Προς το περιεχόμενο

Microsoft SQL Backup Utility (msSQLdotBak)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω υλοποιήσει ενα Windows Application σε C# .NET 4.5 το οποίο υποστηρίζει :

• Backup βάσεων Microsoft SQL σε τοπικό / δικτυακό δίσκο
  • Προγραμματισμένο backup Microsoft SQL βάσεων σε τοπικό / δικτυακό δίσκο
  • Συμπίεση των backup
  • Mail report μετά απο κάθε backup
  • Διαγραφή παλίων αρχείων backup από την επιλεγμένη διαδρομή
  • Επιλογή για ξεκίνημα της εφαρμογής με τα Windows
  • Υποστηρίζει έξυπνο τρόπο να "θυμάται" το τελευταίο προγραμματισμένο backup ακόμη και αν η εφαρμογή ή το PC κλείσει για κάποιο λόγο.

Link.png Site: msSQLdotBak

Feedback is welcome :)

• Thanks 1
Δημοσ.

Ωραίο πρόγραμμα , thanks.

Παρατηρήσεις:

Οταν κάνει backup και συμπίεση γιατί κρατάει το μη συμπιεσμένο αρχείο;

Μια πρόταση για το μέλλον είναι να υποστηρίζει περισσότερα backup folders.

Δημοσ.

Ωραίο πρόγραμμα , thanks.

Παρατηρήσεις:

Οταν κάνει backup και συμπίεση γιατί κρατάει το μη συμπιεσμένο αρχείο;

Μια πρόταση για το μέλλον είναι να υποστηρίζει περισσότερα backup folders.

1) σωστός , θα μπορούσα να το προσθέσω σαν επιλογή αν θέλει ο χρήστης να σβήνεται το .bak μετα το compress

2) Μαρέσει η πρόταση σου :)

Δημοσ.

Καλημέρα.

Μπράβο για το λογισμικό.

Μερικές προτάσεις:

Θα μπορούσες να αντικαταστήσεις το textbox Server με ένα drop down list box το οποίο θα εμφανίζει όλους τους local & network εγκατεστημένους SQL Servers. Για κάποιον που δουλεύει καθημερινά με αυτά, είναι πολύ υποβοηθητικό. Το μόνο drawback είναι πως θα παρατηρείται μια μικρή καθυστέρηση μέχρι να γίνουν discover όλα τα instances, αλλά αξίζει. Άφησε όμως και την δυνατότητα να πληκτρολογήσει κάποιος, γιατί μπορεί το instance στο οποίο θέλει να συνδεθεί να μην εμφανίζεται. Επίσης δες μήπως σε ειδικές περιπτώσεις χρειάζεται και το port για την σύνδεση. Τέλος, καλό θα ήταν να υποστηρίζει και Windows Authentication αν δεν το κάνει ήδη.

Επίσης θέλω να σε ρωτήσω, το schedule backup λειτουργεί μέσω της εφαρμογής; Δεν θα ήταν ίσως προτιμότερο να το είχες ως ένα windows service;

Δεν το δοκίμασα πλήρως αλλά νομίζω δεν το κάνει, θα ήταν καλό να μπορούσες να δημιουργήσεις πολλαπλά διαφορετικά scheduled tasks για κάθε db. π.χ. στην DB1 να εκτελεί backup στις 7:00 και στις 19:00 στο folder DBBackup1, στην DB2 στις 14:00 στο folder DBBackup2, κ.ο.κ. Αν το κάνει ήδη, sorry.

Τέλος, αν και ξεφεύγει από τον σκοπό της εφαρμογής σου, θα μπορούσες σε μελλοντικό update να προσθέσεις ένα tab για μια γενικευμένη διαχείριση των δεδομένων μιας db μέσω queries. Αυτό που εννοώ είναι, επιλέγοντας μια db από την λίστα, να εμφανίζονται δυναμικά όλα τα tables, επιλέγοντας ένα table να εμφανίζονται στα 2/3 του πάνελ τα data με μορφή grid και στο 1/3 να εμφανίζεται ένα textbox όπου ο χρήστης θα μπορεί να γράψει customized queries. Παρέχοντας buttons για προεπιλεγμένες ενέργειες όπως retrieve, update, delete row, insert row, order, export, import, κ.α.

Μην νομίζεις πως σου κάνω παραγγελία :P απλά έχω δημιουργήσει μια αρχαία εφαρμογή με όλα τα παραπάνω (συν κάτι ψιλά) πριν αρκετά χρόνια και ακόμα και σήμερα (χωρίς updates) παραμένει ένα χρήσιμο, ελαφρύ και άμεσο εργαλείο που χρησιμοποιούμε καθημερινά για εσωτερική χρήση στην εταιρία που εργάζομαι. Γι' αυτό λοιπόν θα χρησιμοποιούσα την εφαρμογή σου όπως και αρκετοί  άλλοι πιστεύω.

Αν θελήσεις τπτ πάνω στα παραπάνω, στείλε PM άφοβα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα.

Μπράβο για το λογισμικό.

Μερικές προτάσεις:

Θα μπορούσες να αντικαταστήσεις το textbox Server με ένα drop down list box το οποίο θα εμφανίζει όλους τους local & network εγκατεστημένους SQL Servers. Για κάποιον που δουλεύει καθημερινά με αυτά, είναι πολύ υποβοηθητικό. Το μόνο drawback είναι πως θα παρατηρείται μια μικρή καθυστέρηση μέχρι να γίνουν discover όλα τα instances, αλλά αξίζει. Άφησε όμως και την δυνατότητα να πληκτρολογήσει κάποιος, γιατί μπορεί το instance στο οποίο θέλει να συνδεθεί να μην εμφανίζεται. Επίσης δες μήπως σε ειδικές περιπτώσεις χρειάζεται και το port για την σύνδεση. Τέλος, καλό θα ήταν να υποστηρίζει και Windows Authentication αν δεν το κάνει ήδη.

Επίσης θέλω να σε ρωτήσω, το schedule backup λειτουργεί μέσω της εφαρμογής; Δεν θα ήταν ίσως προτιμότερο να το είχες ως ένα windows service;

Δεν το δοκίμασα πλήρως αλλά νομίζω δεν το κάνει, θα ήταν καλό να μπορούσες να δημιουργήσεις πολλαπλά διαφορετικά scheduled tasks για κάθε db. π.χ. στην DB1 να εκτελεί backup στις 7:00 και στις 19:00 στο folder DBBackup1, στην DB2 στις 14:00 στο folder DBBackup2, κ.ο.κ. Αν το κάνει ήδη, sorry.

Τέλος, αν και ξεφεύγει από τον σκοπό της εφαρμογής σου, θα μπορούσες σε μελλοντικό update να προσθέσεις ένα tab για μια γενικευμένη διαχείριση των δεδομένων μιας db μέσω queries. Αυτό που εννοώ είναι, επιλέγοντας μια db από την λίστα, να εμφανίζονται δυναμικά όλα τα tables, επιλέγοντας ένα table να εμφανίζονται στα 2/3 του πάνελ τα data με μορφή grid και στο 1/3 να εμφανίζεται ένα textbox όπου ο χρήστης θα μπορεί να γράψει customized queries. Παρέχοντας buttons για προεπιλεγμένες ενέργειες όπως retrieve, update, delete row, insert row, order, export, import, κ.α.

Μην νομίζεις πως σου κάνω παραγγελία :P απλά έχω δημιουργήσει μια αρχαία εφαρμογή με όλα τα παραπάνω (συν κάτι ψιλά) πριν αρκετά χρόνια και ακόμα και σήμερα (χωρίς updates) παραμένει ένα χρήσιμο, ελαφρύ και άμεσο εργαλείο που χρησιμοποιούμε καθημερινά για εσωτερική χρήση στην εταιρία που εργάζομαι. Γι' αυτό λοιπόν θα χρησιμοποιούσα την εφαρμογή σου όπως και αρκετοί  άλλοι πιστεύω.

Αν θελήσεις τπτ πάνω στα παραπάνω, στείλε PM άφοβα.

Καλησπέρα !!

Σε ευχαριστώ :)

1)Αυτό ναι θα βοηθούσε αλλά το άφησα textbox γιατί στην εταιρία που δουλεύω έχουμε καμια 300pc (χωρις να βάζω τα VM) που το 90% των PC έχουν πάνω έναν SQL οπότε το populate των Instances έκανε περίπου 10sec κάθε φορά και το ήθελα γρήγορο αλλα θα μπορούσα να το προσθέσω και απλα να το κάνω να ειναι και editable όπως λες.

2) Το scheduled method το εχω υλοποιησει πάνω στο application. Στην ουσία παίζω με Timers. Έχω κακή εμπειρία απο τα Windows Services και δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να το πάω με Windows Service για να μπορέσει να υλοποιηθέι το (3) (multiple schedules jobs)

3) Το είχα σκεφτεί και εγώ αρχικά να το κάνω έτσι αλλά ήταν αρκετά περίπλοκο να το υλοποιήσω επειδή το schedule το έχω με Timers και όχι με Windows Service. Κάποια στιγμή θα το κάνω.

4) Και αυτό ωραίο μου ακούγεται σαν ένα extra feature :D

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις επισημάνσεις σου  :-)  :-) . Ήδη δουλεύω για την v1.1 με σημαντικές βελτιώσεις / προσθήκες features  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...