Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θέλω να περάσω Windows 7 64-bit στο MacBook Pro μου. Το μοντέλο μου είναι 13.3" Mid-2012. Πήρα ένα USB 16GB και το έκανα Erase σε MS-DOS (FAT). Ανοίγω το BootCamp και επιλέγω "Create a Windows 7 or later Install Disk". Μέχρι εδώ όλα καλά. Πατάω τώρα την τελευταία επιλογή για να τα κάνω install. Διαλέγω τα μεγέθη (150GB Windows Partition). Και πατάω το κουμπί. Αρχίζει να φορτώνει και κάποια στιγμή εμφανίζεται μία γκρι οθόνη. Μετά από μερικά λεπτά γίνεται μαύρη. Και μετά τίποτα. Αυτο το έκανα 2 φορές χωρίς αποτέλεσμα. Τι γίνεται;

Δημοσ.

1.Κοίταξε να δεις αμα σε συμβατικό λαπτοπ οταν βάζεις τη μνήμη φλας, αμα προχωράει εκεί η έγκατασταση. Άμα εκεί δεις ότι εμφανίζει το παράθυρο διαλόγου εγκατάστασης, καλως.

2.Επειδή το ίδιο σύμπτωμα μου είχε κάνει και έμενα φρόντιζε τα γουιντος που θα βάλεις να μην είναι σπασμένα.

Απλός στην εγκατάσταση θα ρωτήσει για κλειδί, του λες αργότερα (skip).

3. Άμα το μηχάνημα σου διαθέτει οπτικό οδηγό καλύτερα βάλε τα γουιντος από dvd. Επειδή η έγκατασταση θα φωρτονει μόνιμα για να τη ακυρώσεις πατα το αριστερό πλήκτρο option (alt) με το που ακούσεις τον ήχο του μακ ή με το που δεις τη γκρίζα οθόνη. Διάλεξε λειτουργικό μακ...

Μπες στο tool bootcamp διέγραψε την προβληματική έγκατασταση και ξανά άρχισε πάλι...

Δημοσ.

Δύσκολο να βρω PC εδω γύρω. Το ISO είναι από Microsoft. Επίσης δεν έχω και DVD. Αφού το ξαναδοκιμασα και πάλι έφαγα μαύρη οθόνη έκανα option boot και μου το έδειξε το USB. Όταν το πάτησα μου έβγαλε "No Bootable Device"

Δημοσ.

Συνηθως το μακ απευθηνετε σε επαγγελματιες ή και σε ατομα που θελουν να ξεχωριζουν απο την ισοπεδωτικη πλαστικουρα των συμβατικων λαπτοπς.

Οποτε αμα δεν ανηκεις σε καμοια απο τις δυο κατηγοριες, επρεπε να ειχες και κανονικο λαπτοπ, προτου μπλεξεις με ποιο κλειδωμενα μηχανηματα, οπως τα μακμπουκς.

Τωρα εχεις δυο επιλογες να αγορασεις καποιο usb-superdrive (η ποιο ευκολη λυση)...

Η δευτερη να βρεις εναν γνωστο σου που εχει υπολογιστη χωρις κλειδωματα (ενα απλο συμβατικο λαπτοπ ή επιτραπεζιο) και να δεις αμα απο εκει ανοιγει κανονικα το παραθυρο καλωσορισματος της εγκαταστασης (που δυσκολο καποιος στο δικο του, να σε αφησει να κανεις πειραματα).

Εγω εχω ενα μακμπουκ με ενσωματομενο superdrive, MacBook Pro (13-inch, Early 2011)

Απο περιεργεια ποια εκδωση λειτουργικου εχεις?

Το windows dvd7.iso απο που ακριβως το κατεβασες?

Θα πρεπει να ειναι μονο OEM ή Retail ( Ισως να μην υπαρχουν στη επισημη ιστοσελιδα της microsoft, εχει σταματισει να πουλαει απο τελος 2014 αντιγραφα windows 7 ) οχι αναβαφμισης ή MDSN

Στο τελος της αντιγραφης του iso απο το mak OS με το προγραμματακι bootcamp το παρτισιον το εχεις φτιαξει?

Δημοσ.

Συνηθως το μακ απευθηνετε σε επαγγελματιες ή και σε ατομα που θελουν να ξεχωριζουν απο την ισοπεδωτικη πλαστικουρα των συμβατικων λαπτοπς.

Οποτε αμα δεν ανηκεις σε καμοια απο τις δυο κατηγοριες, επρεπε να ειχες και κανονικο λαπτοπ, προτου μπλεξεις με ποιο κλειδωμενα μηχανηματα, οπως τα μακμπουκς.

Τωρα εχεις δυο επιλογες να αγορασεις καποιο usb-superdrive (η ποιο ευκολη λυση)...

Η δευτερη να βρεις εναν γνωστο σου που εχει υπολογιστη χωρις κλειδωματα (ενα απλο συμβατικο λαπτοπ ή επιτραπεζιο) και να δεις αμα απο εκει ανοιγει κανονικα το παραθυρο καλωσορισματος της εγκαταστασης (που δυσκολο καποιος στο δικο του, να σε αφησει να κανεις πειραματα).

Εγω εχω ενα μακμπουκ με ενσωματομενο superdrive, MacBook Pro (13-inch, Early 2011)

Απο περιεργεια ποια εκδωση λειτουργικου εχεις?

Το windows dvd7.iso απο που ακριβως το κατεβασες?

Θα πρεπει να ειναι μονο OEM ή Retail ( Ισως να μην υπαρχουν στη επισημη ιστοσελιδα της microsoft, εχει σταματισει να πουλαει απο τελος 2014 αντιγραφα windows 7 ) οχι αναβαφμισης ή MDSN

Στο τελος της αντιγραφης του iso απο το mak OS με το προγραμματακι bootcamp το παρτισιον το εχεις φτιαξει?

Γενικοτερα, δεν ανηκω στα ατομα που περνουνε φτηνιαρικα πραγματα και γι'αυτο ολα μου τα προιοντα ειναι Apple. Εχω το MBP 13" mid-2012 και εχει superdrive απλα εγω δεν εχω το Windows 7 σε δισκακι. Το .iso το πηρα απο την MS. Και εχω τα Yosemite. Τελος παντων, σε ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μια και ανεφερες για ακριβα λαπτοπς τα macbooks θεωρουντε ακριβα (Για τα ελληνικα δεδομενα), κυριως για το design (απο χαρακτηριστικα hardware ειναι αρκετα φτωχα σε σχεσυ με ενα αντιστοιχο λαπτοπ με τα ιδια λεφτα πχ HP laptop). 

Τα ποιο ακριβα λαπτοπς στο κοσμο τα βγαζει (κυριως) η DELL ειναι ειδικης κατηγοριας με δυο αποκλειστικες καρτες γραφικων που βγαινουν και τις αλλαζεις αμα θελεις. Σε σειρα SLI ή Crossfire.

Εχουν ειδικο φωτιζομενο πληκτρολογιο (που εχει διαφορετικα χρωματα σε διαφορα σημεια του).

Oι καρτες γραφικων αρχιζουν απο πχ 770 GT και φτανουν κατηγορια 795 GTX, 895 GTX κτλ... (για nvidia)  και παντοντε ανα δυο (οπως βαζεις δυο καρτες γραφικων σε επιτραπεζιο)

Απευθηνοντε καθαρα για πλουσια ατομα που δεν θελουν χαμηλα χαρακτηριστικα

( Tα μακ αλλα εχουν σχετικα καλη ποιοτητα και σχεδιασμο αλλα δεν εχουν καλα τεχνικα χαρακτηριστικα, επισης εχουν μεγαλες δυσκολιες αναβαφμισης, κυριως οι σειρες retina και air).

Αξιζουν τετια λαπτοπς απο 1000 ευρω περιπου και φτανουν 4-5 χιλιαδες ευρω και δεν πωλουντε στην ελλαδα απο επωνυμα μαγαζια.

Διοτι τα ελληνικα μαγαζια δεν αναλαμβανουν το κοστος αγορας και εγγυησης, διοτι ειναι υπερβολικα μεγαλο για τα ελληνικα δεδομενα.

Μονο τιποτα μαγαζια e-shop θα τα βρεις...

Δες ενα παραδειγμα...

Notebooks 18.4" and above » Dell Alienware 18 - i7-4930MX - Dual SLI GTX 780M [ALM18-I7493032250W]

Τύπος: Notebook, Οθόνη: 18.4" LED LCD, Full HD, Ανάλυση: 1920x1080, CPU:Intel Core i7 4930MX 3.00 GHz, RAM: 32 GB, GPU: Nvidia 2x GeForce GTX 780M (SLI), Σκληρός Δίσκος: 256 GB SSD, Δεύτερος Σκληρός Δίσκος: 1 TB HDD, Λειτουργικό: Windows 8, Βάρος: 5.47 kgr

Για 36 δοσεις σε ενα μαγαζι εχει σε τιμη ευκαιριας εχει μονο 6000 χιλιαδες ευρω.

Αμα πληρωσεις με την μια, περιπου 5000++

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Το μηχάνημά σου έχει ενσωματωμένο optical drive?

2. Στο bootcamp σου βγαίνουν 2 ή 3 επιλογές?

Update

Sorry. Τώρα είδα πως αναφέρεις για την ύπαρξη super drive. Προφανώς δεν έχει δημιουργηθεί το 'install usb drive' φίλε μου. Στο bootcamp σου εμφανίζει τρεις ή δύο επιλογές? Δίνει δικαίωμα για install disk με usb δηλαδή?

Παραπέρα όμως, αν διαβάσεις στο forum θα διαπιστώσεις πως πολλοί που αφαίρεσαν το optical drive δεν μπορούν να κάνουν bootcamp με usb stick. Οπότε, 'κάψε' την έκδοση windows που κατέβασες (iso) σε dvd και κάνε δουλειά σου...  

Επεξ/σία από mistr4l
Δημοσ.

1. Το μηχάνημά σου έχει ενσωματωμένο optical drive?

2. Στο bootcamp σου βγαίνουν 2 ή 3 επιλογές?

Update

Sorry. Τώρα είδα πως αναφέρεις για την ύπαρξη super drive. Προφανώς δεν έχει δημιουργηθεί το 'install usb drive' φίλε μου. Στο bootcamp σου εμφανίζει τρεις ή δύο επιλογές? Δίνει δικαίωμα για install disk με usb δηλαδή?

Παραπέρα όμως, αν διαβάσεις στο forum θα διαπιστώσεις πως πολλοί που αφαίρεσαν το optical drive δεν μπορούν να κάνουν bootcamp με usb stick. Οπότε, 'κάψε' την έκδοση windows που κατέβασες (iso) σε dvd και κάνε δουλειά σου...  

A ok! Αρα το προβλημα ειναι στο οτι δεν "διαβαζει" ας πουμε καλα το USB. Θα πεταχτω σε κανα κοτσοβολο για DVDs τοτε! 3 επιλογες εχει (να φτιαξω Install, να κατεβασω Drivers και να ξεκινησω την διαδικασια)

Μια και ανεφερες για ακριβα λαπτοπς τα macbooks θεωρουντε ακριβα (Για τα ελληνικα δεδομενα), κυριως για το design (απο χαρακτηριστικα hardware ειναι αρκετα φτωχα σε σχεσυ με ενα αντιστοιχο λαπτοπ με τα ιδια λεφτα πχ HP laptop). 

Τα ποιο ακριβα λαπτοπς στο κοσμο τα βγαζει (κυριως) η DELL ειναι ειδικης κατηγοριας με δυο αποκλειστικες καρτες γραφικων που βγαινουν και τις αλλαζεις αμα θελεις. Σε σειρα SLI ή Crossfire.

Εχουν ειδικο φωτιζομενο πληκτρολογιο (που εχει διαφορετικα χρωματα σε διαφορα σημεια του).

Oι καρτες γραφικων αρχιζουν απο πχ 770 GT και φτανουν κατηγορια 795 GTX, 895 GTX κτλ... (για nvidia)  και παντοντε ανα δυο (οπως βαζεις δυο καρτες γραφικων σε επιτραπεζιο)

Απευθηνοντε καθαρα για πλουσια ατομα που δεν θελουν χαμηλα χαρακτηριστικα

( Tα μακ αλλα εχουν σχετικα καλη ποιοτητα και σχεδιασμο αλλα δεν εχουν καλα τεχνικα χαρακτηριστικα, επισης εχουν μεγαλες δυσκολιες αναβαφμισης, κυριως οι σειρες retina και air).

Αξιζουν τετια λαπτοπς απο 1000 ευρω περιπου και φτανουν 4-5 χιλιαδες ευρω και δεν πωλουντε στην ελλαδα απο επωνυμα μαγαζια.

Διοτι τα ελληνικα μαγαζια δεν αναλαμβανουν το κοστος αγορας και εγγυησης, διοτι ειναι υπερβολικα μεγαλο για τα ελληνικα δεδομενα.

Μονο τιποτα μαγαζια e-shop θα τα βρεις...

Δες ενα παραδειγμα...

Notebooks 18.4" and above » Dell Alienware 18 - i7-4930MX - Dual SLI GTX 780M [ALM18-I7493032250W]

Τύπος: Notebook, Οθόνη: 18.4" LED LCD, Full HD, Ανάλυση: 1920x1080, CPU:Intel Core i7 4930MX 3.00 GHz, RAM: 32 GB, GPU: Nvidia 2x GeForce GTX 780M (SLI), Σκληρός Δίσκος: 256 GB SSD, Δεύτερος Σκληρός Δίσκος: 1 TB HDD, Λειτουργικό: Windows 8, Βάρος: 5.47 kgr

Για 36 δοσεις σε ενα μαγαζι εχει σε τιμη ευκαιριας εχει μονο 6000 χιλιαδες ευρω.

Αμα πληρωσεις με την μια, περιπου 5000++

Ειμαι αυτο που θα ελεγες "fanboy". Επισης ειμαι normal user, σερφαρω και κανω την δουλεια για το πανεπιστημιο μου. Στο τσακιρ κεφι παιζω κανα Sims οποτε και καφε να μου εφτιαχνε το ντελακι δεν του τα σκαγα. Διαλεξα Apple λογω του minimal design και της ενιαιας εμπειριας που προσφερει αναμεσα στις συσκευες. Και δεν χωνευω τους τεξανους.

Δημοσ.

Ναι κάτι παίζει με το usb σε αυτά τα μηχανήματα. Έχει αναφερθεί εκτενώς στο thread περί 'αφαίρεσης optical drive'. Όσοι τα αφαίρεσαν δεν μπορούν με τπτ να κάνουν bootcamp από usb stick. Οπότε κάνε ένα κόπο και δοκίμασέ το με το dvd να είσαι οκ. Πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα. 

Καλή εγκατάσταση :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...