akis-gep Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέραγιός συναδέλφου θέλει να αρχίσει να μαθαίνει προγραμματισμό και να μπαίνει στη λογική του προγραμματισμού...κάποιος του πρότεινε την small c αλλά νομίζω δεν είναι κατάλληλη..τι γνώμες έχετε;
Demon Lord Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Εγώ θα πρότεινα για αρχή να ξεκινήσει με λίγο C ίσως και Python να μπει στη λογική και μετά να μπει σε πιο αντικειμενοστρεφείς γλώσεις πχ. Java ή και C#
jimisvog Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δεν καταλαβαίνω γιατι καποιος να προτείνει μια απαιτητικη γλώσσα οπως η C για εισαγωγη στον προγραμματισμο. Βασική λογικη, τροπους επιλυσης προβληματων, και σωστη παραγωγη κωδικα μπορεις να μαθεις με πολυ ευκολοτερες γλώσσες (π.χ Python). Δεν αναφέρομαι στον @Demon Lord.. Το λεω ως γενική παρατήρηση
Demon Lord Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μα πρότεινα ΚΑΙ python... απλά το λέω γιατί στη σχολή με C είχαμε ξεκινήσει (τα βασικά μόνο)
Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Το θέμα είναι ότι αν ξεκινάς μόνος σου να μαθαίνεις C θα τα παρατήσεις και θα πας να μονάσεις. 1
tr3quart1sta Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δεν καταλαβαίνω γιατι καποιος να προτείνει μια απαιτητικη γλώσσα οπως η C για εισαγωγη στον προγραμματισμο. Βασική λογικη, τροπους επιλυσης προβληματων, και σωστη παραγωγη κωδικα μπορεις να μαθεις με πολυ ευκολοτερες γλώσσες (π.χ Python). Δεν αναφέρομαι στον @Demon Lord.. Το λεω ως γενική παρατήρηση επειδη "δεν μπορεις να σκαψεις προς τα πανω" 1
παπι Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 επειδη "δεν μπορεις να σκαψεις προς τα πανω" Με αυτη την λογικη, θα πρεπει να παει απο αντιστασεις και cmos.
defacer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 επειδη "δεν μπορεις να σκαψεις προς τα πανω" Stick shift και κολοκύθια. Έλα να δεις τη μάνα μου που έμαθε stick shift να δεις τι mental model του αυτοκινήτου έχει... πατάς γκάζι πάει μπροστά πατάς φρένο σταματάει. Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι αλλά μπορείς να κάνεις τον παραλληλισμό μόνος σου. Τελείως τυχαία σχολιάζω κάτι στο οποίο έπεσε το μάτι μου: Smart, curious people who learn Python first — and who are told that Python is “all anyone needs these days” — will tend to lose interest in programming, either because it won’t be challenging enough to sustain their interest, or because they will hit a layer of C code and won’t know what to do next. Smart, curious people θα μάθουν ARM assembly (και πριν από αυτό τι είναι ARM και τι είναι assembly) ακόμα κι αν τους ξεκινήσεις από Logo. Δε θα είναι challenging enough to sustain their interest? Οι smart curious people όταν κάτι δεν είναι challenging enough πάνε μόνοι τους να βρουν το επόμενο στάδιο. They will hit a layer of C code and won't know what to do next? Σοβαρά τώρα είμαστε ακόμα στην ίδια παράγραφο που μιλάει για smart curious people? They won't know what to do next???! Εν ολίγοις: IMO χαριτωμένο αλλά μούφα. 3
gon1332 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 But a C programmer gazing upward sees a bunch of things implemented in C. Αυτό όμως μεγάλη αλήθεια! Αυτό μου άρεσε.
migf1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Όποιος σκοπεύει να ασχοληθεί σοβαρά είτε με desktop είτε με mobile είτε με gaming console programming, αργά ή γρήγορα θα συναντήσει τη C. Ιδιαίτερα όταν το "από κάτω" είναι *nix. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι περισσότερες αν όχι όλες οι δημοφιλείς γλώσσες υποστηρίζουν επίσημα την ενσωμάτωση C κώδικα (ή/και libraries). Αυτό όμως μεγάλη αλήθεια! Αυτό μου άρεσε. Περιέχει κι άλλες αλήθειες το εν λόγω άρθρο (με κυριότερη πως ο καλός προγραμματιστής πρέπει να έχει αναπτύξει ΚΑΙ το μενταλιτέ που προάγει η C ως γλώσσα). Περιέχει και αρκετές π@π@ριές (με κυριότερη την παρομοίωση του προγραμματισμού με την οδήγηση αυτοκινήτου). Καλησπέρα γιός συναδέλφου θέλει να αρχίσει να μαθαίνει προγραμματισμό και να μπαίνει στη λογική του προγραμματισμού... κάποιος του πρότεινε την small c αλλά νομίζω δεν είναι κατάλληλη.. τι γνώμες έχετε; Για αυτό που περιγράφεις, νομίζω πως η Python είναι μια καλή επιλογή για πρώτη εξοικείωση με τον προγραμματισμό. 1
Apoll Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα γιός συναδέλφου θέλει να αρχίσει να μαθαίνει προγραμματισμό και να μπαίνει στη λογική του προγραμματισμού... κάποιος του πρότεινε την small c αλλά νομίζω δεν είναι κατάλληλη.. τι γνώμες έχετε; ASP.NET MVC με c# ή vb για backcode δεν έχει σημασία. (προσωπικά να μάθει και τις δυο). Πολλά βιβλία για αρχάριους και θα μάθει κάτι σύγχρονο αν είναι βγει στην αγορά εργασίας. Αν του κόβει θα μάθει, αν όχι το να ξεκινήσει από την ανακάλυψη της φωτιάς και του τροχού © τo θεωρώ ανούσιο. Ας πιάσει άλλο χόμπυ ή καριέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα