idomeneas7 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Ο γιατρος προτεινει ολικη για να μην του τα πρηζει ο ασθενης. Αν θελει τοπικη ο δικος σου και ειναι χαλαρος με το θεμα, ας τη ζητησει. Εγω προσωπικα δεν τα εχω καλα με την ολικη, μια φορα εκανα και ενιωθα πολυ κρυο, ενιωθα οτι θα εκραγω απο ταχυκαρδια και πιεση, γελαγα νευρικα και το μονο που σκεφτομουν ειναι να ξηλωσω τα παντα και να αρχισω να τρεχω, Ξυπνησα μες τη νταγκλα 4 ωρες αργοτερα, για τουλαχιστον 30 ωρες ημουν μες τη μαστουρα, σηκωνομουν μονο για κατουρημα και ενιωθα σκατα, σαν πρεζακι στην Ομονοια. Απο το νοσοκομειο εφυγα με τη ρομπα και τις παντοφλες μιας χρησης, ουτε να ντυθω δεν μπορουσα. Στο τιμολογιο ειχε πανω απο 40 διαφορετικα φαρμακα που μου εδωσαν και ολα αυτα για ενα απλο διαφραγμα. Με τοπικη εχω κανει χειρουργικη αφαιρεση τεραστιου σπιλου, 2 φορες χαλαζιο και φρονιμιτες. Δεν με πειραξαν καθολου τα αιματα, τα νυστερια που εσκαβαν, οι βελονες που εβλεπα να με ραβουν κλπ. Πηγα κατευθειαν σπιτι με ελαχιστη αδιαθεσια και ημουν μια χαρα, ουτε παυσιπονα δεν πηρα.
qsis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 εγώ πρόσφατα που μπήκα για (μικρή) επέμβαση με μερική έβλεπα πριν μπω στο χειρουργείο τον προηγούμενο που είχαν πριν από μένα με ολική να είναι παρατημένος σε μια γωνιά μέχρι να τον πάρουν να τον πάνε στο δωμάτιο του και έλεγα μέσα μου "α ρε κακομοίρη δε καταλαβαίνεις τι σου γίνεται και αυτοί σου έσκαβαν τα @@" πάντως κι εγώ μετά που σηκώθηκα και βρήκα περπατώντας ένιωθα λίγο ξεφτίλας όταν πηγαίνοντας να πάω να ντυθώ και φορώντας τη χειρουργική ρόμπα με σταματάνε να μου σκουπίσουν το κώλο από το μπεταντίν που είχε χυθεί και εγώ που ήμουν και λίγο κοτόπουλο προχωρούσα να πάω προς τα πράγματά χωρίς να καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλουν από μένα και το κώλο μου... μετά γυρνάω σε μια τύπισσα νοσοκόμα και τις λέω : καμιά αξιοπρέπεια, κυκλοφορώ με το κώλο έξω και μου τον σκουπίζουν κιόλας τέλοσπαντων, παιδιά ο,τι προτείνει ο γιατρός.. εκτός αν σου δώσει την επιλογή όπου θα πρέπει βέβαια να το ζυγίσεις σοβαρά..
giannis2429 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Το θέμα είναι όταν ο άλλος σου προτείνει ολική(για τους δικους του λόγους)και μόνο, πως θα επιμένεις σε κάτι διαφορετικό αν δεν είσαι γνώστης?Που να ξέρω εγώ αν η συγκεκριμένη βουβωνοκήλη σηκώνει μερική η όχι?
qsis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Ε για αυτό πρέπει να εμπιστεύσαι το γιατρό σου 1
cococrops Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Εκανα περυσι εγω στο σωτηρια!!!λοιπον μου εκαναν επισκληριδιο και σε μια στιγμη με πατησαν στη κηλη με τα δαχτυλα για να δουν αν ποναω που λογω της επισκληριδιου δεν ποναγα!!!αλλα εδώ είναι το καλο όταν μου εβαλαν το νυστερι ενιωσα τα παααααααααααααααντααααααα όταν λεμε τα πααααντααααααααααα τα παντα μαγκες και κλωτσησα τα ποδια στον αερα από το πονο!!μετα μου εκαναν ολικη οι μαλακες...το μετα ηταν οσο να ναι επιπονο όπως ολες οι εγχειρησεις εμενα δεν μου εδωσαν αντιθρομβωτικα καλτσακια!σεξ κομμενο,πολύ ξαπλα και στο νοσοκομειο και μετα στο σπιτι
Tousan13 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα αύριο κάνω επέμβαση κηλης.. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει πόσες μέρες θα λείψω από την εργασία μου(κρεοπωλης)
GothicCrusader Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 28/1/2015 στις 5:40 ΜΜ, giannis2429 είπε Καλησπέρα παιδιά.Μπαίνει μεθαύριο για εγχείρηση βουβωνοκήλης στον ερυθρό σταυρό ο ξαδερφός μου αλλά έχει αγχωθεί πολύ κυρίως λόγω της ολικής νάρκωσης. Για πείτε όσοι έχετε κάνει την ίδια επέμβαση τις εμπειρίες σας. Και εμπειρίες σχετικά με τον ερυθρό όποιος έχει. Ο γιατρός του πρότεινε ολική νάρκωση αντι τοπική.Ποια είναι η άποψή σας? Η άποψή μου είναι να ακούσει τον γιατρό του. Γιατί; Γιατί ξεκινάς με βάση ότι βρήκες γιατρό που εμπιστεύεσαι. Αφού λοιπόν εμπιστεύεται το γιατρό για να τον χειρουργήσει, δεν εμπιστεύεται τις συμπβουλές του γιατρού του στα υπόλοιπα; Δεν βγάζει νόημα αυτό. Αν δεν εμπιστεύεται τον γιατρό του τότε δεν πρέπει να προχωρήσει στο χειρουργείο και πρέπει να βρει άλλον. Δεν είναι σοβαρό χειρουργείο, οπότε δεν έχει λόγο να πάρει πρόχειρες ή βιαστικές αποφάσεις. Τώρα, περιπτωσιολογία, μιας που ζητάς εμπειρίες, εγώ έχω κάνει ολική δύο φορές για κήλες. Και τις δύο φορές σε σχετικά μικρή ηλικία. Την πρώτη μετά το χειρουργείο ήμουν Jedi. Δεν κατάλαβα χριστό. Μου έκαναν τομή κοντά στα 3-4cm και δεν κατάλαβα τίποτα. Πόνεσα λίγο μετά αλλά μετά το χειρουργείο έριξα απλά ένα καλό ύπνο και μετά πόναγα λίγο αλλά ήταν καθαρά σωματικός πόνος. Αν μου έλεγαν βάσει αυτής της εμπειρίας αν φοβάμαι να ξανακάνω ολική θα έλεγα no problem at all. Πάμε τώρα στη δεύτερη. Δεν ξέρω τι έκανε ο αναισθησιολόγος -και αν έφταιγε- αλλά με βάρεσε κατακέφαλα. Είχα παραισθήσεις, άκουγα φωνές, ξύπνησα ζόμπι, είχα πονοκέφαλο για μερικές ώρες μετά και ήμουν σκ@τ@ και σερνόμουνα για ένα full απόγευμα. Όταν βγήκα από το χειρουργείο είχα γεμίσει από ένα αίσθημα του φόβου σαν κάτι να μην πήγε καλά (κάτι που δεν ίσχυε) και γενικά μου έμεινε σαν μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου μέχρι στιγμής παρόλο που είχα και εμπειρία προηγούμενου χειρουργείου. Αν μου έλεγαν βάσει αυτής της εμπειρίας να ξανακάνω ολική, θα έλεγα μόνο αν δεν έχω άλλη επιλογή. Σε γενικές γραμμές αν το δούμε εκ των υστέρων από τη στιγμή που θα χειρουργηθείς για κάποιο λόγο δεν έχεις πια εσύ τον έλεγχο. Γιατί π.χ. θα σε ρωτήσουν 5-6 πράγματα, θα κοιτάξουν άλλα 5-6 και προχωράνε. Το πώς θα επιδράσει μία ουσία στον οργανισμό σου δεν το ξέρει κανένας (με πιθανότητες παίζουν) για αυτό και σε παρακολουθούν και σε προσέχουν. Έχει νόημα τώρα να πάει να ζητήσει τοπική; θα έλεγα όχι. Αν έχει αγχωθεί ο ίδιος πολύ τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι φυσικά να το συζητήσει με το γιατρό του και να τον ρωτήσει αν αν έχει συγκεκριμένους λόγους που του πρότεινε ολική και τα θετικά και τα αρνητικά κάθε επιλογής. Αν είναι άλλος που είναι αγχωμένος (μιας και τα «ξαδέρφια» είναι γενική περίπτωση συγγένειας τα τελευταία χρόνια), τότε τι να πω .. καλό είναι να μην ανακατεύεται. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από GothicCrusader
papoys1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Tousan13 είπε Καλησπέρα αύριο κάνω επέμβαση κηλης.. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει πόσες μέρες θα λείψω από την εργασία μου(κρεοπωλης) Αν είναι από τη μία πλευρά καμιά 10αριά μέρες σίγουρα μέχρι να αρχίσει να αφομοιώνεται το πλέγμα με το δέρμα.Βέβαια και μετά για ένα διάστημα πρέπει να αποφεύγεις πολλά βάρη και απότομες κινήσεις γιατί κατά πρώτο είναι επικίνδυνο και δεύτερο σε τραβάει το πλέγμα και πονάς. Βέβαια αν είσαι υπάλληλος μπορεί να την κάνεις 20-30 μέρες με άδεια. Έχω κάνει από τη μία πλευρά και το πλέγμα με τσίμπαγε 1-2 μήνες περίπου σε απότομες κινήσεις.
giannis2429 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 15 ώρες πριν, GothicCrusader είπε Η άποψή μου είναι να ακούσει τον γιατρό του. Γιατί; Γιατί ξεκινάς με βάση ότι βρήκες γιατρό που εμπιστεύεσαι. Αφού λοιπόν εμπιστεύεται το γιατρό για να τον χειρουργήσει, δεν εμπιστεύεται τις συμπβουλές του γιατρού του στα υπόλοιπα; Δεν βγάζει νόημα αυτό. Αν δεν εμπιστεύεται τον γιατρό του τότε δεν πρέπει να προχωρήσει στο χειρουργείο και πρέπει να βρει άλλον. Δεν είναι σοβαρό χειρουργείο, οπότε δεν έχει λόγο να πάρει πρόχειρες ή βιαστικές αποφάσεις. Τώρα, περιπτωσιολογία, μιας που ζητάς εμπειρίες, εγώ έχω κάνει ολική δύο φορές για κήλες. Και τις δύο φορές σε σχετικά μικρή ηλικία. Την πρώτη μετά το χειρουργείο ήμουν Jedi. Δεν κατάλαβα χριστό. Μου έκαναν τομή κοντά στα 3-4cm και δεν κατάλαβα τίποτα. Πόνεσα λίγο μετά αλλά μετά το χειρουργείο έριξα απλά ένα καλό ύπνο και μετά πόναγα λίγο αλλά ήταν καθαρά σωματικός πόνος. Αν μου έλεγαν βάσει αυτής της εμπειρίας αν φοβάμαι να ξανακάνω ολική θα έλεγα no problem at all. Πάμε τώρα στη δεύτερη. Δεν ξέρω τι έκανε ο αναισθησιολόγος -και αν έφταιγε- αλλά με βάρεσε κατακέφαλα. Είχα παραισθήσεις, άκουγα φωνές, ξύπνησα ζόμπι, είχα πονοκέφαλο για μερικές ώρες μετά και ήμουν σκ@τ@ και σερνόμουνα για ένα full απόγευμα. Όταν βγήκα από το χειρουργείο είχα γεμίσει από ένα αίσθημα του φόβου σαν κάτι να μην πήγε καλά (κάτι που δεν ίσχυε) και γενικά μου έμεινε σαν μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου μέχρι στιγμής παρόλο που είχα και εμπειρία προηγούμενου χειρουργείου. Αν μου έλεγαν βάσει αυτής της εμπειρίας να ξανακάνω ολική, θα έλεγα μόνο αν δεν έχω άλλη επιλογή. Σε γενικές γραμμές αν το δούμε εκ των υστέρων από τη στιγμή που θα χειρουργηθείς για κάποιο λόγο δεν έχεις πια εσύ τον έλεγχο. Γιατί π.χ. θα σε ρωτήσουν 5-6 πράγματα, θα κοιτάξουν άλλα 5-6 και προχωράνε. Το πώς θα επιδράσει μία ουσία στον οργανισμό σου δεν το ξέρει κανένας (με πιθανότητες παίζουν) για αυτό και σε παρακολουθούν και σε προσέχουν. Έχει νόημα τώρα να πάει να ζητήσει τοπική; θα έλεγα όχι. Αν έχει αγχωθεί ο ίδιος πολύ τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι φυσικά να το συζητήσει με το γιατρό του και να τον ρωτήσει αν αν έχει συγκεκριμένους λόγους που του πρότεινε ολική και τα θετικά και τα αρνητικά κάθε επιλογής. Αν είναι άλλος που είναι αγχωμένος (μιας και τα «ξαδέρφια» είναι γενική περίπτωση συγγένειας τα τελευταία χρόνια), τότε τι να πω .. καλό είναι να μην ανακατεύεται. Άργησες 3 χρόνια περίπου
idomeneas7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Κι εγώ διάβασα τι είχα γράψει τότε, πλέον έχω κάνει κι άλλα με τοπική (ή και καθόλου αναισθησία). Κάτω το propofol.
GIAVAG Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Στις 28/1/2015 στις 5:40 ΜΜ, giannis2429 είπε Καλησπέρα παιδιά.Μπαίνει μεθαύριο για εγχείρηση βουβωνοκήλης στον ερυθρό σταυρό ο ξαδερφός μου αλλά έχει αγχωθεί πολύ κυρίως λόγω της ολικής νάρκωσης. Για πείτε όσοι έχετε κάνει την ίδια επέμβαση τις εμπειρίες σας. Και εμπειρίες σχετικά με τον ερυθρό όποιος έχει. Ο γιατρός του πρότεινε ολική νάρκωση αντι τοπική.Ποια είναι η άποψή σας? ποιο καλη η γενικη ποιο καλη η ανοιχτη γιατι δενεται καλυτρερα οι κυλη και μετα το πλεγμα
ifaist Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, GIAVAG είπε ποιο καλη η γενικη ποιο καλη η ανοιχτη γιατι δενεται καλυτρερα οι κυλη και μετα το πλεγμα Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις