George! Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Έχω βάλει έναν ssd samsung 840 evo σε ένα μηχάνημα που αποτελείται από intel core 2 duo E6300, 2gb ram, mobo msi pt890 Neo-V ms-7258, psu απλό 450watt και δεύτερο δίσκο έναν hitachi 250άρη μηχανικό που είχε εξαρχής. Με μία κάρτα γραφικών ati X700 έπαιζε άψογα για όσο καιρό την είχα πάνω. Σήμερα που του έβαλα μία ολοκαίνουργια asus hd5450, τις περισσότερες φορές δεν μου βλέπει καθόλου τον ssd. Αν αποσυνδέσω τον μηχανικό δίσκο από το ρεύμα τότε βλέπει κανονικά τον ssd. Τι μπορεί να συμβαίνει;
Sheogorath Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μπορεί να μην έχει αρκετό ρεύμα στην γραμμή 12V και για τα δύο. Λογικά ο SSD είναι συνδεδεμένος πιο μετά στο καλώδιο, απ'οτι ο απλός σκληρός. Αυτά τα noname τροφοδοτικά έχουνε κάψει κόσμο, κυριολεκτικά! Τα περισσότερα δεν βγάζουν πάνω απο 180-250Watt και αν και μικρής κατανάλωσης ο SSD και η κάρτα γραφικών, μπορεί να είναι στα όρια του. Βγάζοντας τον παλιό δίσκο του αφήνεις 5-10watt ελεύθερα και πιθανόν για αυτό "βλέπει" τον SSD. Περίμενε όμως και άλλον να σου απαντήσει, πριν προχωρήσεις σε αγορά νέου τροφοδοτικού, γιατί τέτοια περίπτωση δεν έχω ξαναδει (Αν και tdp της X700 είναι 44W και της 5450 ~19W ) 1
paylidis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 μοιαζει οντως να ειναι θέμα τροφοδοτικού ετσι οπως το λες... εχεις άλλη 12V γραμμη για να βαλεις τους δισκους σε δυο χωριστές γραμμες; στην αναγκη βγαλε κανενα dvd player 1
George! Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αυτό έκανα και έβαλα σε άλλη γραμμή τον έναν δίσκο και για την ώρα δείχνει να δουλεύει σωστά. Το θέμα είναι γιατί να δουλεύει εντάξει με την Χ700 και μια 7100gs(που είχε και παρέδωσε πνεύμα) και όχι με την hd5450; Επίσης βλέπω πρόβλημα στην αναπαραγωγή βίντεο στον συνδυασμό youtube με τον firefox. Αν βάλω βίντεο 720p και το σε μεγάλη ή πλήρη οθόνη ή ακόμα και μετά από αυτές αν μικρύνω το παράθυρο, μου δείχνει σκέτο μαύρο ενώ ο χρόνος από κάτω κυλάει κανονικά! Με τον internet explorer δεν το κάνει αυτό.
paylidis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 αυτό που λες τώρα μου μοιάζει πιο πολυ για θέμα drivers. ξηλωσες τα παλια drivers Της προηγούμενης (ή προηγούμενων αν καταλαβα καλα) καρτών;
George! Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Αφού τον είχα ανοιχτό καμιά ώρα χωρίς πρόβλημα, τον έκλεισα για δοκιμή πάω στο καπάκι να τον ανοίξω και δεν δίνει καθόλου σήμα στην οθόνη ενώ γυρνάνε οι ανεμιστήρες και επίσης δεν ανάβει καθόλου το λαμπάκι του σκληρού! Όσο για τους drivers(αν και πλέον δεν ξέρω αν έχει σημασία), στην προηγούμενη κάρτα δεν είχα βάλει και είχα αφήσει αυτούς των windows γιατί την είχα προσωρινά μέχρι να μου έρθει η hd5450.
Theo1903 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Νομίζω οτι η υπόθεση φωνάζει τροφοδοτικό απο μακριά .Και όπως αλλάζουν οι απαιτήσεις αλλάζει και η απαιτούμενη τάση -> αλλάζει η συμπεριφορά του συστήματος .Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βρείς απο κανέναν φίλο η κάτι τέτοιο ένα άλλο τροφοδοτικό και να ελέγξεις την κατάσταση .
George! Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δοκίμασα το τροφοδοτικό Corsair vx550w που έχω στο προσωπικό μου pc και στην αρχή έκανε τα ίδια. Όμως μετά από 1-2 reset δούλεψε. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν λειτούργησε, έκανε η μητρική τα χαρακτηριστικά "μπιπ" κατα την εκκίνηση ενώ στις περιπτώσεις που δεν λειτούργησε δεν έκανε κανένα ήχο! Μήπως φταίει η μητρική;
George! Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Οι δύο παρακάτω πυκνωτές που η χάραξή τους μοιάζει με το σήμα της mercedes, έχουν σκάσει ή έτσι είναι από κατασκευής τους;
conkal Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 ναι εχουν σκασει οι πυκνωτες ο αριστερα φουλ , ο δεξια λιγο. η μητρικουλα ειναι και αυτη για να κανει παρεα στην 7100
George! Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 ναι εχουν σκασει οι πυκνωτες ο αριστερα φουλ , ο δεξια λιγο. η μητρικουλα ειναι και αυτη για να κανει παρεα στην 7100 Υπάρχει περίπτωση να μην έχει πρόβλημα η 7100gs και να έκανε ότι έκανε λόγω της μητρικής; Πυκνωτές δεν μπορώ να αλλάξω;
paylidis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 οι πυκνωτες οντως σε αποχαιρετούν επιδεικτικά... πυκνωτες μπορεις να αλλαξεις εαν πιανουν τα χέρια σου, αλλιώς το πας σε ηλεκτρονικό εξω αλλα ισως να μη συμφέρει (αν του λειτουν πανω απο 10-15€ για εργατικά)
George! Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Ρώτησα για τον συγκεκριμένο τύπο πυκνωτών(LZ 105C 631P(M) 16V 470μF) και μου είπαν ότι έχουν περίπου 10 λεπτά ο ένας. Μπορώ να βάλω κάτι πιο ανθεκτικό; γιατί στην μητρική έχει μόνο αυτούς τους 2 με τις ίδιες προδιαγραφές και όπως βλέπετε έχουν σκάσει και οι δύο!
George! Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Άνοιξα το τροφοδοτικό και έχει και αυτό έναν σκασμένο πυκνωτή. Οι "εμετοί" που φαίνονται δίπλα του στους πυκνωτές που δεν έχουν σκάσει, τι είναι;
hackerW32 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 αλλαξε το τροφοδοτικό και άλλαξε τους πυκνωτές τις μητρικής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα