Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.Μπαίνει μεθαύριο για εγχείρηση βουβωνοκήλης στον ερυθρό σταυρό ο ξαδερφός μου αλλά έχει αγχωθεί πολύ κυρίως λόγω της ολικής νάρκωσης.
Για πείτε όσοι έχετε κάνει την ίδια επέμβαση τις εμπειρίες σας.

Και εμπειρίες σχετικά με τον ερυθρό όποιος έχει.

Ο γιατρός του πρότεινε ολική νάρκωση αντι τοπική.Ποια είναι η άποψή σας?

Δημοσ.

Δεν εχει σεξ για καμια δεκαρια μερες και θελει προσοχη (θα φοραει φαρδιες φορμες, καλη καθαριοτητα κλπ). Λογικα θα κατσει μια μερα μεσα με τις αντιθρομβωτικες καλτσες και θα παιρνει αντιβιωση και παυσιπονα αμα ποναει. Δεν ειναι τιποτα σπουδαιο αλλα ειναι στον χαρακτηρα να φοβαται καποιος το χειρουργειο. Τωρα οσον αφορα την αναισθησια, η τοπικη ειναι σιγουρα καλυτερη γιατι εχει λιγοτερες παρενεργειες, ειναι λιγοτερα τα φαρμακα, δεν εισαι σκατα μετα, κλπ. Αν ομως ο δικος σου ειναι φοβητσιαρης, καλυτερα να κοιμαται για να μην φρικαρει.

Δημοσ.

εγω λεω ολικη.ο γιατρος ξερει σιγουρα που το προτεινει,αλλα οπως κ ναχει προσψωπικα δε θα γουσταρα να νιωθω το μισο σωμα μου κ νακουω τι λενε κ τι κοβουνε κ ραβουνε.αυτο μονο του ειναι θριλερ.

νο γουει χοσε.

ολικη κ τερμα.

Δημοσ.

Αλήθεια σηκώνει μερική νάρκωση αυτό το πράγμα;

Αναλόγως την κατάσταση υγείας του ασθενούς ενδεχομένως και να σηκώνει. Εγώ είχα κάνει πριν 3 χρόνια μια μικρή επέμβαση 30 λεπτών με τοπική νάρκωση γιατί ο γιατρός φοβήθηκε μην υπάρξουν παρενέργειες από την ολική νάρκωση εξαιτίας άλλων προβλημάτων που είχα. Επίσης ο πατέρας φίλου μου ηλικιωμένος με καρδιολογικά θέματα, έκανε μια εγχείρηση κήλης με τοπική αναισθησία.

Δημοσ.

Καλά κι εγώ είμαι υπέρ της τοπικής γενικά, απλά μου έκανε εντύπωση αν η συγκεκριμένη επέμβαση γίνεται και έτσι

Και ανοιχτή καρδιά με τοπική αν γινόταν θα έκανα με τρομάζει η νάρκωση σαν ιδέα πιο πολύ από το πόνο και το σπλατερ

Δημοσ.

Εμένα ποιο πολύ με τρομάζει ο πόνος. Στην νάρκωση αν είναι ολική σου συνδέουν το αναισθητικό μαζί με τον όρο και εισέρχονται οι ουσίες στον οργανισμό σου. Αν είναι τοπική σου κάνουν μια ένεση κοντά στο σημείο της επέμβασης, δεν πονάει πολύ πάντως.

Δημοσ.

Γίνεται και με επισκληρείδιο η εγχείρηση αυτή,αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα.

Πάντως με ολική ο χειρουργός θα κάνει καλύτερα τη δουλειά του..Αν ο ασθενής είναι ξύπνιος και δυσκολέυεται κουνιέται κτλ μπορεί να χαλάσει τη συγκέντρωση του γιατρού..

Δημοσ.

Το θέμα είναι τι είναι πιο ασφαλές?

Ο γιατρός μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για ολική και οτι η πλειοψηφία αυτών που χειρουργουνται κάνουν ολική,τώρα αυτό μπορεί να το λέει γιατί όπως είπε και ένας φίλος από πάνω έτσι ο γιατρός κάνει πιο εύκολα τη δουλειά του.

Στην τοπική δεν θα αισθάνεσαι το σώμα σου απ το σημείο που έγινε η ένεση και κάτω?πχ τα ποδιά σου θα τα νιώθεις?

Επίσης,πέρα απ την κλασσική ερώτηση των γιατρών "έχεις κάποια αλλεργία?" Ποιές άλλες εξετάσεις είναι απαραίτητες να γίνουν πριν την γενική αναισθησία?Φαντάζομαι καρδιογράφημα σίγουρα,από κει και πέρα?

Edit : Μίλησε μόλις τώρα το παιδί με τη γραμματέα του γιατρού και ηταν κατηγοριματική ότι θα γίνει ολική αναισθησία,δεν γίνεται λέει τοπική σε βουβωνοκήλη απο τι στιγμη που είναι νέος άνθρωπος.
Τώρα όλα αυτά χωρίς να του έχουν κάνει εξετάσεις χωρίς τίποτα,τι να πω.

Δημοσ.

Φιλε η ολικη ειναι λιγοτερο ασφαλης, με την εννοια οτι ειναι πιο περιπλοκη, πιο ακριβη, με δυσκολοτερη αναρρωση και περισσοτερες παρενεργειες. Μετα ειναι η επισκληριδιος και τελευταια η τοπικη που ειναι η πιο απλη. Αναλογα τα γουστα τωρα, ο πιο πανω ειπε οτι προτιμαει να ειναι τεζα να μην βλεπει τα κοψε ραψε (που δεν βλεπεις ετσι κι αλλιως, βαζουν σεντονι). Εγω προτιμαω να ξερω τι μου γινεται γιατι φοβαμαι περισσοτερο να ειμαι νταγκλα κα να κανουν διαφορα χωρις να παιρνω χαμπαρι.

edit: στην τοπικη αισθανεσαι μουδιασμενο ενα σημειο μονο. Στην επισκληριδιο ειναι που απο τη μεση και κατω δεν νιωθεις. Με την ολικη στην πλειοψηφια δεν υπαρχει σοβαρο προβλημα, ομως σε σχεση με την τοπικη ειναι πιο επικινδυνη διαδικασια και οι ενδεχομενες παρανεργειες σοβαροτερες. Επισης εχει πολλες ήπιες παρενεργειες, π.χ. ζαλαδα, εμετους, ημικρανιες, κλπ σε σχεση με την τοπικη. Οι εξετασεις πριν ειναι αναλογα το ιστορικο σου, σε καποιον υγιη συνηθως αιματος κανουν.

Δημοσ.

Και ο ξαδερφός μου τοπική θέλει να κάνει αλλά όταν του λέει ο γιατρός ότι προτείνει καλύτερα ολική τι επιλογές έχει? Εκτός απ το να αλλάξει γιατρό :-D

Δημοσ.

Δεν ειναι τιποτα αν την κανεις λαπαροσκοπικά και στο συνιστώ καθότι με τον τρόπο αυτό οι πιθανότητες να υποτροπιάσει ειναι ελάχιστες.. Μια ώρα επέμβαση, ολική ναρκωση, πονας λίγο για 3-4 ώρες, σηκώνεσαι μέχρι το απόγευμα (αν κάνεις την επέμβαση πρωι) και την επόμενη μέρα παίρνεις εξιτήριο και πας σπιτι σου. Δεν σηκώνεις βάρη για 1 μήνα και προσέχεις απότομες κινήσεις. 

Εχω κανει πριν 3 χρονια και ολα καλά. 

Δημοσ.

Δεν ειναι τιποτα αν την κανεις λαπαροσκοπικά και στο συνιστώ καθότι με τον τρόπο αυτό οι πιθανότητες να υποτροπιάσει ειναι ελάχιστες.. Μια ώρα επέμβαση, ολική ναρκωση, πονας λίγο για 3-4 ώρες, σηκώνεσαι μέχρι το απόγευμα (αν κάνεις την επέμβαση πρωι) και την επόμενη μέρα παίρνεις εξιτήριο και πας σπιτι σου. Δεν σηκώνεις βάρη για 1 μήνα και προσέχεις απότομες κινήσεις. 

Εχω κανει πριν 3 χρονια και ολα καλά. 

Προτείναμε λαπαροσκοπηση στον γιατρό αλλά είπε ότι επειδή είναι μικρού μεγεθους η κήλη και συνάμα η τομή που θα γίνει, δεν χρειάζονται οι 3 "τρύπες" τις λαπαροσκόπησης.

Πάντως το προβλημά του δεν είναι ο πόνος η πιθανές ήπιες επιπλοκές της εγχείρησης αλλά να μην ξυπνήσει μετά την γενική αναισθησία η να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας αυτής.Φυσικά απο αυτα που μας είπαν και διαβάζω η πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι απειροελάχιστες.

Δημοσ.

Προτείναμε λαπαροσκοπηση στον γιατρό αλλά είπε ότι επειδή είναι μικρού μεγεθους η κήλη και συνάμα η τομή που θα γίνει, δεν χρειάζονται οι 3 "τρύπες" τις λαπαροσκόπησης.

Πάντως το προβλημά του δεν είναι ο πόνος η πιθανές ήπιες επιπλοκές της εγχείρησης αλλά να μην ξυπνήσει μετά την γενική αναισθησία η να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας αυτής.Φυσικά απο αυτα που μας είπαν και διαβάζω η πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι απειροελάχιστες.

Είναι πολύ σπάνιο να μην ξυπνήσει..Μη σας ανησυχεί.

Πιο πιθανό είναι να σκοτωθεί στο δρόμο οδηγώντας προς το νοσοκομείο..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...