Προς το περιεχόμενο

i7 4790k

Villio1991

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τι 24 ωρες ρε παιδια; εγω στο σονυ βεγγας δεν εχω δει ποτε πανω απο 63 βαθμους ενα στο πραιμ πιανω και τους 74, εννοειται οτι ποτε δεν προκειται να ζοριστει ο επεξεργαστης τοσο σε πραγματικες συνθηκες για αυτο και ενα τεστ μιας ωρας στο πραιμ αρκει για εμενα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως γενικότερα απ'οτι καταλαβαίνω αέρας και haswell δεν συμβαδίζουν και πολύ μεταξύ τους. Πιάνω 70άρια τώρα με τα κρύα σε x264 encoding με 1.211 V στα 4,8 GHz , δηλαδή το καλοκαίρι που θα φτάσει αν μείνω σε αέρα ?

Πάντως γενικότερα απ'οτι καταλαβαίνω αέρας και haswell δεν συμβαδίζουν και πολύ μεταξύ τους. Πιάνω 70άρια τώρα με τα κρύα σε x264 encoding με 1.211 V στα 4,8 GHz , δηλαδή το καλοκαίρι που θα φτάσει αν μείνω σε αέρα ?

Πανω απο 80 τοτε..

Πανω απο 80 τοτε..

Αυτό. Και παίζω και με χαμηλές τάσεις φαντάσου. Δηλαδή αν θέλεις Overclock σε haswell το νερό είναι μονόδρομος απ'ότι βλέπω.

Δεν σκοπεύω βέβαια να μείνω στον αέρα. Αυτό που δεν έχω αποφασίσει ακόμη είναι αν θα πάω σε έτοιμη λύση νερού για τον επεξεργαστή μόνο, η οποία είναι σαφώς πιο οικονομική ή σε custom watercooling η οποία θα περιλαμβάνει και την κάρτα γραφικών (η οποία όμως είναι μια χαρά και με αέρα , αρκετά δροσερή κάρτα). Η custom λύση βέβαια θα έχει και καλύτερη απόδοση στον επεξεργαστή .

Είδωμεν

Παίδες τηγανιζετε τους πανακριβους επεξεργαστές σας χωρίς αντικρυσμα.

Το αυτό.....

Όσο για τον αέρα μου αρέσει που σε ποστς για AMD βάζουν και το κόστος του cooler σαν μείον γιατί τα FX είναι ζεστά, χαχαχαχαχα παίρνεις i7 και έχεις ζέστη τις κρύες νύχτες του χειμώνα ;)

• Like 1

Αυτο για τη ζεστη ισχυει. Εμενα ο 920 στα 4 ζεσταινει το δωματιο μια χαρα το χειμωνα οταν παιζω παιχνιδια η κανω δουλεια. Σε load σε παιχνιδια χτυπαει τους 45-58 αναλογα με το παιχνιδι. Σε sony vegas 58-63, μεσα σε 2 ωρες εχει ζεσταθει το δωματιο! Και το καλοκαιρι κλασσικα χωρις μπλουζα μπροστα στον υπολογιστη, πραγματικα μουσκεμα με εναν ανεμιστηρα να χτυπαει πανω μου ολη την ωρα. LOL..

Οτι ψυξη και να βαλει κανεις η θερμοτητα θα κανει απαγωγη ουτως η αλλος προς τα εξω, οποτε δεν εχει καποια λυση αυτο το προβλημα. Μελλοντικα νομιζω θα δουμε επεξεργαστες με μικροτερες θερμοκρασιες.

Εμενα ο παλιος μου athlon 64x2 6000+ dual core δεν ανεβαζε ποτε πανω απο 50 βαθμους. Κριμα που ηταν σχετικα αργος για τα σημερινα δεδομενα..

Το αυτό.....

Όσο για τον αέρα μου αρέσει που σε ποστς για AMD βάζουν και το κόστος του cooler σαν μείον γιατί τα FX είναι ζεστά, χαχαχαχαχα παίρνεις i7 και έχεις ζέστη τις κρύες νύχτες του χειμώνα ;)

ποιος είπε οτι δεν είναι ζεστά τα fx;είναι και μάλιστα υπερβολικά.

οι intel είναι μεν ζεστοί αλλά ότι ψήκτρα και να βάλεις δεν διορθώνεται γιατί δεν απάγεται η θερμότητα του πυρήνα.

όταν είχα 8350 η θερμοκρασία νερού έφτανε άνετα τους 50-55 βαθμούς με h80i,ενώ με 4690k δεν έχω δει πάνω από 35 ;) 

Οπότε είναι σωστό που προτείνεται η ψήκτρα στους fx,τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία.

Και δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό που λες για τις κρύες νύχτες του χειμώνα,τουλάχιστον για sandy-ivy-haswell

• Like 1

Τι το εχεις το ρευμα καρφωμενο η adaptive?? Αν το εχεις adaptive εχει μια ταση να δινει παραπανω και εκει οι θερμοκρασιες, εμενα intel burn test με καρφωτο voltage πηγε μεχρι 66 και με adaptive χτυπησα 90αρια...

Τι το εχεις το ρευμα καρφωμενο η adaptive?? Αν το εχεις adaptive εχει μια ταση να δινει παραπανω και εκει οι θερμοκρασιες, εμενα intel burn test με καρφωτο voltage πηγε μεχρι 66 και με adaptive χτυπησα 90αρια...

Adaptive το έχω , δίνει από μόνο του + 0,055 V (δλδ μέχρι 1.265V) σε stress test τύπου IBT/P95 αλλά σε κανονική χρήση (games , x264 και όλα τα υπόλοιπα) είναι στα 1.211 σταθερό.

IBT/P95(28.xx) δε μπορώ να τρέξω λόγω thermals ,πάει πάνω από 90 και μένα.

Εντομετάξυ ADHD 90+ βαθμούς με τι τάση αν επιτρέπεται ? Γιατί βλέπω έχεις την h100i για την οποία σκευτόμουν και εγώ.

1.2v εχω, βασικα 88 ηταν το package απλα ενα core ανεβασε μεχρι 90. Γενικα παντως ετσι οπως ειμαι 1.2v σε gaming κτλπ δεν βλεπω πανω απο 45-50 ακομα και μετα απο ωρα gaming και stress. Ενω στο stress test με adaptive ανεβηκε παρα πολυ.

Δοκιμασε μια καρφωτο το 1.211 και ξαναδες αυτο που εκανες μπορει να ειναι πολυ cpu intensive και να δινει για λιγο και να μην το βλεπεις idk, τα c-states μηπως η κατι αλλο στο power options εχεις δει?? Εμενα το περναει και με adaptive το IBT αλλα τεραστια διαφορα στη θερμοκρασια με καρφωτο 1.2.. Καλο θα ηταν να αλλαξεις ψυκτρα παντως, αυτη τη στιγμη εχει βγει και η h110i καθως και αλλες καλες, νομιζω θα ειναι πολυ καλυτερα.

1.2v εχω, βασικα 88 ηταν το package απλα ενα core ανεβασε μεχρι 90. Γενικα παντως ετσι οπως ειμαι 1.2v σε gaming κτλπ δεν βλεπω πανω απο 45-50 ακομα και μετα απο ωρα gaming και stress. Ενω στο stress test με adaptive ανεβηκε παρα πολυ.

Δοκιμασε μια καρφωτο το 1.211 και ξαναδες αυτο που εκανες μπορει να ειναι πολυ cpu intensive και να δινει για λιγο και να μην το βλεπεις idk, τα c-states μηπως η κατι αλλο στο power options εχεις δει?? Εμενα το περναει και με adaptive το IBT αλλα τεραστια διαφορα στη θερμοκρασια με καρφωτο 1.2.. Καλο θα ηταν να αλλαξεις ψυκτρα παντως, αυτη τη στιγμη εχει βγει και η h110i καθως και αλλες καλες, νομιζω θα ειναι πολυ καλυτερα.

Το πρόβλημα μου δεν είναι τα P95/IBT φυσικά , εκεί ας βγάζει ότι θερμοκρασίες θέλει δε με νοιάζει, απλά δε τα χρησιμοποιώ σαν stress. Ετρέξα ένα μια φορά να δω τι γίνεται μόνο (και το κλεισα σε χρόνο dt :-) ). Το θέμα μου είναι στο encoding που αυτή τη στιγμή μου βγάζει 70άρια με χαμηλές ambient αυτόν τον καιρό. Οπότε το καλοκαίρι θα είμαι οριακά. Η τάση είναι 100% σταθερή 1.211 V στο encoding. Είμαι σιγουρος γι αυτό διότι βλέπω τα stats από το HWinfo.

Αν βάλεις manual voltage η τάση πέφτει στο idle κανονικά ?

Δε θα μείνω πάντως σε αέρα. Είναι στα πλάνα μου να πάω σε νεράκι μέχρι το καλοκαίρι απλά δεν έχω αποφασίσει αν θα παω σε έτοιμη ή custom λύση.

Στο idle κανονικα θα πρεπει να πεφτει με c-states on (οχι auto) και balanced power plan, δεν ειμαι και 100% σιγουρος οποτε τσεκαρε το και εσυ. Απο encoding δεν γνωριζω αλλα ναι για καλοκαιρι η πρεπει να πεσεις στο oc η να αλλαξεις ψυκτρα, αφου ειναι και για δουλεια ειδικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...