Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον..τα νευρα μου αλλα καλα να παθω αφου με ετρωγε..εκανα update στο bios στην motherboard asus p5vd2-mx..απο την εκδοση 0701 που ειχε στην 1017..το update εγινε ο υπολογιστης ανοιγει κ με το που εμφανιζεται το λογοτυπο των windows (7) κολαει η σημαια κ κανει restart μονο του..το εψαξα,το googlara αλλαξα απο ide το sata controller γενικα δοκιμασα τα παντα ολους τους συνδυασμους τιποτα...βαζω να κανει boot απο το cd των windows το φορτωνει τιποτα...δεν βαζω cd με ρωταει repair η' start normally αν πατησω repair με βγαζει σε blue screen που λεει the bios in this system is not fully acpi compliant. Stop 0*000000A5....λεω δε γινεται θα βαλω την προηγουμενη απο boot cd..ψαχνω βρισκω την προηγουμενη bios 0701,την κατεβαζω και το αρχειο ειναι bin..προσπαθω να το καψω σαν bootable cd κ απο οσα site διαβαζα το καθενα λεει αλλα κ βλεπω οτι οταν παει καποιος να κανει ενα bootable υπαρχουν μεσα κ καποια αρχεια οπως autoexec.bat και Efiflash.exe (απο εναν οδηγο που ειδα) και δεν καταλαβαινω αυτα τα αρχεια ΑΠΟ ΠΟΥ τα βρηκε,πως υπαρχουν;;;δεν εξηγει ΚΑΝΕΝΑΣ..αν κανω ενα bootable cd με την προηγουμενη bios εκδοση που ειχα κ το φορτωσω στο boot,απο το cd το bios δεν θα ισιωσει; Εχω αδικο; Αλλα πως να το κανω;; Τοσο δυσκολο ειναι ενας κατατοπιστικος οδηγος;; Εχω να κοιμηθω δυο μερες κ το μονο που δε θελω να καταληξω σε τεχνικο κ αν ειναι κατι ευκολο να πληρωσω τα μαλλια της κεφαλης μου αδικα..οποιος μπορει να βοηθησει του χρωσταω χαρη.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

δεν ειμαι ειδικος,εως ασχετος,αλλα νομιζω οτι υπαρχει επιλογη στο bios για να επανφερεις την προηγουμενη version...

αν ειπα μαλακια μην βαρατε,αλλα νομιζω οτι κατι τετοιο εχω διαβασει...

Δημοσ.

Δεν υπαρχει κατι τετοιο φιλε μου δυστυχως..παιδια οποιος ξερει να με σωσει,εστω με ενα κατατοπιστικο οδηγο πως να κανω ενα bootable cd κ το κυριοτερο με τα αρχεια που θα βαλω μεσα πριν το καψω! Αν λεω ασυναρτησιες λογω ζαλαδες συγνωμη αλλα τα χω μπλεξει ολα ..μαυρη η ωρα που εκανα το update

Δημοσ.

Πριν προσπαθησεις να κανεις rollback to bios:

Μπορεις να μπεις στο bios ;Αν ναι,μπες και βαλε load optimised defaults(ή καπως ετσι θα το λεει),στη συνεχεια save and exit.

Aν δε δεις φως ουτε ετσι,κανε clear cmos απο τη μητρικη,αποσυνδεσε ολες τις μη απαραιτητες usb συσκευες(καμερες,headphones κτλ) και δοκιμασε να δεις αν μπαινει στα windows.

Δοκιμασε αυτα τα δυο πραγματακια και εδω ειμαστε για την συνεχεια.

Δημοσ.

Εκανα κ load default settings τιποτα..πως κανω clear cmos;

Με τον υπολογιστή εκτός ρεύματος βγαζεις για κανενα λεπτό την μπαταρία της μητρικής.

Δημοσ.

Το γραφω στο πρωτο ποστ..το cd πχ των windows το διαβαζει το ακουω κ γραφει loading files αλλα μεχρι εκει..μετα restart.. Τωρα εκλεισα ρευμα,εβγαλα μπαταρια,την αφησα λιγο,ξανα ανοιξα,εκανα load defaults,φορτωνει κ με ρωταει παλι: δυο επιλογες: start up repair windows (recommended)

Start windows normally

Αν πατησω το πρωτο λεει windows loading files κ με βγαλει σε μπλε οθονη που λεει a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer..the bios in this system is not fully ACPI compliant,contact system vendor for an updated bios.stop 0*000000A5

Αν πατησω δευτερη επιλογη οταν ξεκιναει το φορτωμα απο το λογοτυπο κανει restar.t

Δημοσ.

ε αυτοπου σοπυ βγαζει ειναι λανθασμενο bios.

λογικα λαθος bios,λαθος εγκατασταση,ασυμβατοτητα κατι τετοιο θα ειναι...

ψαξε για repair bios ή παρε κανα τεχνικο.μονος σου δν νμιζωνα βγαλεις ακρη!

Δημοσ.

Παιδια το bios τρεχει κ εχει εγκατασταθει κανονικα κ ειναι η σωστη εκδοση δε το βαλα στη τυχη..προπατζη αυτο θελω να αποφυγω κ το λεω στο πρωτο ποστ αν ηταν δε θα γραφα εδω κ ρωταω κατι απλοοο: πως φτιαχνω ενα bootable cd με bin αρχειο ξερει καποιος να μου δωσει βηματα;

Δημοσ.

Έριξα μια ματιά στο μοντέλο της mobo σου. Μήπως τελικά είχες την P5VD2-MX SE και έκανες αναβάθμιση με το τελευταίο firmware για την asus p5vd2-mx?

Απο την έκδοση του fw πριν κάνεις το update δεν έβγαλα άκρη γιατί έκδοση 0701 υπάρχει και για τις δύο (για την P5VD2-MX SE μάλιστα είναι και η πιο τελευταία).

Πάντως ακόμα και έτσι να είναι, εφόσον το μηχάνημα κάνει post (ξεκινάει), σώζεται η κατάσταση. Απλά σε πρώτη φάση επιβεβαίωσε ποιά πραγματικά mobo έχεις πρίν κάνεις οτιδήποτε άλλο.

Θα έλεγα να ανοίξεις το κουτί και να κοιτάξεις τι ακριβώς μοντέλο γράφει επάνω της η motherboard.

Πρέπει το bin (ή ISO) αρχείο να είναι bootable απο μόνο του. Εσύ απλά το καίς σε ένα cd και bootάρεις απο αυτό. Εκτός αν bin εννοείς αυτό καθε αυτό το bios.

Συνήθως τα bios έχουν ήδη κάποιο σύστημα αναβάθμισης απο σκέτο bin ενσωματωμένο.

Εδώ λέει πως ευκολα φτιαχνεις bootable usb drive σε dos για να φλασαρεις το bios.

Δημοσ.

Gts σωσε με! Ειναι στανταρ η mx σκετο αλλα θα το τσεκαρω σε μιση ωρα που θα ειναι σπιτι..σε τεχνικο του πλαισιου που ρωτησα μολις μου λεει δε γινεται μεσω cd παρα μονο με usb στικακι που θα πρεπει να το κανω bootable εγω..ειναι αυτο που μου παραθετεις πιο πανω; Κ αν φτιαξω το bootable usb stick απλα πεταω τα αρχειο bin μεσα κ τι επιλεγω απο boot priority πρωτο; Εγω το update το εκανα μεσω asus flash utility μεσα απο τα windows τωρα οπου μπαινω βλεπω p5vd2-mx 0701 bin... Δε λεει ειναι η' δεν ειναι bootable απο μονο του αλλα νομιζω δεν ειναι.

Εννοω οπου μπαινω προσπαθωντας να βρω την παλια εκδοση bios που ειχα..εχω μπερδευτει τοσο που ακομα κ απο το site της asus δε ξερω που να παω κ ποια ειναι η σωστη για να κατεβασω..

Δημοσ.

Ναι αυτό σου λέω, απο usb.... πήγαινε στο my computer, δεξι κλικ στο usb stick που έχεις βάλει και επέλεξε format. Βάλε FAT32 και τίκαρε το κουτάκι που λέει "Create an MSDOS Startup Disk" και πάτα format.

Όταν τελειώσει πέρνα μέσα στο usb stick το bin του bios ΚΑΙ to exe που θα κάνει το φλασάρισμα (awdflash.exe). Το κατεβάσεις απο την Asus στο bios utilities και αναφέρεται σαν Phoenix Award BIOS flash tool version 1.18

Βοοτάρεις απο το stick σε dos (έχεις επιλέξει απο το bios να κάνει boot πρωτα απο το usb stick) και τρέχεις το exe. Ίσως να πρέπει να το τρέξεις μαζί με το bin στη γραμμή εντολής. ΠΧ AWDFLASH.EXE P5VD2MX_1017.BIN

To σωστό bios να κατεβάσεις είναι ΠΑΝΤΑ: στο σωστό μοντέλο της mobo σου, πας support, μετά driver&tools, και τέλος bios. Το πάνω πάνω είναι το πιο πρόσφατο. Αν όντως έχεις τη σκέτη p5vd2-mx βλέπω ότι η τελευταία έκδοση είναι η 1017

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...