Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

γιός συναδέλφου θέλει να αρχίσει να μαθαίνει προγραμματισμό και να μπαίνει στη λογική του προγραμματισμού...

κάποιος του πρότεινε την small c αλλά νομίζω δεν είναι κατάλληλη..

τι γνώμες έχετε;

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα για αρχή να ξεκινήσει με λίγο C ίσως και Python να μπει στη λογική και μετά να μπει σε πιο αντικειμενοστρεφείς γλώσεις πχ. Java ή και C#

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατι καποιος να προτείνει μια απαιτητικη γλώσσα οπως η C για εισαγωγη στον προγραμματισμο. Βασική λογικη, τροπους επιλυσης προβληματων, και σωστη παραγωγη κωδικα μπορεις να μαθεις με πολυ ευκολοτερες γλώσσες (π.χ Python). 

Δεν αναφέρομαι στον @Demon Lord.. Το λεω ως γενική παρατήρηση

• Moderators
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι αν ξεκινάς μόνος σου να μαθαίνεις C θα τα παρατήσεις και θα πας να μονάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατι καποιος να προτείνει μια απαιτητικη γλώσσα οπως η C για εισαγωγη στον προγραμματισμο. Βασική λογικη, τροπους επιλυσης προβληματων, και σωστη παραγωγη κωδικα μπορεις να μαθεις με πολυ ευκολοτερες γλώσσες (π.χ Python). 

Δεν αναφέρομαι στον @Demon Lord.. Το λεω ως γενική παρατήρηση

επειδη "δεν μπορεις να σκαψεις προς τα πανω"

• Like 1
Δημοσ.

Stick shift και κολοκύθια.

Έλα να δεις τη μάνα μου που έμαθε stick shift να δεις τι mental model του αυτοκινήτου έχει... πατάς γκάζι πάει μπροστά πατάς φρένο σταματάει.

Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι αλλά μπορείς να κάνεις τον παραλληλισμό μόνος σου.

Τελείως τυχαία σχολιάζω κάτι στο οποίο έπεσε το μάτι μου:

Smart, curious people who learn Python first — and who are told that Python is “all anyone needs these days” — will tend to lose interest in programming, either because it won’t be challenging enough to sustain their interest, or because they will hit a layer of C code and won’t know what to do next.

Smart, curious people θα μάθουν ARM assembly (και πριν από αυτό τι είναι ARM και τι είναι assembly) ακόμα κι αν τους ξεκινήσεις από Logo.

Δε θα είναι challenging enough to sustain their interest? Οι smart curious people όταν κάτι δεν είναι challenging enough πάνε μόνοι τους να βρουν το επόμενο στάδιο. They will hit a layer of C code and won't know what to do next? Σοβαρά τώρα είμαστε ακόμα στην ίδια παράγραφο που μιλάει για smart curious people? They won't know what to do next???!

Εν ολίγοις: IMO χαριτωμένο αλλά μούφα.

• Like 3
Δημοσ.

Όποιος σκοπεύει να ασχοληθεί σοβαρά είτε με desktop είτε με mobile είτε με gaming console programming, αργά ή γρήγορα θα συναντήσει τη C. Ιδιαίτερα όταν το "από κάτω" είναι *nix. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι περισσότερες αν όχι όλες οι δημοφιλείς γλώσσες υποστηρίζουν επίσημα την ενσωμάτωση C κώδικα (ή/και libraries).

Αυτό όμως μεγάλη αλήθεια! Αυτό μου άρεσε.

Περιέχει κι άλλες αλήθειες το εν λόγω άρθρο (με κυριότερη πως ο καλός προγραμματιστής πρέπει να έχει αναπτύξει ΚΑΙ το μενταλιτέ που προάγει η C ως γλώσσα).

Περιέχει και αρκετές π@π@ριές (με κυριότερη την παρομοίωση του προγραμματισμού με την οδήγηση αυτοκινήτου).

Καλησπέρα

γιός συναδέλφου θέλει να αρχίσει να μαθαίνει προγραμματισμό και να μπαίνει στη λογική του προγραμματισμού...

τι γνώμες έχετε;

Για αυτό που περιγράφεις, νομίζω πως η Python είναι μια καλή επιλογή για πρώτη εξοικείωση με τον προγραμματισμό.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα

τι γνώμες έχετε;

ASP.NET MVC με c# ή vb για backcode δεν έχει σημασία. (προσωπικά να μάθει και τις δυο).

Πολλά βιβλία για αρχάριους και θα μάθει κάτι σύγχρονο αν είναι βγει στην αγορά εργασίας.

Αν του κόβει θα μάθει, αν όχι το να ξεκινήσει από την ανακάλυψη της φωτιάς και του τροχού © τo θεωρώ ανούσιο. Ας πιάσει άλλο χόμπυ ή καριέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...