Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε.

Ειμαι αρχαριος και στα 2 subjects του τιτλου. Φυσικα ξερω καποια στοιχειωδη πραγματα, καταλαβαινω αρκετα ευκολα οτι εχει σχεση με αυτα, συνηθως καταλαβαινω χοντρικα εναν κωδικα τι κανει (αν και με τη συνταξη και κατι libraries/arguments/functions/strings κλπ χανομαι συνηθως) ΑΛΛΑ επειδη τοσο η java οσο και η mysql μου γινονται ολο και πιο απαραιτητα μερα με την μερα (σε επαγγελματικο επιπεδo) θα ηθελα να μου προτεινετε links ή και βιβλια για να αρχισω να μπαινω μεσα στο θεμα πιο ενεργα.

Το concept ειναι το εξης. Εχω μια μεγαλουτσικη mysql db την οποια διαχειριζομαι με ετοιμα java scriptακια (μεσω αυτων γινονται αλλαγες πανω στην db-εισαγωγη/διαγραφη/τροποποιηση στοιχειων). Θα ηθελα καποια στιγμη να ειμαι στην ιδανικη θεση του να καταλαβαινω στο 100% τι κανει η καθε γραμμη τους και κυριως να ειμαι στην ιδανικοτερη θεση του να τα βελτιστοποιω, τροποποιω κλπ αναλογως τις αναγκες μου. Δεν εχω σκοπο ουτε απαιτηση να γινω developer, δεν πιεζομαι καν χρονικα για το ποτε θα φτασω σε αυτο το επιπεδο, ομως για μενα κυριως θελω να το προχωρησω.

Χρειαζομαι δηλαδη κατι που δε θα εχει πολλες σαλτσες και θα με βαλει πιο γρηγορα στην ουσια του πραγματος, μια που ουτε στο 0 δεν ειμαι ουτε ειμαι κανας δυσκοιλιος στην κατανοηση, αρα δεν μου χρειαζονται αργα και αναλυτικα βηματα, αλλα σιγουρα μου χρειαζεται κατι που θα με ξεκινα απτην αρχη , καθοτι εχω κενα απο τα βασικα (πχ αν με ρωτησει καποιος ποτε και γιατι χρειαζεται ενα class και σε τι με εξυπηρετει, δεν θα μπορεσεω να απαντησω, αρα οτι πεσει στα χερια μου πρεπει να με βοηθησει και σε τετοιου τυπου definitions).

Links η και βιβλια ή οποιαδηποτε αλλη ιδεα/τροπος για μελετη, ευπροσδεκτα.

Δημοσ.

Μου φαινεται οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τα παρεις παλι ολα απο την αρχη. Γιατι αυτα τα λιγα που ξερεις ειναι "στο περιπου" και περισσοτερο κακο σου κανουνε αμα δεν ξερεις 100% πως δουλευουνε. Καλυτερα, λοιπον να τα ξαναδιαβασεις απο την αρχη και να τα μαθεις σωστα αυτη τη φορα με καθε λεπτομερεια.

Δεν υπαρχει λογος να βιαζεσαι. Αφου εχεις και το χρονο να το κανεις θασαι μια χαρα. Διαβασε και τις σαλτσες, δεν πειραζει, απλα μην βαριεσαι. Ετσι θα βρεις και καποιες λεπτομερειες που σιγουρα θα σου ειχανε ξεφυγει, οι οποιες ομως ητανε σημαντικες για την κατανοηση. Εξαλλου δεν προκειται να βρεις ενα tutorial που να ειναι ακριβως ραμμενο πανω στα μετρα σου.

Αρα, βρες πηγες και διαβασε Java, MySql και για την συνδεση αυτων των δυο ψαξε για JDBC. (καλυτερα στα αγγλικα!!)

• Like 1
Δημοσ.

Θα μπορούσες να αρχίσεις χαλαρά με ένα εργαλείο που με βοήθησε πάρα πολύ στις σπουδές μου αλλά και στις δουλείες μου για να μάθεις διάφορα πράγματα , το YouTube, δεν είναι ότι καλύτερο αλλά είναι κάτι αρκετά καλό και δωρεάν . Υπάρχουν πολλά άσχημα βίντεο αλλά και αρκετά πολύ καλά , ένα κανάλι που θα σου πρότεινα είναι https://www.youtube.com/channel/UCwRXb5dUK4cvsHbx-rGzSgwπολύ καλός και ανεβάζει συνέχεια νέο υλικό, μετά μπορείς να βρεις και άλλους που θα σου αρέσουν ποιώ πολύ.  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...