Xristaras12 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 όχι πάλι τα ίδια. ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΚΡΑΣΑΡΕΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. οι σκληροί δίσκοι κρασάρουν. ο επεξεργαστής απλά(όπως και η κάρτα γραφικών)τερματίζει και δεν μπορεί να βγάλει παραπάνω ανάλογα την κατηγορία του,οπότε και παρατηρείς τα χαμηλά fps στο παιχνίδι. Αν καταφέρει κάποιος να χαλάσει όχι απο φυσικά αίτια αλλα να κάψει επεξεργαστή χωρίς να προσπαθήσει overclocking μάλλον μπαίνει στα ρεκόρ γκίνες. Απο κει και πέρα,αν διαθέτεις τα χρήματα για να πας σε i5-i7 και συναφή και θες να χτίσεις σύστημα για όλα στο τερμα πας. Αν δεν διαθέτεις τα χρήματα πας σε amd. Σε καθημερινή δουλειά διαφορές μεταξύ amd-intel δεν θα δεις. αλλα αν συγκρίνεις τις καθαρές επιδόσεις ενός i5-fx 8350 o i5 φεύγει μπροστά.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Οι amd το ένα, οι amd το άλλο και οι intel οι τέλειοι, τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα πια. Καταρχήν και μόνο από αυτό που σου είπε ο φίλος σου δεν νομίζω να του αξίζει ο τίτλος ειδικός χωρίς να θέλω να θίξω τις γνώσεις του ανθρώπου, αλλά την συγκεκριμένη φράση του. Λοιπόν, ψάξε τι προσφέρει κάθε εταιρεία, κοίτα τι ανάγκες έχεις, δες πόσα λεφτά δίνεις και πήγαινε αντίστοιχα είτε σε amd αλλά είτε και σε intel. Δεν αξίζει κάθε θέμα στο insomnia να καταλήγει amd vs intel, από την στιγμή που όλοι σας μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση στο internet και να βρείτε λεπτομέριες πάνω στο θέμα. Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός, αλλά αν δεις σχεδόν κάθε τέτοιο θέμα καταλήγει σε ένα amd vs intel το οποίο είναι ανώφελο και συνάμα πολύ κουραστικό. 1
Xristaras12 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Οι amd το ένα, οι amd το άλλο και οι intel οι τέλειοι, τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα πια. Καταρχήν και μόνο από αυτό που σου είπε ο φίλος σου δεν νομίζω να του αξίζει ο τίτλος ειδικός χωρίς να θέλω να θίξω τις γνώσεις του ανθρώπου, αλλά την συγκεκριμένη φράση του. Λοιπόν, ψάξε τι προσφέρει κάθε εταιρεία, κοίτα τι ανάγκες έχεις, δες πόσα λεφτά δίνεις και πήγαινε αντίστοιχα είτε σε amd αλλά είτε και σε intel. Δεν αξίζει κάθε θέμα στο insomnia να καταλήγει amd vs intel, από την στιγμή που όλοι σας μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση στο internet και να βρείτε λεπτομέριες πάνω στο θέμα. Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός, αλλά αν δεις σχεδόν κάθε τέτοιο θέμα καταλήγει σε ένα amd vs intel το οποίο είναι ανώφελο και συνάμα πολύ κουραστικό. έλα πες την αλήθεια πόσα μας πληρώνει η amd... 3
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Έλα ντε ακόμα να βγάλω την σούμα, μάλλον αντί για σούμα θα βγει σούμο από τα τόσα χρήματα . 1
Ghost(GR) Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Να προτιμήσω κάτι από ιντεελ γιατί τώρα έχω μητρική για ι7 και ι5 συνεφέρει να αλλάξω και μητρική και επεξεργαστη ?? Για βάρη έως bf4 kai πάνω θέλω τι προτείνετε ?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δεν κατάλαβα, έχεις μητρική για ιντελ παλαιότερη και θες να αγοράσεις καινούρια να πας σε socket 1150; Να ξέρεις πως για όλα τα παιχνίδια ένας i5 είναι μονόδρομος, ακόμα και για τα πιο βαριά παιχνίδια.
Ghost(GR) Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δεν κατάλαβα, έχεις μητρική για ιντελ παλαιότερη και θες να αγοράσεις καινούρια να πας σε socket 1150; Να ξέρεις πως για όλα τα παιχνίδια ένας i5 είναι μονόδρομος, ακόμα και για τα πιο βαριά παιχνίδια. τι ενωείς για τον ι5 μονόδρομος εγω θέλω κάτι σε 6 - 8 πυρήνες με 120 ευρώ ο ι5 δεν ειναι τόσο δυνατός απο άσο ξερό σε ghz και είναι ακριβός μέχρι 4 πύρινες
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Το μήνυμά μου το αντιγράφω από άλλο θέμα με συμφορουμίτη που αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα με εσένα, δηλαδή στο τι επεξεργαστή να επιλέξει. Όλα αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, είναι πράγματα που ισχύουν. Καλό διάβασμα, δεν μπορώ να στα πω πιο απλά διότι δεν θα γίνω αρκετά σαφής . Τα πράγματα είναι απλά. Τα τρομερά marketing κόλπα της amd με τα φθηνά ghz, τους περισσότερους πυρήνες και τα "fancy" κουτιά κερδίζουν τους αγοραστές αφήνοντάς τους την εντύπωση "με λίγα χρήματα παίρνω κάτι με περισσότερα ghz και πυρήνες και με όμορφο κουτί και όχι μπλε και άσχημο". Τα πράγματα όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ! Η intel έχει ακριβότερους επεξεργαστές, γιατί προσφέρει νεότερη και πιο αποδοτική τεχνολογία, τόσο στις επιδόσεις αλλά τόσο και στην κατανάλωση και στις θερμοκρασίες οι οποίες είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από την amd. Από την άλλη πλευρά η amd έχει μείνει στάσιμη σε μια αρκετά παλιά αρχιτεκτονική η οποία ναι μεν καλύπτει τις ανάγκες σε καθημερινή χρήση και σε παιχνίδια και βαριές δουλειές με την καταβολή ενός μικρότερου ποσού για την απόκτηση ενός επεξεργαστή της, όμως η intel λόγω της νεότερης τεχνολογίας που εφαρμόζει έχει τον άσσο στο μανίκι της κάνοντας τα παραπάνω πράγματα σαφώς καλύτερα από πλευράς απόδοσης και με μικρότερη κατανάλωση και θερμοκρασία. Όλα τα παιχνίδια χρησιμοποιούν από 1 έως 4 πυρήνες και ελάχιστες εξαιρέσεις χρησιμοποιούν περισσότερους από 4. Επειδή οι επιδόσεις ανά πυρήνα της intel είναι καλύτερες από της amd, τα παιχνίδια επωφελούνται από τους intel. Και όχι και στα 5.3ghz να πάει ένας fx vishera θα ιδρώσει να αντιμετωπίσει ακόμα και έναν i5 4430 στα παιχνίδια. Εκεί φαίνεται πόσο αδύναμοι είναι οι πυρήνες των modules από τους κανονικούς των intel και επίσης το γεγονός ότι η amd έχει μείνει πίσω τεχνολογικά χωρίς όμως να την καθιστά και άχριστη όπως νομίζουν μερικοί 2
R-tzas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 τι ενωείς για τον ι5 μονόδρομος εγω θέλω κάτι σε 6 - 8 πυρήνες με 120 ευρώ ο ι5 δεν ειναι τόσο δυνατός απο άσο ξερό σε ghz και είναι ακριβός μέχρι 4 πύρινες παιδιά σας παρακαλώ ΌΧΙ άλλα νούμερα 8 πυρήνες έναντι 4 ,5ghz έναντι 3.5Ghz. Δεν έχουν καμία σχέση τα μίλα με τα καρπούζια (intel - AMD) διαφορετικές τεχνολογίες το καθένα... όταν μιλάμε για ίδια προϊόντα τότε εντάξει αλλά φτάνει με αυτά τα νούμερα. 3
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 ts μπορείς να μας πεις λίγο τί υλικό έχεις να σου προτείνουμε τον καλύτερο συνδυασμό? σχετικά με τις μητρικές του τίτλου η gigabyte είναι καλύτερη χωρίς δεύτερη σκέψη. πολύ καλή και η asrock που σου πρότειναν παραπάνω, αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει sli/cf ή καλό oc μην πας παραπάνω απο την gb. και σχετικά με τον i5 σε 1155/1150 όσον αφορά τα παιχνίδια, είναι καλύτεροι απο τους fx 6XXX-8XXX. μην κοιτάς τα gz
Camal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Τα μεταξωτα βρακια ομως θελουν και επιδεξιους κωλους(sorry για την εκφραση αλλα ταιριαζει γαντι σε αυτο που λες).Με την UD3P θα κανεις ενα μετριο oc,με την Fatality θα τον σκισεις τον FX. Εγώ συμφώνησα με Mult1C0r3Cpu και συμπλήρωσα λέγοντας απλά τι θα έπερνα εγώ σε αυτή την κατηγορία. Το τεκμηρίωσα λέγοντας ότι γλιτώνεις 30 ευρώ, τα οποία τα δίνεις πχ για ψυκτρα. Αν του περισσεύουν, κρίνει και διαλέγει. Αν είναι έτσι ας πάρει Crosshair.
