mpentenis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 στην τιμή που εδωσαν περιλάμβάνεται το κόστος της εγκατάστασης, απλα δεν ξέρουμε εαν σιγουρα είναι με ίνα ή ασυρματη η μεταδοση, μαλλον ομως πάμε με ίνα.
poulinos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 γινεται και ασυρματα χωρις να σημαινει οτι θα εχεις θεμα.εξαρτατε τι συμφερει και τον παροχο αναλογως το σκαψιμο που θα ριξει.Μπορει και να αξιζει να ριξει ινα πχ μεχρι εκει για να παρει και αλλους πελατες που μπορει να ειναι εκει κοντα.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Σχετικά με τις ADSL αφού είναι στα 4 Mbps η κάθε μία δεν θα πάει πολύ παραπάνω. Αυτό βέβαια έχει πιθανότητα να υποδηλώνει πως δεν έχει κοντά οπτικές. Επίσης, αν βάλεις πολλές ADSL τότε υπάρχει περίπτωση να πέσει η ταχύτητα στο σύνολο της. Υπάρχουν πόλεις στην Ελλάδα που με μερικές ADSL δίνουν παντού Internet αλλά δεν δουλεύει καθόλου γιατί έχει μικρό upload. Είναι πολύ σημαντικό το upload, μην το αφήσεις. Εγώ προτείνω DIA και όχι ADSLs αλλά προφανώς το κόστος θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Η εμπειρίες μου με τον ΟΤΕ είναι πολύ καλές σε dedicated circuits αλλά μιλάμε για 1 και 10 GbE, που είναι αρκετά πιο πάνω από τα επίπεδα που συζητάμε εδώ.
poulinos Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 παντως γενικα σε ινα συνηθως ζητας οτι ταχυτητα θες εσυ και με την αναλογη χρεωση.απο 2 mbps πχ για voice Μεχρι οσο θελει ο καθενας για data
johnmegarythmos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπερα εψαχνα στο ιντερνετ υπαρχει στο παρακατω βιντεο στο youtube και υπαρχει εδω https://www.cosmote.gr/cs/business/gr/e-tourism.html γενικα ρωτησα να με ενημερωσουνε για το κοστος αλλα διαβαζω για απλησιαστο κοστος εδω . Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από johnmegarythmos
poulinos Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 On 21/03/2019 at 18:59, johnmegarythmos said: καλησπερα εψαχνα στο ιντερνετ υπαρχει στο παρακατω βιντεο στο youtube και υπαρχει εδω https://www.cosmote.gr/cs/business/gr/e-tourism.html γενικα ρωτησα να με ενημερωσουνε για το κοστος αλλα διαβαζω για απλησιαστο κοστος εδω . αλλο πραγμα ενα wifi hot spot με fiber αλλο το παραπανω που αναφερεις που ειναι full πακετο.επισης αλλο ξενοδοχειο 20 δωματιων αλλο 200 δωματιων.το αν θα παιξεις με vdsl η με fiber η δεν ξερω τι εχει να κανει με τις αναγκες του καθε ξενοδοχειου οπως και ποσα λεφτα θελει να ριξει καποιος.για το wifi εχω δει σοβαρα hot spot εχω δει και hot spot απλα να κλαις η να γελας.σαν καποιον που νοικιαζε δωματια με 100 ευρω την ημερα σε γνωστο νησι και ελεγε εχω κατι huawei κτλ που εχουν ξεμεινει και θελω να φτιαξω hot spot.και ποσο κατι μεχρι 100 ευρω....απλα no comment
Mhlogiatros Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Σε μερος που εχει μονο dsl και αυτο λειψο πως μπορουν να δινουν 100Mbps ;
mpentenis Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Σε μερος που εχει μονο dsl και αυτο λειψο πως μπορουν να δινουν 100Mbps ; Ο ΟΤΕ παίζει ως επι το πλείστον με μικροκυματικές ζεύξεις αν δεν κάνω λάθος. Κεραία στην ταράτσα και καλώδιο μέχρι το σημείο που θές. Μιας και ξεθαψατε το post μου, τελικα στον πελάτη μέχρι και πριν 8 μερες είχαμε την 20άρα (η οποια γινόταν 30 Ιούλιο-Αύγουστο) ενώ πλέον έχει 50-80. Επικράτησε και στις 2 περιπτώσεις η λύση της Cyta λόγω κόστους (750 τα πρώτα χρόνια, 600 νομίζω πλέον τον μήνα για οπτική ίνα). Η όλη εγκατάσταση είχε PFSense και πλέον Mikrotik (VM και οι 2 περιπτώσεις) για το hotspot και 48 APs σε διαδρόμους-πισίνες-γυμναστήρια. Η παραπάνω λύση αφορά όλη την υλοποίηση σε ξενοδοχειο, μέχρι και PMS (εφαρμογή ξενοδοχείου), οχι μονο το ιντερνετ. Παρεμπιπτόντως, είδα προσφορά για WiFi απο ΟΤΕ, εξοπλισμός με λιανική 5700€ συν ΦΠΑ τον χρεώνουν 11930 και ζητάνε να είναι τα παντα έτοιμα για να πάνε, στήλοι-τερματισμένα και πιστοποιημένα καλώδια-racks-εξωτερικά κουτιά ή καμπίνες. κουμπώνουν μονο και φεύγουν.Βάζουν και ενα Cloud Key (παιζουν με unifi mesh κεραίες) και ενα CCR1009 με hotspot και γεια σας....
poulinos Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 24 minutes ago, Mhlogiatros said: Σε μερος που εχει μονο dsl και αυτο λειψο πως μπορουν να δινουν 100Mbps ; α.οπτικη ινα β.μικροκυματικη ζευξη πχ lmds alcatel,siemens sral,intracom osdr κτλ.για μικροτερα bandwidth πχ 10/10 κτλ πολλα ζευγη χαλκου σε shdsl που τα κανουν bonding 1
johnmegarythmos Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 7/4/2019 στις 10:50 ΜΜ, poulinos είπε αλλο πραγμα ενα wifi hot spot με fiber αλλο το παραπανω που αναφερεις που ειναι full πακετο.επισης αλλο ξενοδοχειο 20 δωματιων αλλο 200 δωματιων.το αν θα παιξεις με vdsl η με fiber η δεν ξερω τι εχει να κανει με τις αναγκες του καθε ξενοδοχειου οπως και ποσα λεφτα θελει να ριξει καποιος.για το wifi εχω δει σοβαρα hot spot εχω δει και hot spot απλα να κλαις η να γελας.σαν καποιον που νοικιαζε δωματια με 100 ευρω την ημερα σε γνωστο νησι και ελεγε εχω κατι huawei κτλ που εχουν ξεμεινει και θελω να φτιαξω hot spot.και ποσο κατι μεχρι 100 ευρω....απλα no comment εγω που το εψαξα ητανε πολυ ακριβο, παντως ρωτησα και στην vodafone δεν παρεχει τετοια τεχνολογια μου ειπανε , ενω η wind παρεχει , ειτε οπτικη ινα μεχρι το σπιτι σου ή σου βαζουνε μικροκικυμματικη ζευξη , και φτανει εως 40mbs μου ειπε , οσο για το παγιο δεν κανει παυση πχ οταν δεν δουλευει η επιχειρηση πχ εποχιακη δουλεια πληρωνεις κανονικα το παγιο. ενω στον οτε ισχυει η παυση. μου ειπανε πχ στις αποθηκες του market in που ηθελε ο πελατης περασανε οπτικες ινες και βαλανε και μου ειπανε οτι δεν χρεωνεται ο πελατης το κοστος αλλα εχει μεγαλο χρονο γιατι πρεπει να περασει απο πολλα σημεια για υπογραφη για να γινει εκσαφη στον δρομο. παντως μου ειπε οτι αμα θελεις πχ 20/20 ταχυτητα μπορουμε , οτι θελει ο πελατης εως 40/40. και βαζουνε ζευξη απο τον κτηριο και κοιταει αλλη ζευξη που μπαινει στην κεραια κινητης , αλλα ειναι απεριοριστα . παντως με συμβολαιο εως και 36 μηνες μειωνεται το κοστος μου ειπε γυρω στα 300 ευρω νομιζω για την 40/40, αρα για 20/20 θα πρεπει να ειναι το μισο 150 ευρω και μιλαμε μονο για ιντερνετ δεν εχει ομιλια πανω. αμα θελεις ομιλια εχει πολλα καναλια φωνης και δεν συμφερει εαν θελεις μονο 1 και εχει αλλα 150 ευρω. ( παντως να πληρωνει ο πελατης το κοστος μου φαινεται γελοιο και ουσιαστικα να το αποσβαινει η εταιρεια σε εως 36 μηνες ! ) , επισης αμα θελουνε αλλες εταιρειες μπορουνε να επωφεληθουνε απο το δικτυο οπτικων ινων που πχ εβαλε μια εταιρεια, δηλαδη και πληρωνεις γραμμη για να ειναι δικια σου και μετα επωφελουνται και αλλοι.. αυτο δεν επρεπει να γινεται , διοτι πρακτικα ειναι δικο σου το καλωδιο και εχεις εχεις τον ελενχο ταχυτητας download και upload. δειτε εδω https://www.wind.gr/gr/gia-tin-epiheirisi/statheri-internet/corporate-solutions/internet-solutions-/ πχ βλεπω στο μετρο κορωπιου που ειναι η εταιρεια εδραση πανω απο το κτηριο της εχει μια ζευξη δειτε εδω αυτη δεν ειναι ; εγω περιμενα οτι ειναι κεραια κινητης γιατι μπορει να μην πιανει μεσα στο κτηριο και να το εχει βαλει η εταιρεια για τα εταιρικα κινητα τηλεφωνα , δεν το γνωριζα οτι υπαρχει τετοια τεχνολογια ζευξης ιντερνετ με απεριοριστο ιντερνετ που να μπορει ο ιδιος ο χρηστης να οριζει την ταχυτητα up και down καθως και να την μεταβαλει . Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από johnmegarythmos
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 η wind εδινε alctal Lmds παλια.πλεον δεν ξερω.η forthnet δίνει Intracom osdr .Παλια εδινε siemens sral και alcatel lmds.στο Lmds το bandwidth ηταν μεχρι 8 mbit.Στο intracom osdr ειναι πανω απο 200.και υπαρχει και αλλη μια εταιρεια δεν θυμαμαι πως λεγεται που δινει μικροκυματικα.Υπάρχουν και της Huawei. αναλογως τον εξοπλισμο και αποσταση κτλ μπορεις να πετυχεις και αλλες ταχυτητες.οποτε για αυτο βλεπεις και ο καθε παροχος να δινει διαφορετικα πακετα και διαφορετικο εξοπλισμό. τωρα για τις ινες. α.ναι θελει χρονο διοτι πρεπει να παρεις αδειες απο δημους να σκαφτει ο δρομος να περαστει οπτικη κτλ.το ποσο θα κανει δεν εξαρτατε μονο απο το δημο αλλα και ποσο μακρυα θα παει η οπτικη ινα.ποσο δηλαδη θα χρειαστει να σκαφτει.αυτο ειναι το κακο της ινας ενω το ασυρματικο το στηνεις πολυ πιο γρηγορα.(το δηλωνεις στην εεττ βεβαια). η ζευξη μπορει να ειναι Point to point Πχ ενα σημειο να κοιταει το αλλο αλλα μπορει να ειναι Point to multipoint δηλαδη ενα σημειο να κοιταει ενα bs(base station) που δινει σε πολλους πελατες.ο καθε παροχος μπορει να εχει αλλου base station ασχετα με κεραιες κινητης ή δεν ξερω τι. υπαρχουν base station σε διαφορα σημεια πχ υμηττο,ποικιλο,υπηρχαν σε med nautilus(ti sparkle) και σε πολλα αλλα κτιρια. τωρα και στο μικροκυματικο και στο Fiber ζητας εσυ την ταχυτητα που θες και σου λενε αν γινεται.στην περιπτωση της ινας και 10g να ζητησεις συνηθως θα στα δωσουν.στο μικροκυματικο οπως ειπαμε πιο πανω υπαρχει οριο αναλογως τον εξοπλισμό και την αποσταση. επισης για την ινα αυτο που λες οτι δεν πληρωνει ο πελατης το κοστος.αυτο εξαρτατε. α.με ποσο καιρο (μηνες,χρονια) θα δεσμευσεις τον πελατη σου. αν το να περασεις ινα στο χ πελατη κοστισει στον παροχο για να σκαψει 3000 ευρω πρεπει να σε κρατησει χ καιρο για να βγαλει αυτα τα 3000 ευρω. β.απο την αποσταση που θα χρειαστει να σκαφτει. Αλλο να εχεις μια εταιρεια διπλα στο φρεατιο που περναει η ινα και να πρεπει να σκαψεις 100 μετρα και αλλο να πρεπει να σκαφτουν 5 χιλιομετρα. στην πρωτη περιπτωση ο παροχος μπορει να το κανει δωρεαν γιατι θα τα βγαλει τα λεφτα στην δευτερη περιπτωση επειδη το κοστος θα ειναι πολλες χιλιαδες ευρω εκει θα το χρεωθει και ο πελατης. Γιατι αμα πχ παει το σκαψιμο 40000 ευρω τι θα πεις στον πελατη? σε χρεωνω 5000 ευρω το μηνα για να βγαλω τα σπασμενα ή θα περιμενεις 3 χρονια για να βγαλεις κερδος? στην ουσια με το μικροκυματικο και την οπτικη σου φερνουν εντος εισαγωγικων ιντερνετ.αν εσυ θα το χρησιμοποιησεις για Mpls ή για voip ή για internet ή και για ολα εξαρτατε απο το τι θες.το καθενα εχει και αλλη χρεωση. δεν ειναι γελοιο να το πληρωσει ο πελατης το κοστος.υπαρχουν εταιρειες που ειναι παρα πολυ μακρια και δεν υπαρχει κοντα οπτικη ινα.σε τετοια σημεια συνηθως ο παροχος επειδη ξερει οτι το κοστος ειναι μεγαλο και δεν αξιζει και ουτε θα το πληρωσει ο πελατης για αυτο και πηγαινει στην λυση του μικροκυματικου. για την φωτογραφια που εβαλες ναι αυτο που βλεπεις ειναι ζευξη.οχι δεν ειναι κεραια κινητης τηλεφωνια.οι κεραιες κινητης τηλεφωνιας ειναι Sectors πχ των 120/180 μοιρων για να μπορουν να στελνουν το σημα παντου.παρακατω βλεπεις μια εικονα.οι Sectores στελνουν το σημα κινητης και το μικροκυματικο ειναι για να κανει ζευξη με καποιο αλλο σημειο για να φερει ας το πουμε το internet/to bandwidth (πεστο οπως θες).ο sector δινει 90/120/180 μοιρες ενω η ζευξη ειναι κατευθυντικη.σε μικρη αποσταση μπορει να ειναι το τυμπανο 30 cm μετα υπαρχουν 60cm κτλ κτλ αναλογως την αποσταση που θες να φτασεις. ζευξη μπορεις να κανεις και εσυ με ενα φιλο σου.