panos2171 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ θα έλεγα να πας Κύπρο αφού μπορείς να αρχίσεις την καριέρα σου από εκεί. Για τους Κύπριους και εγώ δε μπορώ να πω τα καλύτερα αλλά σίγουρα θα βρεθούν Έλληνες ώστε να κάνεις παρέες, φαντάζομαι είναι αρκετοί εκεί.
Unabomber Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Εχεις υπογραψει κανα τυπου προσυμφωνο ξερωγω με την εταιρια, ή απλα ''Ελα και βλεπουμε'' ? Δηλαδη, κατα ποσο % ειναι σιγουρη η δουλεια ? Oσο για τους σοβαρους Κυπριους, που εχω παρε-δωσε εδω στο London, μονο τα καλυτερα εχω να πω.
DrLo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Ποιος ο λόγος να μάθετε σχολή, εταιρεία, λεφτά πως έτυχε να παω Κύπρο και να δουλέψω σερβιτόρος, τι μου έκαναν που δούλευα κτλ? Έχει κάτσει μια πρόταση, έχω συγκεκριμένους ενδοιασμούς και ήθελα την γνώμη ατόμων που δεν είναι στο "περιβάλλον" μου. Μόνο ο DrLo ανταποκρίθηκε σε αυτό που ήθελα. Τις ΕΜΕΤΙΚΕΣ απόψεις μου για την Κύπρο τις έγραψα γιατί είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που με έχει βάλει σε σκέψεις. Αν δεν ήταν αυτό θα ήμουν βλάκας να μην πάω κολυμπώντας κιόλας. Αν κάποιος θέλει να μου δώσει συμβουλή ας το κάνει αλλα ΜΟΝΟ για την δουλειά, όχι για τις απόψεις μου. Φιλική συμβουλή αφού καταλαβαίνω ότι θα πας τελικά .... χαλάρωσε λιγάκι, μη κάνεις καμιά βλακεία εκεί που θα τη μετανοιώνεις μια ζωή. Πλέον τελείωσε το φοιτητιλίκι, είσαι επαγγελματίας και πρεπει να είσαι μετρημένος όχι για τίποτα άλλο αλλά γιατί αυτό ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΟΥ. Ακόμα και δεν είναι όλα καλά φρόντισε να πάρεις όσο το δυνατό περισσότερα από τη δουλειά σου, μέτρα τις αντιδράσεις σου, κάνε και το μαλάκα αν χρειαστεί μερικές φορές φτάνει να ξέρεις ότι από αυτό κερδίζεις (χρήμα, εμπειρία κλπ). Αν δεν γουστάρεις τους Κύπριους δε θα σε υποχρεώσει κανείς να γίνεται κολλητοί, θα έχεις περισσότερο χρόνο να ρίξεις στη δουλειά σου. Ταυτόχρονα, αν νομίζεις ότι μη κάνοντας κάποιο μεταπτυχιακό δεν εξελλίσσεσαι αρκετά ψάξε άλλους τρόπους επαγγελματικής εξέλιξης (πχ professional qualifications του χώρου σου). 1
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 πλασματικα τα νουμερα η ανεργια εξακολουθει να ειναι στα ιδια επιπεδα απλα δεν υπολογιζουν τους υποεργοδοτουμενους ως ανεργους ουτε αυτους που ειναι ανεργοι ανα περιοδο 6 μηνων πχ ξενοδοχεια κλπ.ουσιαστικα προσπαθουν να πεισουν τον κοσμο οτι δεν υπαρχει ανεργια αλλα ανακαμψη,παρολαυτα οι μισθοι επεσαν οι ωρες εργασιας ανεβηκαν (καταργηθηκε η αργια της κυριακης με δικαιολογια την μειωση ανεργιας ) και η ανεργια καλπαζει και αρκετοι με προσοντα εφυγαν εξωτερικο ,γνωστος μου κτηνιατρος πηγε αγγλια οπου ειχε προταση εργασιας στον διπλασιο μισθο και σχεδον τις μισες ωρες εργασιας.το οτι ο topic starter ελπιζει για εργασια σε ενα τοπο που ουτε οι ντοπιοι καλα καλα δεν βρισκουν και ιδιαιτερα σε τομεα που τωρα γνωριζει καταρευση με ξεπερνα Μου είχε πει Κύπριος οτι στην Κύπρο η ανεργία δεν καταγράφεται όπως στην Ελλάδα που δεν προσμετρώνται ένα σωρό άτομα. Στην Ελλάδα υπάρχει ο ΟΑΕΔ στην Κύπρο έχουν μια στατιστική αρχή και τους καταγράφει από το αν βγάζουν εισοδήματα ή όχι. Λεπτομέρειες δεν ξέρω.
forgotten Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μου είχε πει Κύπριος οτι στην Κύπρο η ανεργία δεν καταγράφεται όπως στην Ελλάδα που δεν προσμετρώνται ένα σωρό άτομα. Στην Ελλάδα υπάρχει ο ΟΑΕΔ στην Κύπρο έχουν μια στατιστική αρχή και τους καταγράφει από το αν βγάζουν εισοδήματα ή όχι. Λεπτομέρειες δεν ξέρω. ειμαι κυπρο κυπριος και ξερω τι γινεται οπως ειπα για να φαινεται εξω οτι ειναι λιγοστη η ανεργια ή οτι πεφτει κανουν διαφορα φαιδρα κολπακια οπως αναφερα.
DrLo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μου είχε πει Κύπριος οτι στην Κύπρο η ανεργία δεν καταγράφεται όπως στην Ελλάδα που δεν προσμετρώνται ένα σωρό άτομα. Στην Ελλάδα υπάρχει ο ΟΑΕΔ στην Κύπρο έχουν μια στατιστική αρχή και τους καταγράφει από το αν βγάζουν εισοδήματα ή όχι. Λεπτομέρειες δεν ξέρω. Παντού έτσι καταγράφεται η ανεργία. (ΥΓ : στην ΕΕ υπάρχει κοινός τρόπος/μέθοδος) http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A0101/PressReleases/A0101_SJO02_DT_MM_12_2013_01_F_GR.pdf http://www.info4.gr/latest-news/item/5256-%CF%83%CF%84%CE%BF-276-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE Στο επίπεδο του 27,6% ανήλθε η ανεργία τον Μάιο του 2013, έναντι 23,8% τον Μάιο του 2012 και 27,0% τον Απρίλιο του 2013, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.381.088 άτομα, ενώ ο οικονομικά µη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.318.671 άτομα. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Μάιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.621.153 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 171.356 άτομα σε σχέση µε τον Μάιο του 2012 (μείωση 4,5%) και κατά 22.815 άτομα σε σχέση µε τον Απρίλιο του 2013 (μείωση 0,6%). Αυτό με τον ΟΑΕΔ είναι μια από τις μεγαλύτερες παπαριές που κυκλοφορεί και δε μπορείς να το βγάλεις από το μυαλό του καθένα, είναι κάτι σαν ουρμπανιά που θέλουν κάποιοι να πιστεύουν.
Unabomber Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν τέλειωσα σχολή (μένει η διπλωματική να γράψω και να παρουσιάσω) και στρατό. Τώρα σκέφτομαι τι είναι πιο καλό να κάνω.... Υπάρχουν οι εξής επιλογές, μετακόμιση στην Κύπρο και δουλειά πάνω στο αντικείμενό μου ή να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό εδώ Ελλάδα και αναζήτηση δουλειάς στην ΠΑΤΡΙΔΑ μου και όχι Κύπρο που έχω μείνει 4-5 μήνες και οχι απλά τους ΜΙΣΩ σαν λαό, αλλα θα πολεμούσα και με τους Τούρκους εθελοντικά αν γινόταν πόλεμος. Στην πρώτη περίπτωση το καλό είναι οτι θα πάρω ΠΟΛΥΤΙΜΗ προϋπηρεσία που θα με βοηθήσει σε 1-2 χρόνια να γυρίσω στην Ελλάδα και θα έχω κάνει και μια καλούτσικη αποταμίευση, χωρίς να έχω καθόλου προσωπική ζωή καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν πιάνονται φίλοι. Ενώ στην δεύτερη το μόνο θετικό θα είναι οτι είμαι στην πατρίδα μου και θα κοιτούσα και μια δουλειά σερβιτόρος για τα βασικά έξοδα.... Χμμμμμ.... ενδιαφερον :devil: :devil: ........ http://www.insomnia.gr/topic/558650-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-bridge-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/ 2
TeZaS Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Οτι θα ερχόμουν ήταν σίγουρο, το αν θα κάτσω μόνιμα παίζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα