Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια 001_smile.gif
θα θελα την γνωμη σας.
εχω τον fx 8350 με την asus sabertooth 990fx και την amd r9 270x
επειδη η μητρικη ειναι ηδη 3 ετων και φως στο τουνελ για κατι πιο καινουργιο σε am3+ δε βλεπω...
σκεφτηκα να αυτομολησω στην intel.
το βαλαντιο μου με περνει ως το i5 4690k με μητρικη z97
νεοτερη πλατφορμα λιγοτερο ενεργοβορα και μητρικη με νεα χαρακτηριστικα πολυ ανωτερη του πεπαλαιωμενου πλεον 9xx chipset.
το θεμα ειναι ενα... αξιζει το κοπο? θα δω καποια ουσιαστικη αλλαγη σε θεμα επεξεργαστη?
απο οτι καταλαβα η amd επενδυει στο fm2+ socket σεν πιο mainstream καταστασεις εγκαταλειπωντας ενετλως τα high end μοντελα.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι στο οποίο δεν σε ικανοποιεί πλέον το μηχάνημα σου?

Έχεις SSD? Αν όχι βάλε έναν πάνω και θα πάρει αέρα το μηχάνημα σαν να έχεις αλλάξει πολλά!

Ποια χαρακτηριστικά δεν έχει η ASUS και τα χρειάζεσαι δηλαδή? PCIE 3.0? Διαφορά σε ταχύτητα ~1-2% ?

Άποψη μου, αν δεν έχεις SSD βάλε έναν πάνω, θα είναι σαν να παίρνεις νέο μηχάνημα και τα άλλα αν και πάλι δεν σε ικανοποιεί, μνήμη παραπάνω (8gb αν έχεις 4gb) και τα λεφτά που θα έδινες για τον Intel πούλα την 270Χ και βάλε και πάρε καμιά 290Χ ή 980 ή περίμενε 1-2 μήνες που βγαίνουν οι νέες AMD.

• Like 12
Δημοσ.

δεν υπαρχει ουσιωδες λογος να το κανεις εκτος και αν εχεις λεφτα που θες οπωσδηποτε να τα φας.Βελτιωση μπορεις να κανεις και με πολυ λιγοτερα λεφτα χωρις να χρειαζεται αλλαγες σε μητρικες κτλ.Παρε καμια καλουτσικη ψυκτρα,εναν ssd,μια καρτα γραφικων οτιδηποτε απο αυτα που ισως πιστευεις οτι χανει το μηχανημα σου και θα εισαι κομπλε.

• Like 1
Δημοσ.

1080P 1920X1080  shot em up συνηθως

παντως  στο far cry 4 η 270 ζοριζεται ακομα και στα medioum

200-300 ευρω

Corsair RM 750  και 22αρα οθονη

* storm στα 5 με ποσο ρευμα τον χρονισες τον fx? sta 1,42 ειμαι στα 4,7 με την h100i

Δημοσ.

200-300 ευρω

* storm στα 5 με ποσο ρευμα τον χρονισες τον fx? sta 1,42 ειμαι στα 4,7 με την h100i

δεν μπορω να καταλαβω οταν με υποδιεστερο συστημα απο το δικο σου δηλαδη amd 965 3.9mhz+amd hd6950 flash σε 6970 το far cry 4  το επαιζα τα setting στο high με φιλτρα κλειστα παντα σε αναλυση 1920χ1080 , και ιδικα με τουσ οδηγουσ 14 12 omega σπανια να επεσα κατω απο 45 frame. με κανει εντυπωση αυτο που λεσ.. 

• Like 3
Δημοσ.

200-300 ευρω

Μια 290 - 290Χ είναι τέλεια σε αυτά και σε 4κ αναλύσεις. με 1.49-1.50 χωρίς πολύ σκάλισμα στην μητρική μιας και παίζω και bencharo στα 5ghz. 1,55 για bench.

https://www.skroutz.gr/s/4347458/Sapphire-Radeon-R9-290-4GB-Tri-X-OC-UEFI-11227-00-40G.html

• Like 1
Δημοσ.

Μια 290 - 290Χ είναι τέλεια σε αυτά και σε 4κ αναλύσεις. με 1.49-1.50 χωρίς πολύ σκάλισμα στην μητρική μιας και παίζω και bencharo στα 5ghz. 1,55 για bench.

https://www.skroutz.gr/s/4347458/Sapphire-Radeon-R9-290-4GB-Tri-X-OC-UEFI-11227-00-40G.html

φίλε storm με την 290 και δη με την x θα πέφτει μπουκαλάκι στον επεξεργαστή

οι fx πιστεύω και από όσο έχω δει έχουν ταβάνι μέχρι 280x

• Like 1
Δημοσ.

αν κοτσαρω αλλh μια 270x σε crossfire? ερχεται πιο φθηνα απο τη 290...

εχω σκαλισει πολυ το digi vrm της asus και σταθεροποιησα στο 1,42 με 4,7 και λογικα temps

τι θερμοκρασιες εχεις???

βασιλη εννοεις οτι πεφτει μπουκαλακι λογω pcie 2.0 διαυλου???

Δημοσ.

φίλε storm με την 290 και δη με την x θα πέφτει μπουκαλάκι στον επεξεργαστή

οι fx πιστεύω και από όσο έχω δει έχουν ταβάνι μέχρι 280x

Αν εχει κανει  oc δεν υπαρχει περιπτωση να πεφτει μπουκαλι.

Απο την στιγμη που εχεις αγορασει αγαπητε συγκεκριμενα τον 8350 και πανακριβη μητρικη(για δεδομενα Amd)δεν συμφερει η μεταβαση σε Intel τουλαχιστον οχι τωρα. Κακη επιλογη δυστηχως ηταν η καρτα που αγορασες.

Καλυτερα να πας σε R9 290 αποφυγε τα Crossfire,sli και αηδιες.

• Like 3
Δημοσ.

την μητρικη την επελέξα λογω του digi vrm που διεκολυνει το OC και του δινει σταθεροτητα,

ειχα για giogabyte 990fx-ud3 αρχικα η οποια με  πολυ λιγοτερο ρευμα και oc εγινε τοστ!! παρεα με τον επεξεργαστη που τον πηρε μαζι της.

ο επεξεργαστης για καλη μου τυχη καλυφθηκε και αλλαχτηκε  ενω  για την μητρικη ζητησα πιστωτικο (εφοσον οι καλοι ανθρωποι με καλυψαν)  και εδωσα κατι παραπανω περνοντας αυτην. απλα εκανα χαζομαρα που δεν εδωσα τοτε ακομα κατι παραπανω ν παρω την sabertooth με την pcie 3.0 εκδοση, δε θυμαμαι πως το ειχα σκεφτει.... 

διαβασα και αλλου οτι οι fx βαζουν μπουκαλακι στις καρτες απλα δε κατανοησα το γιατι, μια σκεψη ειναι ο διαυλος  2,0

Δημοσ.

Δηλαδή όλοι εμείς που τον έχουμε και έχουμε 290 τρώμε τρομερό μπουκάλι? Ε ρε πληροφόρηση α ποιότητας που υπάρχει, τρέχω να την πουλήσω να πάρω μια gtx 750ti να μην τον ζορίζω τον καημένο!

• Like 10
Δημοσ.

Δηλαδή όλοι εμείς που τον έχουμε και έχουμε 290 τρώμε τρομερό μπουκάλι? Ε ρε πληροφόρηση α ποιότητας που υπάρχει, τρέχω να την πουλήσω να πάρω μια gtx 750ti να μην τον ζορίζω τον καημένο!

R7 260 και πολυ σου ειναι :P

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...