ethnik471 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα!Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Όταν παίζω Battlefield 4 (πάντα διαλέγω σέρβερ με χαμηλό ping ~50) και ταυτόχρονα μπει κάποιο άλλο μέλος της οικογένεις ίντερνετ απο το wifi τότε κατευθείαν το ping μου εκτοξεύεται στα ύψη (350-400) με αποτέλεσμα να αποσυνδέεται το παιχνίδι.Έχω βάλει σε όλα τα pc το netlimiter με μαξ 100kb download και upload 7kb.... Πάλι όμως...το θέμα είναι πως συνήθως δεν κατεβάζουν τίποτα αλλα κάνουν απλή περιήγηση...άντε κανένα 360p βιντεάκι στο youtube. Η γραμμή είναι 20άρα οπότε και 2 και 3 mbps και 5 ακόμα να τραβάνε δεν θεωρώ οτι έχω πρόβλημα... Το πρόβλημα είναι στιγμιαίο....Ξέρετε τι μπορώ να κάνω? Στο site της gigabyte στην μητρική μου έχει ενα προγραμμα που λέγεται lan optimizer είναι της realtek αν δεν κάνω λάθος για την onboard κάρτα δικτύου μου. Παλιότερα που το είχα τσεκάρει είχε λειτουργία gaming (και άλλες οι οποιες δεν με ενδιέφεραν) αλλα δεν υπήρχαν τοτε άλλα συνδεδεμένα pc στο router οποτε δεν ξέρω αν κάνει ίσως γι'αυτή τη δουλειά....Τι μου προτείνεται?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
discoboyminimal Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 καλησπερα! το προβλημα δεν ειναι στο pc σου , αρα και να βαλεις το lan optimizer της realtek δεν θα σου λυσει το προβλημα. το προβλημα προερχεται απο το router. σε τι port παιζει το bf? ισως μπορεις να δωσεις priority στα port του bf ετσι ωστε να φευγουν πρωτα εκεινα τα δεδομενα. δωσε μας λεπτομεριες για το router σου και την εγκατασταση του δικτυου σου στο σπιτι
ethnik471 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Καταρχήν να ενημερώσω οτι σπάνια το παιχνίδι με έχει πετάξει απο τον server γιατί μου έλεγε οτι είχε πρόβλημα το port xxxx (δεν θυμάμαι νούμερο αλλα αν χρειάζεται και είναι στάνταρ φαντάζομαι μπορώ να το βρω στο google). Σχετικά με το ρούτερ και το δίκτυο έχει ως εξής. Το router είναι του OTE το ZTE ZXHN H108NS , η γραμμή μου ADSL2+ 19mbps και το pc μου είναι απευθείας συνδεδεμένο με ethernet. Άλλο ένα pc στο σπίτι συνδέεται με WIFI μόνο (και του έχω θέσει περιορισμό με netlimiter αλλα χωρίς αποτέλεσμα όπως περιέγραψα και στην αρχή).ΥΓ.Δεν έχω ιδέα πως ανοίγει το port... Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον
discoboyminimal Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 καταρχην , δοκιμασε τον σταθερο να τον βαλεις με καλωδιο(αυτον με wifi) για να μειωσεις λιγο το latency. τωρα θα πρεπει να δουμε αν μπορεις μεσο QoS να δωσεις σ εσενα προτεραιοτητα..και ν αφησεις τους αλλου να κολανε κανε ενα pingtest και πες μας λιγο upload + download +ping. ριξε και ενα σχετικο διαβασμα εδω για να καταλαβεις τι θελουμε να κανουμε και τι παιζει.. http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065220104293457/
ethnik471 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Βασικά ο σταθερός υπολογιστής οπου είναι και ο δικός μου είναι με καλώδιο ethernet συνδεδεμένος στο router. Το άλλο pc που είναι laptop συνδέεται μονο με wifi καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσής του με καλώδιο λόγω απόστασης. pingtest πως θα κάνω?? Ακριβώς αυτή τη βρωμοδουλειά θέλω να κάνω...να κολλάνε οι άλλοι Σχετικά με το link έχω ενα μικρό προβληματάκι με τα αγγλικά αλλα θα βάλω μεταφραστή όπου κολλήσω. ΥΓ.Τελικά το θέμα των δικτύων δεν ειναι και πολύ απλό...χαρά στις γνώσεις σας...
rfc Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 δες αν το ρουτερ σου εχει qos ή bandwindth management για να δωσεις προτεραιοτητα στο pc σου
ethnik471 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Λοιπόν διάβασα το άρθρο , κατάλαβα τι πρέπει να κάνουμε αλλα δεν ξέρω το πως θα το κάνουμε Καταρχήν να ρωτήσω το εξής, που λέει να δωσω στατική ip απο DHCP εννοεί απο τις ιδιότητες της κάρτας δικτύου μου απο αυτοματα να το βάλω χειροκίνητα?Στην παρακάτω εικόνα έχω βάλει τις καρτέλες του router μου να μου πείτε αν γίνεται τίποτα...Κάποιες δεν τις άνοιξα γιατι νομίζω πως δεν χρειαζόταν αλλα αν θεωρείται οτι αξίζει πείτε μου ποια να πατήσω και να την ανεβάσω...
rfc Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 στη πρωτη εικονα θα δηλωσεις τη mac add της καρτας σου και τις πορτες που θελει το παιχνιδι. Ναι χειροκινητα εννοει
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 για καλύτερη ευκολία,βάλε την ip σου σε DMZ για να μην ψάχνεις τι χρειάζεται να ανοίξεις στο bf κατα δεύτερον μάλλον κάπου αλλού είναι το πρόβλημα γιατί το BF4 με hign frequency network update ζητάει 5kb ανέβασμα και 20 kb κατέβασμα,είναι αφύσικα αδύνατον να κολλάει εκτός κ το άλλο pc είναι όλη μέρα youtube και κατεβάζει/ανεβάζει torrents. προσωπικά έχω προσπαθήσει να τερματίσω τη γραμμή μου ένω παίζω και απλά ανέβηκε το Ping αρκετά>150ms. πθανότατα το μόντεμ που έχεις κάνει κακό routing και δεν διαχειρίζεται σωστα τις συνδέσεις.
rfc Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Αν το βαλει dmz ειναι χυμα στο κυμα. Μονο για δοκιμη
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Αν το βαλει dmz ειναι χυμα στο κυμα. Μονο για δοκιμη αν θες να μου το εξηγήσεις λίγο γιατι και γω έτσι παίζω χρόνια.
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 firewall έτσι κ αλλίως το έχω κλειστό γιατί κόβει αρκετά μερικές φορές. Για το nat δεν εχω συναντήσει κάτι η αλήθεια είναι ούτε το Ps3 που είχα παλαιότερα διαμαρτυρήθηκε,πριν το βάλω εκείνο σε dmz μου έλεγε για nat strict κλπ δεν έβλεπα αντιπαλους κλπ,μετα το dmz της Ip του σταμάτησε
ethnik471 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 στη πρωτη εικονα θα δηλωσεις τη mac add της καρτας σου και τις πορτες που θελει το παιχνιδι. Ναι χειροκινητα εννοει Καλησπέρα παιδιά! Δηλαδή στο QoS.Και τις άλλες παραμέτρους?Θα τις αφήσω ως είναι ή κενές? Έστω οτι η ip μου είναι 192.168.21.2 και οι πορτες του game ειναι αυτές TCP: 80, 443, 9988, 17502, 20000-20100, 22990, 42127 UDP: 3659, 14000-14016, 22990-23006, 25200-25300 Μπορεί κάποιος να μου πει πως ακριβώς θα την κάνω την διαδικασία? Διότι μου φαίνεται βουνό... (ως τότε έχω κάνει το DMZ που λεει και ο xristaras12 για να δούμε αν κάνει κάτι)
rfc Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δε βλεπω καπου στην εικονα να σου ζηταει ip. Σου δινει τη δυνατοτητα να δηλωσεις mac add ομως. Βαλε και τις πορτες που λες. Δεν εχω τετοιο ρουτερ για να δω τι εχουν μεσα τα μενου να σε βοηθησω παραπανω φιλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα