Coma_Black Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Γεια σας θέλω και εγω την συμβουλή σας για αναβάθμιση, κυρίως για gaming, τα παιχνίδια που εχω υπόψιν είναι Witcher 3, GTA V, MGS γνωρίζω πως με αυτα που θέλω θα μπορώ μέχρι High να φτάσω, δεν εχω θέμα! Τωρα φοράω τα εξής..M/B: MSI 770-G45CPU: AMD Phenom II X4 965 +Cooler Master 212evoGPU: MSI GTX 660 Twinfrozr RAM: Corsair Vengeance 8GB CL9 1600MHzΘέλω να παω σε 6 ή 8core ΑΜD για οικονομικούς λόγους, μετά απο έρευνα έμαθα πως πρέπει να αλλάξω μητρική, εκει που κατέληξα είναι socket ΑΜ3+ ή FM2+ το πρόβλημα που προέκυψε είναι πως στον AM3+ αν και υπάρχουν 6 και 8core επεξεργαστές πλέον σταμάτησε η υποστήριξη του συγκεκριμένου socket οπότε για περαιτέρω αναβάθμιση θα πρέπει να παω σε FM2+ το οποίο εχει μονο 4core και δεν βλέπω λόγο να παω προς τα εκει την συγκεκριμένη στιγμή. Επίσης σκέφτομαι να αγοράσω μεταχειρισμένη μια ιδια καρτα γραφικών για να κάνω Sli εχω βρει μητρικές am3+ που το υποστηρίζουν. Η αναβάθμιση θέλω να μου κρατησει τουλάχιστον για 2 χρόνια. Το ποσο που διαθέτω είναι 250+ (μονο για επεξεργαστή,μητρική) euro και συν οτι βγάλω απο παλιό επεξεργαστη κ μητρική που θα πουλήσω. Ευχαριστώ! Υ.Γ. η σκέψη που με τρώει αυτην την στιγμή είναι αν βάλω αυτα AMD FX-8320 3.5GHZGIGABYTE 990XA-UD3με την συγκεκριμένη αλλαγή θα δω διαφορά από την σύνθεση που εχω τώρα?
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 ναι θα δεις διαφορά. πολύ καλή η σκέψη που θες να κάνεις για επεξεργαστή και μητρική,βάζεις και την 212 και κλοκάρεις τον 8320 σε 8350+ και είσαι έτοιμος. οι παραπάνω επιδόσεις θα φανούν σε multicore καταστάσεις βέβαια μην περιμένεις θεαματικές αλλαγές.
LouCi4er Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Το setup που εχεις ειχα και το setup που θες να παρεις πηρα(εκει που εισαι ημουνα που λενε,χαχα).Θα δεις πολυ μεγαλη διαφορα,ο 8320 εχει πολυ δυναμη,Αυτα που λενε για αδυναμους πυρηνες ειναι χαζα,μιλαω για real χρηση και οχι cinebench και αλλα τετοια προγραματακια.Εγω θα σου πω να κανεις κατι αλλο.Παρε τον 8320 με την Gigabyte 970 UD3P.Θα πας τον 8320 4.2-4.4Ghz και θα εισαι αρχηγος.Για παραπανω θες πολυ καλυτερη μητρικη,η GIGABYTE 990XA-UD3 δεν θα τον παει παραπανω αλλα και να τον παει δεν επαρκει η 212 οποτε θα ξεφυγεις απο αποψη χρηματων. Δινεις και την 660 που εχεις και παιρνεις μια 290 και θα εχεις ενα πολυ δυνατο μηχανημα με σχετικα μικρη διαφορα χρηματων,με την προυποθεση να πουλησεις και αυτα που εχεις.SLI 660 δεν αξιζει,λιγη vram.Εξαρταται βεβαια και τι αναλυση οθονης εχεις. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν σου φτάνουν τα χρήματα από την πώληση της 660 για r9 290 μπορείς να πάρεις r9 280 και συγκεκριμένα αυτή (είναι η καλύτερη r9 280 που μπορείς να πάρεις σε αυτά τα λεφτά, σαφώς πιο αδύναμη από 290, αλλά για τα λεφτά που κάνει εκτελεί πλήρως το καθήκον της ): http://www.skroutz.gr/s/4693148/Sapphire-Radeon-R9-280-3GB-Dual-X-Boost-OC-11230-00-20G.html
Coma_Black Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ πάρα πολυ για τις απαντήσεις εστω ξεκαθάρισε λίγο στο μυαλό μου το χάος που επικρατούσε πριν! Λογικά θα παω στο 8320 με την 970 για αρχή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα