πρέπει να του δηλώσω σαν path το partition των win που είναι για boot. Αλλά πιστεύω ότι και πάλι δεν θα τα δει.. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα