Προς το περιεχόμενο

CPU Threads

ssd93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο software το οποίο εικονικά να μου επιτρέπει να αυξήσω (εικονικά φυσικά) τον αριθμό των πυρήνων του επεξεργαστή μου.

Δημοσ.

Για ποιο λόγο;

Μερικά προγράμματα έχουν στης ρυθμίσεις τους επιλογή για το με πόσα νήματα να κάνουν την δουλειά τους,κάτι παραπάνω δεν γίνεται.

Δημοσ.

Γειά σας,

θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο software το οποίο εικονικά να μου επιτρέπει να αυξήσω (εικονικά φυσικά) τον αριθμό των πυρήνων του επεξεργαστή μου.

Για να κανεις πλακα σε φιλο η για να προσπαθησεις να πουλήσεις φύκια για μεταξωτες κορδέλες σε κανενα θυμα?  :ph34r:

Δημοσ.

Παιδιά εννοείται ότι ρωτάω σοβαρά.

Κατά βάση το θέλω για το VMware και για games οπου για να παίξουν προτείνεται 4πύρηνος επεξεργαστής, ενώ έχω 2πύρηνο.

2ον

Παλιά προγράμματα και παλιά windows (xp), είτε είχες 1 είτε 10 πυρήνες δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ισχύ των 10 πυρήνων και δούλευαν βάσει αρχιτεκτονικής με έναν, οπότε αν έχεις χαμηλή συχνότητα με 2 πυρήνες δεν την κάνεις την δουλειά σου εκτός και αν λογικά μπορέσεις να κάνεις ένωση των threads (γίνεται)? και αθροίσεις την συχνότητα.

Δημοσ.

Για το 1 αυτό γίνεται αυτόματα αν τρέξεις κάτι με π.χ. 8 νήματα αλλά έχεις μόνο 2 πυρήνες τότε απλά θα τα τρέξει ποιο αργά τα νήματα για να τα τρέξει όλα μαζί.

Δηλαδή αντί για 2χ50% τρέχει 8χ12% (περίπου)

Το 2 δεν γίνεται,αν κάτι έχει μόνο ένα νήμα έχει μόνο ένα νήμα και τρέχει μόνο σε έναν πυρήνα,εσύ σαν χρήστης δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις αυτό.

post-187287-0-59573500-1422713177_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...