past98 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα... προσφατα αλλαξα δωματιο και πηγα σε μια ταρατσα - σοφιτα.. οπως καταλαβαινετε αυτος ο οροφος δεν εχει router αρα υπαρχει λιγο σημα wi-fi ως και μηδαμινο θα ελεγα.. ετσι εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα τα powerlines και εχω την εξης απορια.. Η σοφιτα και το σπιτι που ειναι το ρουτερ εχουν το ιδιο ρολοι αλλα ξεκιναει διαφορετικη παροχη για το καθε οροφο... δηλαδη μια παροχη για το σπιτι και μια για την σοφιτα αλλα με την ιδια φαση (δεν ειναι τριφασικο το ρευμα).. αρα αμα παρω ενα kit και βαλω τον εναν ανταπτορα κατω και τον αλλο στην σοφιτα θα δουλεψει η θα παει τζαμπα το 35αρι??
malmsteen1984 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Πηρα tp link και δεν δουλεψε. Επιστροφη Πηρα dlink. Δουλεψε με προβληματα. Επιστροφη Οποτε απο προσωπθκη εμπειρια δεν το συνιστω. Αν μπορεις ριξε καλωδιο
past98 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 να ριξω καλωδιο ειναι απο δυσκολο εως και ακοτορθωτο.. αλλες γνωμες παιδια και απαντηση για τν ερωτηση μου?
harris78 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Κοίταξε εδώ στο φόρουμ, τόσα θέματα έχουμε για powerlines... Γενικά έχει σχέση και η καλωδίωση του σπιτιού. Αν δεν έχεις πολλές διακλαδώσεις από πρίζα σε πρίζα δεν θα έχεις πρόβλημα. Εγώ λειτουργώ σε μεγάλο σπίτι με 3φασικό ρεύμα 4 devolo και 4 tplink όλα 500ρια χωρίς κανένα πρόβλημα και με πολύ καλές ταχύτητες.
kirileman Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Κοίταξε εδώ στο φόρουμ, τόσα θέματα έχουμε για powerlines... Γενικά έχει σχέση και η καλωδίωση του σπιτιού. Αν δεν έχεις πολλές διακλαδώσεις από πρίζα σε πρίζα δεν θα έχεις πρόβλημα. Εγώ λειτουργώ σε μεγάλο σπίτι με 3φασικό ρεύμα 4 devolo και 4 tplink όλα 500ρια χωρίς κανένα πρόβλημα και με πολύ καλές ταχύτητες. Τί ταχύτητες πιάνεις;
kirileman Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Εγώ με τα 250ριά devolo έπιανα 140 ονομαστική ταχύτητα, αλλά από το NAS μέχρι το PC οι ταχύτητες δε ξεπερνούσαν ποτέ τα 6 MB/sec και γενικώς οι πραγματικές ταχύτητας ήταν μικρές. Με ethernet μόνο έπιασα το maximum του NAS. Δε ξέρω αν με 500ρια ή ακόμα καλύτερα με 1200ρια powerline θα έβλεπα προκοπή, φυσικά δε θα σκάσω τόσα ευρώ απλά για να το δοκιμάσω, θα μείνω με το καλώδιο και ας φαίνεται σε κάποια σημεία του σπιτιού.
darklordvader77 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εγώ με τα 250ριά devolo έπιανα 140 ονομαστική ταχύτητα, αλλά από το NAS μέχρι το PC οι ταχύτητες δε ξεπερνούσαν ποτέ τα 6 MB/sec και γενικώς οι πραγματικές ταχύτητας ήταν μικρές. Με ethernet μόνο έπιασα το maximum του NAS. Δε ξέρω αν με 500ρια ή ακόμα καλύτερα με 1200ρια powerline θα έβλεπα προκοπή, φυσικά δε θα σκάσω τόσα ευρώ απλά για να το δοκιμάσω, θα μείνω με το καλώδιο και ας φαίνεται σε κάποια σημεία του σπιτιού. Δε θα δεις προκοπη kirileman..!! Εγω σε σπίτι 40ετιας με χαλια καλωδιωσεις ρευματος και τα καινουργια Devolo 1200+ πιανω θεωρητικα συμφωνα με το Devolo Cockpit 300Mbps αλλα πρακτικα 12ΜΒ/s maximum απ τον NAS Server προς τον iMac μου αρα 100Mbps πραγματικο.. βεβαια δε παραπονιεμαι με το χαλια WiFI μου ειχα αποσυνδεσεις κτλ και μαξ ταχυτητα 2ΜΒ/s Ξερει κανεις γιατι το προγραμμα της Devolo αναφερει οτι να ναι ταχυτητες?
zillakarpen Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα και από μένα. Μόλις σήμερα έγινα και εγώ κάτοχος των Devolo 1200 μετά από τα 200αρια που είχα εδώ και 3 χρόνια περίπου. Με τα 200αρια έπιανα μέσα από το πρόγραμμα Cockpit 150-170 και τώρα έχω φτάσει περίπου τα 480. Στην πραγματικότητα οι ταχύτητες μεταφοράς από το λαπτοπ στον WD live HD έχουν αυξηθεί από 3,5 - 4mb/sec σε 7,5 - με 8mb/sec. Σίγουρα είναι πολύ καλά αλλά πιστεύω ότι αξίζω καλύτερα Επειδή στο σημείο που βρίσκετε(πλευρά τοίχου) το ένα 1200αρι υπάρχει μία σειρά από μπρίζες για όλες τις συσκευές του σαλονιού θα δοκιμάσω να χρησιμοποιήσω ένα μεγάλο πολύμπριζο από όπου θα συνδέσω το 1200αρι μόνο και από εκεί το πολύμπριζο με ότι συσκευή υπάρχει. Βέβαια αναγκαστικά ένα 200αρι το έχω για ευρυζωνικό tv αλλά θα δούμε. Ελπίζω σε καλύτερες ταχύτητες... ΥΓ παίζει ρόλο το καλώδιο αν θα είναι CAT 5 ή 6,ή είναι λεπτομέρειες?
zillakarpen Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα και από μένα. Μόλις σήμερα έγινα και εγώ κάτοχος των Devolo 1200 μετά από τα 200αρια που είχα εδώ και 3 χρόνια περίπου. Με τα 200αρια έπιανα μέσα από το πρόγραμμα Cockpit 150-170 και τώρα έχω φτάσει περίπου τα 480. Στην πραγματικότητα οι ταχύτητες μεταφοράς από το λαπτοπ στον WD live HD έχουν αυξηθεί από 3,5 - 4mb/sec σε 7,5 - με 8mb/sec. Σίγουρα είναι πολύ καλά αλλά πιστεύω ότι αξίζω καλύτερα Επειδή στο σημείο που βρίσκετε(πλευρά τοίχου) το ένα 1200αρι υπάρχει μία σειρά από μπρίζες για όλες τις συσκευές του σαλονιού θα δοκιμάσω να χρησιμοποιήσω ένα μεγάλο πολύμπριζο από όπου θα συνδέσω το 1200αρι μόνο και από εκεί το πολύμπριζο με ότι συσκευή υπάρχει. Βέβαια αναγκαστικά ένα 200αρι το έχω για ευρυζωνικό tv αλλά θα δούμε. Ελπίζω σε καλύτερες ταχύτητες... ΥΓ παίζει ρόλο το καλώδιο αν θα είναι CAT 5 ή 6,ή είναι λεπτομέρειες? Τελικά κατάφερα να πιάσω γύρω στα 650mbs με ένα μέσο όρο 9+ mb/sec για μεταφορές αρχείων. Βέβαια είδα μεγάλες αλλαγες από μπρίζα σε μπρίζα και επίσης κατά ένα παράξενο λόγο είχα καλύτερες ταχύτητες έχοντας τα πολύμπριζα σε άλλη μπρίζα παρά όταν τα κούμπωνα πάνω στο Powerline. Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος αν και όπως και να το ΄κάνουμε άλλο να βλέπεις 600 και άλλο 900 ......αν τελικά γίνετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα