Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την σύνδεση 2 router. Έχω τον βασικό Technicolor TD5130 και ως δέυτερο τον Huawei HG521. Είμαι συνδρομητής της forthnet. Θέλω να κάνω αυτή τη σύνδεση για να έχω καλύτερο σήμα και στα υπόλοιπα δωμάτια. Και το σκέφτηκα έτσι γιατί είναι οικονομικός τρόπος. Είδα στο ιντερνετ ότι πρέπει να αλλάξω IP & DHCP αλλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι.

Αν μπορούσατε να βοηθήσετε θα το εκτιμούσα

Δημοσ.

δεν μπορεις να εχεις και τα 2 μαζι σε διαφορετικες πριζες τηλεφωνου.δεν θα παιξουν.ο μονος τροπος για να παιξουν ειναι να ενωθουν μεταξυ τους με καλωδιο ethernet και μονο το ενα θα συνδεθει με την πριζα τηλεφωνου.απο εκει και περα στο δευτερο ρουτερ που θα παιξει το ρολο του access pooint θα πρεπει να κλεισεις τον dhcp και θα πρεπει να εχουν διαφορετικη Ip.Πχ huawei 192.168.1.1 και κλειστο dhcp και Technicolor 5130 να εχει πχ 192.168.1.254.στο huawei ειναι πιο ευκολο να αλλαξεις ip απο οτι στο thomson οποτε προτιμησε σε αυτο να κανεις την αλλαγη.αν δεν μπορεις να ριξεις μεταξυ τους καλωδιο τοτε ειτε πας σe powerlines ειτε πας σε repeater.

Δημοσ.

Οκ σε ευχαριστώ πολύ. Δεν χρειάζεται όμως να έχουν και τα 2 wifi το ίδιο όνομα SSID? Γιατί αν συνδεθεί μια ασύρματη συσκευή σε ένα από τα 2 αν βγει από τα όρια του 1ου router να παραμένει συνδεδεμένη με αυτόματη εναλλαγή στο 2ο router

Δημοσ.

Θα δώσεις και στα δύο ρούτερ το ίδιο όνομα, την ίδια κρυπτογράφηση και θα αλλάξεις τα κανάλια εκπομπής τους (να έχουν τουλάχιστον 5 νούμερα διαφορά) δηλαδή αν το ένα ρούτερ εκπέμπει στο κανάλι 1 τότε το άλλο στο κανάλι 6. Μη χρησιμοποιήσεις τα κανάλια 11,12,13. Από εκεί και πέρα οι συσκευές σου θα συνδέονται αυτόματα στην κεραία από όπου παίρνουν το πιο ισχυρό σήμα.

Δημοσ.

Οκ σε ευχαριστώ πολύ. Δεν χρειάζεται όμως να έχουν και τα 2 wifi το ίδιο όνομα SSID? Γιατί αν συνδεθεί μια ασύρματη συσκευή σε ένα από τα 2 αν βγει από τα όρια του 1ου router να παραμένει συνδεδεμένη με αυτόματη εναλλαγή στο 2ο router

αν το θες να συνδεεται αυτοματα ναι τοτε ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα ιδιο κωδικο αλλο καναλι

Θα δώσεις και στα δύο ρούτερ το ίδιο όνομα, την ίδια κρυπτογράφηση και θα αλλάξεις τα κανάλια εκπομπής τους (να έχουν τουλάχιστον 5 νούμερα διαφορά) δηλαδή αν το ένα ρούτερ εκπέμπει στο κανάλι 1 τότε το άλλο στο κανάλι 6. Μη χρησιμοποιήσεις τα κανάλια 11,12,13. Από εκεί και πέρα οι συσκευές σου θα συνδέονται αυτόματα στην κεραία από όπου παίρνουν το πιο ισχυρό σήμα.

οχι 12 οχι 13.το 11 ισχυει και για ευρωπη και για αμερικη.το 12 και το 13 δεν υπαρχουν στην αμερικη.οποτε συνηθως λεμε οχι 12 οχι 13 οχι autο για να μην παρει το autο το 12 ή το 13 .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...