papajohnnnn Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 καλησπερα,εχω τον παρακατω επεξεργαστη και αυτην τη στιγμη κανω overclock (1:50 ωρε το βραδυ) με υδροψυξη h60 corsair την παλια εκδοση. Τρεχω αυτην την στιγμη το prime εδω και κανα 20σαλεπτο σε blend με χρηση ραμ 8gb χωρις μεχρις στιγμης να εχει βγαλει blue screen. εχω ρυθμιση την ταση στα 1,36v με συχνοτητα τα 4,4 ghz με auto load line calibration κι εχω απενεργοποιηση ολα τα περιττα απο της ρυθμισεις (cool and quite κλπ). Το socket εχεο φτασει max τους 63c αλλα πεφτει στους 61 και καθεται πιο πολυ εκει. cpu temperatures εχω σταθερα στους 54c. αυτο που με προβληματιζει αιναι το vcore1 απο το AL SUITE το οποιο ειναι σταθερα στους 70c. ειναι νορμαλ ; ευχαριστω επισης υπαρχει κανενας τροπος να μειωσω τον θορυβο απο το fan της υδροψυξη,επειδη κανει φασαρια. εχω βαλει το fan στην σωστη θεση,δηλαδη τα γραμματα απο το αυτοκολλητο να κοιτανε το ψυγειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Σιγουρέψου ότι τα vrm της μητρικής δεν ζεσταίνονται υπερβολικά. Μπορεί η θερμοκρασία που βλέπεις εκεί να είναι αυτό (μια εικασία γιατί δεν έχω δουλέψει με αυτό το mobo) καθώς οι fx "τραβάνε" πολύ ρεύμα. Απλά σαν όνομα το vcore1 μπορεί να αναφέρεται στην τροφοδοσία του επεξεργαστή. Δοκίμασε με έναν ανεμιστήρα να φυσάει ακριβώς πάνω, να δεις αν θα πέσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Σιγουρέψου ότι τα vrm της μητρικής δεν ζεσταίνονται υπερβολικά. Μπορεί η θερμοκρασία που βλέπεις εκεί να είναι αυτό (μια εικασία γιατί δεν έχω δουλέψει με αυτό το mobo) καθώς οι fx "τραβάνε" πολύ ρεύμα. Απλά σαν όνομα το vcore1 μπορεί να αναφέρεται στην τροφοδοσία του επεξεργαστή. Δοκίμασε με έναν ανεμιστήρα να φυσάει ακριβώς πάνω, να δεις αν θα πέσει Σ'ευχαριστω! Μπορει να μου προτεινεις ενα extreme silent fan το οποιο να στροφαρει με 2000 rpm,επειδη το fan της h60 κανει πολυ φασαρια στις συγκεκριμενες στροφες?Ειμαι stable στα 2000rpm,οταν τις κατεβαζω ανεβαινουν κατα πολυ οι θερμοκρασιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 το Load line σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟ για oc. βάλτο στην προ-τελευταία σκάλα(η αν έχει ποσοστό στο 75% ) και μετά κάνε τις δοκιμές σου κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 το Load line σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟ για oc. βάλτο στην προ-τελευταία σκάλα(η αν έχει ποσοστό στο 75% ) και μετά κάνε τις δοκιμές σου κλπ. .Αν το αφησω στο auto θα εχω προβλημα;προς το παρον δεν εχει βγαλει κατι.Τρεχω το prime απο το βραδυ me full load 63c Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 θα "κλωτσάει" η τάση όταν ανεβοκατεβαινουν τα ρολόγια σε μεγάλο βαθμό και μπορεί να είσαι ασταθής είτε να γίνει overvoltage στον επεξεργαστή. http://linustechtips.com/main/topic/24019-load-line-calibration-why-overclockers-should-care/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 θα "κλωτσάει" η τάση όταν ανεβοκατεβαινουν τα ρολόγια σε μεγάλο βαθμό και μπορεί να είσαι ασταθής είτε να γίνει overvoltage στον επεξεργαστή. http://linustechtips.com/main/topic/24019-load-line-calibration-why-overclockers-should-care/ το εβαλα στο 75% και ξαναδοκιμαζω.Αν και ειχα βαλει να λειτουργει κλειδωμενα στα 4,4 ghz χωρις να αυξομειωνονται τα ρολογια.Για να δουμε.Το αφηνω κανα 4 ωρο. Υπαρχει πιθανοτητα να πεσουν και οι θερμοκρασιες,εχοντας επιλεγμενο σε% θα "κλωτσάει" η τάση όταν ανεβοκατεβαινουν τα ρολόγια σε μεγάλο βαθμό και μπορεί να είσαι ασταθής είτε να γίνει overvoltage στον επεξεργαστή. http://linustechtips.com/main/topic/24019-load-line-calibration-why-overclockers-should-care/ Αν ειναι stable να το βαλω μετα στο extreme? To εβαλα στα 4,6 με cpu voltage 1,4 και ultra high load line calibration.Κανω τεστ. Εχω βαλει puss/pull δυο ανεμιστηρες στην h60 κι εχω πετυχει καλυτερες θερμοκρασιες Αυτην την στιγμη το τρεχω στα 4,6 ghz με cpu voltage στα 1,42 ultra high load line calibration. Κανω αυτην τη στιγμη test με prime κι εχω σταθερες θερμοκρασιες στο socket 68 (πηγαινει για λιγο και 19) βαθμους και επεξεργαστης στους 66 χωρις να εχει βγαλει καποιο error. Ειναι καλες οι θερμοκρασιες για την h60;Επειδη διαβαζα στο ιντερνετ οτι δεν ειναι για πολλα πολλα. Βεβαια η εταιρεια λεει οτι μεχρι 62 βαθμους πρεπει να φτανει ο επεξεργαστης ή το socket...κλαη μαην. To εβαλα ξανα στα 4,4 ghz και 1,36v με ultra high... To αφηνω ετσι που ειναι stable με πολυ καλες θερμοκρασιες. Δεν την παλευει για παραπανω h60. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2015 από papajohnnnn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Παιδια εχω ενα θεμα παλι με το prime 95! Ενω χωρις να βαζω να στρεσαρει τις μνημες μαζι με την cpu,δεν βγαζει κανενα error μετα απο 12 ωρες στρεσαρισματος,με θερμοκρασιες πολυ καλες (59c socket και 55 cpu). Οταν βαζω ομως και τις μνημες σε custom και χωνω 14gb απο τα 16,μετα απο 15 λεπτα μου βγαζει στον worker 7 ERROR:ILLEGAL SUMOUT.Να σημειωσω οτι εκανα και τις ram overclock απο 1600 στα 2133 με 1,66v και ρολογια 9-11-11-31 και ειναι stable με memtest μετα απο 10 ωρες. Mηπως δεν μπορουν να συμβαδισουν οι μνημες με το oc σε φουλ στρεσαρισμα? Παιδια εβαλα το ρευμα σε 1,41v και μιση ωρα που το εχω στο prime και cpu και ram μαζι,μιση ωρα που το τρεχω το prime,δεν εχει βγαλει κανενα ερρορ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα