Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο μονος λογος που μπορει να φενεται πραγματικα σαν μια ας πουμε λυση ο παραπανω Intel,ειναι γιατι αυτη την περιοδο βλεπουμε μια σπανια αυξηση στις τιμες στο Hardware.

Δημοσ.

Παιδια οπως ειπα τον διπυρηνο τον ηθελα για αρχη ωστε να μην δωσω πολλα παραπανω απο την πωληση του ps4.Ενδεχεται ομως να κανω μια υπερβαση(αλλα 100) ωστε να κανω ενα κουτακι κ να ξεμπερδεψω βαζωντας εναν καλυτερο επεξερξαστη οπως αυτον. https://www.skroutz.gr/products/show/15706275?client_id=8oZYTomOpA73fxIrDfkTzg%3D%3D&from=api

Για την ωρα δεν εχω στο μυαλο μου oc κ για αυτο επελεξα τον συγκεκριμενο.Νομιζω πως το συστημα καλυπτει τις αναγκες μου με το παραπανω και υπολογιζω μαζι με μεταχειρισμενη οθονη να μου βγει γυρω στα 700.Το τροφοδοτικο το διαλεξα μεγαλο για να τελειωνω διοτι αν παρω μικρο κ το αλλαξω σε 6 μηνες θα πρεπει να το χαρισω σχεδον..

• Like 1
Δημοσ.

όταν όμως σκάσουν παιχνίδια σα το unity που ξεσκίζουν τους 4 πυρήνες οι διπύρηνοι απλά δε θα τη παλέψουν 

Δεν είναι το θέμα ότι ξεσκίζουν 4 πυρήνες,το θέμα είναι ότι γίνεται μηδέν optimization (για H/Y) ,κόβουν νήματα στα δυο για να έχει μια μικρή ελπίδα να τρέχει κάπως καλά στο ps4 και το αφήνουν έτσι για την έκδοση του Η/Υ ,έτσι δεν μπορείς να αξιοποιήσεις κανέναν επεξεργαστή,δες και εδώ FX με 4-6-8 πυρήνες το τρέχουν το ίδιο(αλλά και ο Pentium στα ίδια με 4 core),αυτός είναι και ο λόγος που δεν τρέχουν κάποια παιχνίδια σε 2 πυρήνες (αν δεν τρέξεις κάποιο ddl loader) οι δυο πρώτοι πυρήνες είναι για το λειτουργικό οπότε ξεκινάνε τα παιχνίδια να φορτώνουν από τον 3,ούτε καν αυτό δεν φτιάχνουν ποια για να μην δώσουν ένα ευρό παραπάνω.

Οπότε ναι ,οκ ,αν ποντάρεις σε ένα μέλλον όπου οι εταιρίες δεν θα δίνουν καμία σημασία στους Η/Υ και δεν θα νοιάζονται για το τι πωλήσεις θα κάνουν εκεί και θα συνεχίζουν να βγάζουν τόσο κακές «μεταφορές» χωρίς να μάθουν από τα λάθει και από το κράξιμο που τρώνε τότε ναι θα χρειάζεσαι 4 πυρήνες και μάλιστα δυνατούς για να τα παίζεις όλα ομαλά και με καλά fps.

Δημοσ.

Μιλάω για το τι ισχύει και όχι τι θα ήθελα να ισχύει

Ο Pentium στο bench που μου έβαλες βλέπω είναι στο πάτο και σε σχέση με έναν 4πυρηνο Intel όπως είναι ο δικός μου (ο οποίος αν και του '09 έχει φάει το o/c του για να είναι σε παρόμοια επίπεδα με έναν 2500Κ στοκ) και έχει τα μισά fps

Φυσικά και θα του πρότεινα να πάρει Intel CPU , αλλά όχι διπυρηνο

Αλλά αφού σκοπεύει έτσι κι αλλιώς να τον αλλάξει δεν έχει νόημα να το υπεραναλύουμε

Δημοσ.

Ο Pentium στο bench που μου έβαλες βλέπω είναι στο πάτο και σε σχέση με έναν 4πυρηνο Intel όπως είναι ο δικός μου έχει τα μισά fps

Στα stock, με o/c είναι το ίδιο με χ4 ή fx-4xx,

Τον δικό σου τον βάζεις δηλαδή ίδιο με τον i5-2500;Μην μας τρελαίνεις,δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.

Αν έβγαζες εσύ 60fps δεν θα έλεγες ότι κλαίει ο επεξεργαστής...

Και στο τέλος ψάχνει αντικαταστάτη για ps4,οπότε ο g3258 θα είναι πάντα καλύτερος και από αυτήν την άποψη και το αρχικό μου σχόλιο. 

Αν κάποια στιγμή γουστάρει να έχει ελάχιστα 60fps πάντα και παντού,σαφώς και δεν θα του φτάσει ο pentium.

Δημοσ.

εγώ δεν παίζω με 970 που είναι η δοκιμή για να έχω αξιώσεις να παίζω το συγκεκριμένο σε 60fps, με 7950 ήμουν και έπαιζα με avg γύρω στα 45 fps και ο επεξεργαστής μου ήταν στο 70-90% usage όλη την ώρα (αυτό εννοώ "έκλαιγε", ο υπολογιστής μου μια χαρά δούλευε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του σε όλα τα part -η gpu στο 99% με πάνω από 2.5 GB vram- του και φυσικά και τους 4 πυρήνες του επεξεργαστη να τα δίνουν όλα) 

σε σχέση με έναν 2500Κ στοκ δεν έχει φοβερή διαφορά ένας 750 στα 3.8GHz.. σε κοντινά ρολόγια δεν έπαιζαν τρελές διαφορές, απλά ο 2500 ξεκινούσε στοκ πολύ πιο ψηλά και είχε τη δυνατότητα να πάει σε ρολόγια που ο 750 δε γίνεται να φτάσει για καθημερινή χρήση. μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση που σου λέω (750 o/c'ed - 2500K stock) υπάρχει κάποια σύγκριση μεταξύ τους

δεν έκανε καμιά τρελή επανάσταση η intel με τους sandybridge, απλά δημιούργησε επεξεργαστές που μπορούν να δουλεύουν 24/7 στα 4.5GHz και από κει και πέρα έδινε αναβαθμίσεις με το σταγονόμετρο

το ότι η amd σε ίδια ρολόγια (και ψηλότερα) και ανά πυρήνα  είναι πιο πίσω δε το αμφισβητεί κανείς 

το ότι ο pentium σε raw power όταν κάτι ζητάει πάνω από 2 πυρήνες μου κλάνει μια μάντρα και ας είναι ο 750 cpu του '09 είναι επίσης μια πραγματικότητα.

οπότε παραδέξου ότι δεν έχει νόημα να λες σε κάποιον ότι θα είναι οκ με dual core το 2015, γιατί δε θα είναι

δε με νοιάζει αν τα port είναι κακά, το αποτέλεσμα με νοιάζει, εγώ δεν είχα ποτέ  cpu limitations γιατί ήδη από το '10 που έχτισα το μηχανημά μου κοίταζα σε quad και την επόμενη φορά θα χτίσω τουλάχιστον σε hexacore..

οι dual και τα 6GHz να φτάσουν δεν είναι για πολλά πολλά 

Δημοσ.

Ρε παιδια ωραιες οι αποψεις κ η κοντρα σας αλλα μηπως να επικεντρωθουμε λιγο στο θεμα?Οπως λεει ο φιλος qsis οι 2 πυρηνες ειναι κατα πολυ ξεπερασμενοι για gaming και εφοσον παω σε μια αξιοπρεπη καρτα γραφικων δν θα την εκμεταλευτω.Το θεμα μας ειναι το εξης.Μπορω να παω max 200 ευρω για cpu..Βρισκω ομως ξεκελειδωτο σε αυτη την τιμη?Δεν θα δωσω τοσα λεφτα να με περιοριζει στο μελλον.Αν δν μπορω να βρω θα βαλω τον διπυρηνο κ μολις μπορεσω θα παω σε κατι πολυ καλυτερο.Εκει θελω την βοηθεια σας.Κατα τ αλλα σεβαστες ολες οι αποψεις αλλα δεν θελω AMD.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά εάν έχεις budget max 500€ για μένα καλύτερα ps4. Δεν θα κολλήσει πουθενά σε κανένα παιχνίδι,όσα χρόνια και αν περάσουν.

Επειδή φτιάχνονται για ps4. Στο pc για να παίζεις χωρίς κολλήματα και αναβαθμίσεις πρέπει να δώσεις αρκετά χρήματα. 1000€+

Επίσης εάν συνδέσεις το pc Στην τηλεόραση θα έχεις input lag στα παιχνίδια.

Δημοσ.

με 7950 ήμουν και έπαιζα με avg γύρω στα 45 fps και ο επεξεργαστής μου ήταν στο 70-90% usage όλη την ώρα (αυτό εννοώ "έκλαιγε", ο υπολογιστής μου μια χαρά δούλευε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του σε όλα τα part -η gpu στο 99% με πάνω από 2.5 GB vram- του και φυσικά και τους 4 πυρήνες του επεξεργαστη να τα δίνουν όλα) 

Ε,αν σε κόβει η vga(bottleneck) λογικό είναι να μην βγάζεις καλά fps,το 70-90% από το task manager το βλέπεις;Γιατί εκεί δεν βλέπεις την πραγματική χρήση που γίνεται.

Ο κάθε επεξεργαστής είναι φτιαγμένος για να δουλεύει στο 100% ,είναι τραγικό να λες ότι κλαίει επειδή πιάνει 70-90% 

Δημοσ.

Βασικά εάν έχεις budget max 500€ για μένα καλύτερα ps4. Δεν θα κολλήσει πουθενά σε κανένα παιχνίδι,όσα χρόνια και αν περάσουν.

Επειδή φτιάχνονται για ps4. Στο pc για να παίζεις χωρίς κολλήματα και αναβαθμίσεις πρέπει να δώσεις αρκετά χρήματα. 1000€+

Επίσης εάν συνδέσεις το pc Στην τηλεόραση θα έχεις input lag στα παιχνίδια.

Εχω budjet 600 με 700 πλεον χωρις να υπολογιζεις ram κ hdd αλλα και περιφερειακα.Νομιζω πως φτιαχνω αξιοπρεπεστατο συστημα που δεν θα το εχω μονο για gaming και δεν θα με δεσμευει με τις λειτουργιες του.Το lag ισχυει?Δςν το γνωριζω αυτο..ειχα σκοπο να παιζω στην tv και να παρω και μια 22αρα για βασικες λειτουργιες.
Δημοσ.

Ε,αν σε κόβει η vga(bottleneck) λογικό είναι να μην βγάζεις καλά fps,το 70-90% από το task manager το βλέπεις;Γιατί εκεί δεν βλέπεις την πραγματική χρήση που γίνεται.

Ο κάθε επεξεργαστής είναι φτιαγμένος για να δουλεύει στο 100% ,είναι τραγικό να λες ότι κλαίει επειδή πιάνει 70-90% 

bottleneck είναι όταν σε κόβει η cpu 

δηλαδή έχεις 100% cpu και πολύ λιγότερο από 100% gpu, αυτό είναι πρόβλημα που συναντάται σε εξαιρετικά ανισόρροπα συστήματα (πχ μια 980 με ένα celeron) ή σε cpu intensive παιχνίδια όπως καλή ώρα το unity όπου αν δεν έχεις καλό επεξεργαστή ακόμα και αν έχεις μια 970 επάνω  λόγω του pentium έχεις 30fps ενώ η ίδια κάρτα μπορεί να δώσει 60 σε άλλα συστήματα

(όπως στο benchmark που μου παρέθεσες..)

το να έχεις bottleneck από τη gpu είναι αδόκιμος σαν όρος, στην ουσία αυτό θες από το σύστημά σου

η gpu πρέπει να είναι στο 100% σε έναν απαιτητικό τίτλο πάντα και αν αυτός ο τίτλος είναι και cpu intensive όπως το unity προφανώς και θες να είναι σε υψηλά επίπλεδα και η cpu και περιμένεις να είναι, αλλά άμα σου "τελικιάσει" τον επεξεργασή το παιχνίδι μόνο δεν έχεις υπολογιστή... εκεί θα έχεις freezes ή δε ξέρω και γω τι άλλη βλακεία 

ΥΓ1 στα παιχνίδια είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να δουλεύει ακόμα και ο δικός μου επεξεργαστής στο 70-90% οπότε ναι το λέω και το πιστεύω ότι το unity τον ζόρισε και σε full settings θα τον ζόριζε στο 100% και εκεί θα είχα όντως bottleneck

ΥΓ2 δε το κοιτούσα από κει, αλλά το usage του task manager από όσο ξέρω είναι ακριβές με εξαίρεση αν έχεις hyper treading που εγώ δεν έχω 

Δημοσ.

Εχω budjet 600 με 700 πλεον χωρις να υπολογιζεις ram κ hdd αλλα και περιφερειακα.Νομιζω πως φτιαχνω αξιοπρεπεστατο συστημα που δεν θα το εχω μονο για gaming και δεν θα με δεσμευει με τις λειτουργιες του.Το lag ισχυει?Δςν το γνωριζω αυτο..ειχα σκοπο να παιζω στην tv και να παρω και μια 22αρα για βασικες λειτουργιες.

Ισχύει, και αρκετό.

Είχα παίξει πιο παλιά crysis σε 46'', Και δεν παιζόταν. Στρατηγικής δεν θα έχεις θέμα νομίζω.

Άμα ήταν όλοι θα παίρναμε τηλεοράσεις και όχι monitors.

Δημοσ.

προσωπικά δε βρίσκω κανένα αξιοσημείωτο lag στη τηλεόραση (μιας και έχω και τηλεόραση μαζί με μόνιτορ) μαζί με ασύρματο μάλιστα controller εκτός αν σε ενδιαφέρει το competitive gaming

για single player και ένα μέσο άνθρωπο είναι παντελώς αδιάφορα τα ms που υποτίθεται ότι χάνεις 

το παιχνίδι σε τηλεόραση είναι κλάσεις πιο απολαυστικό 

Δημοσ.

Εχω μια lg 42 3d και επαιζα λιγο nba2k15 με το παλιο μου συστημα το το οποιο ηταν κατι πολυ μετριο αλλα και αλλα παιχνιδια π επαιξα δεν ειχα προβλημα..Εχω ηδη κοντρολλερς απο πριν με ανταπτορα.Παιχνιδια παιζω τα παντα.Απο football manager μεχρι assasins

Δημοσ.

Δε θα έχεις θέμα λέμε, εκτός αν πας για παγκόσμιος πρωταθλητής battlefield ή cs ή cod

Κι εγώ πλεον κατά κύριο λόγο στη 40αρα που έβαλα στο γραφείο παίζω (διατηρώντας βέβαια και 23αρι μόνιτορ)

Το far cry 4 που είναι και first person μια χαρά το χάρηκα στη τηλεόραση με controller.

Φάση κονσόλας με πιο καλά γραφικά, τι το καλύτερο;

Το μόνιτορ και κολλημένη η μούρη στο γραφείο με κούρασαν για gaming

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...