LouCi4er Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ συμφώνησα με Mult1C0r3Cpu και συμπλήρωσα λέγοντας απλά τι θα έπερνα εγώ σε αυτή την κατηγορία. Το τεκμηρίωσα λέγοντας ότι γλιτώνεις 30 ευρώ, τα οποία τα δίνεις πχ για ψυκτρα. Αν του περισσεύουν, κρίνει και διαλέγει. Αν είναι έτσι ας πάρει Crosshair. Καλα,μην νομιζεις,και εγω την Gigabyte 970 UD3P πηρα.Την πηρα ομως αρχες Ιανουαριου και τοτε η Fatality ειχε 130€ συν του οτι ημουν χωρις υπολογιστη και η Asrock ηθελε παραγγελια ενω η Giga ηταν αμεσα διαθεσιμη.Απο την αλλη αυτο που εγραψα ηταν απλα οτι αν θελεις να κανεις ocing θα πλερωσεις,ολοι προτιμουν τα 30€ λιγοτερο αλλα δεν γινεται ετσι.Και εγω πηγα για να γλιτωσω μερικα λεφτα και τωρα με εχει φαει μια εβδομαδα να σκεφτομαι το παλουκι που θα φαω για να αλλαξω μητρικη.Αν ειχε 105€ η Fatality αρχες Ιανουαριου,θα ημουν στοκος να επιλεξω την UD3P,δεν ειχε ομως.Η Crosshair που λες εσυ εχει τα διπλασια λεφτα,αλλο διπλασια λεφτα και αλλο 15€ ακομα.Τεσπα,οπως ειπες και εσυ,ο καθενας κρινει και επιλεγει. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 ZAFIRIOSNT η gigabyte είναι καλύτερη από την asrock μόνο με γνώμονα το κόστος. Στην πραγματικότητα η asrock είναι πολύ πολύ μπροστά για το chipset που έχει και τα λεφτά που κάνει. Φέρει καλύτερο εξοπλισμό με λίγα χρήματα παραπάνω.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 δεν διαφωνώ καλή χρυσή η asrock, αλλά τα περαιτέρω καλούδια τα ζήτησε ο ts ? η διάφορα είναι γύρο στο 30άρι που εγώ προσωπικά θα το τσιγκουνευόμουν για κάτι που μου είναι άχρηστο. με το budjet που βγαίνει με την asrock + fx 8xxx πάμε στα 250 στην καλύτερη με αυτά τα χρήματα μπορεί να πάει πχ σε ι5 4440 + asrock h97m pro4, που θα είναι και καλύτερη λύση για gaming ( αν και βλέπω οτι η τιμή τους ανέβηκε αρκετά... ) α και έχω την αίσθηση οτι το h97m pro4 θα υποστηρίζει και τους καινούριους επεξεργαστές την intel. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Βασικά, ακόμα δεν ξέρει τι θέλι ο ts, εμείς ανταλάσσουμε απόψεις μέχρι να έρθει μήνυμά του. Εντάξει, το 30αρι θα το δώσει μόνο αν τον ενδιαφέρει το oc. Αλλά και πάλι, αξίζει περισσότερο i5 με μια h97 γύρω στο κατοστάρικο όπως λες και εσύ. Ένα τέτοιο σετ θα είναι πιο αποδοτικό και οικονομικό από ένα σετ με fx 8320. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα