Anorymous Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά χάλασε το fan του αδερφού μου και θέλει να το αλλάξει σε δύο τρία μαγαζιά που ρωτήσαμε είπαν ότι κάνει περίπου εκατό ευρώ. Το φορητό είναι Toshiba 4 χρονών με i3 από τους πρώτους 4Gb RAM και κάρτα γραφικών ΑΤΙ 5165. Αξίζει να το φτιάξει ή να παρει καινούργιο με 300-350 ευρώ,η εγγύηση που του δίνουν είναι 3 μήνες.
zio10 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Τα ανεμιστηράκια δεν είναι τόσο ακριβά...άντε να έχουν 10-20€ από ebay. Αν μπορείτε να το αλλάξετε μόνοι σας θα σας βγει πολύ φτηνά. Το θέμα είναι τι εννοείς χάλασε? Δεν λειτουργεί καθόλου, κάνει θόρυβο? Με ένα καλό καθάρισμα μπορεί να φτιάξει και να μην χρειαστεί καθόλου αλλαγή
xristoforos89 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Γραψε και το ακριβες μοντελο του λαπτοπ. Ενδεχεται πανω ο ανεμιστηρας να εχει ενα αυτοκολλητακι με το part number του. 1
Anorymous Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Τα ανεμιστηράκια δεν είναι τόσο ακριβά...άντε να έχουν 10-20€ από ebay. Αν μπορείτε να το αλλάξετε μόνοι σας θα σας βγει πολύ φτηνά. Το θέμα είναι τι εννοείς χάλασε? Δεν λειτουργεί καθόλου, κάνει θόρυβο? Με ένα καλό καθάρισμα μπορεί να φτιάξει και να μην χρειαστεί καθόλου αλλαγή εχει χαλασει εντελος μαλλον γιατι δεν υπερθερμενεται απλα αλλα βγαζει warning check your cooling system η κατι τετοιο. Ολοι μας ειπαν οτι ειναι ακριβο γιατι θα γινει reball στην καρτα γραφικων. Γραψε και το ακριβες μοντελο του λαπτοπ. Ενδεχεται πανω ο ανεμιστηρας να εχει ενα αυτοκολλητακι με το part number του. Δεν το εχω τωρα μπροστα μου αλλα 99.9% ειναι αυτος http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-l505-13v/
xristoforos89 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Τι σχεση εχει η καρτα γραφικων με τον ανεμιστηρα; ημι-καμμενη ειναι και αυτη; 1
zio10 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Αυτό που λέει ο Χριστόφορος, άλλο το ανεμιστηράκι άλλο η κάρτα γραφικών! Αν θέλει αλλαγή το ανεμιστηράκι με έναν οδηγό από youtube και προσοχή το αλλάζετε μόνοι σας με 10-20€. Αν είναι κάρτα γραφικών και ειδικά αν είναι πάνω στη μητρική για μένα μη το φτιάχνεις καθόλου. Αργά ή γρήγορα θα ξαναχαλάσει
Anorymous Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Τι σχεση εχει η καρτα γραφικων με τον ανεμιστηρα; ημι-καμμενη ειναι και αυτη; δεν ξερω δεν το εχω ανοιξει απλα τους ειπε το μήνυμα που βγαζει και του ειπαν τιμη , λες να τον φανε ε ?
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Σε πρώτη φάση, κοιτάτε μήπως απλά έχει πιάσει "αρκούδες" ανάμεσα ανεμιστήρα και ψύκτρα (το καθάρισμα μπορεί να ποικίλει σε δυσκολία από το άνοιγμα ενός panel, όπως στο παλιό μου fujitsu-siemens, μέχρι και στο να χρειαστεί να κάνεις το φορητό βίδες). Αυτή είναι η απλή περίπτωση και το πιο κλασσικό πρόβλημα στα φορητά. Αν έχει χαλάσει και το ανεμιστηράκι, το κόστος πάει εκεί που γράφουν τα παιδιά. Από εκεί και πέρα, το ότι βγάζει warning, δεν μου λέει κάτι για πιθανή βλάβη κάρτας γραφικών, τουλάχιστον προς το παρόν...αν μου έλεγες για γραμμές στην οθόνη, χρωματιστά τετραγωνάκια κ.λπ, τότε θα το συζητάγαμε το ενδεχόμενο. κάνε μία αναζήτηση για laptop dust fan ή κάτι ανάλογο, να δεις τι να περιμένεις να βρεις ανάμεσα ψύκτρα και ανεμιστήρα και κάνε κι άλλη μία για <μοντέλο λάπτοπ> disassembly και παίζει να βρεις και αναλυτικό video στο youtube
Anorymous Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Σε πρώτη φάση, κοιτάτε μήπως απλά έχει πιάσει "αρκούδες" ανάμεσα ανεμιστήρα και ψύκτρα (το καθάρισμα μπορεί να ποικίλει σε δυσκολία από το άνοιγμα ενός panel, όπως στο παλιό μου fujitsu-siemens, μέχρι και στο να χρειαστεί να κάνεις το φορητό βίδες). Αυτή είναι η απλή περίπτωση και το πιο κλασσικό πρόβλημα στα φορητά. Αν έχει χαλάσει και το ανεμιστηράκι, το κόστος πάει εκεί που γράφουν τα παιδιά. Από εκεί και πέρα, το ότι βγάζει warning, δεν μου λέει κάτι για πιθανή βλάβη κάρτας γραφικών, τουλάχιστον προς το παρόν...αν μου έλεγες για γραμμές στην οθόνη, χρωματιστά τετραγωνάκια κ.λπ, τότε θα το συζητάγαμε το ενδεχόμενο. κάνε μία αναζήτηση για laptop dust fan ή κάτι ανάλογο, να δεις τι να περιμένεις να βρεις ανάμεσα ψύκτρα και ανεμιστήρα και κάνε κι άλλη μία για <μοντέλο λάπτοπ> disassembly και παίζει να βρεις και αναλυτικό video στο youtube και εγω αυτο λεω δεν θα εβγαζε problem check cooling system, αλλα ετσι του ειπαν εκει που το πηγε αρα λογικα θελουν να τον φανε ε ?
Chris_85 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Το πήγα πριν 10 ημερες σε εξουσιοδοτημενο σέρβις (4-5 εταιριών). Είχε χαλάσει ο ανεμιστήρας. Το κόστος ήταν 35 ευρώ για άνοιγμα, καθαρισμό, θερμοαγώγημη πάστα κτλ. Μου είπε ότι ενδεχομένως θα δουλέψει και το ανεμιστηρακι μετά τον καθαρισμό. Αν δει όμως πως είναι σε πολύ κακή κατάσταση, θα ήταν καλό να το αλλάξουμε, με τιμή από 15 ευρώ, ανάλογα το πόσο το βιάζομαι. Τελικά πλήρωσα 35+20 και μου εγκατέστησε και έναν δικό μου ssd. Θεωρώ πως ήταν τίμια συναλλαγή, η επικοινωνία ήταν άψογη και το Laptop δεν κάνει κιχ πλέον. Αν χρειαστείς info δέχονται από όλη την Ελλάδα, στείλε μου. Υ. Γ. Δεν έχω καμία σχέση με αυτούς, πλην του σέρβις που έκανα.
Anorymous Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Τελικα τον πηγε σε γνωστο του που εμπιστευεται και του πηρε 90 ευρω, ελπιζω να μην τον εφαγε του εδωσε 3 μηνες εγγυηση.
Anorymous Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Διάγνωση μάθαμε; προβλημα στον ανεμηστηρα και στην καρτα γραφικων ειπε 1
SPANK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Πολύ περίεργα πράγματα τι πρόβλημα στην κάρτα γραφικών το laptop ειχε πρόβλημα πριν η απλα έβγαζε το συγκεκριμένο μύνημα ?
Anorymous Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Πολύ περίεργα πράγματα τι πρόβλημα στην κάρτα γραφικών το laptop ειχε πρόβλημα πριν η απλα έβγαζε το συγκεκριμένο μύνημα ? οχι δεν ειχε απλα οταν στην εγγηση το πηγεναμε στην τοσιμπα για καθαρισμο μια φορα αλλαξε και φαν, και εγω νομιζω οτι τον εφαγε αλλα ο αδερφος μου δεν με ακουγε δυστηχως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα