MimisHardy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εγώ προσωπικά έχω Mac Pro και MacBook Pro. Από την στιγμή που πήρα Mac έχω να μπω Windoze αιώνες και δεν έχω καμία όρεξη να σπάσω και πάλι τα νεύρα μου με τα Windows (αν και πάλι τα σπάω μέσω μηχανημάτων άλλων ανθρώπων που αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ είτε για να κάνω κάτι είτε για να τους βοηθησω ...."με τα windows" στα προβλήματά τους με τα Windows 7 και τα Windows 8 τους....!!!!). Όσο δυνατότερο Hardware και να βάλεις σε ένα Computer, εφόσον τρέχει Windoze σου σπάει τα νεύρα... Χρησιμοποιώ υπολογιστές πάρα πολλά χρόνια (από εποχή DOS) και αυτό που έχω να πω είναι οτι τα windows όσοι ΑΙΩΝΕΣ και να περάσουν...παραμένουν πάντα windoze...!!! (και το γεγονός οτι "βελτιώθηκαν" αρκετά με τα windows 7 και τα Windows 8.1 αρκετά, δεν σημαίνει οτι δεν θα σου σπάσουν τα νεύρα με τις βλακείες τους). Η μόνη στιγμή που θα γυρίσω σε Windows είναι όταν δεν θα έχω λεφτά για Mac...!!!! Το να χρησιμοποιήσω περιστασιακά ΑΝ χρειαστεί τα Windows για κάποιο Windows Only πρόγραμμα, δεν με χαλάει και τόσο (δεν υπάρχει επιλογή, όπως αντίστοιχα δεν έχει επιλογή και ένας windows χρήστης που θέλει να έχει ένα πρόγραμμα Mac Only, θα χρειαστεί οπωσδήποτε Mac). Το Linux ενώ έχει γίνει πολύ καλύτερο τα τελευταία χρόνια, υστερεί σε σοβαρό Software (δεν το υποστηρίζουν οι εταιρίες, ενώ θα έπρεπε) και όλο σου τρώει από εδώ και από εκεί χρόνο για τα μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται μετά από...αναβαθμίσεις ή με το να κάνουν τους Drivers να δουλέψουν κλπ...οπότε ακόμη δεν είναι όσο ώριμα θα έπρεπε για δουλειά.... Από εκεί και πέρα.... ...Hello.... το παιδί θέλει Laptop...!!! (?) Για να χωρέσεις επιδόσεις σε Laptop χρειάζεσαι πολύ χρήμα (και η μπαταρία δεν θα κρατάει καθόλου). Οι MacBook Pro είναι laptops πολύ ωραία με σοβαρό λειτουργικό (Mac OS X) και τρέχουν ΚΑΙ Windoze και Linux αν θελήσουν (νόμιμα)...!!!! Εγώ το έχω τιγκάρει με 16GB Ram και με SSD το Macbook Pro μου και είναι μια χαρά. (Βέβαια όταν απαιτείται ισχύς το Mac Pro το σταθερό μου εννοείται οτι βολεύει πιο καλά, τα λάπτοπ είναι λαπτοπ...πως να το κάνουμε τώρα..) Την περίπτωση για i7 στο macbook pro 13' δεν θα την πρότεινα διοτι θα καταναλώνει περισσότερο ενέργεια (μπαταρία λιγότερης διάρκειας) και δεν θα έχει τρελά περισσότερο ισχύ (δηλαδή θα είναι πχ. καλύτερο στο multitasking αλλά η μπαταρία θα κρατάει λιγότερο) Προσωπικά όσο υπάρχει ακόμα διαθέσιμο θα πρότεινα αυτό που έχω και εγώ το MBP Mid 2012 το 13άρι (με Maverics...!!! Το Yosemite έχει γίνει πολύ "cloud" για τα γούστα μου) για να μορείς να το αναβαθμίσεις σε Ram και SSD (και αν χρειαστείς χώνεις και ένα DVD Bay για Second Hard Drive HDD τύπου και είσαι μια χαρά, θα το ευχαριστηθείς πολύ καλά). Εάν έχεις το χρήμα, πάρε Mac. Εάν δεν μπορείς πάρε αναγκαστικά Windows μηχάνημα. Εάν χρειάζεσαι ισχύ πάρε σταθερό Computer. Εάν χρειάζεσαι ισχύ αλλά πολύ φθηνά και δεν σε νοιάζει αν θα σπάσουν τα νεύρα σου (ή αν θα εξακολουθούν να σπάνε τα νεύρα σου με τα Windows), πάρε Windows PC (πχ. αν το θέλεις για κανένα Render Farm or something). Το μόνο σπαστικό με τους Mac Pro (δεν αναφέρομαι στον τελευταίας γενιάς τον Mac Pro βαρελάκι) είναι η βλακεία με τις Nvidia κάρτες γραφικών (εγώ ας πούμε που με ενδιαφέρει το Cuda πρέπει να σκάσω 600-700 ευρώ για μια Nvidia GTX 680 - την μοναδική σοβαρή Nvidia που υπάρχει για Mac προηγούμενης γενιάς πλέον, αλλιώς χώνω μια PC Version VGA στον Mac Pro μου και περιορίζομαι στα Windows που την αναγνωρίζουν. Οι νέοι Mac Pro έχουν δυνατές ATI / AMD κάρτες γραφικών οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα - πλήν όμως του CUDA). To Flashing των VGA δεν το εμπιστεύομαι γιατί αν κάτι πάει στραβά μετά έχεις πετάξει 500-700 ευρώ στο καλάθι των αχρήστων και επειδή βαριέμαι να "την ψάχνω" την δουλειά πλέον. Είτε πάρεις Windows είτε Mac, με τα νέα λειτουργικά συστήματα θα "φάς στην μάπα" τα Clouding System τους ("με το στανιό" να χρησιμοποιήσεις "Cloud" και να κάνεις "Share"....