Muchacho Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Να προσπαθήσεις να βρεις δουλειά στην Τουρκία. Θα είσαι ευτυχισμένος κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι. Αυτο.^
aris1986 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Αν δεν ασπαστεις Το Ισλάμ δεν θα σε αφήσουν να πολεμήσεις μαζί τους. Αλλά θα σε έχουν σαν προδότη. Τα παίρνουν σοβαρά αυτοί δεν είναι σαν τον ΕΣ που πήγες και μισησες την Ελλάδα. 1
tritonas00 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μην υπερβάλλουμε για τους κύπριους. Δεν είναι για μίσος αλλά για γέλιο πιο πολύ. Ισχυει. 1
Porg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Αφού τους μισείς τόσο στη νότια κύπρο θα μπορούσες να βγάζεις και εξτραδάκια βγάζοντας και το άχτι σου ταυτόχρονα νομίζω θα πήγαινα εκεί
DrLo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Αν και στην πλειοψηφία τους οι απόφοιτοι δεν είχαν θέμα με επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα η περίπτωση της εταιρίας στην Κύπρο είναι αυτή ακριβώς που αναφέρεις. Απο όσους γνωστούς μου πήγαν έξω, ειδικά Γερμανία τους τσίμπησαν σε δουλειά με συνοπτικές διαδικασίες. Θεωρείς δηλαδή καλύτερα 2 χρόνια προϋπηρεσία ας πούμε παρά ένα μεταπτυχιακό.....? Όπως το θέτεις το ερώτημα είναι πολύ σετικό, τι δουλειά και τι μεταπτυχιακό. Δουλειά είναι ας πούμε ταμίας στα Goodies ... γι αυτό σε ρώτησα τι ακριβώς εταιρεία είναι αυτή, πόσο γνωστή κλπ κλπ. Αντιαμβάνομαι ότι δε μιλάμε για τέτοια περίπτωση , οπότε θα έλεγα αρχικά ΝΑΙ, είναι καλύτερα Εγώ ας πούμε ως μηχανικός, με τα μυαλά που έχω τώρα, αν με ρωτούσε ένας νέος μηχανικός να πάει πχ στην J&P στη Κύπρο (η οποία είναι Κυπριακή εταιρεία, όχι Ελληνική) για 2 χρόνια ή να κάνει κάποιο μεταπτυχιακό 2 χρόνια στο ΕΜΠ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, τότε θα πρότεινα το 1ο. Το παν είναι να έχεις τις επιογές εσυ και όχι να περιμένεις από κάποιον άλλο να επιλέξει εσένα. Αν ας πούμε πας στη Κύπρο, βγάζει ένα αξιοπρεπή μισθό, ακόμα και αν δε γουστάρεις τα πάντα εκεί, έχεις πάντα την επιογή να ψαξεις κάτι άλλο ή να κάνεις το μεταπτυχιακό 1 χρόνο μετά ... άσε που με ένα χρόνο επαγγελματικό "ψήσιμο" θα έχει και καλύτερη άποψη για το τι μεταπτυχιακό θα θες να κάνεις, που και γιατί. Δε μπορείς να τα περιμένεις όλα να είναι στα "θετικά" της λίστας σου , κάθε απόφαση θα έχει και αρνητικά. 1
TeZaS Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Όπως το θέτεις το ερώτημα είναι πολύ σετικό, τι δουλειά και τι μεταπτυχιακό. Δουλειά είναι ας πούμε ταμίας στα Goodies ... γι αυτό σε ρώτησα τι ακριβώς εταιρεία είναι αυτή, πόσο γνωστή κλπ κλπ. Αντιαμβάνομαι ότι δε μιλάμε για τέτοια περίπτωση , οπότε θα έλεγα αρχικά ΝΑΙ, είναι καλύτερα Εγώ ας πούμε ως μηχανικός, με τα μυαλά που έχω τώρα, αν με ρωτούσε ένας νέος μηχανικός να πάει πχ στην J&P στη Κύπρο (η οποία είναι Κυπριακή εταιρεία, όχι Ελληνική) για 2 χρόνια ή να κάνει κάποιο μεταπτυχιακό 2 χρόνια στο ΕΜΠ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, τότε θα πρότεινα το 1ο. Το παν είναι να έχεις τις επιογές εσυ και όχι να περιμένεις από κάποιον άλλο να επιλέξει εσένα. Αν ας πούμε πας στη Κύπρο, βγάζει ένα αξιοπρεπή μισθό, ακόμα και αν δε γουστάρεις τα πάντα εκεί, έχεις πάντα την επιογή να ψαξεις κάτι άλλο ή να κάνεις το μεταπτυχιακό 1 χρόνο μετά ... άσε που με ένα χρόνο επαγγελματικό "ψήσιμο" θα έχει και καλύτερη άποψη για το τι μεταπτυχιακό θα θες να κάνεις, που και γιατί. Δε μπορείς να τα περιμένεις όλα να είναι στα "θετικά" της λίστας σου , κάθε απόφαση θα έχει και αρνητικά. Παρόμοια εταιρεία με την j&p. Μιας και εισαι του επαγγέλματος αξίζει παραπάνω η γνώμη σου, θα ξανακατέβω τώρα και θα δοκιμάσω. Σίγουρα καμία σχέση με το σερβιτοριλίκι που έκανα όσο ήμουν κάτω.
Peleus17 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 πηγαινε κυπρο, απο το να πας στους κωλογερμανούς ή τις αντίστοιχες κρυοπλαστες βορειες ρατσες καλυτερα στους κύπριους...Θα σε παρακαλουσα να εκφραζεσαι καλυτερα. Αμα δεν γουσταρεις τους Γερμανους να το κρατας για τον εαυτο σου.
kage Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 @κυπριους που ειναι εκει... οτι η κυπρος ειναι σε καλυτερη φαση για δουλεια απο ελλαδα ειναι σιγουρο?...εφαγαν κουρεμα ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ και μετα τροικα με ακριβως ιδιο σεναριο με της ελλαδας και ανεργια 20% στον ιδιωτικο τομεα διαβαζω... @τεζα αν εχεις μ3 μεινε ελλαδα ειμαι σιγουρος οτι εχεις και εδω γνωριμιες...αν δεν εχεις δεν πας εκει που ναι πιο ευκολο να παρεις μια? Αν πας στρατο και δεν εισαι βυσμα το κοβω σιγουρακι θα σιχτιριζεις και τον στρατο και την ελλαδα υπαρχει περιπτωση να μαθουμε τι σου καναν εκει κατω σαν σερβιτορος?πως και πηγες εκει για σερβιτορος?! τι τμημα ειναι αυτο που σας ζητανε ελλαδα και εξωτερικο?υπαρχουν τετοιες δουλειες ακομη?δηλ.ολοι οι αποφοιτοι χωρις βυσμα πηγαν καπακι δουλεια σε καλες θεσεις?!!?
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Η Κύπρος είχε φτάσει 19% ανεργεία αλλά έπεσε σύντομα κατά τον Οκτώβριο στο 15%, γενικά φαίνεται οτι αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς απ'την Ελλάδα.
paylidis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Θα σε παρακαλουσα να εκφραζεσαι καλυτερα. Αμα δεν γουσταρεις τους Γερμανους να το κρατας για τον εαυτο σου. ρε προβληματα που εχει ο κοσμος... εδω ο άλλος θα πολεμούσε εναντια στην ιδια του τη φυλή και εσενα οι γερμανοι σε χαλασαν... εκτός αν εισαι γερμανος αλλα και παλι kein probleme βαλε σαγιοναρα και παμε για τη αμστελ
forgotten Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Η Κύπρος είχε φτάσει 19% ανεργεία αλλά έπεσε σύντομα κατά τον Οκτώβριο στο 15%, γενικά φαίνεται οτι αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς απ'την Ελλάδα. πλασματικα τα νουμερα η ανεργια εξακολουθει να ειναι στα ιδια επιπεδα απλα δεν υπολογιζουν τους υποεργοδοτουμενους ως ανεργους ουτε αυτους που ειναι ανεργοι ανα περιοδο 6 μηνων πχ ξενοδοχεια κλπ.ουσιαστικα προσπαθουν να πεισουν τον κοσμο οτι δεν υπαρχει ανεργια αλλα ανακαμψη,παρολαυτα οι μισθοι επεσαν οι ωρες εργασιας ανεβηκαν (καταργηθηκε η αργια της κυριακης με δικαιολογια την μειωση ανεργιας ) και η ανεργια καλπαζει και αρκετοι με προσοντα εφυγαν εξωτερικο ,γνωστος μου κτηνιατρος πηγε αγγλια οπου ειχε προταση εργασιας στον διπλασιο μισθο και σχεδον τις μισες ωρες εργασιας.το οτι ο topic starter ελπιζει για εργασια σε ενα τοπο που ουτε οι ντοπιοι καλα καλα δεν βρισκουν και ιδιαιτερα σε τομεα που τωρα γνωριζει καταρευση με ξεπερνα
DrLo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 το οτι ο topic starter ελπιζει για εργασια σε ενα τοπο που ουτε οι ντοπιοι καλα καλα δεν βρισκουν και ιδιαιτερα σε τομεα που τωρα γνωριζει καταρευση με ξεπερνα 1. Από ότι έχω καταλάβει ο TS δεν ελπίζει, έχει offer. 2. Δηλαδή γιατί πρέπει να σε ξεπερνά ότι μια ελληνική εταιρεία με δρασρτηριότητα στην Κύπρο προτιμά κάποιον Έλληνα ή δεν βρίσκει καταλληλότερο Κύπριο ? 1
forgotten Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 1. Από ότι έχω καταλάβει ο TS δεν ελπίζει, έχει offer. 2. Δηλαδή γιατί πρέπει να σε ξεπερνά ότι μια ελληνική εταιρεία με δρασρτηριότητα στην Κύπρο προτιμά κάποιον Έλληνα ή δεν βρίσκει καταλληλότερο Κύπριο ? το 2 πως το εκλαμβες απο την απαντηση μου ? οσο για τις εταιριες δεν εχουν συναισθηματισμους ,οτι τους συμφερει κανουν ,απλα το 1 δεν διαφαινεται πουθενα και ισως αποτελει εικασια επι προφορικων υποσχεσεων και τα τοιαυτα
DrLo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 το 2 πως το εκλαμβες απο την απαντηση μου ? To κατάλαβα από αυτό το οτι ο topic starter ελπιζει για εργασια σε ενα τοπο που ουτε οι ντοπιοι καλα καλα δεν βρισκουν και ιδιαιτερα σε τομεα που τωρα γνωριζει καταρευση με ξεπερνα Μπορεί δηλαδή να ελπίζει ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή δεν είναι ντόπιος ... πχ οι ντόπια αγορά δεν έχει να προσφέρει αυτά που προσφέρει αυτός (πχ έλλειψη ταλέντου, παιδείας, συγκεκριμένης εξειδίκευσης) , είτε επειδή η εταιρεία ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΤΟΠΙΟ για τον οποιοδήποτε δικό της λόγο οσο για τις εταιριες δεν εχουν συναισθηματισμους ,οτι τους συμφερει κανουν , Συμφωνώ αυτό λέω παραπάνω, μπορεί να τη συμφέρει να έχει Έλληνα και όχι Κύπριο , άρα το κόκκινο που έγραψες παραπάνω δε στέκει απλα το 1 δεν διαφαινεται πουθενα και ισως αποτελει εικασια επι προφορικων υποσχεσεων και τα τοιαυτα Ο TS μιλάει για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εταιρεία - και στο αρχικό ποστ και όταν λέει για παρόμοια με την J&P, άρα διαφένεται θεωρώ ότι μιλάει για κάτι πολύ συγκεκριμένο που έχει τουλάχιστον την μορφή "ανεπίσημου" offer / συμφωνίας 1
TeZaS Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Ποιος ο λόγος να μάθετε σχολή, εταιρεία, λεφτά πως έτυχε να παω Κύπρο και να δουλέψω σερβιτόρος, τι μου έκαναν που δούλευα κτλ? Έχει κάτσει μια πρόταση, έχω συγκεκριμένους ενδοιασμούς και ήθελα την γνώμη ατόμων που δεν είναι στο "περιβάλλον" μου. Μόνο ο DrLo ανταποκρίθηκε σε αυτό που ήθελα. Τις ΕΜΕΤΙΚΕΣ απόψεις μου για την Κύπρο τις έγραψα γιατί είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που με έχει βάλει σε σκέψεις. Αν δεν ήταν αυτό θα ήμουν βλάκας να μην πάω κολυμπώντας κιόλας. Αν κάποιος θέλει να μου δώσει συμβουλή ας το κάνει αλλα ΜΟΝΟ για την δουλειά, όχι για τις απόψεις μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα