Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει δυνατοτητα να συνδεθω απομακρυσμενα σε καποια βάση δεδομένων που δουλεύω στο γραφείο ωστε να κάνω τις εγγραφές που θέλω κατευθειαν απο το laptop μου χωρίς team viewer κτλ. Αναλυτικά η ερώτηση που κάνω για να καταλάβετε ειναι η εξής: έχω εγκαταστήσει τα προγράμματα που δουλεύω στο laptop και οταν συνδέομαι για πρώτη φορά μετά την εγκατάσταση ζητάνε το server που θα συνδεθούν, βάζω τα στοιχειά πχ office-server και κωδικό και συνδέομαι. αυτό μου λειτουργεί και όταν συνδέομαι με wifi και όχι καλώδιο. Αφού λοιπόν γίνεται να συνδεθώ μέσω wifi μήπως μπορώ να συνδεθώ και απο το σπίτι κάπως απομακρυσμένα κατευθείαν στη βάση?δηλαδή να δουλεύω τα προγράμματα σαν να δουλέυω τοπικα αλλά να ειναι συνδεδεμενη η βαση?

Δημοσ.

Πρέπει να πας σε αυτόν που διαχειρίζεται τους Η/Υ στην δουλειά σου και να του πεις αυτό που θες,πρέπει να σου δώσει αυτός άδεια για να συνδέεσαι από εκτός του δικτύου.

Δημοσ.

Αυτές τις ερωτήσεις πρέπει να τις κάνεις στον sys admin γιατί μονο αυτό ξέρει τι επιτρέπεται και τι οχι.

O server με την database ειναι στο γραφείο ή κάπου στο νετ;

Ο server φαίνεται από το internet (απ'εξω) ή μόνο από το intranet (εντος γραφείου)

Υπάρχουν περιορισμοι στην συνδεση; Πχ να συνδέεσαι μόνο από Intranet και οχι απο internet;

Υπάρχει η δυνατότητα vpn με το γραφείο;

κλπ

Δημοσ.

μονος μου το εχω φτιάξει το δίκτυο. Ο server ειναι στο γραφείο σε ενα υπολογιστη και φαινεται  εντος γραφείου και μεσω wifi οταν συνδεομαι ασύρματα. αν υπάρχει κάποιος τρόπος να δέχεται συνδεση μέσω ιντερνετ και μπορώ να την κάνω θα με βοηθούσε πολυ

Δημοσ.

μονος μου το εχω φτιάξει το δίκτυο. Ο server ειναι στο γραφείο σε ενα υπολογιστη και φαινεται  εντος γραφείου και μεσω wifi οταν συνδεομαι ασύρματα. αν υπάρχει κάποιος τρόπος να δέχεται συνδεση μέσω ιντερνετ και μπορώ να την κάνω θα με βοηθούσε πολυ

Και θες να σου απαντήσει κάποιος χωρίς να ξέρει για ποια βάση πρόκειται τι δίκτυο έστησες και γενικά χωρίς καμία λεπτομέρεια;

Πως περιμένεις να ξέρει κάποιος την απάντηση;

Δημοσ.

Λοιπόν η βάση που λές είναι SQL, MySQL? Εσυ πως γράφεις σε αυτη την βάση;

Μέσω κάποιας HTML σελίδας ή μέσω ενος προγράμματος;

Επίσης πώς συνδέεσαι στο γραφείο σου; Με team viewer ή VPN?

Εννοείται πως γίνεται να συνδεθείς στην βάση που θες, αλλα πρέπει να μας απαντήσεις τα παραπάνω πρώτα!

Δημοσ.

με sql δουλευω. εχω εγκαταστησει στο κεντρικο μηχανημα τα προγραμματα με τη βαση και μετα στα αλλα τερματικα μονο το προγραμμα που συνδεεται με τη βαση μεσω του δικτυου του γραφειου. τωρα αν θελω να δουλεψω απο το σπιτι μπαινω μεσω team viewer αλλα είναι πολυ αργό το να μπω στην επιφανεια εργασιας μου να συνδεθω μετα στα προγραμματα και να δουλέψω απο το να μπαίνω κατευθειαν στη βαση

Και θες να σου απαντήσει κάποιος χωρίς να ξέρει για ποια βάση πρόκειται τι δίκτυο έστησες και γενικά χωρίς καμία λεπτομέρεια;

Πως περιμένεις να ξέρει κάποιος την απάντηση;

για αυτο ξεκινησα το θεμα...μηπως μπορεσω και βγαλω μια άκρη. ξέρω καποια βασικά πραγματα αλλα δεν γνωρίζω πως να κάνω να δουλεψει αυτό που σκέφτηκα!!!

Δημοσ.

Με λίγα λόγια:

• Πρέπει στο μηχάνημα της βάσης, να θέσεις καρφωτή (στατική ip)
  • Πρέπει στο router να ρυθμίσεις μια dynanic dns
  • Πρέπει στο router να κάνεις portforward την θύρα-port της βάσης,να κοιτά το μηχανημα της βάρης. Αν εχεις συνδεση otenet, πρεπει να κλείσεις και την extra ασφαλεια της otenet
  • Μπες με teamviewer στο σπιτι σου και δες αν μπορεις να συνδεθεις στο server του γραφείου χρησιμοποιώντας τη διευθυνση dynamic dns. Αν ναι, έληξε το θεμα

Αν οχι μπορει να ειναι πολλά. 

Π.χ. πρέπει στις ρυθμίσεις της βάσης να το κάνεις να δεχεται συνδεσεις από οπουδήποτε (τρύπα ασφαλείας αλλά αναγκαίο για την περιπτωση σου). 

Για όλα τα παραπάνω, με λιγο googling θα βγάλεις άκρη αλλά αμα κολλήσεις σοβαρά, πες τι έκανες και που κολλησες. 

Δημοσ.

Με λίγα λόγια:

• Πρέπει στο μηχάνημα της βάσης, να θέσεις καρφωτή (στατική ip)
  • Πρέπει στο router να ρυθμίσεις μια dynanic dns
  • Πρέπει στο router να κάνεις portforward την θύρα-port της βάσης,να κοιτά το μηχανημα της βάρης. Αν εχεις συνδεση otenet, πρεπει να κλείσεις και την extra ασφαλεια της otenet
  • Μπες με teamviewer στο σπιτι σου και δες αν μπορεις να συνδεθεις στο server του γραφείου χρησιμοποιώντας τη διευθυνση dynamic dns. Αν ναι, έληξε το θεμα

Αν οχι μπορει να ειναι πολλά. 

Π.χ. πρέπει στις ρυθμίσεις της βάσης να το κάνεις να δεχεται συνδεσεις από οπουδήποτε (τρύπα ασφαλείας αλλά αναγκαίο για την περιπτωση σου). 

Για όλα τα παραπάνω, με λιγο googling θα βγάλεις άκρη αλλά αμα κολλήσεις σοβαρά, πες τι έκανες και που κολλησες. 

+

Πρέπει να ανοίξεις και το firewall του server....τι λειτουργικό τρέχει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...