έλεος πιά...). (το "γιατί" είναι κακό πράγμα το Clouding" όσον αφορά το Privacy είναι άλλο θέμα, βαθύτερο πιο "τεχνικό", "επιστημονικό" (και όχι μόνο)....δεν θα μπω στον κόπο να το αναλύσω, αλλά ψάξτο, αξίζει να καταλάβεις τι παίζει...γενικώς....). Από την άλλη στο Mac OS X όταν αγοράζεις ένα πρόγραμμα μέσω το Mac App Store έχεις License να το έχεις Installed και σε άλλα μηχανήματά που έχουν το Apple ID σου (μέχρι 5 μηχανήματα νομίζω), οπότε με μία αγορά έχεις το πρόγραμμα εγκατεστημένο και στο mac Pro σου και στο Laptop Macbook Pro σου. Τέλος θα έχεις διαθέσιμες και θύρες Thunderbolt (μόνο το καλώδιο έχει καμιά 50 ευρώ αλλά είναι το πιο γρήγορο πρότυπο στον κόσμο - η USB 3 δεν πιάνει μια μπροστά της και η Apple εκεί πρωτοπορεί...) Αυτή είναι η κατάσταση που υπάρχει, διαλέγεις και παίρνεις. Για εμένα ΑΝ έχεις λεφτά, ΔΟΚΙΜΑΣΕ Mac. Εγώ τις πρώτες στιγμές με Mac (όταν το γύρισα πριν χρόνια σε Mac Pro) κοιτούσα το ταβάνι με ένα ηλίθιο χαμόγελο και έλεγα "πόσο βλάκας ήμουνα που δεν έπαιρνα Mac τόσο καιρό"....!!! Τίποτα δεν είναι "τέλειο" αλλά με το Mac θα έχει ποιότητα στο λειτουργικό σύστημα και ένα περιβάλλον που ΑΝ έχεις την εγκεφαλική δυνατότητα να το κατανοήσεις θα το εκτιμήσεις ιδιαιτέρως (φάντάσου ένα στιβαρό UNIX Based System με πολύ User Friendly Interface που δεν θα σου σπάει τα νεύρα όσο τα Windows κλπ). Η ισχύς όμως ενός Desktop δύσκολα συγκρίνεται με ένα Laptop. Για εμένα το Laptop το παίρνεις για την "φορητότητά" του (μέγεθος, άνεση στην χρήση, βάρος) και τη μπαταρία του....συνεπώς η σωστή "ισσοροπία" Hardware (δύναμης) vs Μπαταρία είναι πολύ καλή στα MacBook Pro...!!! (και νομίζω οτι για Laptop το 13άρι είναι η πιο σωστή επιλογή για το μέγεθος, αλλά όλα είναι βάση του "τι χρειάζεται ο καθένας"). Παίρνεις ένα Macbook Pro 13 Mid 2012, χώνεις 16 GB Ram Crucial (από UK), χώνεις και έναν SSD (βάλε πχ. της Crucial που είναι και φθηνός σχετικά 256 GB ή για τον καλύτερο πάρε τον νέο Samsung με 10 χρόνια εγγύηση κλπ)...Γραπώνεις και μερικά Terabytes από Portable HDD "WD My Passport Ultra 2 TB USB 3" για να έχεις και μαζί σου τα δεδομένα σου και ένα BackPack Case και ένα παλιοπόντικο Bluethooth της Microsoft με 15 ευρώ και είσαι σένιος...!!!! Αργότερα μπορείς να πάρεις και κανένα "Thunderbolt to VGA" ή "Thunderbolt to HDMI (with sound)" adapter για να συνδέεσαι και σε εξωτερική οθόνη και κανένα external Full Keyboard. (προσωπικά νιώθω οτι για αποδοτική "εργασία" χρειάζεται οπωσδήποτε "ποντίκι" και εξωτερικό πλήρες πληκτρολόγιο apple με numeric keypad και μια 27αρα οθόνη τουλάχιστον - αν και έχω συνηθίσει να δουλεύω με περισσότερες οθόνες (πράγμα ακόμη πιο αποδοτικό για αυτά που με ενδιαφέρουν εμένα)). To Mac θα το ευχαριστηθείς πιστεύω. Αν δεν έχεις λεφτά για Mac πάρε ένα pc ο,τι φτάνει η τσέπη σου για να κάνεις την δουλειά σου με λιγότερα χρήματα. (όλα τα "αμάξια" σε πάνε στον προορισμό σου, αλλά η Mercedes με τα leather καθίσματα και την τεχνολογία που "δεν νιώθεις λακούβα" και "Φασαρία"....δεν συγκρίνεται με τα Yugo...., πως να το κάνουμε τώρα δηλαδή...!!!! και σε Volks Waggen αν βάλεις μηχανή από Porsche θα έχει ιπποδύναμη τρελή, αλλά η Mercedes είναι καλύτερη, πιο άνετη, πιο ξεκούραστη, και ας τρέχει τελική ταχήτητα "λιγότερο" από μια Porsche....!!! Δεν μετράει πάντα η "Ταχύτητα" αλλά η εμπειρία χρήσης γενικά και σε βάθος χρόνου. Η Εμπειρία με τους Mac είναι απλά αξεπέραστη..., αλλά τίποτα δεν είναι "τέλειο" (φυσικά)... Ανέφερες ακριβως το προβλημα μου με τα Windows....οτι σου σπανε τα νευρα με τα κολληματα τους!!!!!!!!!!!!!! Αρκετα πειστική η αποψη σου οφειλω να ομολογισω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα