TeZaS Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Λοιπόν τέλειωσα σχολή (μένει η διπλωματική να γράψω και να παρουσιάσω) και στρατό. Τώρα σκέφτομαι τι είναι πιο καλό να κάνω.... Υπάρχουν οι εξής επιλογές, μετακόμιση στην Κύπρο και δουλειά πάνω στο αντικείμενό μου ή να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό εδώ Ελλάδα και αναζήτηση δουλειάς στην ΠΑΤΡΙΔΑ μου και όχι Κύπρο που έχω μείνει 4-5 μήνες και οχι απλά τους ΜΙΣΩ σαν λαό, αλλα θα πολεμούσα και με τους Τούρκους εθελοντικά αν γινόταν πόλεμος. Στην πρώτη περίπτωση το καλό είναι οτι θα πάρω ΠΟΛΥΤΙΜΗ προϋπηρεσία που θα με βοηθήσει σε 1-2 χρόνια να γυρίσω στην Ελλάδα και θα έχω κάνει και μια καλούτσικη αποταμίευση, χωρίς να έχω καθόλου προσωπική ζωή καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν πιάνονται φίλοι. Ενώ στην δεύτερη το μόνο θετικό θα είναι οτι είμαι στην πατρίδα μου και θα κοιτούσα και μια δουλειά σερβιτόρος για τα βασικά έξοδα.... 1
forgotten Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 μαλιστα εφοσον μας μισας να μην ερθεις, τα ακουσα ολα λοιπον ,εαν ετσι σκεφτεσαι μαλλον καλυτερα να μεινεις εκει οπου εισαι ,λυπαμαι για λογαριασμο σου,σπουδασα ελλαδα και ειχα και εχω φιλιες με ελληνες ακομα ,η νοοτροπια ατομων σαν εσενα με απογοητευει. απο την μια να σου δωσουν χρημα και απο την αλλη μας μισας ε πηγαινε γερμανια οπου ο λαος σε πιανει καλυτερα φιλο. 5
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Σε τετοιους καιρους, με μηδενικη προυπηρεσια, εχεις δουλεια στρωμενη στο αντικειμενο σου, απο την οποια θα κανεις και αποταμιευση με το καλημερα κι ακομα ψαχνεις λογους για να μην πας; Αυτο λεγεται πολυτελεια. Με λιγα λογια το μονο που δε σου προσφερουν ειναι γκομενα. Αν κρινω κι απο τους ενδοιασμους που θετεις, με το μπαρδον, αλλά εχεις να βελτιωσεις σημαντικοτερα θεματα απο την προυπηρεσια σου, αν θες να πας -γενικως και οχι μονο επαγγελματικα- μπροστα . Και ξυλο να μου ριχνανε στη δουλεια (που λεει ο λογος), στη θεση σου δε θα σκεφτομουν καν την περιπτωση να μην παω. ΥΓ. Προσωπικη ζωη δε θα εχεις ουτε στην Ελλαδα απο ενα σημειο και μετα που ολοι σου οι φιλοι θα φτιαχνουν σιγα σιγα οικογενειες/σπιτικα κλπ κι εσυ θα περιφερεσαι μεταξυ ΟΑΕΔ και χρυσης ευκαιριας. Εκτος αν οι γονεις εχουν βαθια τσεπη, οποτε οντως, θα ειχα κι εγω ενδοιασμους στη θεση σου μπρος στο ερωτημα "καλοπεραση τωρα, ή δυσκολη ( ; ) ζωη για 2-3 χρονια που βαζει βασεις για καλυτερη ζωη μετα". ΥΓ2. Προυπηρεσια στο αντικειμενο > μεταπτυχιακο στο αντικειμενο, hands down. 6
zynif Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Ποιος όμως σου εγγυάται ότι τελειώνοντας το μεταπτυχιακό (σε δυό χρόνια από τώρα) θα βρεις αμέσως δουλειά στην Ελλάδα ; Αν δεν γίνεις δεκτός στο μεταπτυχιακό τι θα κάνεις ;
paylidis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 πηγαινε κυπρο, απο το να πας στους κωλογερμανούς ή τις αντίστοιχες κρυοπλαστες βορειες ρατσες καλυτερα στους κύπριους...
DrLo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Γιατί να αλλάξεις χώρα ενώ μπορείς να αλλάξεις τη χώρα ? Δε βάζουν μυαλό μερικοί .... btw . τι σχολή?
forgotten Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Σε τετοιους καιρους, με μηδενικη προυπηρεσια, εχεις δουλεια στρωμενη στο αντικειμενο σου, απο την οποια θα κανεις και αποταμιευση με το καλημερα κι ακομα ψαχνεις λογους για να μην πας; Αν κρινω κι απο τους ενδοιασμους που θετεις, με το μπαρδον, αλλά εχεις να βελτιωσεις σημαντικοτερα θεματα απο την προυπηρεσια σου, αν θες να πας -γενικως και οχι μονο επαγγελματικα- μπροστα . Και ξυλο να μου ριχνανε στη δουλεια (που λεει ο λογος), στη θεση σου δε θα σκεφτομουν καν την περιπτωση να μην παω. αν ερθει κυπρο με αυτη τη λογικη δεν προκειται να δουλεψει περισοτερο απο μηνα ιδιαιτερα αν πει εστω και το ελαχιστο απο οτι εγραψε εδω ,με ενοχλησε ιδιαιτερα το κειμενακι ομολογω. 1
TeZaS Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 μαλιστα εφοσον μας μισας να μην ερθεις, τα ακουσα ολα λοιπον ,εαν ετσι σκεφτεσαι μαλλον καλυτερα να μεινεις εκει οπου εισαι ,λυπαμαι για λογαριασμο σου,σπουδασα ελλαδα και ειχα και εχω φιλιες με ελληνες ακομα ,η νοοτροπια ατομων σαν εσενα με απογοητευει. απο την μια να σου δωσουν χρημα και απο την αλλη μας μισας ε πηγαινε γερμανια οπου ο λαος σε πιανει καλυτερα φιλο. Με το που πάτησα το πόδι μου εκεί, ένιωσα την αγάπη σας απο την πρώτη στιγμή. Δούλεψα και σερβιτόρος και έφαγα στην μάπα πάρα πολλούς κυπρέους και έχω σχηματίσει την άποψη μου απο προσωπική εμπειρία... αν ερθει κυπρο με αυτη τη λογικη δεν προκειται να δουλεψει περισοτερο απο μηνα ιδιαιτερα αν πει εστω και το ελαχιστο απο οτι εγραψε εδω ,με ενοχλησε ιδιαιτερα το κειμενακι ομολογω. Μην ασχολείσαι λοιπόν με το κειμενάκι. Δεν με ενδιαφέρει η άποψή σου 7
forgotten Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Με το που πάτησα το πόδι μου εκεί, ένιωσα την αγάπη σας απο την πρώτη στιγμή. Δούλεψα και σερβιτόρος και έφαγα στην μάπα πάρα πολλούς κυπρέους και έχω σχηματίσει την άποψη μου απο προσωπική εμπειρία... Μην ασχολείσαι λοιπόν με το κειμενάκι. Δεν με ενδιαφέρει η άποψή σου μαλιστα οκ λοιπον με αυτη τη συμπεριφορα καταλαβαινω ,αντε καλη επαγγελματικη επιτυχια και ελπιζω να μαθεις να σκεφτεσαι ποιο ωριμα καποτε ,τελικως καλα λενε οτι τα πανεπιστημια δεν κανουν τον μορφωμενο ανθρωπο. 3
Adon1s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Καλο θα ηταν να μη τσουβαλιαζουμε γεγονοτα και καταστασεις με βαση τα προσωπικα βιωματα του καθενος . Κι οι 2 λαοι εχουν τα + και τα - τους , οσοι καναμε φοιτητες το εχουμε συνειδητοποιησει . Ας μη ξεχναμε Τεζα και Φοργκοττεν οτι οι Κυπριοι στην Ελλαδα ειναι ουσιαστικα ανθρωποι που σπουδαζουν σε μια αλλη χωρα. Λογικο και επομενο ο πυρηνας και ο κυκλος τους να αποτελουν οι υπολοιποι Κυπριοι , το ιδιο θα εκανε ο οποιοσδηποτε πηγαινε σε μια αλλη χωρα . Αλλα ειναι γνωστη η εσωστρεφεια των νησιωτων συμφοιτητων μας , γενικοτερα μιλωντας , οποτε απλα το παραβλεπεις .Σπανια καποιος Ελλαδιτης θα φτιαξει φιλιες με εναν Κυπριο , το πολυ να φτασει σε επιπεδο "γνωστος". . Ξαναλεω , ειναι σπανιο,οχι μη γενομενο. Και ας μη συγκρινουμε τι παιρνεις και τι δινεις. Αντιστοιχα forgotten το "σου δινουν χρημα και απο την αλλη μας μισεις" μπορει να αντικρουστει με το "και εσυ ηρθες στην Ελλαδα να σπουδασεις δωρεαν στο πανεπιστημιο ενω πληρωνεις.φορους κλπ σε αλλη χωρα" Γενικα καλο θα ηταν να μην υπαρχουν εχθρες κλπ στεναχωρα πραγματα . Ουδεις ασφαλτος που ειπε και η Λαιδη . 5
forgotten Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Καλο θα ηταν να μη τσουβαλιαζουμε γεγονοτα και καταστασεις με βαση τα προσωπικα βιωματα του καθενος . Κι οι 2 λαοι εχουν τα + και τα - τους , οσοι καναμε φοιτητες το εχουμε συνειδητοποιησει . Ας μη ξεχναμε Τεζα και Φοργκοττεν οτι οι Κυπριοι στην Ελλαδα ειναι ουσιαστικα ανθρωποι που σπουδαζουν σε μια αλλη χωρα. Λογικο και επομενο ο πυρηνας και ο κυκλος τους να αποτελουν οι υπολοιποι Κυπριοι , το ιδιο θα εκανε ο οποιοσδηποτε πηγαινε σε μια αλλη χωρα . Αλλα ειναι γνωστη η εσωστρεφεια των νησιωτων συμφοιτητων μας , γενικοτερα μιλωντας , οποτε απλα το παραβλεπεις .Σπανια καποιος Ελλαδιτης θα φτιαξει φιλιες με εναν Κυπριο , το πολυ να φτασει σε επιπεδο "γνωστος". . Ξαναλεω , ειναι σπανιο,οχι μη γενομενο. Και ας μη συγκρινουμε τι παιρνεις και τι δινεις. Αντιστοιχα forgotten το "σου δινουν χρημα και απο την αλλη μας μισεις" μπορει να αντικρουστει με το "και εσυ ηρθες στην Ελλαδα να σπουδασεις δωρεαν στο πανεπιστημιο ενω πληρωνεις.φορους κλπ σε αλλη χωρα" Γενικα καλο θα ηταν να μην υπαρχουν εχθρες κλπ στεναχωρα πραγματα . Ουδεις ασφαλτος που ειπε και η Λαιδη . δωρεαν? θα ελεγα οχι εφαγα καταληψεις στη ραχη,πληρωνα ,ενοικιο ,αεροπορικα εισιτηρεια ,οχι δεν θα ελεγα οτι ηρθα δωρεαν στην ελλαδα ,ωστοσο ποτε δεν καταφερθηκα ετσι σε ελληνες και ιδιαιτερα εκστομιζοντας ατακες τους μισω,θα πολεμουσα με τους τουρκους κλπ , ο πατερας μου πολεμησε στην εισβολη το 74, τους τουρκους και δεν μπορω να ακουω τετοιες ατακες απο ενα που ανηκουμε στο ιδιο εθνος. δεν παραλειπω και τα υπολοιπα οταν εχω φιλους μου ακομα ελλαδιτες που σπουδασαμε μαζι τους οποιους μαλιστα φιλοξενησα και ενα καλοκαιρι εδω ,τετοιες νοοτροπιες οπως του τεζα με ενοχλουν και αυτο δεν προκειται να αλλαξει. 3
TeZaS Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Καλά μην αρχίσουμε το ποιος λαός έδινε και δίνει χρήμα σε ποιον και πόσοι Έλληνες σκοτώθηκαν για να προστατεύσουν ένα ΞΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ..... Την άποψή σας ζήτησα με βάση τις απόψεις που έχω και παρέθεσα. Οχι αν είμαι σωστός ή λάθος 1
Adon1s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 δωρεαν? θα ελεγα οχι εφαγα καταληψεις στη ραχη,πληρωνα ,ενοικιο ,αεροπορικα εισιτηρεια ,οχι δεν θα ελεγα οτι ηρθα δωρεαν στην ελλαδα ,ωστοσο ποτε δεν καταφερθηκα ετσι σε ελληνες και ιδιαιτερα εκστομιζοντας ατακες τους μισω,θα πολεμουσα με τους τουρκους κλπ , ο πατερας μου πολεμησε στην εισβολη το 74, τους τουρκους και δεν μπορω να ακουω τετοιες ατακες απο ενα που ανηκουμε στο ιδιο εθνος. δεν παραλειπω και τα υπολοιπα οταν εχω φιλους μου ακομα ελλαδιτες που σπουδασαμε μαζι τους οποιους μαλιστα φιλοξενησα και ενα καλοκαιρι εδω ,τετοιες νοοτροπιες οπως του τεζα με ενοχλουν και αυτο δεν προκειται να αλλαξει. Μιλαω καθαρα για το θεμα παροχης εκπαιδευσης απο το πανεπιστημιο και οχι για τα παρα-πανεπιστημιακα (ενοικια,μεταφορικα κλπ) που ετσι και αλλοιως 8 στους 10 τα πληρωνουν . Για τα υπολοιπα με.τον πολεμο.κλπ με.βρισκεις συμφωνο,ειναι εμετικα.
g_alkis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ούτε ότι το μεταπτυχιακό σου θα έχει αντίκρισμα στην Ελλάδα ούτε ότι η προϋπηρεσία θα έχει αντίκρισμα όταν γυρίσεις πίσω στην Ελλάδα. Μην υπερβάλλουμε για τους κύπριους. Δεν είναι για μίσος αλλά για γέλιο πιο πολύ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα