Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κολλήσατε σε ένα πράγμα... Εχω σχηματίσει αυτή την άποψη, σωστή/λάθος δεν αλλάζει. Δεν το είπα για να κάνω διαφήμιση αλλα για να δείξω ΠΟΥ είναι η αμφιβολία μου στο να πάω Κύπρο. Αν δεν είχα αυτό το θέμα δεν θα υπήρχε και δίλημμα για παραμονή ή όχι στην Ελλάδα. Η εταιρία είναι ελληνική και μπορείς να πεις οτι είναι μια απο τις εταιρίες που θα ήθελε να δουλέψει εκεί ΚΑΘΕ απόφοιτος της σχολής μου.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κολλήσατε σε ένα πράγμα... Εχω σχηματίσει αυτή την άποψη, σωστή/λάθος δεν αλλάζει. Δεν το είπα για να κάνω διαφήμιση αλλα για να δείξω ΠΟΥ είναι η αμφιβολία μου στο να πάω Κύπρο. Αν δεν είχα αυτό το θέμα δεν θα υπήρχε και δίλημμα για παραμονή ή όχι στην Ελλάδα. Η εταιρία είναι ελληνική και μπορείς να πεις οτι είναι μια απο τις εταιρίες που θα ήθελε να δουλέψει εκεί ΚΑΘΕ απόφοιτος της σχολής μου.

Απλα.χωρις παρεξηγηση μπηκες με φαουλ απο τα αποδυτηρια .

Μπορουσες να παρουσιασεις τα δεδομενα που ισχυουν λεγοντας απλα οτι για προσωπικους λογους δεν ειναι η Κυπρος στη κορυφη των επιλογων σου.

Εκανες το φαουλ να λες για Τουρκους κλπ χανοντας το οποιο δικαιο αλλα και την πιθανοτητα να διαβασει καποιος πανω απο 3 ποστ,ποσο μαλλον να απαντησει.

• Like 3
Δημοσ.

Με το που πάτησα το πόδι μου εκεί, ένιωσα την αγάπη σας απο την πρώτη στιγμή. Δούλεψα και σερβιτόρος και έφαγα στην μάπα πάρα πολλούς κυπρέους και έχω σχηματίσει την άποψη μου απο προσωπική εμπειρία...

Ακου να δεις τι γίνεται. Εχεις σε πολλά δίκαιο. Εχεις όμως λανθασμένη οπτική. Ειναι γεγονός ότι στην Κύπρο ο σερβιτόρος = δούλος, σόρρυ παιδιά για τους Κύπριους αλλά είναι αλήθεια, ακόμα και για την ίδια τους τη ράτσα αλλά πόσο μάλλον για εσένα που είσαι "ξένος". Δεν είναι όμως όλοι έτσι, έχω γνωρίσει και κάνω παρέα με αρκετούς και αρκετές που έχουν μυαλό στο κεφάλι τους και δεν κοιτάνε μόνο το φαίνεσθαι και την επιφάνεια, που επαναλαμβάνω ότι υπάρχει αρκετά μέσα στην νοοτροπία τους. 

Και εμένα αν με ρωτούσες 1.5 χρόνο νωρίτερα ποια η άποψη μου δεν θα σου έλεγα και πολύ κολακευτικά λόγια γι αυτούς. Πέρασε όμως ο καιρός και απλά έμαθα να διαχωρίζω γιατί πλέον έχω καταλάβει τη νοοτροπία τους. Εχω γνωρίσει χρυσούς ανθρώπους εδώ πέρα, έχω γνωρίσει και μεγάλα μπαστάρδια όμως. Θα ήθελα οι χρυσοί να ήταν περισσότεροι αλλά τι να κάνουμε, όπως μας έρχονται φιλτράρουμε και διαλέγουμε. 

Για εμένα πρέπει να έρθεις εδώ και να δουλέψεις στο αντικείμενο σου αφού η δουλειά είναι έτοιμη. Δεν σε συμφέρει να κάτσεις Ελλάδα και να πολεμάς με μεταπτυχιακά που παίζεις τζόκερ το μέλλον σου. Οι εμπειρίες σου όταν είχες έρθει πρώτη φορά μπορεί να μην ισχύουν πλέον λόγο αλλαγής επαγγελματικού κλάδου. Αν ήταν να ξαναέρθεις για να γίνεις σερβιτόρος τότε....όχι....απλά και κατηγορηματικά....ΟΧΙ. 

• Like 5
Δημοσ.

DrLo, τι έχει σπουδάσει τελικά;  :-D

Δε μπορώ να το πω αν δε θέλει να το πει ο ίδιος.

@Tezas

Δε το ήξερα το τμήμα φαίνεται ενδιαφέρον αν και ίσως υπρβολικά "διχασμένης προσωπικότητας" ίσως παραπάνω από ότι πρέπει.

Καθώς στην Ελλάδα δεν είσαι 100% κανένα από τα δύο πόδια που στέκεται η σχολή σου προσωπικά θα κοίταγα για έξω (ακούγεται κοινότυπο αλλά τις περισσότερες φορές είναι απλά η αλήθεια). Αν η εταιρεία στη Κύπρο, εκτός από "ελληνική" είναι και Ευρωπαϊκά αναγωρίσημο "brand" στη θέση σου θα πήγαινα Κύπρο. Το τι πιστευεις για την Κύπρο ή τους Κύπριους είναι άσχετο ... πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου ΠΑΝΩ από αυτό ... έχεις να πάρεις από αυτό. Το μεταπτυχιακό θα είναι εδώ και αργότερα δε χάνεται, καλές ευκαιρίες όμως δεν έρχονται κάθε μέρα.

Δημοσ.

πλάκα έκανα μπας και απαντήσει το ερώτημα σου. Αλλά από την απάντηση σου είναι φανερό πως είναι κάτι σαν "οικονομίας και διοιήκησης" ή "περιβάλλοντος".

Από επαγγελματικής άποψης είναι φανερό πως αξίζει να πας στην κύπρο, αλλά αν είσαι μίζερος όλα θα σου φταίνε και δε θα έχει νόημα να είσαι εκεί.

Δημοσ.

Εγώ θα πήγαινα για 2 χρονάκια άνετα

Αφού δεν τους γουστάρεις, στη χειρότερη το χειμώνα θα λιώνεις σπίτι με ταινίες/σειρές/games κ.λπ(περισσότερα λεφτά στην τσέπη) και το καλοκαίρι θα παίζεις μπάλα με τις τουρίστριες

Δημοσ.

Και εγω με τους κυπριους σαν φοιτητης δεν εχω και τις πιο καλες εντυπωσεις απο την αλλη η μητερα της αρραβωνιαστικιάς του αδερφου μου ειναι κυπρια και ειναι πολυ καλη. 

Εγω θα πηγαινα σιγουρα και αν εβρισκα κατι πιο καλο ελλαδα θα εκανα μαζι και μεταπτυχιακο μαζι με δουλια.

Αληθεια κυπρο πως βρήκες δουλεια εχω ολο αγγελιες για μαγειρες και οικονομικα βλεπω να ζητουν. 

Δημοσ.

Λοιπόν τέλειωσα σχολή (μένει η διπλωματική να γράψω και να παρουσιάσω) και στρατό. Τώρα σκέφτομαι τι είναι πιο καλό να κάνω....

Υπάρχουν οι εξής επιλογές, μετακόμιση στην Κύπρο και δουλειά πάνω στο αντικείμενό μου ή να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό εδώ Ελλάδα και αναζήτηση δουλειάς στην ΠΑΤΡΙΔΑ μου και όχι Κύπρο που έχω μείνει 4-5 μήνες και οχι απλά τους ΜΙΣΩ σαν λαό, αλλα θα πολεμούσα και με τους Τούρκους εθελοντικά αν γινόταν πόλεμος. Στην πρώτη περίπτωση το καλό είναι οτι θα πάρω ΠΟΛΥΤΙΜΗ προϋπηρεσία που θα με βοηθήσει σε 1-2 χρόνια να γυρίσω στην Ελλάδα και θα έχω κάνει και μια καλούτσικη αποταμίευση, χωρίς να έχω καθόλου προσωπική ζωή καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν πιάνονται φίλοι. Ενώ στην δεύτερη το μόνο θετικό θα είναι οτι είμαι στην πατρίδα μου και θα κοιτούσα και μια δουλειά σερβιτόρος για τα βασικά έξοδα....

Νομίζω είναι περιττό το σχόλιο σου αυτό σε ενα δημόσιο ελληνικό φορουμ, οταν μάλιστα ζητάς και βοήθεια

Δημοσ.

Δε μπορώ να το πω αν δε θέλει να το πει ο ίδιος.

@Tezas

Δε το ήξερα το τμήμα φαίνεται ενδιαφέρον αν και ίσως υπρβολικά "διχασμένης προσωπικότητας" ίσως παραπάνω από ότι πρέπει.

Καθώς στην Ελλάδα δεν είσαι 100% κανένα από τα δύο πόδια που στέκεται η σχολή σου προσωπικά θα κοίταγα για έξω (ακούγεται κοινότυπο αλλά τις περισσότερες φορές είναι απλά η αλήθεια). Αν η εταιρεία στη Κύπρο, εκτός από "ελληνική" είναι και Ευρωπαϊκά αναγωρίσημο "brand" στη θέση σου θα πήγαινα Κύπρο. Το τι πιστευεις για την Κύπρο ή τους Κύπριους είναι άσχετο ... πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου ΠΑΝΩ από αυτό ... έχεις να πάρεις από αυτό. Το μεταπτυχιακό θα είναι εδώ και αργότερα δε χάνεται, καλές ευκαιρίες όμως δεν έρχονται κάθε μέρα.

Αν και στην πλειοψηφία τους οι απόφοιτοι δεν είχαν θέμα με επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα η περίπτωση της εταιρίας στην Κύπρο είναι αυτή ακριβώς που αναφέρεις. Απο όσους γνωστούς μου πήγαν έξω, ειδικά Γερμανία τους τσίμπησαν σε δουλειά με συνοπτικές διαδικασίες. Θεωρείς δηλαδή καλύτερα 2 χρόνια προϋπηρεσία ας πούμε παρά ένα μεταπτυχιακό.....?

Νομίζω είναι περιττό το σχόλιο σου αυτό σε ενα δημόσιο ελληνικό φορουμ, οταν μάλιστα ζητάς και βοήθεια

^Όντως fail, το μαμησε και ψοφησε, ταιριάζει με το όνομά του...

Παιδιά αν έχετε πρόβλημα με αυτό που διαβάσατε αγνοήστε το thread και πείτε απο μέσα σας τι παλιομαλάκας είναι αυτός. Δεν βοηθάτε σε αυτό που θέλω. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Λοιπόν τέλειωσα σχολή (μένει η διπλωματική να γράψω και να παρουσιάσω) και στρατό. Τώρα σκέφτομαι τι είναι πιο καλό να κάνω....

Υπάρχουν οι εξής επιλογές, μετακόμιση στην Κύπρο και δουλειά πάνω στο αντικείμενό μου ή να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό εδώ Ελλάδα και αναζήτηση δουλειάς στην ΠΑΤΡΙΔΑ μου και όχι Κύπρο που έχω μείνει 4-5 μήνες και οχι απλά τους ΜΙΣΩ σαν λαό, αλλα θα πολεμούσα και με τους Τούρκους εθελοντικά αν γινόταν πόλεμος. Στην πρώτη περίπτωση το καλό είναι οτι θα πάρω ΠΟΛΥΤΙΜΗ προϋπηρεσία που θα με βοηθήσει σε 1-2 χρόνια να γυρίσω στην Ελλάδα και θα έχω κάνει και μια καλούτσικη αποταμίευση, χωρίς να έχω καθόλου προσωπική ζωή καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν πιάνονται φίλοι. Ενώ στην δεύτερη το μόνο θετικό θα είναι οτι είμαι στην πατρίδα μου και θα κοιτούσα και μια δουλειά σερβιτόρος για τα βασικά έξοδα....

Να προσπαθήσεις να βρεις δουλειά στην Τουρκία. Θα είσαι ευτυχισμένος κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι.

• Like 6
Δημοσ.

Θεωρείς δηλαδή καλύτερα 2 χρόνια προϋπηρεσία ας πούμε παρά ένα μεταπτυχιακό.....?

Αν αναφέρεσαι για την Ελλάδα σαφώς και καλύτερα τα 2 χρόνια εμπειρίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...