Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα τον WD Green WD30EZRX και τον τοποθέτησα αρχικά στην HD Enclosure της CN Memory, ώστε να μεταφέρω κάποια αρχεία και ύστερα να τον εγκαταστήσω σε υπολογιστή μέσω SATA.

Τον δίσκο τον έκανα format NTFS σε 1 ολόκληρο partition 3ΤΒ και φυσικά partiiton table GPT.

Μετέφερα τα αρχεία μου και τον σύνδεσα μέσω SATA στο PC.

Από εκεί και έπειτα είναι το πρόβλημα.

Δοκιμασμένο και σε 64bit και 32bit Windows 7, WIndows 8.1 αλλά μέχρι και Ubuntu ο δίσκος δεν αναγνωρίζεται. (Προφανώς δεν είναι ένα το PC που το δοκίμασα :-P).

Λέγοντας αναγνωρίζετε, εννοώ ότι δεν βλέπει το partition που έφτιαξα, αλλά το χωρίζει σε τρία πιο μικρά,

λες και είναι MBR το partition table.

Μόνο στο Ubuntu το βλέπει ως ένα partition αλλά unallocated. Που σημαίνει ότι δεν έχω την δυνατότητα να δω τα δεδομένα μου.

Όταν τον ξανα τοποθέτησα στην θήκη, όλα μια χαρά.

Υποψιάζομαι ότι μάλλον το κάνοντας format και δημιουργώντας καινούριο partition table μέσω USB έχει διαφορά από ότι σε SATA, αλλά αυτή η εκδοχή φαίνεται κάπως παράλογη.

Καμιά ιδέα η παρόμοια εμπειρία ?

Δημοσ.

Φιλε μου  δυο θέματα πιο κάτω είναι η απάντηση σου.... και το έγραψα και εκεί αλλά κανενας μαλλον δεν προσεχει...

http://www.insomnia.gr/topic/557239-πρόβλημα-με-εξωτερικόέχασα-όλα-μου-τα-άρχεια/

Οι usb  εξωτερικοι δίσκοι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ>2ΤΒ ΔΕΝ φορμαρονται με τον ίδιο τρόπο όπως ενας εσωτερικός  και αυτο γιατι πρέπει να νειναι  ολο το μέγεθος ορατό  και απο άλλα λειτουργικα συστηματα. Για αυτό έχουν διαφορετικο  allocation size (αντι 512 >4κ) και έτσι όταν τους βγάλεις απο την θηκη αντι για 3ΤΒ  ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ 3ΤΒ/8=400GB  και εννοειται όυτε αρχεια βλέπεις ούτε τιποτα και αν τους κανεις format  χανειςτα παντα....!!!!! 

Δημοσ.

EddieObscurant, αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω. Προφανώς ήξερα ότι κατα μεγάλη πιθανότητα έτσι θα έφτιαχνε (διότι τώρα το δοκίμασα και όλα ΟΚ) αλλά το ζήτημα είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει μετατροπή ώστε να μπορούν να διαβαστούν τα USB Enclosure controller formatted δεδομένα...

doctorC Φίλε μου, τώρα το είδα το ποστ, αλλά γενικά ο τίτλος "Πρόβλημα με εξωτερικό.Έχασα όλα μου τα άρχεια..."

δεν ήταν τόσο κατατοπιστικός ώστε να πέσει εκεί το μάτι μου την ώρα του ψαξίματος.

Ελπίζω ο δικός μου τίτλος να είναι πιο κατατοπιστικός για κάποιο συμπάσχοντα.

-Επίσης υπάρχει κάτι πιο "επιστημονικό" ως εξήγηση για αυτή τη περίπτωση ?

-Τελικά υπάρχει τρόπος διόρθωσης του προβλήματος χωρίς format ?

P.S: Ευχαριστώ EddieObscurant και doctorC για τις απαντήσεις σας :-)

Δημοσ.

-Τελικά υπάρχει τρόπος διόρθωσης του προβλήματος χωρίς format ?

πιθανον κάποιο προγραμμα (paragon hard disk manager/ acronis , κλπ) να μπορει (δεν εχω ασχοληθει), αλλα σε καθε περιπτωση θα πρεπε να πάρεις backup γιατι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να στα κάνει ό,τι να ναι και να καταλήξεις με εναν corrupted δισκο. Οποτε απο τη στιγμή που θα παρεις έτσι και αλλιως backup δεν αξίζει η όλη διαδικασια οποτε καλυτερα να δημιουργησεις καινουριο partition table οπως σου πα παραπανω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...