overpower Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Αρχικα ελεγα να αναβαθμισω μονο mobo. Βλεπω καλες προσφορες στις αγγελιες. Αλλα μετα σκεφτηκα, αξιζει να αλλαξω μονο μητρικη? Σκεφτομουν σε καμια asus rampage iv μπας και δω ασπρη μερα με το oc γιατι αυτη η μητρικη δεν σηκωνει και πολλα, ακομα και με παραπανω ρευμα το max ειναι 3,8. Το budget γενικα δεν ειναι ψηλο, αλλα οπως και να εχει απο αγγελιες θα εβλεπα κομματια. Αν ειναι να αλλαξω και cpu, προτιμω να μεινω σε amd μιας και ειμαι ευχαριστημενος.
WalkerSW Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Απο που κατάλαβες οτι σε κόβει η μητρική και όχι ο επεξεργαστής όσο αφορα το oc??
overpower Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Απο που κατάλαβες οτι σε κόβει η μητρική και όχι ο επεξεργαστής όσο αφορα το oc?? Απο οτι εχω ψαξει γενικα δεν ειναι και απο τις καλυτερες για oc. Εχω δοκιμασει να ανεβασω ρευματα αλλα πανω απο 3,9 ghz, απλα δεν bootαρει.
WalkerSW Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Πως κλοκάρεις? Με Bclk ή με πολλαπλαστή του επεξεργαστή?
vasilisga Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 θα έλεγα ότι στο socket που είσαι και με τη κάρτα γραφικών που έχεις, έχεις φτάσει στο ταβάνι όποιον fx και να βάλεις, ή ακόμη και να αλλάξεις mobo και να κερδίσεις 200mhz δεν θα δεις τρελές διαφορές οι fx και οι high end phenom είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, εκτός και αν ασχολείσαι με multithreaded programs 2
LouCi4er Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Αρχικα ελεγα να αναβαθμισω μονο mobo. Βλεπω καλες προσφορες στις αγγελιες. Αλλα μετα σκεφτηκα, αξιζει να αλλαξω μονο μητρικη? Σκεφτομουν σε καμια asus rampage iv μπας και δω ασπρη μερα με το oc γιατι αυτη η μητρικη δεν σηκωνει και πολλα, ακομα και με παραπανω ρευμα το max ειναι 3,8. Το budget γενικα δεν ειναι ψηλο, αλλα οπως και να εχει απο αγγελιες θα εβλεπα κομματια. Αν ειναι να αλλαξω και cpu, προτιμω να μεινω σε amd μιας και ειμαι ευχαριστημενος. Αν εχεις 4 στικακια μνημης,ζοριζουν τον imc και σε κοβει στο κλοκαρισμα,θελει αρκετο στο nb.Απο την αλλη και δυο να ειχες και καλυτερη μητρικη,δεν νομιζω οτι θα εφτανες και πολυ παραπανω απο τα 3.8,αντε και 200Mhz ακομα δεν λενε τιποτα.Απο ενα σημειο και μετα δεν αξιζει το ρευμα και οι θερμοκρασιες για την αυξηση στις επιδοσεις.Οπως βλεπω το συστημα που εχεις,αν ειναι αυτο στην υπογραφη σου,εγω δεν θα αλλαζα τιποτα. 1
overpower Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Καλα. βασικα προσφατα πηρα την καρτα γραφικων και τωρα μπηκα στο τρυπακι για αναβαθμιση. ^^ Αν δεν αξιζει, τοτε το αφηνω. Thanks! Πως κλοκάρεις? Με Bclk ή με πολλαπλαστή του επεξεργαστή? με πολ/στη.
WalkerSW Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 με πολ/στη. Τοτε 100% σε κόβει ο επεξεργαστής!
overpower Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Θα κανω αλλη μια προσπαθεια αυριο μπας και τα καταφερω. Δηλαδη ειναι σαν να μου λες οτι υπαρχει πιθανοτητα, αν αγορασω αλλον 1090τ, να ανεβει πιο πολυ? (δεν θα αγορασω, απο περιεργεια)
vasilisga Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Τοτε 100% σε κόβει ο επεξεργαστής! αυτό το αποτέλεσμα από που προκύπτει? btw τα configurations μας φίλε overpower μοιάζουν αρκετά γιατί και εγώ έχω τον 1090 και τον έχω φτάσει στα 3.9 stable με "ανθρώπινο" ρεύμα και την r9 280x (7970)
WalkerSW Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 αυτό το αποτέλεσμα από που προκύπτει? Η μητρική δεν παιζει κανενα ρολο οταν υπερχρονιζεις με πολλαπλασιαστή, το μονο ρολο που έχει είναι να δώσει το ρέυμα στο επεξεργαστή και η συγκεκριμένη με 10phase vrm δεν έχει προβλημα.... Στην περιπτωση του bclk/fsb υπερχρονισμου ο ρολος την μητρικής ειναι τεράστιος!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα