Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 3 μέρες δύο άτομα στο σπίτι έχουμε συμπτώματα όπως πόνο και πρήξιμο χαμηλά στην κοιλιά, ελαφριά διάρροια, ζαλάδες και θολουρα στο μυαλό, ελαφριά ναυτία, εγώ αν φαω κάτι άλλο εκτός από λαπά (π.χ. τοστ) έχω για καποιες ώρες δυσφορία στο στομάχι και σήμερα έχω και ρίγη (χωρίς πυρετό).  Γενικά τα συμπτώματα είναι ήπια αλλά σταθερά εδώ και 3 μέρες, ούτε καλυτερεύουν ούτε χειροτερεύουν αλλά εγώ δε μπορώ να φάω κι έχω εξαντληθεί.  Περνάτε κι άλλοι τίποτα τέτοιο;

• Like 2
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξερω αν σερνεται, αν πεταει η αν κολυμπαει φιλε .... αλλα εγω καποιο delivery που τσιμπησα ή τη Δευτερα ή την Τριτη ή την Τεταρτη ή το Π/Σ/Κ ... με πηγε σερπαντινα αποψε!!!

Τετοια τρομαρα να θελω να κλασω και να σκεφτομαι να βγαλω το βρακι πρωτα... αστα!

Θα μου περασει μετα απο καιρο το ψυχολογικο τραυμα!!

• Like 17
Δημοσ.

Εδώ και 3 μέρες δύο άτομα στο σπίτι έχουμε συμπτώματα όπως πόνο και πρήξιμο χαμηλά στην κοιλιά, ελαφριά διάρροια, ζαλάδες και θολουρα στο μυαλό, ελαφριά ναυτία, εγώ αν φαω κάτι άλλο εκτός από λαπά (π.χ. τοστ) έχω για καποιες ώρες δυσφορία στο στομάχι και σήμερα έχω και ρίγη (χωρίς πυρετό).  Γενικά τα συμπτώματα είναι ήπια αλλά σταθερά εδώ και 3 μέρες, ούτε καλυτερεύουν ούτε χειροτερεύουν αλλά εγώ δε μπορώ να φάω κι έχω εξαντληθεί.  Περνάτε κι άλλοι τίποτα 

αν ανεβασεις θερμοκρασια,ειναι επιφοβο......μην το αφηνεις,εξετασεις το γρηγοροτερο και παρακολουθηση απο ιατρο.θυμασαι τι εφαγες πρν τρεις μερες?

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα, επειδή έχω πρόβλημα με τη χολή μου τον τελευταίο χρόνο κάνω ειδική πολύ περιοριστική διατροφή και τρώω κάθε μερα τα ίδια σχεδόν συγκεκριμένα πράγματα χαμηλών λιπαρών που έχω στο σπίτι.  Από έξω δεν τρώω ποτέ.  Τώρα αν έτυχε να ήταν χαλασμένο κανένα cottage που έφαγα ή καμιά γαλοπούλα και να μην το πήρα χαμπάρι δεν ξέρω αλλά δε μου φαίνεται πιθανό.  Εξάλλου έχει τα ίδια συμπτώματα και η κόρη μου που τρώει κανονικά και συνήθως όχι αυτά που τρώω εγώ.  Αν είχα μόνο εγώ τα συμπτώματα μάλλον θα νόμιζα ότι έπαθα πάλι χολοκυστίτιδα και θα είχα πάει στο νοσοκομείο.

Δημοσ.

^ φιλε κανε χειρουργειο να ξεμπερδευεις. Η ταλαιπωρια και ο φοβος του να φας κατι που σου αρεσει, ολον αυτον τον χρονο, δεν συγκρινονται με τον ελαχιστο πονο που θα (ισως) παρεις χαμπαρι για 2-3 μερες. Ρωτα αν θες, εκανα προσφατα.

--------

καλο καθαρισμα στο σπιτι. Τουαλετες, χερουλια, διαφορετικες πετσετες ανα ατομο, καλος αερισμος κτλ, ΚΑΛΟ καθαρισμα παντου (πχ μαχιροπηρουνα, τηλεκοντρολ, ποντικια, ΠΑΝΤΟΥ), συχνο πλυσιμο χεριων

• Like 1
Δημοσ.

κατι κυκλοφορει οντως αυτες τις μερες...Χτες και εγω κανα 10 λεπτο στην τουαλετα με πηγε σερπαντιναα...δεν εχω ξαναδει τοσο πολυυυ :P...χωρις ομως καποιον εντονο πονο..Σημερα το πρωι βεβαια ξυπνησα με εντονο πονολαιμο και μιξες :)...χυμοι και καλο φαγητο και ολα θα γινουν..

Δημοσ.

Ναι υπαρχει ιωση γαστρεντεριτιδας τις τελευταιες ημερες - μου το ειπε μια φιλη παιδιατρος - γινετε ενας χαμος γενικοτερα και εκτος αυτου υπαρχει ιωση με συναχι / μπουκωμα και βηχα. Δειξτε ιδιαιτερη προσοχη στο συχνο πλυσιμο των χεριων.

• Like 2
Δημοσ.

Οντως υπαρχει γιατι την πατησα και εγω την προηγουμενη εβδομαδα με πυρετο και διαρροια.Οταν πηρα το γιατρο μου ειπε οτι κυκλοφορει ιογενης γαστρεντεριτιδα.Smecta παιδια..

Δημοσ.

Έχω περάσει πολλά με ιώσεις και γαστρεντερίτιδες ειδικά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει περίπτωση και από γρίπη να έχεις συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ή και από άσχετο ιο εφόσον εισέλθει στο γαστρεντερικό σύστημα. Γενικά φέτος από τα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο αρρώστησαν πάρα πολλοί φίλοι και συγγενείς μου από το αναπνευστικό. Εγώ κόλλησα 2 διαφορετικούς ιούς από οτι μου είπε ο ΩΡΛ, τα συμπτώματα υποχωρούσαν με ρυθμό χελώνας με φαρμακευτική αγωγή. Ο μόνος τρόπος περιορισμού της πιθανότητας να κολλήσει κάποιος είναι καλό πλύσιμο των χεριών και καθάρισμα χερουλιών πόμολων από τις πόρτες καθώς και διακοπτών από τις βρύσες του μπάνιου με οινόπνευμα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, υπάρχει ειδικά αν έχετε και παιδιά στο σπίτι, γιατί αρκετοί γονείς τα πηγαίνουν άρρωστα σχολείο/φροντιστήριο, με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα όλοι. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πάντως φέτος ειχα παθει κάτι δε ξέρω αν ήταν ιωση ή όχι. Ειχα 39-40 πυρετό μια μέρα και εμετό καμια 30ρια φορές παρότι δεν ειχα τίποτα.Την επομενη ημουν καλα.Μηπως ηταν δηλητηρίαση;

Για το τωρινό με ποναγε ο λαιμος χθες περίεργα στο πλαι με βουλωμένο αυτι και πρεπει να ειχα πυρετο.Σήμερα εχει μεινει λίγος πόνος.Ειναι περίεργος πόνος πάντως όχι ο κλασικός που σε γδέρνει κτλ

Δημοσ.

^ φιλε κανε χειρουργειο να ξεμπερδευεις. Η ταλαιπωρια και ο φοβος του να φας κατι που σου αρεσει, ολον αυτον τον χρονο, δεν συγκρινονται με τον ελαχιστο πονο που θα (ισως) παρεις χαμπαρι για 2-3 μερες. Ρωτα αν θες, εκανα προσφατα.

--------

καλο καθαρισμα στο σπιτι. Τουαλετες, χερουλια, διαφορετικες πετσετες ανα ατομο, καλος αερισμος κτλ, ΚΑΛΟ καθαρισμα παντου (πχ μαχιροπηρουνα, τηλεκοντρολ, ποντικια, ΠΑΝΤΟΥ), συχνο πλυσιμο χεριων

Το ξέρω ότι πρέπει να χειρουργηθώ.  Από πέρσι έπρεπε.  Αλλά είμαι ανασφάλιστη και προς το παρόν αποκλείεται.

Δημοσ.

Εδώ και 3 μέρες δύο άτομα στο σπίτι έχουμε συμπτώματα όπως πόνο και πρήξιμο χαμηλά στην κοιλιά, ελαφριά διάρροια, ζαλάδες και θολουρα στο μυαλό, ελαφριά ναυτία, εγώ αν φαω κάτι άλλο εκτός από λαπά (π.χ. τοστ) έχω για καποιες ώρες δυσφορία στο στομάχι και σήμερα έχω και ρίγη (χωρίς πυρετό).  Γενικά τα συμπτώματα είναι ήπια αλλά σταθερά εδώ και 3 μέρες, ούτε καλυτερεύουν ούτε χειροτερεύουν αλλά εγώ δε μπορώ να φάω κι έχω εξαντληθεί.  Περνάτε κι άλλοι τίποτα τέτοιο;

Εγώ το πέρασα πριν από 1 μήνα αυτό και επειδή το άφησα κατέληξα με αφυδάτωση από εμετόυς, στο νοσοκομείο για ορρό. Μετά απο φαγητό έξω όμως με έπιασε εμένα. Έφαγε κανείς έξω από σας;  Και τώρα τελευταία με έπιασε κ αυτό με τον κωλόβηχα που ξεκίνησε από πονόλαιμο και δε του έδωσα σημασία. Γινόταν χαμός κ στη δουλειά έκανε και τρομερό κρύο τον τελευταίο καιρό οπότε όλοι είχαν πεσμένες άμυνες.Αυτά τα μέτρα προστασίας που λένε κάποιοι με τα χερούλια κτλ, σε κάποιες δουλειές ΔΕΝ γίνονται γιατί τα κοινόχρηστα αντικείμενα είναι πολλά κ δεν γίνεται να τρέχεις με το detol στο χέρι μια στις παλέτες, μια στις βάνες,μια στα χερούλια θα σε περάσουν για ψυχασθενή άσε που δε φθάνει ο χρόνος για να δουλέψεις. Όταν περιστοιχίζεσαι από αρρώστους και ο ιός μεταδίδεται στον αέρα, @@ παίρνεις πάλι. Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να μειωθεί η μετάδοση είναι όταν κάποιος έχει συμπτώματα να ΠΑΛΟΥΚΩΝΕΤΑΙ στο σπίτι του. Το ίδιο και για τα σκασμένα σε σχολεία φροντιστήρια....

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια δυστυχως την πατησα και εγω, εντονος πονος κοιλια για καποια δευτερολεπτα και αερια μετα ! Πυρετο ειχα λιγο, διαθεση δεν εχω καθολου για διαρροια δεν το συζηταμε καν :/ Γενικα ειμαι πολυ χαλια γαμωτο, πηρα απεξω φαγητο ναι αλλα δεν ξερω αν παιζει ρολο! Ταση για εμετο λιγο εχω αλλα η κοιλια ανακατεμενη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...