Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.
Έχω καφετέρια και έχω το παρακάτω θέμα, το ρουτερ κολλάει μία με δύο φορές κάθε μέρα.
Ιδικά αν μπουν 4-5 συσκευές ταυτόχρονα.
Έχω αλλάξει 2 ρούτερ της HOL που μου έφερε η ίδια η εταιρία και έχω αλλάξει και 3-4 διαφορετικά ρούτερ από το Πλαίσιο.
Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει μαϊμουδια και χρησιμοποιώ το οικιακό μου ιντερνετ στο μαγαζί αλλά αυτό δεν έχει σχέση, η μόνη σχέση που έχει είναι οτι η HOL έχει ιδικά επαγγελματικά προγράμματα, όπου εκεί ποια σου δίνουν και ποιό καλό ρούτερ.
Τέλος πάντων, το θέμα μου είναι αν ξέρετε κάποιο καλό - αξιόπιστο ρούτερ για να καλύπτει της ανάγκες μου, να μπορεί να σηκώνει 5-10 συσκευές ταυτόχρονα χωρίς να κολλάει, αλλά μην με πάτε σε ρούτερ τον 150-200 ευρώ .... κάτι οικονομικό να κάνω δουλειά.
Ευχαριστώ.

Δημοσ.

καλά δε χρειάζεται να δώσει και 200€ για να μπορούν να συνδεθούν 10 συσκευές. μη τρελαθούμε.

έχω Netfaster iad 2 στο σπίτι και συνδέονται μέγιστο 7 συσκευές.

(αυτή τη στιγμή που γράφω είναι συνδεδεμένες 5 συσκευές)

στη δουλειά έχουμε 2 της forthnet (technicolor) και συνδέονται το μέγιστο κάτι λιγότερο από 20 συσκευές στο καθένα.

παλαιότερα είχαμε ένα άλλο (δε θυμάμαι μάρκα), ούτε εκεί είχαμε πρόβλημα.

πιο παλιά άλλο ένα Netfaster iad 2, ούτε εκεί πρόβλημα.

μόνο μια φορά που προσπαθήσαμε να συνδέσουμε κάπου στα 30 μηχανήματα, μερικά δε παίρναν IP.

δεν είμαι σίγουρος όμως αν ήταν λόγω router (πιθανότερο)

μήπως η ταχύτητα σου είναι πολύ χαμηλή και την τρώνε όλη (torrents?);

μου φαίνεται περίεργο να έχεις το ίδιο πρόβλημα με τόσα διαφορετικά routers

Δημοσ.

+1 για draytek.μια που μιλαμε για επαγγελματικο χωρο που βγαζεις λεφτα απο το ιντερνετ μην πας σε κατι πιο φτηνο.παρε απο την αρχη κατι καλο για απο αυτο φερνεις πελατεια.αν ειχα 20 clients πανω και μεγαλη καφετερια παιζει να εβαζα και ενα δευτερο access point για να μοιραστει το φορτο οπως και καλυτερη καλυψη.

Δυστυχως και χωρις παρεξηγηση βλεπω μια νοοτροπια του στυλ θελω να κανω σοβαρη δουλεια με λιγα λεφτα.Οταν φτιαχνεις κατι που απο αυτο βγαλεις λεφτα ή φερνεις κοσμο απλα περνεις κατι πολυ καλο.Δεν ειναι σπιτι οκ και τι εγινε που κολλησε.χανεις κοσμος αφου πλεον το ιντερνετ εχει γινει κατι Must.Ακομα και αν ειναι θεμα bandwidth εκει κοιτας για vdsl ή για δευτερη γραμμη ιντερνετ.επισης πολλες φορες μπορει να μην συνδεονται καποιοι ειτε επειδη ο dhcp μοιραζει λιγες ip ειτε επειδη το dhcp lease time ειναι πολυ μεγαλο χρονικα πχ 24 ωρες με αποτελεσμα να μην αφηνει να συνδεθουν αλλα ατομα.Εκει μειωνεις το dhcp lease time και αυξανεις το dhcp pool

Δημοσ.

Για μαγαζι να παρει κατι καλο. Μπορει να συνδεοντε 4-5 σημερα, 20-30 αυριο, 50-70 μεθαυριο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...