να εχει πχ ο φιλος σου ιντερνετ και να του δινεις εσυ με μια ασυρματη ζευξη στα 5ghz αρκει να υπαρχει οπτικη επαφη. τα μικροκυματικα στις φωτογραφιες δεν ειναι 2,4 ghz ουτε 5 ghz αλλα συνηθως ειναι 26ghz,28ghz Κτλ και σε συχνοτητες που θελουν αδειοδοτηση. για τις περιπτωσεις που δεν πιανει σημα κινητης μια εταιρεια μπορει να μπει ενισχυτης σηματος μεσα που παιζει σαν Repeater ή να κανεις μια ζευξη ασυρματα ή με οπτικη ινα και μετα να βαλεις μικρες κεραιες στο χωρο.αναλογως παλι τι υλοποιηση πρεπει να γινει.αυτο υπαρχει και για τους ιδιωτες για παραδειγμα που λεγεται vodafone full σημα. https://www.vodafone.gr/business/vodafone-full-sima/ βαζεις μια συσκευη που παιρνει ιντερνετ απο το adsl/vdsl modem router σου και σου δινει σημα 3g για να μπορεις να εχεις σημα και να χρησιμοποιεις το κινητο σου τηλεφωνο.σαν ενα access point απλα σε συχνοτητα κινητης. για αυτο που γραφεις τωρα -------------- επισης αμα θελουνε αλλες εταιρειες μπορουνε να επωφεληθουνε απο το δικτυο οπτικων ινων που πχ εβαλε μια εταιρεια, δηλαδη και πληρωνεις γραμμη για να ειναι δικια σου και μετα επωφελουνται και αλλοι.. αυτο δεν επρεπει να γινεται , διοτι πρακτικα ειναι δικο σου το καλωδιο και εχεις εχεις τον ελενχο ταχυτητας download και upload. ---------- πας εσυ στο χ σημειο που δεν υπαρχει ινα και ζητας να περαστει οπτικη ινα για σενα και το πληρωνεις εσυ. ο παροχος δεν θα ριξει μονο μια ινα για σενα αλλα θα περασει καλωδιο με παρα πολλες ινες οποτε αν ερθω εγω μετα διπλα σε σενα ή κοντα σε σενα να μπορω να ζητησω και εγω ινα.οποτε ο παροχος ριχνει παραπανω ινες για να μπορει να δωσει και σε αλλους πελατες.εσυ θα εχεις την ινα σου μεχρι μεσα αλλα πριν ερθει σε σενα μεσα στο φρεατιον εξω απο σενα μπορει να γινει διακλαδωση για να παει και σε αλλον πελατη.ειναι απολυτως λογικο και φυσιολογικο και καθολου παραξενο.η διαφορα ειναι οτι επειδη ζητησες εσυ πρωτος πληρωσες πχ 3000 ευρω για να ερθει η ινα ενω εγω που ηρθα μετα και την βρηκα ετοιμη πληρωσα 2000.κοινως την παταει ο πρωτος.δεν ειναι δικια σου η ινα.η ινα ανηκει στον παροχο.οπως αμα διακοψεις δεν θα σου βγαλουν την ινα.απλα θα σε αποσυνδεσουν απο το φρεατιο εξω απο την εταιρεια σου. το καλωδιο που ειναι μεσα στην εταιρεια σου εκει θα μεινει. καποιοι πελατες εχουν πχ cosmote Ινα και μετα που αλλαζουν σε vodafone για να γλυτωσουν να περαστει και δευτερο καλωδιο μεχρι μεσα χρησιμοποιουν το ηδη υπαρχον που εριξε η Cosmote και απλα σε καποιο σημειο το κοβουν και το δρομολογουν στο φρεατιο της vodafone. οπως επισης αν ενας παροχος εχει Fiber στο χ σημειο και δεν αξιζει να σκαψει ο νεος παροχος για να σου φερει ινα υπαρχει η δυνατοτητα ο ενας παροχος να νοικιασει την ινα μεχρι εκει και να σου δωσει εσενα ιντερνετ.οπως γινεται κατα καποιο τροπο με τα καλωδια του οτε(χαλκος). Επισης αν ο χ παροχος φερει ιντερνετ σε σενα με ινα δεν σε επηρεαζει αν δωσει σε αλλους.δεν δινει απο την ινα σου αλλα δινει απο αλλη ινα μεσα στο ιδιο καλωδιο.ειναι σαν ενα Utp .δεν εχει μεσα ενα ζευγαρι καλωδια αλλα παραπανω.η ινα που παει μεχρι εσενα ειναι 1-2 ζευγαρια και ειναι ασχετα στο θεμα ταχυτητας με τους υπολοιπους πελατες που παιρνουν απο το ιδιο πολυζευγο καλωδιο. ενα καλωδιο ινας μπορει να εχει μεσα και 144 ινες ακομα που σημαινει 72 πελατες.ο καθενας ασχετος με τον αλλον σε θεματα ταχυτητας.το ενα ζευγαρι μπορει να πηγαινει στην δικια σου εταιρεια το επομενο ζευγαρι σε μια εταιρεια 100 μετρα πιο κατω και το αλλο σε μια εταιρεια 1000 μετρα πιο κατω. 19 hours ago, johnmegarythmos said: εγω που το εψαξα ητανε πολυ ακριβο, παντως ρωτησα και στην vodafone δεν παρεχει τετοια τεχνολογια μου ειπανε , ενω η wind παρεχει , ειτε οπτικη ινα μεχρι το σπιτι σου ή σου βαζουνε μικροκικυμματικη ζευξη , και φτανει εως 40mbs μου ειπε , οσο για το παγιο δεν κανει παυση πχ οταν δεν δουλευει η επιχειρηση πχ εποχιακη δουλεια πληρωνεις κανονικα το παγιο. ενω στον οτε ισχυει η παυση. μου ειπανε πχ στις αποθηκες του market in που ηθελε ο πελατης περασανε οπτικες ινες και βαλανε και μου ειπανε οτι δεν χρεωνεται ο πελατης το κοστος αλλα εχει μεγαλο χρονο γιατι πρεπει να περασει απο πολλα σημεια για υπογραφη για να γινει εκσαφη στον δρομο. παντως μου ειπε οτι αμα θελεις πχ 20/20 ταχυτητα μπορουμε , οτι θελει ο πελατης εως 40/40. και βαζουνε ζευξη απο τον κτηριο και κοιταει αλλη ζευξη που μπαινει στην κεραια κινητης , αλλα ειναι απεριοριστα . παντως με συμβολαιο εως και 36 μηνες μειωνεται το κοστος μου ειπε γυρω στα 300 ευρω νομιζω για την 40/40, αρα για 20/20 θα πρεπει να ειναι το μισο 150 ευρω και μιλαμε μονο για ιντερνετ δεν εχει ομιλια πανω. αμα θελεις ομιλια εχει πολλα καναλια φωνης και δεν συμφερει εαν θελεις μονο 1 και εχει αλλα 150 ευρω. ( παντως να πληρωνει ο πελατης το κοστος μου φαινεται γελοιο και ουσιαστικα να το αποσβαινει η εταιρεια σε εως 36 μηνες ! ) , επισης αμα θελουνε αλλες εταιρειες μπορουνε να επωφεληθουνε απο το δικτυο οπτικων ινων που πχ εβαλε μια εταιρεια, δηλαδη και πληρωνεις γραμμη για να ειναι δικια σου και μετα επωφελουνται και αλλοι.. αυτο δεν επρεπει να γινεται , διοτι πρακτικα ειναι δικο σου το καλωδιο και εχεις εχεις τον ελενχο ταχυτητας download και upload. δειτε εδω https://www.wind.gr/gr/gia-tin-epiheirisi/statheri-internet/corporate-solutions/internet-solutions-/ πχ βλεπω στο μετρο κορωπιου που ειναι η εταιρεια εδραση πανω απο το κτηριο της εχει μια ζευξη δειτε εδω αυτη δεν ειναι ; εγω περιμενα οτι ειναι κεραια κινητης γιατι μπορει να μην πιανει μεσα στο κτηριο και να το εχει βαλει η εταιρεια για τα εταιρικα κινητα τηλεφωνα , δεν το γνωριζα οτι υπαρχει τετοια τεχνολογια ζευξης ιντερνετ με απεριοριστο ιντερνετ που να μπορει ο ιδιος ο χρηστης να οριζει την ταχυτητα up και down καθως και να την μεταβαλει .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα