Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ΤΙΤΛΟς ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑΙΝΙΕς ΣΕ ΠΛΗΡΗς ΟΘΟΝΗ *
Καλησπερα σε ολους ηθελα να ρωτησω για ενα προβλημα που αντιμετωπιζω με τη νεα τηλεοραση sony 55 ιντσων που αναφερω στον τιτλο,  στο να παιξει η ταινια σε πληρης οθονη   ειτε ειναι ταινια αυθεντικια dvd ειτε ταινια απο εφημεριδα  ειτε ταινια απο ληψη ανεξαρτητα ποιοτητας mp4, avi, mkv του αρχειου αυτου, εμφανιζοντε πανω και κατω στην οθονη  μαυρα πλαισια, :blink: 
προσπαθω και δεν βρισκω καποια ρυθμιση που να αλλαζει την αναλογια της εικονας στα  ζητουμενα της εικονας αλλα μενει εκει. μολις εμαθα οτι αυτο γινεται επειδη  η εταιρεια που εκανε την ταινια αυτη η οπιος την εκανε την εχει γραψει ετσι αν παιζει μαλλον σε ορισμενες τηλεορασεις αλλα οχι σε ολες ισως σε πληρη οθονη. :-( 
μετα σκεφτεσαι γιατι να αγοραζεις ταινια η να νοικιαζεις  να τη δεις εφοσον δε μπορεις αν την ευχαριστηθεις οπως θες. καταληγεις στο συμπερασμα οτι πρεπει να την κατεβασεις απο το ιντερνετ. ανεξαρτητα οτι και απο εκει μπορει να στο  κανει αυτο. :mrgreen: 
Επισης πως γινεται τελευταιας τεχνολογιας τηλεοραση  να μην μπορει να υποστηριξει αρχειο ταινιας mp4 και παιζει μεχρι 40 50 λεπτα ενω ειναι 3 ωρες ταινια. και ακομη δε κοιταξα αν παιζει και τα αλλα αρχεια κανονικα. σε μια αλλη 32 ιντσων που εχω toshiba lcd   αυτο το προβλημα το κανει και εκει αλλα μονο παιζει μεχρι 2 ωρες και 5 λεπτα. και μετα σκεφτεσαι τι παλαβα συμβαινουνε. γιατι σε αυτη την τηλεοραση την αναλογια την φτιαχνω σς πληρης οθονη συνηθως 16 επι 10  η 4 επι 3 οπως και σε υπολογυστη, και να κανει αυτα στην καινουργια  :mad:   και εκτος αυτου πρεπει να αγορασω και νεο στικακι η σκληρο με πανω απο 35 γιγα γιατι λει οτι δεν μπορει να κανει εγγραφη που θελω απο καναλια λογω οτι χρειαζεται πανω απο τοσο.. αρε το ψηφιακο σημα σας μεσα......
Τελοσπαντον μη φανω και μπλαμπλακιας που ισως φανηκα ,. οποιος γνωριζει κατι ας απαντησει ευχαριστω.  

Επεξ/σία από 23Optimus
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου

Δυστυχώς προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω σ αυτά που ρωτάς αλλά θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις την γνώμη σου για το συγκεκριμένο μοντέλο καθώς έχω σκοπό να αγοράσω την SONY KDL- 50W815B κ θα μ ενδιέφερε πολύ η άποψη ενός ανθρώπου που έχει ήδη στην κατοχή του ένα μοντέλο της ίδιας εταιρείας με κοντινά χαραχτηριστικά

Δημοσ.

γεια σου φιλος πολυ καλη τηλεοραση γενικα  καλες ειναι οι  sony   η γνωμη μου sony samsung  Lg  και καμια toshiba  αξιζουν σαν εταιρειες για τηλεοραση..αλλα ο καθενας κανει οτι θελει.  για τη sony που πηρες μια χαρα μου φαινεται. οταν δεις καμια ταινια πες μου αν σου κανει αυτο που κανει και σε μενα με την αναλογια εικονας.
επισης αν σου υποστηριζει αρχεια ταινιας mp4 mkv avi αν βαλεις με στικακι  και παιζουν κανονικα 2 με 3 ωρες αναλογα τι διαρκεια εχει η ταινια,,
αυτη που χω παρει ειναι αρκετα εντυπωσιακη παντως. με home cinema ταινια  3d η εστω ταινια αν δεις ειναι απαιχτη.. αρκει οπως ειπα να βρεθει λυση σε αυτο με την εικονα.  ειναι κριμα να εχεις 45 -55 ιντσες και να παιζει η εικονα μιση

Δημοσ.

φιλε μου αν και δεν ειμαι τεχνικος...δεν υπαρχει καποια ρυθμιση εφοσον οι ταινιες ειναι τραβηγμενες απο το studio 21:9 και οι τηλεορασεις ειναι 16:9...για παραδειγμα βλεπω μια ταινια στο pc m 1080p που εχω 21:9 aspect ratio χωρις μπαρες και αν τη βαλω τηλεοραση εχω μπαρες

Δημοσ.

ναι αυτο ακριβως... αρα παιζει ρολο ποσο ειναι η αναλογια στη τηλεοραση... στη 32 ιντσων που χω τις κανω ολες σε πληρη χωρις προβλημα. οπως και στον υπολογυστη..   κριμα τοτε να παιρνεις πανω απο 32 40 ιντσων αν σε 50 και πανω ιντσες  δεν βλεπεις σε ολη την οθονη ειναι σαν να μη πηρες 55  ιντσων.   μονο τηλεοραση μετα...  θελει ψαξιμο καπως..  αλλα απο τι καταλαβα πιο πολλες ταινιες παιζει που ναι τωρα συγχρονες και 720p 1080p παρα τισ παλιες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως έχει κάπου screen fit επιλογή;

Όχι ζουμ, που χάνεις υλικό από τις άκρες, αλλά προσαρμογή στην οθόνη.. δηλαδή τραβάει την εικόνα λίγο ώστε να καλύψει τις μπάρες..

Η παλιά μου sony lcd 32άρα του '10 την είχε αυτή την επιλογή όπως και η τωρινή μου Samsung 50h6470

Η στο display κουμπί του τηλεκοντρόλ η κάπου στο μενού (screen format)

Και εγώ ήμουν ανάμεσα σε Sony και Samsung(και είχα ανοίξει και ανάλογο thread) αλλά με ψάξιμο και με προτάσεις-γνώμες άλλων μελών(thanks graphist83) επέλεξα την Samsung διότι πολύ απλά μου πρόσφερε περισσότερα,για τις ανάγκες μου, και με λιγότερα λεφτά.Και την διαφορά την πήρα 5ετη εγγύηση.

Αφού έπεσα και σε αψεγάδιαστο πάνελ με πολύ καλή ομοιομορφία και συμπέρανα και ο ίδιος ότι ο scaler και στα 576i είναι εφάμιλλος με της Sony, δεν έχω μετανιώσει στιγμή για την επιλογή μου.

Είχα ακούσει ότι o player της Sony έχει θέματα, αλλά αυτό με το ότι δεν παίζει ολοκληρωμένες τις μεγάλες σε διάρκεια ταινίες, πρώτη φορά το ακούω..

Μήπως έχει θέματα το αρχείο; δοκίμασε και ένα άλλο μεγάλο σε διάρκεια

Επεξ/σία από Superuser
Δημοσ.

ναι σονυ και σμασουνγκ απο τις καλυτερες για μενα    mp4 παλιοτερα ειχα διαβασει οτι ειναι φτιαγμενες οι τηλεορασεις να παιζουν μεχρι μια χρονικη διαρκεια ενα αρχειο στην 32 ιντσων που χω τοσιμπα εκει παιζει οτι Mp4 και να βαλω μεχρι 2 ωρες και 5 λεπτα. ολα τα αλλα τα παιζει κανονικα   τυπου mkv, avi    τωρα στη καινουργια   πηγα να βαλω το αβαταρ για παραδειγμα 720p  mp4   και παιζει περιπου στι μια ωρα.. γενικα αυτο ειναι εκνευριστικο.. και καταληγεις να νοικιασεις ταινια απο το να καθεσαι να παιδευεσαι.  
οσον αφορα για την εικονα   στη 32 ιντσων τοσιμπα  οτι ταινια και να βαλω τις μπαρες τις εξαφανιζει και δεν χαλαει την αναλυση. παει σε 16¨9 η 4΄3  συνηθως στο 16¨9 πανε πληρης..   δεν ξερω αν παιζει ρολο στις ιντσες στο αν θες να δεις πληρη ταινια. πηρα την 55 νιτσων τωρα για το σαλονι  να θες να δεις ταινια και να εχει μπαρες ειναι σαν μην πηρα 55 ντσων
Κατι αλλο επειδη εχει ιντερνετ τωρα η καινουργια και δεν το γνωριζω υπαρχει καμια περιπτωση να υποστηριζει vlc media player? μηπως εκει εχει ρυθμιση για την αναλογια. στον υπολογυστη ας πουμε αν βαλεις αυτο, την εικονα τη κανεις οπως θες. 

Δημοσ.

ναι σονυ και σμασουνγκ απο τις καλυτερες για μενα    mp4 παλιοτερα ειχα διαβασει οτι ειναι φτιαγμενες οι τηλεορασεις να παιζουν μεχρι μια χρονικη διαρκεια ενα αρχειο στην 32 ιντσων που χω τοσιμπα εκει παιζει οτι Mp4 και να βαλω μεχρι 2 ωρες και 5 λεπτα. ολα τα αλλα τα παιζει κανονικα   τυπου mkv, avi    τωρα στη καινουργια   πηγα να βαλω το αβαταρ για παραδειγμα 720p  mp4   και παιζει περιπου στι μια ωρα.. γενικα αυτο ειναι εκνευριστικο.. και καταληγεις να νοικιασεις ταινια απο το να καθεσαι να παιδευεσαι.  

οσον αφορα για την εικονα   στη 32 ιντσων τοσιμπα  οτι ταινια και να βαλω τις μπαρες τις εξαφανιζει και δεν χαλαει την αναλυση. παει σε 16¨9 η 4΄3  συνηθως στο 16¨9 πανε πληρης..   δεν ξερω αν παιζει ρολο στις ιντσες στο αν θες να δεις πληρη ταινια. πηρα την 55 νιτσων τωρα για το σαλονι  να θες να δεις ταινια και να εχει μπαρες ειναι σαν μην πηρα 55 ντσων

Κατι αλλο επειδη εχει ιντερνετ τωρα η καινουργια και δεν το γνωριζω υπαρχει καμια περιπτωση να υποστηριζει vlc media player? μηπως εκει εχει ρυθμιση για την αναλογια. στον υπολογυστη ας πουμε αν βαλεις αυτο, την εικονα τη κανεις οπως θες.

Μα αυτό σου λέω..Κάπου στο μενού (screen format) ή κάπου στο τηλεκοντρόλ (display??) νομίζω ότι έχει επιλογή για φορμά εικόνας..

Δημοσ.

ναι εχω κοιταξει αλα δεν εχει.. στη 32αρα που χω ειναι αυτοματο και πεταγετε μενου και αλαζω την εικονα και το κανει πληρη χωρις πλαισα μπαρες δηλαδη..   στη 55αρα το κανει με πληρη οθονη μπαρες πανω και κατω..  μετα το μονο που εχει ειναι να μικρηνει η οθονη η να ζουμαρει..  ασε τηλεορασεις μαλλον στις περισσοτερες ειδικα στις μεγαλυτερες διαστασεις. το δειχνει οπως ειναι γραμμενη η ταινια η αναλογια της     δε ξερω εαν γινετε κατι   με προγραμα οπως στον υπολογυστη για παραδειγμα εχω το vlc media player και την αναλογια της εικονας την βαζω οπως θελω εγω....          μιχαλη το λινκ που νουδωσες πολυ χρησιμο ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν έχει τελικά η Sony?

Μόνο ζουμ έχει;

Η Samsung πάντως έχει και την χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα.

Άλλη η αίσθηση σε full screen..

Δοκίμασε να την τρέξεις από λάπτοπ (αν υπάρχει) συνδεμένο στην τηλεόραση με hdmi και να ορίσεις από εκεί το κάδρο μετά..

Δημοσ.

η σαμσουνγκ ειναι τελειες.    δηλαδη εκει εχει επιλογη να αλλαζεις την εικονα και να γεμιζει ολη την οθονη χωρις μπαρες? και δε χαλαει την αναλυση?? οσες ιντσες και ναναι? η τηλεοραση. περιεργο μου φαινεται παντως στις σονυ να μην μπορεις,, ενα vlc  media player  θελουνε... μακαρι να το κατεβαζαμε μιας που εχει και ιντερνετ η τηλεοραση αλλα δε πιετευω να γινετε κατι τετοιο

Δημοσ.

Ταινιες με μπαρες αν τις βαλετε σε ζουμ για να γεμισει η οθονη χανετε αρκετη πληροφορια και παραμορφωνει και την εικονα.Χιλιες φορες με μαυρες μπαρες οπως την γυρισε ο σκημοθετης.

Δημοσ.

αν ειναι να παιρνεις ομως 40 50 0 ιντσων και να μη παιζει σαν 55αρα  ειναι τσαμπα τα λεφτα φιλος αν ολες παιζουν ετσι οι ταινιες. ν αμου πεις αλλοι δεν εχουν να δουν καθολου τηλεοραση και εμεις απασχολουμαστε αν εχει μπαρες.. αλλα ενταξει
συμφωνω εννοειτε με μπαρες αν το ζουμαρεις ειναι εντελως χαλια  και εκτος απο αυτο οτι κρυβει και πραγματα απο την εικονα.
αν υπηρχε ενα προγραμα οπως στον υπολογυστη οπως ανεφερα ξανα σα το vlc που την εικονα  σχεδον απιθανο ν αμη καταφερεις να τη φτιαξεις σε ολη την οθονη χωρις να χαλασει η αναλυση η να κρυψεις την εικονα. |
προσωπικα σε μενα δηλαδη που εχω 19αρα στον υπολογυστη παιζουν ολες πληρη με το vlc    οπως επισης στην 32αρα. τωρα σε 40 και 50 και πανω μαλλον θα εχει πιο συχνα μπαρες   

Δημοσ.

μα και το vlc τραβαει την εικονα και χανεται οι φυσικοτητα της ταινιας...οι μαυρες μπαρες δεν αποφευγονται αν διαβασεις και το αρθρο που ανεβασα....μονο αν παρεις 21:9 pc monitor οπως της υπογραφης μ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...