Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα έχει ως εξής, το pc crashάρει (κόκκινες γραμμές, άλλωτε μαυρίζει/κοκκινίζει/ασπρίζει η οθόνη και παγώνει το σύστημα, άλλες απλά πετάει γραμμές πέφτει ο AMD driver, επανέρχεται και δουλεύει) από furmark 1080p 8X MSAA μέχρι και σε απλό youtube ή και στην επιφάνεια εργασίας idle. 

Πήγα για έλεγχο&επισκευή δυο φορές τη GPU δε βρέθηκε τίποτα (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι - εξηγώ παρακάτω), δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό.

Αφού τη δεύτερη φορά στο RMA δε βρέθηκε τίποτα, είπα να το ψάξω παραπάνω μόνος μου. Αρχικά βρήκα ότι το μηχάνημα δουλεύει απροβλημάτιστα εκτός κουτιού. Οπότε λέω το κουτί θα φταίει, κάπου θα βραχυκυκλώνει. Το βάζω μέσα στο κουτί, και βάζω το κουτί όχι όρθιο, αλλά ξάπλα. Και δουλεύει απροβλημάτιστα. Αν σηκώσω το κουτί στην κανονική του θέση κρασάρει.

Η GPU ελέγχθηκε από την oktabit, αλλά είχαν testbench, οπότε η GPU "κάθεται" όπως κάθεται όταν το κουτί είναι ξάπλα.

Σε όλες τις δοκιμές η GPU δεν είναι "βιδωμένη" στο κουτί, ώστε να κάτσει όπως θέλει αυτή, αν την βιδώσω το πρόβλημα εμφανίζεται πάντα (όταν είχα πάει στην oktabit δε πρόσεξα αν την είχε βιδώσει ο τύπος). Έχω δοκιμάσει όλα τα PCIE lanes, το πρόβλημα συνεχίζει.

Δεν έχω, από πλευρά components, να αλλάξω για να τεστάρω κάτι, παρά μόνο το εξτρά τροφοδοτικό.

Που πιστεύετε ότι είναι το πρόβλημα; Κάτι άλλο που θα μπορούσα να δοκιμάσω;

Το σύστημα είναι το PC1 της υπογραφής.

Δημοσ.

Αν δεν κανω λαθος ειχε εμφανιστει ενα παρομοιο θεμα πιο παλια σε συνφορουμιτι.Ο φιλος ειχε φριζαρισματα στον υπολογιστη και οταν τον εβαζε ξαπλα δουλευε.Αν δεν κανω λαθος ηταν η ψυχτρα του επεξεργαστη που δεν κουμπωνε καλα.Δοκιμασε να τρεξεις μια με onboard να δουμε τι γινεται για αρχη.

Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι με onboard παίζει κανονικά. Η ψύκτρα είναι οκ.

Το πρόβλημα βρίσκεται στη GPU ή στο κουτί. Μετά από αρκετές δοκιμές, συμπεραίνω ότι έχει να κάνει με την επαφή GPU/PCI lane. Όταν είναι ξάπλα, η GPU κουμπώνει καλύτερα, μάλλον επειδή το βάρος της πάει κάθετα στο pci lane και γίνετε η επαφή. Αυτή τη στιγμή κατάφερα με zip-ties να κάνω την επαφή καλύτερα και είναι όρθιο και παίζει, θα δείξει αν θα το ξαναεμφανίσει. Μάλλον το μέρος του κουτιού που κάθεται η mobo δεν είναι ευθύγραμμο, οπότε η GPU δε κάθεται καλά εφόσον και το pci lane θα είναι "στραβό". Θα απαντήσω με τα αποτελέσματα αργότερα σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Δημοσ.

το ειχα κ εγω αυτο το θεμα μεχριπου ουτε ορθια ουτε ξαπλα παιρνει εμπρος η gpu.την δοκιμασα σε αλλο pc κ δουλευει κανονικα,αρα συμπερανα οτι ειναι το slot pcix της μητρικης.μηπως ειναι αυτο?δλδ να ην δινει σωστο ρευμα στην gpu η μητρικη?δοκιμασε να βαλεις αλλη gpu...

Δημοσ.

Μαλλον συμφωνω με τον προπατζη,αν εχεις τοποθετησει σωστα την καρτα και την εχεις βιδωσει πολυ δυκολο να ειναι θεμα κουτιου,περισσοτερο φαινεται να ειναι προβληματικη pci.

Δημοσ.

Μα στην ίδια pci ρε παλικάρια, ξάπλα, ή σφιχτά "δεμένη" με zip-ties δουλεύει το μηχάνημα. Έχω δοκιμάσει άλλα 2 διαφορετικά pci lanes.

Τελευταία benign είχε αλλαχτεί τροφοδοτικό, αλλά δοκίμασα και με άλλο (έχω το XFX TS 550W, δοκίμασα με TT Smart SE 530W). Όλο το σύστημα χωρίς τη GPU δουλεύει απροβλημάτιστα.

Για να καταλάβετε γιατί παίζει 99% να είναι το κουτί, απ'ότι φαίνεται το μέρος του κουτιού που κάθεται η mobo δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένο, άρα δεν είναι 90ο κάθετο στις pci θέσεις που διαθέτει το κουτί, άρα και η mobo δεν είναι 90ο κάθετη στις pci θέσεις του κουτιού, άρα και η GPU, όταν βιδώνεται στις pci θέσεις του κουτιού, λογικά δεν είναι σωστά κάθετη στo pci lane. (αντί να είναι |_, είναι ας πούμε \_)

Δημοσ.

πρεπει να βρεις τροπο να δοκιμασεις κομματι-κομματι σε αλλο κουτι.Η' και ακομα να βρεις αλλη gpu να βαλεις πανω να δεις αν κανει το ιδιο θεμα.Το pc δουλευει χωρς την gpu γτ βλεπει την onboard αρα δν 'βλεπει' την διενεξη με την gpu/pcix slot κ το αφηνει κ booταρει.Ξαπλα δουλευει γτ λογικα με το βαρος της κουμπωνει πιο καλα στο ελατωματικο pcix slot  ετσι παιρνει το σωστο ρευμα.Θεμα ευθυγραμμισης δεν πρεπει να το σκεφτεσαι γτ απο κατω η μητρικη εχει τα 6 βιδακια που κανουν σταθερη.Γνωμη δικη μου ειναι οτι ειναι θεμα μητρικης κ συγκεκριμενα το pcix slot.

Δημοσ.

Μα αν είναι μη ευθύγραμμο το μέρος του κουτιού που κάθετε η mobo (όλο το μέρος που κουμπώνουν τα standoff για να καταλάβεις), τότε η κλίση μεταφέρετε και στα βιδάκια, και στη mobo, και στη pci lane. Εφόσον η GPU παραμένει βιδωμένη σταθερή σε ένα σημείο, αλλά η mobo είναι "λοξά" γίνετε κάπως έτσι. \_ αντί για |_ (κόκκινο = GPU, πράσινο ας πούμε το κουτί/mobo/pci lane).

Όπως είπα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο σύστημα για να γίνουν δοκιμές. Αργότερα στο μέλλον θα κοιτάξω να πάρω κουτάκι (μιας και μου χει σπάσει και το front panel) ώστε να δω εκεί τι κάνει.

Δημοσ.

απλα μου φαινεται λιγο μακρινο το λοξο κουτι!αλλα ισως να ειναι κ αυτο!!!απλα σου λεω την δικη μου περιπτωσηπου ειναι ιδια.!στο μελλον οταν μπορεσεις κανε δοκιμες...

Δημοσ.

Κάτι απλό που μπορείς να κάνεις είναι να ξεβιδώσεις την μητρική και να δείς απο κάτω αν περνά κάποιο καλώδιο γότιδήποτε και αν είναι μονωμένο, επίσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να ξεβιδώσεις όλους τους αποστάτες (βιδάκια)της μητρικής και να δείς αν είναι ΟΛΟΙ όμοιοι στο ύψος να μην είναι καποιος (οι) ψηλότεροι ή χαμηλότεροι και βιδόνωντας την μητρική κάθεται στραβά στο κουτί,

Επίσης πρέπει να δοκιμάσεις όλο το σύστημα σου με άλλο τροφοδοτικό, μπορεί να έχει ψεκολησει κάτι μέσα στο κουτί του τροφοδοτικού και όπως το μετακινείς στο πλάι να δουλεύει

Δημοσ.

Εύχομαι να βρείς λύση, τι να πώ αφού έχεις αποκλίσει τα περισσότερα και αφού δοκίμασες και σε άλλο pcix slot το κουτί εφ' όσον δεν ακουμπάει κάτι για να βραχυκυκλώσει είναι αδύνατο να φταίει, μήπως κάτι παίζει με την ψύκτρα της κάρτας γραφικών και όταν το δουλεύεις στο πλάι ακουμπάει σωστά τι να πώ,

Δημοσ.

Το ότι βραχυκυκλώνει ήταν η πρώτη εικασία, τώρα νομίζω ότι είναι στραβό με αποτέλεσμα να πηγαίνει λοξά και η μητρική και η gpu να μην μπορεί να κάνει σωστή επαφή σε κάθε pci slot. Θα δούμε. "Σφίγγοντας" τη GPU προς τη μεριά της mobo, δε μου έχει εμφανίσει κάτι 1 ημέρα τώρα, ούτε σε gaming ούτε σε benchmarks!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...