Προς το περιεχόμενο

υπερβολικα αργο ιντερνετ σε imac

georgios...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αναζητω τη βοηθεια σας μετα απο ενα περιεργο προβλημα που εχω εδω και λιγες μερες με το imac (late 2009, c2d 3,06 4gb ram). μετα απο αναβαθμιση μνημης και clean install yosemite εχω σχεδον μονιμα προβλημα με το ιντερνετ. η συνδεση μου ειναι ote 24mbps. στο speedtest μου βγαζει 0.10mbps και μερικες φορες 8-12mbps. αυτο βεβαια δε λειτουργει περισσοτερο απο δευτερολεπτα. το θεμα ειναι οτι στους υπολοιπους υπολογιστες, 2 pc με p4 3,2ghz, ενα macbook white 2006 c2d 2.0 και ενα αρχαιο ipad η συνδεση παει σφαιρα.... μονιμα πανω απο 10mbps. για wifi παντα μιλαω.  

τι μπορει να φταιει????????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιούργησε ένα καινούριο λογαριασμό (location)· Network > Wi-Fi> Assist me > Assistant, ακολουθείς τις οδηγίες και βλέπεις πως πάει.

Σε αποτυχία και παραμένοντας στο ίδιο location·

Πήγαινε Finder > Go, με πατημένο το πλήκτρο alt επιλέγεις Library > Preferences, σύρε στον κάδο τα αρχεία και restart το Mac.

com.apple.internetconfig.plist
com.apple.internetconfigpriv.plist
com.apple.internetconnect.plist

Δημιούργησε ένα καινούριο λογαριασμό (location)· Network > Wi-Fi> Assist me > Assistant, ακολουθείς τις οδηγίες και βλέπεις πως πάει.

Σε αποτυχία και παραμένοντας στο ίδιο location·

Πήγαινε Finder > Go, με πατημένο το πλήκτρο alt επιλέγεις Library > Preferences, σύρε στον κάδο τα αρχεία και restart το Mac.

com.apple.internetconfig.plist
com.apple.internetconfigpriv.plist
com.apple.internetconnect.plist

finder>go library>preferences. εδω το εχασα..... που ακριβως πρεπει να παω? το πρωτο βημα εγινε χωρις επιτυχια...

ενα macbook white 2006 c2d 2.0 

Μόλις το πρόσεξα. Είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι το μοντέλο, αφού δεν υποστηρίζεται 

από το Yosemite.

Το maximum OS X που μπορεί να τρέξει είναι το 10.7.5 Lion.

με το imac του έχει θέμα (late 2009+yosemite), όχι με το macbook.

Κάπου τα μπλέξαμε. Ας διευκρινήαει λοιπόν ο φίλος georgios τι μηχάνημα έχει.

Οπως γραφω στο πρωτο μηνυμα εχω ενα iMac late 2009 c2d 3,06ghz. με 4 gb ram. ενα MacBook white late 2006 c2d 2,0ghz. iPad 1 καθως και 2 αρχαια pc με p4 στα 3,2ghz. σε ολα το ιντερνετ πιανει σταθερα πανω απο 10 Mbps, με wifi μιλαμε παντα. μονο στο iMac εχω θεμα σε ταχυτητες 0,01Mbps (πλεον) εως 12Mbps και για λιγα δευτερόλεπτα μονο.

• 1 μήνα μετά...

τελικα μετα απο 1 μηνα αξιολογου ιντερνετ στο imac (χωρις να κανω κατι, απλα δουλευε οπως πρεπει) ξανα τα ιδια προβληματα. δεν εχει αντιμετωπισει καποιος με imac παρομοιο προβλημα??????

ειχα δοκιμασει με καλωδιο τη πρωτη φορα. δουλευε κανονικα. τι μπορω να κανω με το wifi? update? αλλαγη hardware (δε ξερω αν αλλαζει και πως). η να δοκιμασω κατι αλλο?

ειχα δοκιμασει με καλωδιο τη πρωτη φορα. δουλευε κανονικα. τι μπορω να κανω με το wifi? update? αλλαγη hardware (δε ξερω αν αλλαζει και πως). η να δοκιμασω κατι αλλο?

Οποτε φαινεται πως φταιει το wifi.

Και επειδη με τις αλλες συσκευες σου , το wifi δικτυο σου δουλευει σωστα, φαινεται πως το προβλημα ειναι στο wifi του imac.

Θα ελέγα οτι μαλλον φταιει το hardware του, οποτε μπορεις να το λυσεις κ με ενα wifi usb stick των 10-15€.

Αλλα πρεπει να σιγουρευτεις οτι δεν φταιει το software, οποτε δεν κανεις μια δοκιμη με αλλο λειτουργικο ή με ενα linux livecd?

Είναι πρόβλημα του os x yosemite, δεν έχει να κάνει με hardware...

Το είχα σε κάποια μηχανήματα που τα έστηνα και στην αρχή είχα τρομάξει, μετά κατάλαβα ότι είναι καθαρά πρόβλημα os x 10.10, γιατί το ίδιο μηχάνημα με os 10.9 πήγαινε σφαίρα το wifi!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...