Iris_89 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα στην παρέα, Τις προάλλες εγκατέστησα ένα παιχνίδι (όχι mmorpg, και σίγουρα όχι απαιτητικό), το οποίο μόλις το ξεκινούσα, ακουγόταν από το κουτί ένας πολύ ψιλός θόρυβος με διακυμάνσεις, και σταματούσε μόλις ελαχιστοποιύσα το παιχνίδι ή όταν το έκλεινα. Δοκίμασα και με άλλα παιχνίδια και δεν ακουγόταν κάτι. Βέβαια, όταν έπαιζα κάποιο το οποίο ήταν ελαχιστοποιημένο, από εκεί που δεν ακουγόταν θόρυβος, πλέον ακουγόταν πάλι, αλλά ο ήχος που έβγαζε ήταν λίγο διαφορετικός κάθε φορά, πάντα όμως σε ψιλή συχνότητα. Πως μπορώ να απομονώσω το πρόβλημα, δηλαδή αν φταίει το τροφοδοτικό ή η κάρτα γραφικών? psu έχω το thermaltake toughpower 650w και gpu την Asus GTX 760 Οι δίσκοι είνα ελεγμένοι με το hdsentinel και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
dimitris21gr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Νομίζω ότι το coil-whine εμφανίζεται πολλές φορές και σε μη απαιτητικά παιχνίδια όταν το σύστημα σου βγάζει πολλά fps. Το πάθαινα εγώ στο Orcs must die! με την παλιά 560ti μου. Δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα αφού και στις νέες 970 της Gigabyte ακούγονται πολλά περί αυτού του ζητήματος και όλοι απλά το ανέχονται.
Iris_89 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Το πρόβλημα είναι πως το κουτί είναι ακριβώς δίπλα μου και ο θόρυβος γιγαντώνεται στα αυτιά μου :/ Αναγκάζομαι να κλείνω το παιχνίδι γιατί είναι πολύ ενοχλητικό. Το θέμα είναι πως ενώ το μηχάνημα το έχω αρκετούς μήνες, πριν απο μερικές μέρες μου το εμφάνισε. Μπορώ να κάνω κάτι?
savoukos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Αν ο θόρυβος που ακούς είναι buzzing(δεν μ έρχεται άλλη λέξη να το περιγράψω)κατα 90% είναι από την κάρτα σου.Αν θες να σιγουρευτείς μπορείς να δοκιμάσεις την onboard κάρτα να τσεκάρεις.Υποθέτω ότι έχεις nvidia ε?επίσης φήμες λένε ότι με την ενεργοποίηση του vsync ή αν κάνεις ένα frame limit θα είσαι εντάξει(ξαναλέω φήμες λένε)
dimitrisOP Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 δοκιμασε με αλλη καρτα αν το ξανακανανει ειναι το τροφοδοτικο
savoukos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Όταν λέω εντάξει εννοώ ότι δεν θα έχεις θέμα με την κάρτα κ ότι ο θόρυβος θα πέσει.Αν όμως είναι τόσο ενοχλητικός ο θόρυβος μπορείς να πάς την κάρτα για επιστροφή.
Iris_89 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 https://www.youtube.com/watch?v=RdNqrP-0GNg Έτσι σχεδόν ακούγεται, όχι τόσο έντονα όμως. Άλλη κάρτα δεν έχω για να τεστάρω, οπότε περιορίζω τα fps ή ενεργοποιώ το vsync? Κοίταξα και αυτό https://www.youtube.com/watch?v=pE_r2pzbHYc επειδή έχω GA mobo.. Τα φώτα σας!
dimitris21gr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δοκίμασε V-sync ναι (αν και μπορεί δημιουργήσει lag ανάλογα και το game). Όσο για το βίντεο που πόσταρες δεν νομίζω ότι βοηθάει γιατί με βάση αυτά που λες δεν παίζει να κάνει η μητρική το coil-whine.
Iris_89 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Σε παιχνίδια που δεν έχουν επιλογή για vsync τι μπορώ να κάνω? Υπάρχει κάποιο external program που μπορώ να περιορίσω τα fps?
Fulgore Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Οπως ειπαν τα παιδια και ολος ο κοσμος συνηθως αυτος ο ενοχλητικος θορυβος προεερχεται ειτε απο το τροφοδοτικο ειτε απο την καρτα γραφικων.Επισης σχεδον ολες οι καρτες το παρουσιαζουν αυτο σε σημεια οταν εχεις παρα πολλα Fps πχ 200-1000 κλπ. Το μονο που μου κανει εντυπωση ειναι που δεν στο εμφανισε αυτο εδω και τοσους μηνες οπως λες και στο εβγαλε τωρα και υποψιαζομαι οτι πιο πολυ πρεπει να οφειλεται στο παιχνιδι που κατεβασεςΠιο ειναι το ονομα του παιχνιδιου.
Iris_89 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Οπως ειπαν τα παιδια και ολος ο κοσμος συνηθως αυτος ο ενοχλητικος θορυβος προεερχεται ειτε απο το τροφοδοτικο ειτε απο την καρτα γραφικων.Επισης σχεδον ολες οι καρτες το παρουσιαζουν αυτο σε σημεια οταν εχεις παρα πολλα Fps πχ 200-1000 κλπ. Το μονο που μου κανει εντυπωση ειναι που δεν στο εμφανισε αυτο εδω και τοσους μηνες οπως λες και στο εβγαλε τωρα και υποψιαζομαι οτι πιο πολυ πρεπει να οφειλεται στο παιχνιδι που κατεβασεςΠιο ειναι το ονομα του παιχνιδιου. Special Enquiry detail 2, επειδή δεν ήθελα να το παίζω στο κινητό το κατέβασα στον υπολογιστή onboard gpu εχεις? Ναι, intel hd 4000, cpu i5 4590
dimitrisOP Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 δοκιμασε να στρεσαρεις το pc με την onboard αν στο ξανακανει ειναι το τροφοδοτικο
savoukos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Αν εχες msi to msi afterburner εχει επιλογή για τα frames.(sry που απαντάω μετά από μια μέρα αλλα υποχρεώσεις )και ελπίζω να έβγαλες άκρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα