zoranb Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 βάλε δυο μπαλάκια του τέννις. Δεν αστειεύομαι. Να βάλω και μια ρακέτα εάν χρειάζεται βρε αδερφέ! Δηλαδή τι θα κάνουν τα μπαλάκια;
whodatinsomniaK Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Ειναι η φτηνή λύση των μάλλινων μπαλών της κυρίας εδώ
dollyyy19 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 ;;;εγω που θελω να μυριζουν,δεν βρισκω ενα ,ολα τα δοκιμασα,ολα μυριζουν μεχρι να στεγνωσουν,μετα παπαλα.εχω την εντυπωση,απο τοτε που βγηκαν τα συμπυκνωμενα,εξαφανιστικε το αρωμα.η λεξη δε " μαλακτικο",πρεπει να βγει απο τις ετικετες.δεν κανουν τπτ πανω σε αυτο το θεμα.
black_field Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 @ dollyyy19: Αν καπνίζεις να ξερεις ότι έχεις μειωμένη όσφρηση. Εγώ που νόμιζα ότι η όσφρησή μου είναι οξυμένη τώρα που το έχω κόψει μυρίζω 3 φορές περισσότερα (πράγμα όχι πάντα καλό αφού και οι βρώμες είναι πολύ πιο έντονες αλλά και τα διάφορα τεχνητά αρώματα μου μυρίζουν ανυπόφορα πολύ). Υπάρχουν δε και απορρυπαντικά που μυρίζουν εξίσου πολύ με τα μαλακτικά (ένα ειδικό για μαύρα που έχω πάρει είναι σαν να έχεις ψεκάσει τα ρούχα με άρωμα). Αν αφήνεις τα ρούχα πολλές μέρες απλωμένα έξω - ειδικά τώρα το χειμώνα που στεγνώνουν πολύ δύσκολα - ναι θα φύγει η μυρωδιά του μαλακτικού και θα ποτίσει η καπνίλα απ'τα γειτονικά τζάκια. Αν καπνίζεις και απλωνεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι η μυρωδιά του μαλακτικού θα εξουδετερωθεί και θα αντικατασταθεί από τσιγαρίλα, ακόμα κι αν εσύ δε μπορείς να την αντιληφθείς. Για να μείνει η μυρωδιά στα ρούχα πρέπει να στεγνώσουν γρήγορα και να αποθηκευτούν γρήγορα. Μερικές προσθέτουν σταγόνες από αιθέρια έλαια στη θήκη του μαλακτικού, συνήθως μαζί με ξύδι ή μαγειρική σόδα (χωρίς μαλακτικό). Μπορείς να δοκιμάσεις αν θέλεις με δική σου ευθύνη, εγώ δεν το έχω δοκιμάσει. Επίσης όταν σου τελειώνει το μαλακτικό μπορείς να βάζεις το άδειο μπουκάλι ανοιχτό κάπου μέσα στη ντουλάπα. Θα μυρίζει για μήνες. Κατά τα άλλα ναι, σιγά τη μαλακότητα που δίνουν, γι'αυτό εγώ τα έχω σχεδόν καταργήσει. Δοκιμασε να βάζεις λιγότερο απορρυπαντικό, συμβάλλει κι αυτό στη σκληρότητα. 2
dollyyy19 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 γιατι να εξατμιζεται?εχει μια λιπαροτητα το μαλακτικο,δλδ αν πλενεις τα χερια με σκετο μαλακτικο και πας να τα ξεβγαλεις,θα δεις οτι αφηνει μια ελαφρια λιγδα,η οποια εχει την μυρουδια του μαλακτικου.αυτο μενει πανω στα ρουχα,αλλα δεν μυριζει.το γρηγορο στεγνωμα και αποθηκευση,πιθανον και να δινει περισοτερη διαρκεια στο αρωμα,αλλα ειδικα τον χειμωνα,φθινοπωρος,παρα τις 1200 στροφες,δεν ειναι εφικτο.......
black_field Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Κάποιες ουσίες του μαλακτικού ναι, παραμένουν πάνω στα ρούχα, τα αρώματα όμως είναι πτητικές ενώσεις γι'αυτό καταφέρνουν και φτάνουν στα ρουθούνια μας χωρίς να τις ακουμπήσουμε. Αυτό βέβαια έχει ως παρενέργεια σε λίγες μέρες να εξαφανίζεται το άρωμα (σε αντίθεση με την τσιγαρίλα που αντιστέκεται σθεναρά ακόμα και μετά από πολλά πλυσίματα, να μην πω και για την ιδρωτίλα στις μασχάλες - ας το πάρουμε απόφαση οι βρώμες είναι πιο δυνατές σ'αυτό τον κόσμο απ'τις ευωδιές ) 3
zoranb Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 ...σιγά τη μαλακότητα που δίνουν, γι'αυτό εγώ τα έχω σχεδόν καταργήσει. Δοκιμασε να βάζεις λιγότερο απορρυπαντικό, συμβάλλει κι αυτό στη σκληρότητα. Μα μου έχει κάνει κι εμένα εντύπωση αυτό, σιγά τη μαλακότητα που προσδίδουν, ποτέ δεν έχω πιάσει ρούχο μετά το στέγνωμα και να είναι μαλακό, όλα σαν εφημερίδες γίνονται στο στέγνωμα! Κάνω κάτι λάθος;
ekrepali Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) @zoranb @black_field Απαντώ με μόνο 9.5 χρόνια καθυστέρηση. 😆 Κι εγώ λόγω αλλεργικής ρινίτιδας, με τα αρώματα παθαίνω τρέλα. Έχω βρει τριπλό συνδιασμό μαλακτικό-απορρυπαντικό-αποσκλυρηντικό που όταν πληθούν τα ρούχα και στεγνώσουν, δε μυρίζουν καθόλου. Μαλακτικό Εndless μωβ λεβάντα (Ευρωχαρτική Μονοπρόσωπη Α.Ε.Β.Ε.): https://www.skroutz.gr/s/22502282/Endless-Malaktiko-Rouchon-Fresh-me-Aroma-Freskada-Levantas-3lt.html Πωλείται στα Discount Markt, στο Skroutz και σε διάφορα παντοπωλεία ή Dal Via μωβ λεβάντα (Ευρωχαρτική Μονοπρόσωπη Α.Ε.Β.Ε. για λογαριασμό των LIDL) Πωλείται στα LIDL. Τώρα τελευταία υπάρχει έλλειψη διαθεσιμότητας αλλά σε επικοινωνία που είχα με τα κεντρικά, μου είπαν ότι δεν έχει καταργηθεί ο κωδικός. Απορρυπαντικό Luxe πράσινο (εισαγωγή από Ιταλία) https://www.skroutz.gr/s/23909065/Luxe-Ygro-Aporrypantiko-White-Musk-gia-Eyaisthita-Leyka-CHromatista-Roucha-60-Mezoures.html#reviews Πωλείται στο Skroutz και σε μικρά παντοπωλεία Aποσκληρυντικό Mr Grand (Mασούτης) ----------------------- ΥΓ: - Όλα τα υπόλοιπα Endless (μπλε, άσπρο, κίτρινο), αφήνουν άρωμα. - Μπλε Dalvia καθώς και μωβ ή μπλε Doussy (άλλος κωδικός των Lidl) αφήνουν άρωμα - Όλα τα υπόλοιπα Luxe απορρυπαντικά (άσπρο, μπλε, μωβ) αφήνουν άρωμα. - Oλα τα υπόλοιπα αποσκληρυντικά ιδιωτικής ετικέτας (Economy, Γαλαξίας, ΑΒ, Μy Home-MyMarket) αφήνουν άρωμα. Έχω δοκιμάσει επίσης μαλακτικά ιδιωτικής ετικέτας πχ AB, Γαλαξίας, Economy (Μarket-In), Drolio (Σκλαβενίτης) καθώς και επώνυμα πχ Soupline λευκό και βρεφικά πχ Αρκάδι, Proderm, Chicco, Εύρηκα κι όλα αφήνουν άρωμα. Ειδικά το Soupline απορώ πώς μερικοί το θεωρούν άοσμο κι εγώ το μυρίζω απ'τα 10 μέτρα όταν είναι τα ρούχα απλωμένα. 😆 Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από ekrepali 1
ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 56 minutes ago, tzotzo said: Λευκό ξύδι αντί για μαλακτικο To ξύδι έχει 2.5 - 3 PH, τo απορρυπαντικό 7-10 PH... ουσιαστικά το ξύδι εξουδετερώνει τη δράση του απορρυπαντικού.
tzotzo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 35 minutes ago, ekrepali said: To ξύδι έχει 2.5 - 3 PH, τo απορρυπαντικό 7-10 PH... ουσιαστικά το ξύδι εξουδετερώνει τη δράση του απορρυπαντικού. σε ποιο πλυντηριο κανει αναμιξη μαλακτικο και απορρυπαντικο μαζι?
ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 11 minutes ago, tzotzo said: σε ποιο πλυντηριο κανει αναμιξη μαλακτικο και απορρυπαντικο μαζι? Δε το χρησιμοποιώ πάντα μόνο στη μεσαία θήκη, βαριέμαι να αναλύσω. Κάτι άλλο που με ανησυχεί με το λευκό ξύδι είναι η πιθανότητα να χαλάσει τα λάστιχο. Θυμάμαι κάποιες φορές που είχα χρησιμοποιήσει για πλύση του κάδου, και στο τέλος το λάστιχο έτριζε όταν γυρνούσε ο κάδος.
csontheline Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 8 hours ago, ekrepali said: Δε το χρησιμοποιώ πάντα μόνο στη μεσαία θήκη, βαριέμαι να αναλύσω. Κάτι άλλο που με ανησυχεί με το λευκό ξύδι είναι η πιθανότητα να χαλάσει τα λάστιχο. Θυμάμαι κάποιες φορές που είχα χρησιμοποιήσει για πλύση του κάδου, και στο τέλος το λάστιχο έτριζε όταν γυρνούσε ο κάδος. Πόση ποσότητα έβαζες; Ανάθεμα και αν παίρνει πάνω από 30-40ml για τα πόσα λίτρα ρίχνει το πλυντήριο.
tzotzo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 2 hours ago, csontheline said: Πόση ποσότητα έβαζες; Ανάθεμα και αν παίρνει πάνω από 30-40ml για τα πόσα λίτρα ρίχνει το πλυντήριο. Ναι δεν στέκει, αλλά από την άλλη ο άλλος βάζει μαλακτικο στον καδο
ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 10 hours ago, tzotzo said: Ναι δεν στέκει, αλλά από την άλλη ο άλλος βάζει μαλακτικο στον καδο 20 hours ago, ekrepali said: βαριέμαι να αναλύσω. Και γενικώς δεν απαντώ όταν αρχίζει η συζήτηση να βγαίνει off-topic.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα