fallen4ngel Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Γιατι να γελατε παρεα.Δεν ηξερες πριν τον αγορασεις τον 4770κ οτι ανεβαζουν θερμοκρασιες οι Haswell με Stock ψυκτρα.Αλλα και να μην ηξερες δινεις που δινεις 330ευρω για επεξεργαστη,κοψε πχ απο την μητρικη 20ευρω βαλε την Themis και εισαι αρχοντας.Σε επεξεργαστη για oc με την μαμα ψυκτρα δεν πας πουθενα,παρε και τους Amd χωρις ψυκτρα και τρεξε Prime και μετα ελα να μας πεις.Επισης δεν καταλαβαινω γιατι η συγκριση γινεται παντα μεταξυ 8320 και 4690κ μονο.Ρωτας αν ο αλλος θα ασχοληθει με το Oc???Οι περισσοτεροι στα νεα Pc με Oc δεν ασχολουνται και κοιταζουν στους φθηνοτερους i5 4440 ή 4460.... 1ον είχα custom loop δούλεψα μια βδομάδα μαμά γιατί έκανα κάποιες αλλαγές. 2ον 8350 όλα μαμά δεν βαραει throttle 3ον απάντησα σε αναφορά οτι τα AMD θέλουν cooler και τα INTEL όχι. Σε κάλυψα; Εγώ δεν συγκρινω τίποτα πόσο μάλιστα όπως εσύ ο ίδιος λες 330€ με 170€ η διαφορά i7 με 8350. Δεν πιστεύω στον Άγιο Βασίλη ή οτι θα έχω καλύτερες επιδόσεις με τον 8350 αλλά λέω να τιμολογήση σωστά ο ένας και να κόψει τα ληγμένα η άλλη. Ρε φιλε νομιζεις οτι εχω ενα σπιτι γεματο υπολογιστες και θες και φωτογραφιες? Ψαξε στο google να δεις διαφορα επιδοσεων μεταξυ ιντελ και amd σε cpu demanding παιχνιδια. Εδω ο ι3 και ο pendium G γελανε με τους fx σε αυτα τα παιχνιδια, ο ι5 η ο ι7 θα εχει θεμα? Οτι ναναι λες και εκτιθεσαι. Ενταξει καταλαβαμε, ειναι φθηνοι και τρεχουν πολλα παιχνιδια χωρις προβληματα. Αυτο που λεμε ειναι οτι ΔΕΝ τρεχουν παιχνιδια που ειναι cpu bound, πιο απλα δεν μπορω να στο πω γιατι δεν καταλαβαινεις. Εμενα προσωπικα για την gaming χρηση που κανω ενας fx θα μου ηταν αχρηστος μιας και παιζω μονο ΜΜΟ και 2-3 αλλα παιχνιδια κακογραμμενα τα οποια ανεβαζουν 100% load στον 5820 μου και στον 920 μου. Ούτε ρε σου είπα ούτε οτι εκτίθεται. Με τα CPU που λες εσύ οτι έχεις τώρα θέλεις να ανοιξω κουβέντα. Μπα δεν έχω καμία διάθεση. Αν βέβαια θέλεις να το συνεχίσεις no problem... 1
Fulgore Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 1ον είχα custom loop δούλεψα μια βδομάδα μαμά γιατί έκανα κάποιες αλλαγές. 2ον 8350 όλα μαμά δεν βαραει throttle 3ον απάντησα σε αναφορά οτι τα AMD θέλουν cooler και τα INTEL όχι. Σε κάλυψα; Εγώ δεν συγκρινω τίποτα πόσο μάλιστα όπως εσύ ο ίδιος λες 330€ με 170€ η διαφορά i7 με 8350. Δεν πιστεύω στον Άγιο Βασίλη ή οτι θα έχω καλύτερες επιδόσεις με τον 8350 αλλά λέω να τιμολογήση σωστά ο ένας και να κόψει τα ληγμένα η άλλη. Ούτε ρε σου είπα ούτε οτι εκτίθεται. Με τα CPU που λες εσύ οτι έχεις τώρα θέλεις να ανοιξω κουβέντα. Μπα δεν έχω καμία διάθεση. Αν βέβαια θέλεις να το συνεχίσεις no problem... Δεν σε υποχρεωσε κανενας ομως να πας στον i7 4770k....Απο την στιγμη που ειχες σαν επιλογη τον πολυ φθηνοτερο i5 4670k δεν σου φταιει η Intel σε αυτο. Αυτο ειναι και το προβλημα με τα περισσοτερα ατομα στο Insomnia οταν κοιτανε για νεο υπολογιστη. Βλεπουν πχ και στα ετοιμα PC απο την μια i7 για παιχνιδια και λενε ουαου ασχετως που η καρτα που ειναι μεσα ειναι για πεταμα.Το ιδιο και στους Fx 8350 λενε ''πωπω 8 πυρηνες θα τα παιζω ολα στα Ultra ''' Κοινως ολα αυτα θελουν ενημερωση πριν την αγορα. Το ιδιο ειναι και στην περιπτωση αυτων που πανε και αγοραζουν Gtx 960 με 260-270ευρω και με λιγα παραπανω παιρνεις R9 290 που σε επιδοσεις δεν πιανεται. Οσο για τους i7 συγκεκριμενα που λες και τις τιμες για αυτο τον λογο και εγω προτεινω σε ολους αναλογα με το Budget να πανε σε i5 4440 για να γλυτωσουν τσαμπα χρηματα,γιατι ακομα και σε i5 4690k να πας ενας που δεν θα κανει στην τελικη oc,μαζι και με την αντιστοιχη μητρικη που θα πληρωσει και αυτος πεταμενα λεφτα θα δωσει απο το να πηγαινε σε κλειδωμενο. 1
fallen4ngel Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Και που ειναι το κακο δηλαδη με το παραπανω.Ισα ισα καλο ειναι καθως δεν χρειαζεσαι συνεχεις αναβαθμισεις οπως πχ βλεπουμε στις καρτες γραφικων το παρτυ.Ενας πχ που εχει αγορασει i5 2500 και επομενης γενιας τοσα χρονια μετα και δεν χρειαζεται αναβαθμιση,ειναι αρχοντας αυτο δηλαδη ειναι κακο για ποιο λογο ακριβως για εμας τους καταναλωτες??? ΕΠισης το να λες απο την μια πεταμενα λεφτα τον 4770κ με το συστημα της υπογραφης σου ή ακομα και με την αγορα Crossfire 290x δεν νομιζω οτι στεκει και πολυ. Βρε και τον 4770 τον άλλαξα σε 4790 απλά λέω αυτό που λέω χωρίς κασκόλ. Εγώ κάνω οτι θέλω αλλά όταν μου ζητήσει κάποιος την γνώμη μου θα πω και το ένα και το άλλο, δεν πάει να πει οτι επειδή το έχω είναι το ιδανικό/καλύτερο. Όχι φυσικά δεν είχα πιστόλι στον κρόταφο όταν εβαζα παραγγελία Για αλλαγή τον πήρα απλά περίμενα κάτι παραπάνω 3
TRILOBYTER Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Ούτε ρε σου είπα ούτε οτι εκτίθεται. Με τα CPU που λες εσύ οτι έχεις τώρα θέλεις να ανοιξω κουβέντα. Μπα δεν έχω καμία διάθεση. Αν βέβαια θέλεις να το συνεχίσεις no problem... Rome και..... Άλλωστε εαν διαβάσεις είπα στα παιχνίδια που παίζω δεν είδα διαφορές που να δικαιολογούν στο ελάχιστο την τιμή. Απο την άλλη περιμένω δικά σου ss που να δείχνουν αυτό που λες, διαφορετικά θα αρχίσω και εγώ τα link και άκρη δεν θα βγεί. Οπότε άντε αλλη μια φορά Intel τοπ σε επιδόσεις AMD τοπ σε τιμές. 8320 140€ 4690K 220€ εαν κάνω κάπου λάθος στις τιμές πάω πάσο. Όσο για το θέμα ψύξη απλά γελαω. Είχα 4770Κ και έπαιξα με μαμά cooler σε μαμά συχνότητα κρίμα να μην σου έχω ενα prime 95c στο 5λεπτο να γελαμε παρέα Εαν διαφωνεις με αυτα που λεω για τους fx να εχουν κακες επιδοσεις σε cpu bound παιχνιδια, streaming και για αλλες εργασιες που χρειαζονται δυνατους πυρηνες τοτε πες οτι διαφωνεις. Για να ξερουμε. Εαν συμφωνεις τοτε το αφηνουμε εκει.
Fulgore Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Καλα και εγω απο τοτε που γραφτηκα στο Forum επειδη στις καρτες γραφικων προτεινα περισσοτερο Amd λογω των επιδοσεων τους και της τιμης τους με βγαλανε Amd fanboy ασχετως που εχω Nvidia μην νομιζεις... 1
fallen4ngel Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Εαν διαφωνεις με αυτα που λεω για τους fx να εχουν κακες επιδοσεις σε cpu bound παιχνιδια, streaming και για αλλες εργασιες που χρειαζονται δυνατους πυρηνες τοτε πες οτι διαφωνεις. Για να ξερουμε. Εαν συμφωνεις τοτε το αφηνουμε εκει. Τώρα να σου πω τι; Ναι ή όχι; Πχ σε Arma II με την ομάδα τραβουσαμε video εποχές 8350 και με τον 3570 είχε θέμα ο άλλος. Τώρα στο Rome ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ σορρυ για τα caps αλλά δεν έχω bold Έχω 80-90 παιχνίδια παίζω 3-4 το πολύ απο αυτά που παίζω είδα διαφορές απλά ήταν ελάχιστες, εαν βρίσκεις λογικό για τα διπλά λεφτά να πάρω 5-6fps άντε να πω 10; Καλα και εγω απο τοτε που γραφτηκα στο Forum επειδη στις καρτες γραφικων προτεινα περισσοτερο Amd λογω των επιδοσεων τους και της τιμης τους με βγαλανε Amd fanboy ασχετως που εχω Nvidia μην νομιζεις... Χσχαχαχα πόσο δίκαιο έχεις..... 2
TRILOBYTER Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Οντως σε πολλα παιχνιδια η διαφορα δεν ειναι μεγαλη. Υπαρχουν ομως αλλα τοσα που οι διαφορες ειναι μεγαλες εως τεραστιες. Και δεν μιλαμε μονο για παιχνιδια. Μιλαμε να παιζεις ενα βαρυ παιχνιδι (βλεπε screen shot) και να κανεις streaming και να σου πεφτουν τα fps με fx. Το ιδιο γινεται και στα ΜΜο που δοκιμασα με τον 6300 του φιλου μου. Τα max fps ηταν σε γενικες γραμμες νορμαλ αλλα σε siege και αλλες περιοχες με πολυ κοσμο τα min fps επεφταν πολυ, δεν θα μπορουσα να παιξω ετσι. Για να τελειωνουμε, νομιζω οτι ολοι καταλαβαν τα + και τα - των fx και των ιντελ. Οποτε ας το αφησουμε εκει. Και ας παρει ο καθενας αυτο που του επιτρεπει το budget του και αναλογα με τη χρηση που θα κανει. 2
fallen4ngel Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Οντως σε πολλα παιχνιδια η διαφορα δεν ειναι μεγαλη. Υπαρχουν ομως αλλα τοσα που οι διαφορες ειναι μεγαλες εως τεραστιες. Και δεν μιλαμε μονο για παιχνιδια. Μιλαμε να παιζεις ενα βαρυ παιχνιδι (βλεπε screen shot) και να κανεις streaming και να σου πεφτουν τα fps με fx. Το ιδιο γινεται και στα ΜΜο που δοκιμασα με τον 6300 του φιλου μου. Τα max fps ηταν σε γενικες γραμμες νορμαλ αλλα σε siege και αλλες περιοχες με πολυ κοσμο τα min fps επεφταν πολυ, δεν θα μπορουσα να παιξω ετσι. Για να τελειωνουμε, νομιζω οτι ολοι καταλαβαν τα + και τα - των fx και των ιντελ. Οποτε ας το αφησουμε εκει. Και ας παρει ο καθενας αυτο που του επιτρεπει το budget του και αναλογα με τη χρηση που θα κανει. Έτσι είναι... Η πλάκα είναι οτι τόσες σελίδες απανταμε σε ένα θέμα που άρχισε σαν "ο 4790κ είναι καλός;" Σα να λέμε το ανέκδοτο με το Ferrari είναι καλό ρε μάστορα; Γιατί δεν βλέπω πολλά στο δρόμο 2
TRILOBYTER Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Έτσι είναι... Η πλάκα είναι οτι τόσες σελίδες απανταμε σε ένα θέμα που άρχισε σαν "ο 4790κ είναι καλός;" Σα να λέμε το ανέκδοτο με το Ferrari είναι καλό ρε μάστορα; Γιατί δεν βλέπω πολλά στο δρόμο Μαλλον εγω φταιω, με το τρολλ ποστ που εκανα στην αρχη του θεματος 2
fallen4ngel Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μαλλον εγω φταιω, με το τρολλ ποστ που εκανα στην αρχη του θεματος Δεν λες καλά που δεν πήγε και σε αυτοκίνητα η κουβέντα.... Χαχαχαχα εκεί να δεις.....
spyros007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Εμενα μου κανει εντύπωση που εδω και τοσα χρονια ολα τα ΜΜΟ ,ακομα και καινουργια ,αξιοποιουν ενα με δυο πυρινες το πολυ.Τυχαιο,τεχνικοι περιορισμοι,οι θεωρίες συνωμοσίας 1
dimitrisOP Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 μπα συνωμοσιες ειναι τα εχει κανει πλακακια η gameforge,trion με την ιντελ ^^ 1
spyros007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Αν ξερεις κατι πεστο και σε μας να το μαθουμε,μιας και απο οτι βλεπω εισαι γνωστής του θεματος. Μην εισαι μοναχοφαης. Η γνωση πρεπει να μοιραζεται............. Επισεις δεν θα μου φαινοτανε καθολου απιθανο κατι τετοιο.Αλωστε η intel εχει πρωτύτερο άτιμο βίο.........
Fulgore Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Εμενα μου κανει εντύπωση που εδω και τοσα χρονια ολα τα ΜΜΟ ,ακομα και καινουργια ,αξιοποιουν ενα με δυο πυρινες το πολυ.Τυχαιο,τεχνικοι περιορισμοι,οι θεωρίες συνωμοσίας Βασικα το Wow μετα τα τοσα updates/patch/expansions σκεψου τωρα εφτασε να ζηταει i5. Απλα τα mmo γενικα εχουν το κακο του κλειδωμενου Fps σε διαφορα σημεια οπως πολεις.Εγω σκεψου οτι με i7 4770k και Gtx 770 στα events στο Rift σε 1080p ultra κολλαγα απιστευτα οταν ειχε πολυ κοσμο γιατι δυστηχως ετσι εχουν σχεδιαστει. Και οσον αφορα αυτο που λες οταν τοσο κοσμο,βλεπε το Wow στα 10εκ. κλπ ε δεν εχουν ολοι τουμπανα Pc για να παιζουν το παιχνιδι. Βασικα οι περισσοτεροι δεν εχουν γενικα καλα Pc γιαυτο και η επικρατεστερη αναλυση απο ερευνα του Steam βγηκε το 1080P.Δες πχ τι ποσοστο εχει 1440p monitor,νομιζω 2-3%..... Γιαυτο και τα Moba και γενικα τα παιχνιδια της Blizzard εχουν τοσο μεγαλη απηχηση.
spyros007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Στον Ι7 ποσους πυρήνες δουλευει,και γιατι,και οχι μονο αυτο το ΜΜΟ αλλα σχεδόν ολα ακομα και τα καινουργια.Αυτο με παραξενεύει ,γιατι εξακολουθούν να τα σχεδιαζουν ετσι.Τι τους περιορίζει και δεν χρησιμοποιούν παραπανω πύρινες οπως όλα πλέων τα συχρωνα παιχνιδια ,γιατι διαφορετικα οι amd λύσεις σαφώς και θα μείωναν την διαφορα(δεν τρέφω αυταπάτες) Αλώστε το βασικό προβλημα τον amd ειναι οι εφαρμογες που δεν χρησημοποιυν πόλους πυρήνες.Kαι γιατι αραγε τα ΜΜΟ εχουν γινει καστρο τις intel Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2015 από spyros007
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα