Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άοσμα μαλακτικά για τα ρουχα υπάρχουν στο εμπόριο και εάν ναι, ποιά; Εννοώ να μην έχουν μυρωδιά π.χ. λεβάντας και άλλες τέτοιες βλακείες που με ενοχλούν να τις μυρίζω όταν κοιμάμαι!  :-D

Δημοσ.

Έχω κι εγώ αυτό το πρόβλημα με τις μυρωδιές.  Άοσμα εντελώς δε νομίζω να υπάρχουν (χωρίς όμως να το έχω ψάξει ενδελεχώς).  Υπάρχουν αυτά που είναι για μωρά που έχουν μειωμένη μυρωδιά.  Πολλοί βάζουν αντί για μαλακτικό ξύδι λευκό αλλά κι αυτό εμένα μου μυρίζει ειδικά αν ιδρώσεις και νοτιστεί το ρούχο.  Αυτό που δε μυρίζει καθόλου είναι το ξυνό (κρύσταλλοι κιτρικού οξέως), το διαλύεις σε λίγο νερό και το βάζεις στη θήκη του μαλακτικού.  Αυτά τα δύο (ξύδι-ξυνό) είναι οξέα και διαλύουν τα άλατα του νερού.  Τώρα τελευταία διάβασα ότι κάποιοι χρησιμοποιούν και μαγειρική σόδα αλλά εγώ δεν το έχω δοκιμάσει.  Δεδομένου ότι η σόδα είναι βάση (αλκαλική), το αντίθετο δηλαδή από το ξύδι, δε μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί, θα το δοκιμάσω ομως κάποια μέρα.

Επειδή όμως εγώ τελικά δε βλέπω και τρελά αποτελέσματα με τα μαλακτικά αλλά και τους εναλλακτικούς τρόπους (οι πετσέτες είναι ούτως ή άλλως σαν γυαλόχαρτα) το έχω καταργήσει το μαλακτικό τουλάχιστον στα κλινοσκεπάσματα δε βάζω τίποτα, και στα υπόλοιπα ρούχα άμα βάλω βάζω τη μισή ποσότητα ή και λιγότερο.  Τα μόνα που θέλουν οπωσδήποτε μαλακτικό είναι τα μάλλινα-πλεκτά, τα υπόλοιπα μια χαρά μου φαίνονται κι έτσι.

• Like 2
Δημοσ.

μιας και θιχτηκε το θεμα των σκληρων ρουχων, αν πλενετε τα ρουχα σας στους 30-40 βαθμους δεν χρειαζεται να βαζεται ταμπλετες καλγκον για τα αλατα. συμβαλουν παααααααααααρα πολυ στο να βγουν σκληρα τα ρουχα.

για μαλακτικα τωρα λογικα αυτα για μωρα και να βαζεις μικροτερη ποσοτητα απ οσο λεει.

Δημοσ.

Οποιοδήποτε φτηνό μαλακτικό μάρκας ομώνυμης με το σούπερ μάρκετ που το πουλάει,δεν μυρίζει.

Δεν είναι ανάγκη να παίρνετε τα παιδικά που είναι πανάκριβα.

Δημοσ.

μιας και θιχτηκε το θεμα των σκληρων ρουχων, αν πλενετε τα ρουχα σας στους 30-40 βαθμους δεν χρειαζεται να βαζεται ταμπλετες καλγκον για τα αλατα. συμβαλουν παααααααααααρα πολυ στο να βγουν σκληρα τα ρουχα.

Πως έχεις αυτή τη πληροφορία σχετικά με το ότι οι ταμπλέτες συμβάλουν στο να βγαίνουν σκληρά τα ρούχα;

Δημοσ.

εχω κανει το πειραμα στο πλυντηριο μου αρκετες φορες ωστε να καταλαβω οτι δεν ειναι τυχαιο και ζω σε περιοχη με πολλα αλατα στο νερο. απο τοτε που εκοψα τις ταμπλετες εφτιαξαν τα ρουχα

Δημοσ.

Πολλά άλατα στο νερό πως το κατάλαβες πως έχεις; Ρωτάω γιατί εγώ π.χ. βλέπω στη μπαταρία του μπάνιου όταν στεγνώνει το νερό, μένουν άλατα και γεμίζει από κηλίδες, αλλά δεν ξέρω εάν αυτά είναι κάτι νορμάλ ή όχι!

Δημοσ.

Μαπα ο χαρτης, εχει το Μεγαλο Πευκο μετριο ενω το νερο εκει ειναι σαν των νησιων και χειροτερο.

Για μαλακες πετσετες μια ειναι η λυση: στεγνωτηριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...