Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στα παιδιά του insomnia,

...και εκεί που είχα να δω blue screen απο όταν ήμουν φοιτητής κάπου στο 2000

...και εκεί που νόμιζα οτι πλέον οι υπολογιστές έχουν αλλάξει επίπεδο και το blue screen είναι κάτι αρχαίο

...ΝΑΣΟΥ ΤΟ

Λοιπόν πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια γιατί 1)είμαι σκουριασμένος, 2)ζω εξωτερικό και 3)δεν εμπιστεύομαι να δώσω υπολογιστή με τόσα πράγματα που έχω στα partition του

ΠΡΟΒΛΗΜΑ. αφού είδα οτι τα xp x86 πεθαίνουν είπα να βάλω win7 x64, μετά την εγκατάσταση άρχισαν οι ξαφνικές επανακινήσεις και τα blue screen

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. αφού επανέλεγξα και σιγουρεύτικα ότι όλα όσα έχω επάνω είναι για 64μπιτα (στην ουσία έμαθα ότι αρκεί να είναι η μητρική κ ο επεξεργαστής) άρχισα να βλέπω εαν έχει τους τελευταίους drivers αλλα και αυτό οκ. Κατόπιν πήγα να διαβάσω τα αρχεία .DMP με τις καταγραφές λαθών των windows και είχε 3 αναφορές (μια για DIRECTX graphics MMS, μια για DIRECTX graphics kernel, μια για Nvidia windows kernel mode driver version 307.83).

Τέλοσπάντων να μην πολυλογώ εφόσον τα drivers ήταν οκ άρχισα να βλέπω την μητρική μήπως αυτή δεν είχε τελευταίους οδηγούς. Είδα επίσης ότι δεν αναγνωριζόταν στο system information των windows και είδα οτι απο την ASUS δεν δείναν την μητρική μου για win7.

Κατόπιν βρήκα ότι επειδή η μητρική παρασήκωνε τα 7 και η ASUS είχε κάποιο στοκ, έβγαλαν εναν συμπλρωματικό driver (ATK0110 ACPI UTILITY) των οποίων είχαν ανεβάσει και στο σάιτ τους το 2010, τώρα όμως δεν μπορώ να το βρώ πουθενά.

Εντωμεταξύ παίζουν κάτι κουβέντες στο ιντερνετ για εγκατάσταση μόνο των drivers για το chipset αλλά δεν θέλω να κάνω καμιά μλκ αφού δεν είμαι σίγουρος για αυτό που πάω να κάνω.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ

mother., ASUS M2N (http://www.asus.com/Motherboards/M2N/specifications/)

CPU, AMD Athlo 64 x2 Dual Core Processor 5200+

Display Card, NVIDIA GeForce 7600GT

Site που το συζητάν το θέμα και μπορείτε να πάρετε μια ιδέα

http://www.sevenforums.com/drivers/118908-m2n-asus-chipset-drivers-causing-problems.html

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τόμ

Δημοσ.

Καλησπέρα στα παιδιά του insomnia,

...και εκεί που είχα να δω blue screen απο όταν ήμουν φοιτητής κάπου στο 2000

...και εκεί που νόμιζα οτι πλέον οι υπολογιστές έχουν αλλάξει επίπεδο και το blue screen είναι κάτι αρχαίο

...ΝΑΣΟΥ ΤΟ

Λοιπόν πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια γιατί 1)είμαι σκουριασμένος, 2)ζω εξωτερικό και 3)δεν εμπιστεύομαι να δώσω υπολογιστή με τόσα πράγματα που έχω στα partition του

ΠΡΟΒΛΗΜΑ. αφού είδα οτι τα xp x86 πεθαίνουν είπα να βάλω win7 x64, μετά την εγκατάσταση άρχισαν οι ξαφνικές επανακινήσεις και τα blue screen

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. αφού επανέλεγξα και σιγουρεύτικα ότι όλα όσα έχω επάνω είναι για 64μπιτα (στην ουσία έμαθα ότι αρκεί να είναι η μητρική κ ο επεξεργαστής) άρχισα να βλέπω εαν έχει τους τελευταίους drivers αλλα και αυτό οκ. Κατόπιν πήγα να διαβάσω τα αρχεία .DMP με τις καταγραφές λαθών των windows και είχε 3 αναφορές (μια για DIRECTX graphics MMS, μια για DIRECTX graphics kernel, μια για Nvidia windows kernel mode driver version 307.83).

Τέλοσπάντων να μην πολυλογώ εφόσον τα drivers ήταν οκ άρχισα να βλέπω την μητρική μήπως αυτή δεν είχε τελευταίους οδηγούς. Είδα επίσης ότι δεν αναγνωριζόταν στο system information των windows και είδα οτι απο την ASUS δεν δείναν την μητρική μου για win7.

Κατόπιν βρήκα ότι επειδή η μητρική παρασήκωνε τα 7 και η ASUS είχε κάποιο στοκ, έβγαλαν εναν συμπλρωματικό driver (ATK0110 ACPI UTILITY) των οποίων είχαν ανεβάσει και στο σάιτ τους το 2010, τώρα όμως δεν μπορώ να το βρώ πουθενά.

Εντωμεταξύ παίζουν κάτι κουβέντες στο ιντερνετ για εγκατάσταση μόνο των drivers για το chipset αλλά δεν θέλω να κάνω καμιά μλκ αφού δεν είμαι σίγουρος για αυτό που πάω να κάνω.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ

mother., ASUS M2N (http://www.asus.com/Motherboards/M2N/specifications/)

CPU, AMD Athlo 64 x2 Dual Core Processor 5200+

Display Card, NVIDIA GeForce 7600GT

Site που το συζητάν το θέμα και μπορείτε να πάρετε μια ιδέα

http://www.sevenforums.com/drivers/118908-m2n-asus-chipset-drivers-causing-problems.html

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τόμ

Δεν ειναι drivers μητρικής. Δεν είναι επεξεργαστής ....

Δες μήπως είναι κάποιος οδηγός για γραφικά ή κάποιο πρόσθετο για έλεγχο των ρυθμίσεων της μητρικής από τα win .

Επίσης δες μήπως έχεις θέμα με τις μνήμες - ρυθμίσεις μνημών~ Τρέξε ένα Memtest να δεις....

Επίσης δες και για τίποτα φουσκωμένους πυκνωτές .

Δημοσ.

Βαση των .dmp οι πιθανοτητες λενε ότι ή κατι παιζει με τον driver της καρτας γραφικών ή έχει προβλημα η ίδια η καρτα....

Για αρχή απεγκατέστησε τους driver με το display driver uninstaller (DDU) και κατοπιν πέρασε τους τελευταιους για την καρτα σου απο την σελιδα της nvidia!

Δημοσ.

Τάκη, Περπατητή

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, αλλα τζίφος. Έλεγξα οπτικά την μητρική στους πυκνωτές

(όλα καλά φαίνονται) δεν είναι λογικό όμως να έχει τέτοιο θέμα γιατί πριν μια εβδομάδα με τα XP 32bit ήταν όλα άψογα.

Μετά την επανεγκατασταση έφαγα 10-15 επανεκινήσεις στα καπάκια, πριν ακόμα μπει windows έβγαζε κάτι δολλάρια, εικόνα με γραμμές, κατα το φόρτωμα των windows δεν προλάβαινε να μπει και έκανε επανεκκίνηση με μπλέ οθόνη όπυ έλεγε να δοκιμάσω επανεγκατάσταση των drivers gia display και άιντε ξανά ο ίδιος κύκλος δολλάρια,φόρτωμα,μπλε...δολλάρια,φόρτωμα,επανεκκίνηση,μπλέ.

Όσο έκανε τις συνεχείς επανεκκινήσεις είχε κάτι ελαφρές κάθετες γραμμές στην οθόνη, και τη στιγμή που κατα την επανεκκίνηση σταματούσε να βγάζει αυτές τις γραμμές, τότε έμπαινε windows.  

Τώρα ίσως να δοκιμάσω μεμτεστ αλλα είμαι τόσο κουρασμένος....

Καμια άλλη ιδέα απο το λίνκ με τη συζήτηση που έβαλα παραπάνω μήπως και βρούμε κανα κόλπο για την μητρική (αν και γω δεν νομίζω οτι είναι απο εκεί, αλλα καλού κακού ας το κάνουμε και αυτό)

Δημοσ.

Μετά την επανεγκατασταση έφαγα 10-15 επανεκινήσεις στα καπάκια, πριν ακόμα μπει windows έβγαζε κάτι δολλάρια, εικόνα με γραμμές, κατα το φόρτωμα των windows δεν προλάβαινε να μπει και έκανε επανεκκίνηση με μπλέ οθόνη όπυ έλεγε να δοκιμάσω επανεγκατάσταση των drivers gia display και άιντε ξανά ο ίδιος κύκλος δολλάρια,φόρτωμα,μπλε...δολλάρια,φόρτωμα,επανεκκίνηση,μπλέ.

Όσο έκανε τις συνεχείς επανεκκινήσεις είχε κάτι ελαφρές κάθετες γραμμές στην οθόνη, και τη στιγμή που κατα την επανεκκίνηση σταματούσε να βγάζει αυτές τις γραμμές, τότε έμπαινε windows.  

Αμα μας τα ειχες πει εξαρχής αυτά τώρα θα ειχες παραγγήλει ήδη καινουργια καρτα!!

Η καρτα γραφικών σου πέθανε... και αυτα ειναι τα συμπτώματα του θανατου της.....

Η αλλαγή windows ηταν απλα συμπτωματική..... 

Δημοσ.

Την πρώτες δυο μέρες δεν έκανε τέτοια κόλπα, μετά τα χειροτέρεψε γιαυτό δεν ανέφερα κάτι τέτοιο

λες ε να τελείωσε??? 100%???

Σε παρακαλώ, για δες αυτή τη σελίδα http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn.htm

οι πιο φθηνες στα 30-50 ευρώ κάνουν για μένα ή μπορώ να βρώ κάτι πιο καλό σε 2ο χέρι απο τις αγγελίες του σάιτ

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου/σας και για τις απαντήσεις σας

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...