Dennisbest Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Καλά , το οτι έπιασες ή πιάνει γενικώς 5GHz δεν είναι κριτήριο για το αν είναι παρεξηγημένος ή όχι ο επεξεργαστής. Ειδικά ο 8370 δεν είναι καν vfm όπως είναι πχ ο 8320.
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ούτε μας λένε τα Ghz το πόσο έργο παράγει ο επεξεργαστής/πυρήνας.
alldaynews Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δεν αντιλέγω σ`αυτά που λέτε απλώς θα προσθέρω πως μπορεί να κάνει εξίσου καλά και γρήγορα ότι κάνει και ο 4790κ.Μπορεί όχι τόσο γρήγορα αλλα νομίζω μικρή σημασία έχει για τον καθημερινό χρήστη.Τα benches είναι άλλη ιστορία
TRILOBYTER Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δεν αντιλέγω σ`αυτά που λέτε απλώς θα προσθέρω πως μπορεί να κάνει εξίσου καλά και γρήγορα ότι κάνει και ο 4790κ.Μπορεί όχι τόσο γρήγορα αλλα νομίζω μικρή σημασία έχει για τον καθημερινό χρήστη.Τα benches είναι άλλη ιστορία Αυτο ισχυει, αλλα αν παιζεις συγκεκριμενα παιχνιδια που θελουν δυναμη στον πυρηνα και ειδικα ΜΜΟ που τραβανε απο τον πρωτο πυρηνα και τα μοιραζουν στους αλλους τοτε με fx 83xx δεν κανεις δουλεια. Δοκιμασμενο στο ΑΙΟΝ δεν εχει σταθερα fps. Για λιγα παραπανω χρηματα παιρνεις i5 και παιζεις like a boss. Φυσικα η γνωμη μου ειναι οτι παντα αξιζει ο i7 αντι του i5 για πολλους και διαφορους λογους, σιγα τα 100 ευρω παραπανω, μια φορα παιρνει κανεις επεξεργαστη. Οσο για τον 4790k πιστευω δεν αξιζει αυτη τη στιγμη η αγορα του. Περιμενουμε καινουρια πραγματα, ddr4 μνημες κλπ. 2
John-lamia Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ πάλι σαν κάτοχος του 8350, τον οποίο τον έχω απ την μέρα που μας ήρθε πιστεύω ότι είναι υπέρ αρκετός και για καθημερινή χρήση και για παιχνίδια και για επεξεργασία βίντεο και κάνω. όταν έρθει η ώρα που ο επεξεργαστής που έχω δεν θα τραβάει και θα είναι για αλλαγή σίγουρα. Στην ίδια μύρα Ακριβος θα βρίσκεται και ο 4790Κ ! Εγώ πάντως περιμένω να δω διάφορες από καινούρια αρχιτεκτονική επεξεργαστών των 200-300€ με μνήμες DDR4.
conkal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Πιστεύετε γενικά ότι αξίζει να κλοκάρεις τον επεξεργαστή; Είχα διαβάσει θυμάμαι ότι πέφτει η διάρκεια ζωής. Αν είναι στα 3 χρόνια να πέσει η συχνότητα στο μισό ( λέω τυχαίο νούμερο ) δε νομίζω πως αξίζει... Επίσης έχει να κάνει αν είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος; Αυτο που γραφεις δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα Η συχνοτητα ή η δυναμη του επεξεργαστη δεν πεφτει. Απλα υπαρχει πιθανοτητα αν κανεις κατι στραβο να τον χαλασεις ή να μην τον χαλασεις τοτε αλλα να αντεξει λιγοτερο. Επισης οι CPU αντεχουν (και ειναι φτιαγμενες να αντεχουν ) περισσοτερο απο 10 χρονια . Γενικα περισσοτερο απο οσο θα τον εχεις δηλαδη. Ειναι σχεδον αδυνατον να καψεις CPU με OC αν δεν κανεις καφριλες Ναι θεωρητικα μπορεις με το OC να του μειωσεις λιγο την διαρκεια ζωης . Αλλα πες μου ποσο θα σε νοιαζει αν ζησει 10 χρονια αντι για 12 .. και τι αξια θα εχει τοτε? Τα προβληματα με το OC ειναι αλλου : θες χρονο για να μαθεις πως θα γινει και χρημα για τα γυρω γυρω (καλο τροφοδοτικο - ψυχτρα κτλ) κερδιζεις βεβαια 30-40-50% σε ταχυτητα και διαρκεια κατα την οποια το μηχανημα σου θα την παλευει. Ειναι αλλου η κουβεντα. Για το ΟΣΟ παει με καλυψε ο κυριλεμαν , δεν εχουν ολοι υδροψυξη ή καλη αεροψυξη και επισης η εταιρια θελει να ειναι καλυμμενη. Εννοειται οτι παιρνουμε ξεκλειδωτους επεξεργαστες ακομη και αν δεν μας νοιαζει το OC για την μεταπωλητικη αξια και για την υπαρξη της δυνατοτητας να το κανεις αν θελησεις σε καποια χρονια όταν έρθει η ώρα που ο επεξεργαστής που έχω δεν θα τραβάει και θα είναι για αλλαγή σίγουρα. Στην ίδια μοιρα ακριβως θα βρίσκεται και ο 4790Κ ! δεν νομιζω . Οταν δεν θα τραβαει ο δικος σου, ενας επεξεργαστης με +30% θα εχει ακομη 1-1.5 χρονο "ζωης" Το θεμα ειναι οτι πληρωνεις ενα premium παντα 1
Fulgore Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ πάλι σαν κάτοχος του 8350, τον οποίο τον έχω απ την μέρα που μας ήρθε πιστεύω ότι είναι υπέρ αρκετός και για καθημερινή χρήση και για παιχνίδια και για επεξεργασία βίντεο και κάνω. όταν έρθει η ώρα που ο επεξεργαστής που έχω δεν θα τραβάει και θα είναι για αλλαγή σίγουρα. Στην ίδια μύρα Ακριβος θα βρίσκεται και ο 4790Κ ! Εγώ πάντως περιμένω να δω διάφορες από καινούρια αρχιτεκτονική επεξεργαστών των 200-300€ με μνήμες DDR4. Προσωπικα δεν συμφωνω με το πρωτο που γραφεις και πιστευω οτι οι κατοχοι i7 920 και ι7 950 συμφωνουν το ιδιο ποσο καλα κρατανε οι παλιοι επεξεργαστες τους ακομα και σημερα. Επισης δεν αποδιδει σε ολα τα παιχνιδια το ιδιο ο 8350 με τους νεους i7 απο 3770 και μετα που ειναι πανω κατω οι ιδιοι.Βλεπουμε σε mmo και σε παιχνιδια οπως BF4 τρελες διαφορες. Για τις Ddr4 εχουμε ακομα μελλον μιας και πλεον η Intel θα παιζει μονη της μπαλα για αρκετο καιρο απο οτι φενεται.
TRILOBYTER Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ πάλι σαν κάτοχος του 8350, τον οποίο τον έχω απ την μέρα που μας ήρθε πιστεύω ότι είναι υπέρ αρκετός και για καθημερινή χρήση και για παιχνίδια και για επεξεργασία βίντεο και κάνω. όταν έρθει η ώρα που ο επεξεργαστής που έχω δεν θα τραβάει και θα είναι για αλλαγή σίγουρα. Στην ίδια μύρα Ακριβος θα βρίσκεται και ο 4790Κ ! Εγώ πάντως περιμένω να δω διάφορες από καινούρια αρχιτεκτονική επεξεργαστών των 200-300€ με μνήμες DDR4. Ο 4790κ ειναι αρκετα πιο δυνατος απο τον 8350 οποτε υπολογιζω εξτρα 1-2 χρονια ζωης για τον 4790κ, μπορει και παραπανω. Αυτο που ειπε ο fulgore, εχω τον 920 απο τοτε που βγηκε και μεχρι σημερα δεν υπαρχει ΜΜΟ και dungeon crawler που να εχει θεμα με τον επεξεργαστη, Αλλου ειδους παιχνιδια δεν παιζω οποτε δεν ξερω να σας πω. Ειχα φυσικα, δωσει μια μικρη περιουσια τοτε, για μητρικη και επεξεργαστη, ακομα και μνημες (οι οποιες χαλασαν και μετα αγορασα αλλες απο εδω απο τις αγγελιες). Βασικα οτι πληρωνεις παιρνεις αυτο θα ισχυει παντα. Δεν μπορει ενας επεξεργαστης 170 ευρω να ειναι το ιδιο future proof με εναν που εχει τη διπλασια τιμη,,
Fulgore Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Τι να πουν δηλαδη και αυτοι που επενδυσαν πιο παλια σε I7 3930k....Μεχρι να φτασει ο επεξεργαστης να τα βρει σκουρα σε παιχνιδια θα εχουν περασει δεκαετιες (που λεει ο λογος) 2
TRILOBYTER Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Εγω παντος θα παρω ενα Xeon hexa core 5675, 95w TDP unlocked CPU. Εχει ακομα ψωμακι το σοκετ 1366 Εχω δει να φτανουν και τα 5ghz, οποτε..
dimitrisOP Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Εγω παντος θα παρω ενα Xeon hexa core 5675, 95w TDP unlocked CPU. Εχει ακομα ψωμακι το σοκετ 1366 αξιζει λες μια τετοια αναβαθμιση? ποσο κανει ενας used περιπου?
TRILOBYTER Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Φυσικα και αξιζει ρε συ. Με 70 ευρω παιρνεις 5660, λιγο χειροτερο die απο τον 5675 αλλα δεν εχει τρομακτικες διαφορες. Απλα αν παρεις 5670/75 ισως καταφερεις μεγαλυτερο OC. Υπαρχουν και οι 5690 αλλα ειναι στα 135 W TDP οποτε ισως και δεν αξιζουν. Παντως αυτοι οι Xeon ειναι για σοκετ 1366 και εχουν διαφορετικη αρχιτεκτονικη οποτε και λιγοτερο TDP. Τωρα σου λεω κανει 70 ευρω, μιλαμε για επεξεργαστες που εκαναν πανω απο 1000 ευρω, απλα πολλες εταιριες εχουν αναβαθμισει και τους πουλανε σε αυτη τη τιμη τωρα. Αναβαθμισαν για πολλους και διαφορους λογους μιας και τους χρησιμοποιουσαν σε servers και ισως χρειαζονταν τα νεοτερα commands. 1
dimitrisOP Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 θα κοιταξω για κανεναν 5660 και με oc τον ανεβαζουμε,για rendering που το θελω φανταζομαι θα εχει καλητερο αποτελεσμα
TRILOBYTER Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Πολυ καλυτερο, απλα δες αν τον χρειαζεσαι πρωτα. Για παιχνιδια δεν νομιζω να το χρειαζεσαι, η 7850 δεν ειναι καν κοντα στο limit του 920. Για να δεις μπουκαλι με 920 χρειαζεσαι sli η 3sli με πολυ δυνατες καρτες (αναλογα και το παιχνιδι). Εγω για δουλεια θα τον παρω.
dimitrisOP Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 αν βρω κανεναν σε καλη τιμη θα τον παρω οι 2 παραπανω πυρηνες ειναι χρησιμοι απο παιχνιδια κανα mmo τιποτα αλλο ,καρτα ελεγα να παρω καμια gtx 960 αμα πεσει η τιμη της λογο καταναλωσης γιατι το pc ειναι σχεδον 24/7 ανοιχτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα