Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας μη σπεκουλάρουμε το θέμα θρησκείες. Δεν είδα κανέναν βουδιστή να κάνει τα πάντα όλα, ούτε κανένα άλλο. Φανατισμός υπάρχει στα πάντα, στο ποδόσφαιρο, στην πολιτική και παντού. Μόνο κανένας ψεκασμένος εστιάζει τον φανατισμό στις θρησκείες και εκεί ρίχνει όλο το ανάιθεμα του σύμπαντος.

Σοβαρα τωρα? Ειδες καμια δολοφονια επειδη μια εφημεριδα σκιτσογραφησε τον Messi? Τι συγκρινεις τωρα? Ειναι τοσο ανομοιες οι συγκρισεις που θα χρειαστω σελιδες να στο αναλυσω πληρως

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρα τωρα? Ειδες καμια δολοφονια επειδη μια εφημεριδα σκιτσογραφησε τον Messi? Τι συγκρινεις τωρα? Ειναι τοσο ανομοιες οι συγκρισεις που θα χρειαστω σελιδες να στο αναλυσω πληρως

Εχω δει δολοφονιες οπαδων μιας ομαδας απο οπαδους μιας αντιπαλης, εχω δει δολοφονιες ποδοσφαιριστων επειδη εχασαν ενα πεναλτι κι εχω δει να ευχονται καρκινους  σε προπονητες και να τους ξυλοκοπουν  επειδη πηγαν στον αντιπαλο.

offtopic mode off απο μενα

• Like 3
Δημοσ.

Εχω δει δολοφονιες οπαδων μιας ομαδας απο οπαδους μιας αντιπαλης, εχω δει δολοφονιες ποδοσφαιριστων επειδη εχασαν ενα πεναλτι κι εχω δει να ευχονται καρκινους  σε προπονητες και να τους ξυλοκοπουν  επειδη πηγαν στον αντιπαλο.

Όχι ότι διαφωνώ 100% με αυτό που λες αλλά εγώ πάντως δεν είδα φίλαθλους να ανατινάζουν κοσμάκι στο μετρό του Λονδίνου η να προσγειώνουν αεροπλάνα μέσα σε γραφεία.

Φανατισμός υπάρχει παντού και σε όλα, συμφωνώ, αλλά τόσο καλά οργανωμένος μόνο στη θρησκεία.

• Like 1
Δημοσ.

+1

άμα ο άλλος έχει κολλήσει κόντρα σε κάτι, τί να του πεις;

Εν προκειμένω, να που κάποιοι έχουν κολλήσει εναντίον όλων των θρησκειών και γενικώς. Άμα δε συμφωνείς μαζί τους. Και αυτό δημιουργεί επίσης έχθρα και φανατισμό. LOL

Όχι ότι διαφωνώ 100% με αυτό που λες αλλά εγώ πάντως δεν είδα φίλαθλους να ανατινάζουν κοσμάκι στο μετρό του Λονδίνου η να προσγειώνουν αεροπλάνα μέσα σε γραφεία.

Φανατισμός υπάρχει παντού και σε όλα, συμφωνώ, αλλά τόσο καλά οργανωμένος μόνο στη θρησκεία.

Ας μην εστααζουμε εσφαλμένα στις θρησκείες τις επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου ή τον αποκεφαλισμό του άλλου του Άγγλου στρατιώτη. Υπήρχαν και πολιτικοί λόγοι.

Λάθος προσέγγιση λοιπόν,

διότι δε μπορεί να χρεώνονται τα μεμονωμένα διφορούμενα περιστατικά οι θρησκείες γενικά ή οι μουσουλμάνοι γενικά,

όπως επίσης και δε μπορεί να χρεώνονται οι θρησκείες για τους δίδυμους πύργους και τον πόλεμο της Δύσης στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Έχει γίνει αρκετή ωμή σπέκουλα εναντίον των θρησκειών.

• Like 2
Δημοσ.

Ε ρε χειραγώγηση που πέφτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην γείτονα χώρα  

Εμεις απ'την άλλη είμαστε τυχεροι που απολαμβάνουμε την ελευθερία έκφρασης στα σοσιαλ μιντια στο Ελλάντα.

Βέβαια, μπορει να φας φυλακη στη συνέχεια που (ω μοντιέ) τόλμησες να ειρωνευτεις την Ορθ.Εκκλησία, αλλά τουλάχιστον το πόσταρες.

It's something.

• Like 2
Δημοσ.

Εμεις απ'την άλλη είμαστε τυχεροι που απολαμβάνουμε την ελευθερία έκφρασης στα σοσιαλ μιντια στο Ελλάντα.

Βέβαια, μπορει να φας φυλακη στη συνέχεια που (ω μοντιέ) τόλμησες να ειρωνευτεις την Ορθ.Εκκλησία, αλλά τουλάχιστον το πόσταρες.

It's something.

Συγνώμη αλλά σε μια χώρα που ο Κατσανέβας δικάζει το χρήστη της Wikipedia για την αναφορά στο πρόσωπό του

δε γίνεται εκ του πονηρού να εστιάζεις στις θρησκείες.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=445586

Τρομοκρατία υπάρχει παντού, στο δημόσιο λόγο, στην πολιτική, στην εργασία και οπουδήποτε. Αν τώρα έχει κάποιος μονομανία και πολιτικές ιδεοληψίες, άλλο πράγμα.

• Like 3
Δημοσ.

Ας μην εστααζουμε εσφαλμένα στις θρησκείες τις επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου ή τον αποκεφαλισμό του άλλου του Άγγλου στρατιώτη. Υπήρχαν και πολιτικοί λόγοι.

Λάθος προσέγγιση λοιπόν,

διότι δε μπορεί να χρεώνονται τα μεμονωμένα διφορούενα περιστατικά οι θρησκείες γενικά ή οι μουσουλμάνοι γενικά,

όπως επίσης και δε μπορεί να χρεώνονται οι θρησκείες για τους δίδυμους πύργους και τον πόλεμο της Δύσης στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Έχει γίνει αρκετή ωμή σπέκουλα εναντίον των θρησκειών.

Εγώ λέω απλά ότι καλό είναι να μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι το ίδιο ένας θρήσκος εξτρεμιστής με έναν φανατισμένο οπαδό ομάδας. Νομίζω ότι ο πρώτος είναι ικανός να φτάσει πολύ πιο μακριά από το δεύτερο.

Πχ σαν την εξάρτηση. Δεν μπορείς να πεις ότι ένας εξαρτημένος καπνιστής θα βγάλει μαχαίρι για να σου κάνει τράκα στο δρόμο αν δεν έχει λεφτά για ένα τσιγάρο σε αντίθεση με έναν τοξικομανή. 

Εξάρτηση το ένα, εξάρτηση και το άλλο αλλά δυο άτομα που θα έφταναν σε διαφορετικά όρια. Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για τον φανατισμό.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ λέω απλά ότι καλό είναι να μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι το ίδιο ένας θρήσκος εξτρεμιστής με έναν φανατισμένο οπαδό ομάδας. Νομίζω ότι ο πρώτος είναι ικανός να φτάσει πολύ πιο μακριά από το δεύτερο.

Πχ σαν την εξάρτηση. Δεν μπορείς να πεις ότι ένας εξαρτημένος καπνιστής θα βγάλει μαχαίρι για να σου κάνει τράκα στο δρόμο αν δεν έχει λεφτά για ένα τσιγάρο σε αντίθεση με έναν τοξικομανή. 

Εξάρτηση το ένα, εξάρτηση και το άλλο αλλά δυο άτομα που θα έφταναν σε διαφορετικά όρια. Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για τον φανατισμό.

Εγώ διαφωνώ. Στο όνομα του ταξικού μίσους πχ, έχουν γίνει εξτρεμιστικές ενέργειες, πλύσεις εγκεφαλου στα όρια της ψύχωσης με ειδεχθή εγκλήματα, αφανή εγκλήματα κλπ κλπ.

Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία κοιτάζει κανείς τα πράγματα, ώστε να συνάγει συμπεράσματα.

Κι είναι λάθος να ταυτίζεις και να χρεώνεις τους ζηλωτές (στην πολιτική, στις θρησκείες, στο ποδόσφαιρό κλπ) με τους εξτρεμιστές ή να θεωρείς ότι εξτρεμιστές και παθιασμένοι υπάρχουν μόνον στις θρησκείες.

Και ένα δεύτερο λάθος είναι η γενικευση.

Τόσο φασιστική λογική... από το επιμέρους στο γενικό, από το περιστατικό στον κανόνα, από την περιπτωσιολογία της Τουρκίας στις θρησκείες γενικά.

Και πάλι έχει να κάνει με τις πολιτικές ιδεοληψίες του κρίνοντος, ώστε αυτή ακόμα η κρίση εναντίον των θρησκειών να περιέχει αυτή ακόμα έχθρα και φανατισμό..

Τέλος πάντων, είπα τη γνώμη μου αναλυτικά, αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

E? Και μενα δεν με νοιαζει το "Σοβαρό σχεδιαστικό πρόβλημα στην Nvidia GeForce GTX 970". Αλλα δεν μπαινω στο thread για να ενημερωσω τους παντες οτι δεν με νοιαζει.

Εσύ μην μπαίνεις, εγώ μπήκα στον κόπο, ποιο το πρόβλημα δηλαδή; Να δω αν θα υποστηρίξεις το ίδιο όταν θα δείς είδηση του στύλ "Η Τζούλια έφαγε ban από το facebook". Και μην ακούσω "αυτό είναι άλλο".

Δημοσ.

Σε ένα θέμα άμεσα συνδεδεμένο με τον Ισλαμισμο, διαβάζεις το παρακάτω:

...δε γίνεται εκ του πονηρού να εστιάζεις στις θρησκείες...

Σοβαρά τώρα;

Ε μάλλον δε γίνεται να καταλάβεις ότι οι συγκεκριμένες απαγορεύσεις στο συγκεκριμένο κράτος οφείλονται λόγω μιας θρησκείας.

Όπως επίσης δε γίνεται να καταλάβεις πως και μια θρησκεία στη δικη μου χώρα δεν "ανέχεται" στους πολίτες της την ελευθερία έκφρασης, όσον αφορά δικά της πρόσωπα, σε σόσιαλ μίντια.

Δημοσ.

Ε μάλλον δε γίνεται να καταλάβεις ότι οι συγκεκριμένες απαγορεύσεις στο συγκεκριμένο κράτος οφείλονται λόγω μιας θρησκείας.

Την εντολή για την απαγόρευση την έδωσε άνθρωπος (δικαστής εν προκειμένου) και όχι κάτι άλλο. Οπότε οτι και να συζητάμε εδώ για θρησκείες δόγματα και ιστορίες για αγρίους, αν έτσι γουστάρουν οι δικαστές και οι αξιωματούχοι σε ένα μη ευνομούμενο κράτος, έτσι θα γίνει. Ας κοιτάξουν οι Τούρκοι να αντιδράσουν αλλιώς ας κάτσουν να τους επιβάλλουν τα δικαστήρια και ο κάθε Ερντογάν οτι θέλουν.

Δημοσ.

Εγώ διαφωνώ. Στο όνομα του ταξικού μίσους πχ, έχουν γίνει εξτρεμιστικές ενέργειες, πλύσεις εγκεφαλου στα όρια της ψύχωσης με ειδεχθή εγκλήματα, αφανή εγκλήματα κλπ κλπ.

Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία κοιτάζει κανείς τα πράγματα, ώστε να συνάγει συμπεράσματα.

Και ένα δεύτερο λάθος είναι η γενικευση.

Τόσο φασιστική λογική... από το επιμέρους στο γενικό, από το περιστατικό στον κανόνα, από την περιπτωσιολογία της Τουρκίας στις θρησκείες γενικά.

Και πάλι έχει να κάνει με τις πολιτικές ιδεοληψίες του κρίνοντος, ώστε αυτή ακόμα η κρίση εναντίον των θρησκειών να περιέχει αυτή ακόμα έχθρα και φανατισμό..

Τέλος πάντων, είπα τη γνώμη μου αναλυτικά, αυτά.

Εγώ πάλι βλέπω ότι δεν διαφωνούμε τόσο πολύ.

Το θέμα του φανατισμού της θρησκείας τον παρέθεσα σε σχέση με τον φανατισμό αθλητισμού που ανέφερες. Απλώς αυτό το παράδειγμα ήταν λίγο ατυχές κατά τη γνώμη μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...