Προς το περιεχόμενο

BENQ-XL2720Z και FIRMWARE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα! Παιδιά θα ήθελα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε σχετικά με ένα θεματάκι που αφορά την παραπάνω οθόνη. Η συγκεκριμένη είχε βγει αρχικά με το firmware v1 και στη συνέχεια λόγου κάποιου προβλήματος(strobe crosstalk, http://www.blurbusters.com/wp-content/uploads/2014/01/xl2720z-strobe-crosstalk-described.jpg) η εταιρία το αναβάθμισε σε firmware v2. 

Εγώ θα ήθελα να την πάρω αναβαθμισμένη(ο λόγος εξηγείται στο παρακάτω link. Το θέμα είναι ότι στο κατάστημα που την βρήκα δεν αναγράφει το firmware το οποίο είναι εγκατεστημένο. Θα μπορούσα να τους πάρω τηλ., που θα το κάνω, αλλά πως ξέρω ότι η οθόνη δεν έχει βρει με το v1 και ότι στη συνέχεια αυτοί έχουν κάνει το update σε v2;

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε αν μπορείτε ένα μικρό thread:

http://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?f=2&t=388

Παιδιά ξέρω ότι ζητάω λεπτομέρειες αλλά παρακαλώ όποιος ξέρει ας βοηθήσει...

Δημοσ.

Το firmware δεν το γραφει στην συσκευασια. Το καλυτερο ειναι να ζητησεις απο το καταστημα να ρωτησουνε τι Version ειναι. Εγω ειχα την benq xl2411z και ητανε v2. Ειχα ρωτησει το καταστημα και οντως μου επιβεβαιωσανε οτι ειναι v2.

Οσο για την αναβαθμηση. Για να γινει αναβαθμηση χρειαζετε μια ειδικη συσκευουλα το  MSTAR ISP upgrader. Το οποιο κοστιζει γυρω στα 50-60 ευρω. Δεν νομιζω το εκαστοτε καταστημα να εχει δωσει χρηματα για να αγορασει την συσκευη (που παρεπιπτοντως δεν την βρισκεις Ελλαδα) να καθησει και να ασχοληθει.

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ζητησεις (αν ειναι δυνατο να στο δωσουνε) το Serial Number της οθονης. Με το Serial Number με ενα γρηγορο Googlαρισμα θα δεις αν εχει v1 ή v2.

• Like 2
Δημοσ.

Πιστεύω πως έχουν σταματήσει να βγαίνουν v1 firmware σε όλες τις xl σειρές.Δύσκολο να πετύχεις.

Άλλα όπως είπε και Zergoulini μέσο serial number.Aν επιτρέπετε από ποιο κατάστημα θα την πάρεις?

Δημοσ.

Σορρυ για την καθυστερηση, δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να κοιτάξω στο serial number; Έψαξα λίγο στο Google και βρήκα ότι κοιτάς το τέταρτο νούμερο αλλά δεν κατάλαβα και πολλά...

Δημοσ.

Κοιτα, συνηθως τα μαγαζια δεν εχουνε με v1. Φαντασου οτι πλεον εχει βγει v3. Για να βρεις v1 πρεπει να πεσεις σε μαγαζι οπου εχει στοκ την οθονη για κανα 1.5 χρονο. Οποτε θελει πολυ προσπαθεια να βρεις με v1.

Αν θες να το σιγουρεψεις τοτε κοιτα εδω στο site τις Benq οπου λεει ποια serials εχουνε την v1.

http://cdn2.hubspot.net/hub/159104/file-604703750-pdf/docs/BenQ-America-XL-Z-Series-Update-Final-v5.pdf?&__hssc=&__hstc=51037238.78b87535c60823cc4e9843363f61b36b.1416996006561.1416996006561.1416996006561.1&hsCtaTracking=910a1c9e-9f92-4123-9c63-faece0d5d28a%7Ca2930821-de73-4ade-9876-adafd5abcbb2

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή δεν το γράφει ξεκάθαρα ή τουλάχιστον δεν μπορώ να το καταλάβω εγώ στο link που μου έστειλες, σήμερα που ήρθε το courier φωτογράφισα την ετικέτα της οθόνης, δεν την αγόρασα όμως. Το serial number είναι ETN9E04601SL0. Μπορείς να καταλάβεις σε ποια κατηγορία ανήκει, σε αυτές με το v1 ή με το v2;

Επεξ/σία από osakis
Δημοσ.

Αυτο που σου λεει οτι :

H Benq σε πελατες οπου εχουνε αγορασει τα μοντελα XL2420Z και XL2720Z και ειναι με V1 firmware,  δινετε η δυνατοτητα να στηλουνε οι πελατες την οθονη πισω στην αντιπροσωπεια (πληρωνοντας τα μεταφορικα φυσικα οι πελατες) να το περασει η ιδια η Benq απο v1 σε v2. 

Μετα απο κατω εξηγει οτι αν τα Serials (συγκεκριμενα για την XL2720Z) ξεκιναει με ETD και το τεταρτο ειναι καποιο απο τα αντιστοιχα 1, 7, 8, 9, A, B, C τοτε σημαινει οτι εχει v1 Firmware. 

Εσενα δεν ειναι καν ETD ειναι ETN, οπου σημαινει επομενο μοντελο. Οποτε δεν ειναι με V1 Firmware,  ισως ειναι με v3 κιολας. Παρε την.

Δημοσ.

Τιποτα ρε man να σε καλα  :). Ριξε και μια ενημερωση οταν την παραλαβεις! Πες μας και για πρωτες εντυπωσεις!

Επισεις και εγω δεν αντεξα και ξανα αγορασα την Benq XL2411z. :devil:  Δεν ξερω τι εγινε αλλα απο οταν την πηρε ο φιλος μου με V3 Firmware κατι σαν να μου εκανε click.

Δημοσ.

Την παρέλαβα πριν από μερικές μέρες. Καλά τι να πω, τα 144hz αξίζουν με το παραπάνω!(battlefield 4) Μιλάμε απίστευτη διαφορά από μια οθόνη των 60hz. Πιο απαλή κίνηση και μηδενικό imput lag. Το firmware είναι σίγουρα v2 και πάνω γιατί η οθόνη αναγνωρίζεται από το blur busters strobe utility.

Δημοσ.

Μεγιες μεγιες! Αντε καλο λιωσιμο! Ερωτηση: Χρησιμοποιεις το strobe utility και Blur Reduction?. Εγω ρε φιλε εκατσα και τεσταρα και κατεληξα οτι χωρις το Blur Reduction η εικονα φενεται καλυτερα, ποιο καθαρη. Αν θυμηθεις, ριξε μια τι ρυθμισεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...