Chris92 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα εχει ενας φιλος ενα λαπτοπ HP G62 το οποιο αρχισε να του παρουσιαζει καποια προβληματα.Συγκεκριμενα μαυριζει η οθονη οποτε θελει,ανεξαρτητως φορτιου ενω αλλες φορες λειτουργει για ωρες αψογα.Αφου ελενξαμε (ram memtest 5 ωρες, σκληρο δισκο Hd sentinel, καρτα γραφικων + επεξεργαστη θεμρμοκρασιες,φορματ κλπ) και τα βρηκαμε ολα αψογα καταληξαμε στο γεγονος οτι πιθανον να φταιει ο φορτιστης ή η μητρικη.Σημειωση:το λαπτοπ δεν εχει μπαταρια, + οτι εμφανιζει ενδειξη απο καποιο προγραμμα της HP να αλλαξουμε φορτιστη λογο χαμηλης ισχυος Ας παραβλεψουμε τα προβληματα και ας επικεντρωθουμε στο φορτιστη.Συγκεκριμενα ο φορτιστης αναφερει οτι εχει ταση εξοδου 19V 4,7A.Αγοραζοντας ενα πολυμετρο των 10 ευρω ελενξα την ταση εξοδου του και βρηκα ενδειξη στα 15 V περιπου.Δανειζομαι εναν αλλον αυθεντικο φορτιστη HP με ιδια ακριβως χαρακτηριστικα, απο χαλασμενο hp λαπτοπ και το συνδεω στο λαπτοπ.ΤΑ προβληματα παραμενουν. Ξαναμετραω την ταση του νεου φορτιστη και βρισκω ταση 16V.Οποτε σε αυτο το σημειο υπαρχουν 2 εκδοχες: 1)το πολυμετρο μου ειναι για τον π..τσο 2)βρισκομαι με 2 προβληματικους φορτιστες στα χερια μου Συνεπως για να αποκλεισω το πρωτο ενδεχομενο αρχιζω να μετραω οτι συσκευη στο σπιτι μου εχει φορτιστη-μετασχηματιστη,απο ρουτερ και ηχεια μεχρι λαπτοπ.Ολες οι μετρησεις βγηκαν σωστες με βαση τα χαρακτηριστικα τους. Αρα παμε στο δευτερο ενδεχομενο,υπαρχει περιπτωση καποιος φορτιστης λαπτοπ να αυξομειωνει την ταση εξοδου του αναλογα με τις απαιτησεις της συσκευης ή ειμαι τοσο ατυχος που βρεθηκα με 2 προβληματικους φορτιστες. Αν δεν ισχυει τπτ απο τα παραπανω τοτε μαλλον μιλαμε λογικα για μητρικη,και επειδη δεν παιζει φραγκο το ξεχναμε.Τελος να αναφερω οτι σιγουρα δεν οφειλεται στον Inverter της οθονης, το προβλημα που παρουσιαζει. Ευχαριστω εκ των προτερων
zio10 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Προσπάθησε να βρεις έναν σωστό φορτιστή. Κανονικά πρέπει να σου βγάζει ρεύμα πολύ κοντά στο ονομαστικό
Chris92 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Προσπάθησε να βρεις έναν σωστό φορτιστή. Κανονικά πρέπει να σου βγάζει ρεύμα πολύ κοντά στο ονομαστικό Δυστυχως η επομενη επιλογη ειναι η αγορα νεου φορτιστη ιμιτασιον με κανα 25 μαξ. Συνεπως το ενδεχομενο επειδη το τροφοδιτικο ειναι smart να μειωνει τα volt/ampere αρα και τα watt αναλογα με την καταναλωση,δεν ισχυει σωστα?
zio10 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δυστυχως η επομενη επιλογη ειναι η αγορα νεου φορτιστη ιμιτασιον με κανα 25 μαξ. Συνεπως το ενδεχομενο επειδη το τροφοδιτικο ειναι smart να μειωνει τα volt/ampere αρα και τα watt αναλογα με την καταναλωση,δεν ισχυει σωστα? Προσωπικά όσους φορτιστές έχω δει δίνουν ρεύμα πολύ κοντά στην αναγραφόμενη τιμή. Πριν αγοράσεις όμως περίμενε και κάποια άλλη απάντηση
David20 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα εχει ενας φιλος ενα λαπτοπ HP G62 το οποιο αρχισε να του παρουσιαζει καποια προβληματα.Συγκεκριμενα μαυριζει η οθονη οποτε θελει,ανεξαρτητως φορτιου ενω αλλες φορες λειτουργει για ωρες αψογα.Αφου ελενξαμε (ram memtest 5 ωρες, σκληρο δισκο Hd sentinel, καρτα γραφικων + επεξεργαστη θεμρμοκρασιες,φορματ κλπ) και τα βρηκαμε ολα αψογα καταληξαμε στο γεγονος οτι πιθανον να φταιει ο φορτιστης ή η μητρικη.Σημειωση:το λαπτοπ δεν εχει μπαταρια, + οτι εμφανιζει ενδειξη απο καποιο προγραμμα της HP να αλλαξουμε φορτιστη λογο χαμηλης ισχυος Ας παραβλεψουμε τα προβληματα και ας επικεντρωθουμε στο φορτιστη.Συγκεκριμενα ο φορτιστης αναφερει οτι εχει ταση εξοδου 19V 4,7A.Αγοραζοντας ενα πολυμετρο των 10 ευρω ελενξα την ταση εξοδου του και βρηκα ενδειξη στα 15 V περιπου.Δανειζομαι εναν αλλον αυθεντικο φορτιστη HP με ιδια ακριβως χαρακτηριστικα, απο χαλασμενο hp λαπτοπ και το συνδεω στο λαπτοπ.ΤΑ προβληματα παραμενουν. Ξαναμετραω την ταση του νεου φορτιστη και βρισκω ταση 16V.Οποτε σε αυτο το σημειο υπαρχουν 2 εκδοχες: 1)το πολυμετρο μου ειναι για τον π..τσο 2)βρισκομαι με 2 προβληματικους φορτιστες στα χερια μου Συνεπως για να αποκλεισω το πρωτο ενδεχομενο αρχιζω να μετραω οτι συσκευη στο σπιτι μου εχει φορτιστη-μετασχηματιστη,απο ρουτερ και ηχεια μεχρι λαπτοπ.Ολες οι μετρησεις βγηκαν σωστες με βαση τα χαρακτηριστικα τους. Αρα παμε στο δευτερο ενδεχομενο,υπαρχει περιπτωση καποιος φορτιστης λαπτοπ να αυξομειωνει την ταση εξοδου του αναλογα με τις απαιτησεις της συσκευης ή ειμαι τοσο ατυχος που βρεθηκα με 2 προβληματικους φορτιστες. Αν δεν ισχυει τπτ απο τα παραπανω τοτε μαλλον μιλαμε λογικα για μητρικη,και επειδη δεν παιζει φραγκο το ξεχναμε.Τελος να αναφερω οτι σιγουρα δεν οφειλεται στον Inverter της οθονης, το προβλημα που παρουσιαζει. Ευχαριστω εκ των προτερων Κανε ενα κοπο και ρωτα στο support της HP..Τωρα τελευταια εχουν στο support τους ενημερωση για αποσυρση φορτιστων που εχουν ή θα παρουσιασουν κατα πασα πιθανοτητα ελλατωμα..... Δες εδω τι γραφει πανω δεξια.... http://support.hp.com/gr-el/product/HP-2000-2d00-Notebook-PC-series/5375422/model/5451226 Η σελιδα οκ ,εχει τον δικο μου αλλα νομιζω οτι αναφερει ολους τους HP και μαλιστα αναφερει ποιον κωδικο να κοιταξεις πανω στο τροφοδοτικο..Γραφει μαλιστα οτι τροφοδοτικα με κωδικο SL-15 ειναι μαλλον επικινδυνα και ζητανε απ τους καταναλωτες να ελεξγουν -αποσυρουν ( φυσικα δωρεαν θα γινει,αυτο ελειπε)... Κανε εναν ελεγχο (αφου διαβασεις το αρθρο ) και σιγουρεψου.
Chris92 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Κανε ενα κοπο και ρωτα στο support της HP..Τωρα τελευταια εχουν στο support τους ενημερωση για αποσυρση φορτιστων που εχουν ή θα παρουσιασουν κατα πασα πιθανοτητα ελλατωμα..... Δες εδω τι γραφει πανω δεξια.... http://support.hp.com/gr-el/product/HP-2000-2d00-Notebook-PC-series/5375422/model/5451226 Μαλλον κατι τετοιο θα κανω ευχαριστω.Απλα να αναφερω οτι η ανακληση αφορα το καλωδιο του φορτιστη που συνδεεται στην πριζα,και οχι ολοκληρο τον φορτιστη
David20 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μαλλον κατι τετοιο θα κανω ευχαριστω.Απλα να αναφερω οτι η ανακληση αφορα το καλωδιο του φορτιστη που συνδεεται στην πριζα,και οχι ολοκληρο τον φορτιστη Κι ετσι να ειναι, τσεκαρε το,αν γραφει SL-15 βρηκαμε τον ενοχο !!! Το λεει πεντακαθαρα
Chris92 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Ναι ξεχασα να συμπληρωσω οτι δεν γραφει sl-15 το δικο μου καλωδιο
doakes Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Εγω οσους HP φορτιστες εχω μετρησει εβγαζαν 19Volt, ενας μονο εβγαζε παρακατω και τον ανοιξα κι ειχε προβλημα, ειχαν φουσκωσει καποιοι πυκνωτες.Πηγαινε παρε ενα universal φορτιστη με διαφορα βυσματα απτη Σοφοκλεους, εχει φθηνους εκει.
paylidis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δυστυχως η επομενη επιλογη ειναι η αγορα νεου φορτιστη ιμιτασιον με κανα 25 μαξ. Συνεπως το ενδεχομενο επειδη το τροφοδιτικο ειναι smart να μειωνει τα volt/ampere αρα και τα watt αναλογα με την καταναλωση,δεν ισχυει σωστα? ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ/Universal/ΜΑΙΜΟΥ! το τελευταιο μηνα περασαν 3 καμμενα λαπτοπ απο ιμιτασιον φορτιστές απο τα χερια μου (γνωστών και συγγενών για να "δω τι εχουν"...) Μαντεψε και τα 3 ειχαν ιμιτασιον φορτιστή ("καινουργιο")
Chris92 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ/Universal/ΜΑΙΜΟΥ! το τελευταιο μηνα περασαν 3 καμμενα λαπτοπ απο ιμιτασιον φορτιστές απο τα χερια μου (γνωστών και συγγενών για να "δω τι εχουν"...) Μαντεψε και τα 3 ειχαν ιμιτασιον φορτιστή ("καινουργιο") Και ειχα σκοπο αυριο να παω να αγορασω εναν μαρκας multienergy αλλα με εβαλες σε σκεψεις....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα