Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

 

Έχουμε μία σύνδεση internet και τη γραμμή συνδεδεμένη σε ένα wi-fi modem-router.

Επίσης, 4 χρήστες με το laptop τους ο καθένας. Καθένας από τους 4 μπαίνει στο internet συνδεόμενος ασύρματα με το router.

Υπάρχει τρόπος/τρόποι να ισομοιράσουμε τη χρήση της γραμμής στους 4, ώστε καθένας από αυτούς, στο maximum της χρήσης της γραμμής, να μην "κλέβει" ούτε ένα bit από τους δίπλα του;

 

Ευχαριστώ!

 

 

 

Δημοσ.

Λύση πρωτη: Εγκαθιστάς σε όλα τα μηχανήματα το προγραμμα netlimiter και ορίζεις ορια στο download/upload. Μειονέκτημα το οτι ο χρήστης μπορείς να το κλείσει

 

Λύση δευτερη: Αγοράζεις άλλο router που εχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα διαμοιρασμου του bandwidth ή πολλαπλά ασύρματα δίκτυα (4+) με όρια στο upload/download. Αυτή ειναι η πιο σταθερή και αποτελεσματική λύση αλλά απαιτεί αγορά και στησιμο εξοπλισμου. 

 

Λύση τρίτη : πάμε σε πιο πολύπλοκες λύσεις με proxy που ειναι πολύ ψαγμένο, θες server, κλπ

Δημοσ.

Σχετικά με τη δεύτερη λύση, έχεις να μου προτείνεις κάποιο/κάποια μοντέλα routers, για να κατεβάσω τα manuals και να ρίξω μιά ματιά;

Ασφαλώς, πριν αγοράσω κάτι, αν τελικά καταλήξω σε κάποιο μοντέλο, θα πρέπει να έχω κάνει ένα research.

 

Για να δώσω πληροφορίες σχετικά με router που χρειάζομαι, πρόκειται για PSTN aDSL γραμμή.

Δημοσ.

Ξέρω οτι τα καλά router της draytek το κάνουν, αλλά το ποια ακριβώς δεν θυμάμαι.

Επισης με λιγο googling θα βρεις ποια υποστηρίζουν multiple ssid 

Δημοσ.

To να έχει ένα ασύρματο router ή ΑΡ πολλαπλά SSID, δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να κάνει και bandwidth management, που είναι αυτό που θέλετε.

 

Αν και υπάρχουν αρκετές συσκευές που το κάνουν (π.χ. Draytek, TP-Link, Unifi) εν τούτοις ελάχιστα είναι αυτά που το κάνουν δυναμικά, δηλαδή με τρόπο ώστε αν είναι ένας μόνο χρήστης να έχει όλη την ταχύτητα και όσοι μπαίνουν μετά να την μοιράζονται ισομερώς. Συνήθως δέχονται ρύθμιση του ορίου, που παραμένει σταθερό, άσχετα πόσοι είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα. Τη δουλειά τους πάντως την κάνουν.

 

Επιπλέον καλό είναι να υπάρχει και δυνατότητα QoS, ώστε να γίνεται έλεγχος και αυτόματη ρύθμιση του διαθέσιμου bandwidth μέσω προτεραιοτήτων στις διάφορες εφαρμογές και τα πρωτόκολλα επικοινωνίας, ώστε π.χ. ακόμη κι αν κατεβάζει κάποιος torrent να μην επιδρά στις υπόλοιπες online διεργασίες.

 

Μία λύση είναι η χρήση συμβατών συσκευών που παίρνουν εναλλακτικά firmware (OpenWRT, DD-WRT, Tomato κλπ) ή κάποιου λογισμικού που δουλεύει ως router ή ακόμη και router με τέτοιες προχωρημένες δυνατότητες. Όμως δεν είναι plug and play, ζητώντας σχετικές γνώσεις δικτύων και ασφάλειας, αλλά αποζημιώνουν με το αποτέλεσμα.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...