yoshinatsu Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Καθώς μου χάλασε το παλιό μου router DGN2200v3 της Netgear που τα είχαμε βρει μια χαρά μεταξύ μας, χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή ένα ZTE H108NS που έδινε ο ΟΤΕ . Το πρόβλημα μου: Υπάρχουν 3 υπολογιστές στο σπίτι μου, παιχνιδοκονσόλες, κινητά, και θέλω να σετάρω σταθερή τοπική IP για την κάθε συσκευή, μέσω του router όμως (τουλάχιστον στο προηγούμενο router μπορούσα να το κάνω), κι αυτό διότι θέλω να ανοίξω ports για τουλάχιστον 3 συσκευές (επομένως το να κάνω μία συσκευή DMZ δε μου αρκεί), και δεν έχουν όλες οι συσκευές manual IP ρύθμιση έτσι ώστε να αποφεύγονται τυχόν conflicts (τα Android ας πούμε δεν έχουν τέτοια ρύθμιση, απ'όσο ξέρω). Οπότε φαντάζομαι πως π.χ. αν ένα Android έχει μπει από μόνο του στην 192.168.1.3, και έχω βάλει αυτή την manual IP σε ένα PC, το PC είτε δε θα μπορεί να συνδεθεί, ή θα αποσυνδεθεί το κινητό και θα συνδεθεί το PC. Στο Netgear μπορούσες και έκανες assign μία τοπική ΙP (π.χ. 192.168.1.5) μέσω της MAC address της κάθε συσκευής. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο συγκεκριμένο router; Πολύ μπερδεμένο το menu του και δε βγάζω άκρη... Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια παίδες!
infin1tyGR Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Αν το πρόβλημά σου είναι μόνο οι Android συσκευές, έχουν κανονικά επιλογή για στατική ρύθμιση IP, default gateway και DNS server. Ψάξε στο Google για το πώς μπορείς να ορίσεις στατική διεύθυνση IP στο κινητό σου.
yoshinatsu Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Αν το πρόβλημά σου είναι μόνο οι Android συσκευές, έχουν κανονικά επιλογή για στατική ρύθμιση IP, default gateway και DNS server. Ψάξε στο Google για το πώς μπορείς να ορίσεις στατική διεύθυνση IP στο κινητό σου. Έχεις δίκιο, μόλις είδα ότι είναι κρυμμένες οι επιλογές στο "Advanced Settings"! Αρκεί όμως να ρυθμίσω όλες τις συσκευές από τις δικές τους ρυθμίσεις, ή πρέπει να κάνω κάτι και στο router;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα